Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Mnogi poistovećuju ishranu po krvnim grupama sa intolerancijom. Ali to nije isto. I moja kuma i ja smo krvna grupa A, ali nismo dobile istu listu namirnica.
Test intolerancije sada nije mnogo skup i ko misli da bi mu pomoglo, može da proba. Nema potrebe da mi sad ovde donesemo neki konačan zaključak da li to valja ili ne. Ja imam ljude u okolini, kojima je pomogao. Npr., koleginici su se znatno smanjile migrene. A to je, ipak, ozbiljan problem. Ne mogu da dajem svoj primer što nisam oslabila željenih 5 kg, jer se nisam strogo ni pridržavala. Nego više onako kao neke smernice. Maksimalno sam smanjila zabranjene namirnice, ako baš nisam mogla (ili htela) da ih se odreknem, a forsirala dozvoljene.
To je tri meseca, pa baš ako i ne valja, valjda ne može baš mnogo da se ugrozi zdravlje.

Ovo za bacanje homeopatskih preparata je stvarno bezveze.

Ok, iako nema ni sličnosti, samo malo da se nadovežem na taj homeopatski preparat.
Kad se leči srčani crv kod pasa terapija podrazumeva na svake dve nedelje uzimanje p.o. rastvora ivermektina.
U ovom konkretnom slučaju se radi o minimalnim dozama leka koji se rastvara u rastvaraču, i mora se praviti u količinama od 10ml ukupno, iako je psu od 10 kg potrebno samo 1.5 ml tog rastvora.
Jednostavno se ne može drugačije pravilno i precizno izdozirati (zbog tih minimalnih doza ivermektina jer bi u suprotnom on bio opasnost za zdravlje životinje).
Smućka se u većoj količini, preparat se aplikuje životinji i ostatak se baci, jer ne može da opstane do neke naredne terapije, ne bi bio upotrebljiv.
Tako kapiram da je možda i ovde neka varijanta - svaki lek je i lek i otrov, zavisi od količine.
Ne znam.
Svakako se ne razumem, ali eto tako nekako razmišljam...
A možda je sve i šarena laža :)

Ok, iako nema ni sličnosti, samo malo da se nadovežem na taj homeopatski preparat.
Kad se leči srčani crv kod pasa terapija podrazumeva na svake dve nedelje uzimanje p.o. rastvora ivermektina.
U ovom konkretnom slučaju se radi o minimalnim dozama leka koji se rastvara u rastvaraču, i mora se praviti u količinama od 10ml ukupno, iako je psu od 10 kg potrebno samo 1.5 ml tog rastvora.
Jednostavno se ne može drugačije pravilno i precizno izdozirati (zbog tih minimalnih doza ivermektina jer bi u suprotnom on bio opasnost za zdravlje životinje).
Smućka se u većoj količini, preparat se aplikuje životinji i ostatak se baci, jer ne može da opstane do neke naredne terapije, ne bi bio upotrebljiv.
Tako kapiram da je možda i ovde neka varijanta - svaki lek je i lek i otrov, zavisi od količine.
Ne znam.
Svakako se ne razumem, ali eto tako nekako razmišljam...
A možda je sve i šarena laža :)
Ѕдраво неѕгодан препарат, ѕдраво...
Отац ми је ветеринар и причао је да је један средњошколац, практикант, код њих у вет. амбуланти дао овци ивермектин уместо поткожно, у мишић!
Иста се скоро моментално паралиѕовала од бола, каталептичи укочила и остала на ногама ко дрвена лутка.
Срећом преживела је!
Иначе ѕнам да од ивермектина чак и буве поцркају, напију се крви од домаћина и баце кашику!

Izuzetno nezgodan,pa tako i u ovom slučaju.
Ako se da veća doza leka može dovesti do tamponade srca zbog smrti većeg broja parazita istovremeno i, naravno, posledično do smrti životinje.

Ne kažem da su homeopatski lekovi toliko ili-ili, ali opet, ni ne razumem se u materiju, moguće da je i to sve muljačina.

Nego, odosmo mi u veterinu, a to ipak nije tema :).

Leto prođe ja ni kg nisam skinula, al' sam se bar zategnula i nisam se ni ugojila i to je ok.
Zima meni nešto nije period proždrljivosti, lakše se odupirem kolačima nego grožđu, tako da iznova krećem na modifikovanu ishranu, izbacujem hleb i slatkiše i večeru i takoc sve.

...Da ne bude zabune - naravno da ishrana (dijeta) po krvinim grupama nije isto sto i sistem ishrane zasnovanna tkzv. testu intolerancije na hranu...Ono sto me je navelo da @Sofiji predlozim da uporedi listu namirnica koju je dobila od fitoterapetukinje sa listom namirnica koja se (ne)preporucuje za njenu krvnu grupu, jeste okolnost iz dole navedenog citata, da je nacin ishrane odredjen na osnovu podatka o krvnoj grupi i anamneze - nista vise od toga...

Међутим, пре пар година сам била код једне жене која је др , фитотерапеут, специјализирала у Француској.
Узела ми је анамнезу, крвну групу и саставили ми списак шта смем, а шта не смем да једем.

