Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Citao sam o nekoj dijeti gde se za dorucak jedu samo dve banane i dve case mlake vode. Naravno ostatak dana ne treba jesti kao nosorog ni sve one namirnice koje goje.
Kazu da je vrlo efikasna. Ne znam tacan mehanizam delovanja, ali mozda vredi probati. Ne deluje komplikovano

Citao sam o nekoj dijeti gde se za dorucak jedu samo dve banane i dve case mlake vode. Naravno ostatak dana ne treba jesti kao nosorog ni sve one namirnice koje goje.
Kazu da je vrlo efikasna. Ne znam tacan mehanizam delovanja, ali mozda vredi probati. Ne deluje komplikovano

pa sad...ja jutros pojela tri jaja, krisku kozijeg sira, krisku crnog kruva, 4 srdele i
sve zalila maslinovim uljem :rumenko:

Pa i da piješ samo mlaku vodu na prazan stomak efekat bi bio sličan... mlaka voda pomaže u.... khm... detoksikaciji :lol:

Ja jedem slatkiše ko nenormalna kad sam nervozna i pod stresom.
Radim u socijali i dogurala sam do 90kg na 160 visine. Moja težina je oko 55....:besna:
I kako ja da vam budem podrška?
Tako što ću, ličnim primerom da vam pokažem da treba da popravljate svoje loše životne navike, jer što ste starije kilogrami se lakše lepe i teže skidaju. :sad2:
Ako uspete sad da držite finu dijetu i uštosite se tako da vam to ne pada teško( a ja uopšte ne sumnjam da ćete u tome uspeti ) onda nastavite tako da se hranite sad kad vam to pređe u naviku, nemojte ispočetka da se mučite.
To je kao kad prestajete sa pušenjem...
A ovo ja hrabrim sebe da i ja krenem sa dijetom - zacrtala sam sebi da do 50 sredim svoj organizam(imam još tri godinice):hvala::hvala:

Opskrbila sam se jechmenim zitaricama i mlijekom sa manje masnocje.
I neke integralne shtapicje.
I vocje. :)

Malo sam razgledala po "dijetalnoj" polici i ima zanimljivih stvarchica. :)

Koja je fora sa dijetalnim chokoladama?

Radim u socijali i dogurala sam do 90kg na 160 visine. Moja težina je oko 55....:besna:
Tako što ću, ličnim primerom da vam pokažem da treba da popravljate svoje loše životne navike, jer što ste starije kilogrami se lakše lepe i teže skidaju. :sad2:
Ako uspete sad da držite finu dijetu i uštosite se tako da vam to ne pada teško( a ja uopšte ne sumnjam da ćete u tome uspeti ) onda nastavite tako da se hranite sad kad vam to pređe u naviku, nemojte ispočetka da se mučite.
A ovo ja hrabrim sebe da i ja krenem sa dijetom - zacrtala sam sebi da do 50 sredim svoj organizam(imam još tri godinice):hvala::hvala:

zasto ne bi pocela sa dijetom odmah, evo ne bas danas, ali od sutra? ne cekaj 50. (to svesno samo sebe foliras i prolongiras), zacrtaj sebi danas da moras da smrsas do 48. godine. kreni s nama :)

3. dan, i nisam uopste losa. za otprilike 1/3 sam smanjila kolicinu klope i ne pada mi tesko.

Opskrbila sam se jechmenim zitaricama i mlijekom sa manje masnocje.
I neke integralne shtapicje.
I vocje. :)

Malo sam razgledala po "dijetalnoj" polici i ima zanimljivih stvarchica. :)

Koja je fora sa dijetalnim chokoladama?

Pa valjda jedes kakao bez secera :lol:

Ja slatkise ne jedem, mozda jednom u 3 meseca parce cokolade, ili parce torte na nekom rodjendanu, ako bas ne mogu da odbijem. Jednostavno ih ne volim. Ali zato me ubi sve ostalo.... :sad2:

Moram priznati da mene dijete samo zbunjuju, previse ih ima najrazlicitijih vrsta.

Jedni kazu, proteinska dijeta... probala, pala u nesvest

Onda EU dijeta, povracala posle 3 dana

Kupus dijeta, videla kako moja sestra pada u nesvest, pa nisam htela ni da probam. :roll:

I tako dalje....

Pobornici nutricionista mi pokazuju neke liste, sve iste...drugi idu na testove intolerancije na hranu, liste opet maltene iste :roll: Samo mi nije jasno kako mozemo da budemo intolerantni na hranu koja je sa naseg podneblja kao, psenicu (hleb nas nasusni), a tolerantni na npr. krompir i curetinu, koji su tipicno americki? :think: O pirincanom mleku da ne govorim...