...Jasno je da razlicitim osobama odgovaraju - i pomazu - razliciti metodi...Mislim da se sistem velikih brojeva, odnosno komercijalizacija testa intolerancije i zasniva na pretpostavci da ce vecina potencijalnih korisnika lako odvojiti trazena sredstva da bi za uzvrat eventualno dobili dobro resenje kojim ce trajno resiti problem - ukoliko se to ne dogodi, ostaje uteha da se i taj metod probao, a ulozena sredstva nisu velika...Sto se tice doziranja homeopatskog preparata koji je meni bliska osoba uzimala, nije bilo reci o tesko merljivim ili nemerljivim kolicinama, vec o dva gutljaja rastvora koji se pravi uz pomoc prilozenog dozatora (pipete) - bilo je potrebno rastvoriti 3 kapi prepatarata...Umesto 3, moguce je bilo rastvoriti jednu ili dve, zar ne?...Dakle, nije problem u nemogucnosti da se precizno izmeri kolicina preparata koja je potrebna...

...Da ne bude zabune - naravno da ishrana (dijeta) po krvinim grupama nije isto sto i sistem ishrane zasnovanna tkzv. testu intolerancije na hranu...Ono sto me je navelo da @Sofiji predlozim da uporedi listu namirnica koju je dobila od fitoterapetukinje sa listom namirnica koja se (ne)preporucuje za njenu krvnu grupu, jeste okolnost iz dole navedenog citata, da je nacin ishrane odredjen na osnovu podatka o krvnoj grupi i anamneze - nista vise od toga...

...Jasno je da razlicitim osobama odgovaraju - i pomazu - razliciti metodi...Mislim da se sistem velikih brojeva, odnosno komercijalizacija testa intolerancije i zasniva na pretpostavci da ce vecina potencijalnih korisnika lako odvojiti trazena sredstva da bi za uzvrat eventualno dobili dobro resenje kojim ce trajno resiti problem - ukoliko se to ne dogodi, ostaje uteha da se i taj metod probao, a ulozena sredstva nisu velika...Sto se tice doziranja homeopatskog preparata koji je meni bliska osoba uzimala, nije bilo reci o tesko merljivim ili nemerljivim kolicinama, vec o dva gutljaja rastvora koji se pravi uz pomoc prilozenog dozatora (pipete) - bilo je potrebno rastvoriti 3 kapi prepatarata...Umesto 3, moguce je bilo rastvoriti jednu ili dve, zar ne?...Dakle, nije problem u nemogucnosti da se precizno izmeri kolicina preparata koja je potrebna...

Ево, нашла сам исхрану по крвним групама (ваљда је релевантан сајт, немам времена да тражим неки баш стручан) и све у свему има намирница које су ми забрањене, а на овој интернет листи нису, као и намирница које су ми дозвољене , а по интернет листи нису.

Оно по чему се уклапају интернет листа и ова моја је , дефинитивно, хељда. :)
Мада, колико видим, моја крвна група не би смела никакве житарице да једе. :think:

Исхрана по крвним групама - 0

Ево, нашла сам исхрану по крвним групама (ваљда је релевантан сајт, немам времена да тражим неки баш стручан) и све у свему има намирница које су ми забрањене, а на овој интернет листи нису, као и намирница које су ми дозвољене , а по интернет листи нису.

Оно по чему се уклапају интернет листа и ова моја је , дефинитивно, хељда. :)
Мада, колико видим, моја крвна група не би смела никакве житарице да једе. :think:

Исхрана по крвним групама - 0

dobro je da znam smem li da jedem zablje batake i puzeve :)
i ni slucajno da jedem avokado

'си вид'о? Чак ни ја, којој је препоручљиво да живи на месишту, не смем гицу. :D
Муслиманско-јеврејско-хинду завера против свињетине!:sad2:
Него ти од родбине из Бачке земај таблу добре, пресне, домаће, сушене, димљене сланине, без леба с лукЦом...:per:

a to znaci da si sav sadrzaj iz frizidera bacila u rupu...:zcepanje:

...nisam draga, u firzideru neke sardine i tunjevine, jogurt, mleko, karfiol, brokoli, neki dzem od slive domaci i pilav od juce...nista
bas nije za bacanje....ali ako pogledas u Rupu videces sta sam jela veceras kasno..:dash:
...ali se ipak nadam da nece to bas ugroziti moju figuru, jedva sam se izborila sa onim kilogramima....

...nisam draga, u firzideru neke sardine i tunjevine, jogurt, mleko, karfiol, brokoli, neki dzem od slive domaci i pilav od juce...nista
bas nije za bacanje....ali ako pogledas u Rupu videces sta sam jela veceras kasno..:dash:
...ali se ipak nadam da nece to bas ugroziti moju figuru, jedva sam se izborila sa onim kilogramima....

nista ja tu ne bih menjala...mislim na tvoj izgled.Za jednu baku vise nego savrseno.

Stigli rezultati
bogami, ima da bude ebeno
ne smem kafu, sto je s.ranje
naravno sve ono sto smo pretpostavili da ce mi biti zabranjeno, zabranjeno je
dobra stvar je sto mi je zabranjeno malo voca i povrca
od mesa mogu curetinu, govedinu, teletinu, sto ce biti malo teze izvesti, prosle nedelje sam napunila zamrzivac svinjetinom :)
od ribe su mi zabranjene lignje i losos, al sta vredi kad ribu ne volim...
....i polako pa videcemo....
...kad bacim pogled na spisak, najteze mi pada ovo za kafu :sad2:

Муслиманско-јеврејско-хинду завера против свињетине!:sad2:
Него ти од родбине из Бачке земај таблу добре, пресне, домаће, сушене, димљене сланине, без леба с лукЦом...:per:

Nije problem u gici , cak je i pozeljna
nego u velikim proizvodjacima koji je nafiluju otrovima , antibioticima preko svake mere , hemijom da gicama na usi izlazi
E kad se nadje domaci proizvodjac gde se zna kako je hranjeno ... nije nikakav poblem
+ beli lukac :zaljubljena:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back