Bilo kako bilo, podrzavam sve koji drze dijetu, pa podrzite i vi mene, he, he ;) :brus:

Poslednja izmena:
evo za pocetak imas + sto si se pojavila na ovoj temi. to znaci da razmisljas o dijeti, a razmisljanje vodi u pocetak dijete. znaci, i to je nesto. imas fore do sutra i ti da razmisljas, a onda - kreni :)

kreni sa onom staromodnom dijetom, pusti ove pomodne novotarije :) - samo smanji klopu, najvise testo i slatkise i to je to.

Poslednja izmena:
evo za pocetak imas + sto si se pojavila na ovoj temi. to znaci da razmisljas o dijeti, a razmisljanje vodi u pocetak dijete. znaci, i to je nesto. imas fore do sutra i ti da razmisljas, a onda - kreni :)

kreni sa onom staromodnom dijetom, pusti ove pomodne novotarije :) - samo smanji klopu, najvise testo i slatkise i to je to.

Hvala puno :hvala:

Da znas da od sutra pocinjem, vec sam zgresila sto se tice testa od jutros. Idem kuci a sutra se javljam i krecem sa dijetom (kad sam mogla da prestanem da pusim, mogu i da smrsam, koliko toliko ;) )

Ja cekala da prodje slava,pa da se pojedu preostali kolaci,i evo,od danas sam na specijalnom rezimu ishrane:D

Od jutros(pa dobro,od 11h)jabuka,caj,i sada pijem kaficu...
videcemo sta ce se desiti do kraja dana,ali ako danas budem disciplinovana,znam da cu i nastaviti,jer je poceti uvek najteze..

Podrzavam sve kojima je podrska potrebna:super:

Posto ne znam koji od moderatora je obrisao moju poruku podrske postavicu ovde pitanje da li trebamo pisati o svojim iskustvima i davati misljenja na osnovu toga ili se dopasti postavljacici i zenama koje se s njom kapiraju i lizu da bi se nasa misljenja uvazila kao validna?

mislim da treba da pocnes danas,ili ajde sutra,izmeri se ujutro i pocni;)
da sam pocela sama sigurno bih odustala vec uvece:mrgreen: zato sam namerno otvorila ovu temu-podrska mi jako znaci,a i sramota je da objavis na sva zvona pa savrsis u tanjiru masne sarme:lol:
znaci lindalee treci dan,dragi dnevnice nakupovala sam mandarine,jabuke,kruske,grozdje i banane,vocne sokove i jogurte,papriku,sargarepu,tikvice,patlidzan,meso,mleko,cerealije,kinder bueno,teglu meda,kiselu pavlaku/jogurt (nesto izmedju ta dva),vino,za njih jednu cocu i jednu fantu,grasak,jaja,mleveno meso i piletinu
sad cu da napravim supu od graska:zper:

Ja cekala da prodje slava,pa da se pojedu preostali kolaci,i evo,od danas sam na specijalnom rezimu ishrane:D

Od jutros(pa dobro,od 11h)jabuka,caj,i sada pijem kaficu...
videcemo sta ce se desiti do kraja dana,ali ako danas budem disciplinovana,znam da cu i nastaviti,jer je poceti uvek najteze..

Podrzavam sve kojima je podrska potrebna:super:

kad si vec spomenula slave,mene ceka jedan uzasan period oko bozica
(vas oko nove godine)

Uh, sve nas ceka...
Ja planiram da na tim manifestacijama samo budem umerena-dakle, ne preskociti nista-ako mi se jede sarmica pojescu jednu, ali JEDNU,bez hleba naravno, kolacic- max dva i tako..
:whistling:

Ja se psihički pripremila za Aranđelovdane (2 dana = 4 slave), planirala kako ću se oždrati kolača i torti pa ću posle da ćutim i smrdim jedno 10ak dana a ono cvrc - sve domaćice zakazale i kupile gotove kolače, sve na isti kalup, istog ukusa :bljak: Imala sam sreće :mrgreen:

evo i mene, samo da vam mahnem :)

imala bih svasta nesto da kazem, ali da se zadrzim na ovom: zdravo, staromodno mrsavljenje podrazumeva smanjen unos kalorija hranom i povecano trosenje kalorija fizickom aktivnoscu. pet manjih obroka dnevno - bez grickanja izmedju obroka i minimum dva litra vode na dan. eto.

missssim, to je teorija... i ja je se pridrzavam vec neko vreme (koliko mogu, sta cu? zivo sam bice, zgresim i ja ponekad)... ali sam ipak zadovoljna rezultatima .. a ovih par kila vishka lagano odose u zaborav :)

p.s. ja glasam za lice
p.p.s. a i gooza je lepsa kad nije koscata :D
p.p.p.s. PODRSKAAAAAAA!!!! :heart:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back