Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Hvala svima...prija pohvala, da ne budem skromna.
Pocela sam da se drugacije hranim jer sam bila preterala, ustvari i nisam se ja prezderavala, sto ni mojima nije bilo jasno sta se to samnom desava, ali se ispostavilo da kombinacij neke hrane jednostavno nisu prijale mom organizmu.
Kada sam otisla u prevenciju za ishranu i ispricala sve i kako i od cega su mi umrli roditelji, doktorica je rekla da stavim prst na celo i da pod hitno nesto uradim.
Tako sam ja resila da pronadjem najbolji nacin ishrane koji ce prijati i meni i mom organizmu.
Znaci da se sve unosi i da ne budem zeljna nicega.
Od svih nacina ishrane UN dijeta mi se ucinila najboljom, sto se kasnije , a i sada, pokazalo.
Bila sam kod dr, rezultati su svi dobri,krvna slika i sve ostalo.
E sad, sve ovo drugo,lep izgled i sve ostalo kao pojava je samo bonus i nagrada za sav ovaj trud, zdravlje je bilo na prvom mestu.
Najvise mi se dopada kada prodju pored mene i ne jave se, a onda se trgnu i okrenu i ostanu zabezeknuti, a ja se smejem i ne znam sta da im kazem...oduseve se svi koji me vide i svi mi daju svoju podrsku i ohrabruju za dalje.
Znaci, zdravlje pa onda sve ono ostalo lepo sto prati kada skidate kilograme.
Ljubim vas sve.

....eto najvaznije je da si nasla sta tvom organizmu odgovara, rezultati su morali da se vide:heart:
Slikacu se za tebe i poslacu ti na pp...
Ovde ima tema, ali ja na tu temu odavno ne idem.
Hvala ti svakako na podrsci.

...vazi jedva cekam:zag:

Jaco, a imaš li neki odredjeni cilj? Kažeš da si sad počela drugi krug Un dijete. U prvom si oslabila 25 kg ili tako nešto? Da ne preteraš? Naravno, ako ti prija, i ako je zbog zdravlja ne može da se pretera.

Ja nemam ništa za ovu temu, eno stavljam slike na onu drugu. :rumenko:

Imam cilj...jos nekih 3-4 kilograma i to je to...ali i ne moze da se slabi vecno, bila bi kost i koza.
Nekako dolazi sve na svoje i ne ide vise tim tempom sto je i normalno.
Doktorica mi je rekla da sam u proseku skinula 2,5 kg mesecno i da je to odlicno da nije mnogo.
A na koju temu ti to ides, a?z:mrgreen:

Ovo sam ja odjutros. Nema nekog pomaka naročitog, ali, da budem iskrena, ni ne pazim nešto naročito. :( Prvi put sam sastavila 7 dana svakodnevne šetnje od 9km, i bez obzira što imam kg koliko imam, ta šetnja mi zaista prija. Osećam se poletno i lako, i čini mi se da bih mogla šetati još toliko.

m99bas.jpg

Ovo stanje na vagi će sigurno da se promeni, jer ide NG, pa Božić, pa Sv. Jovan, ali ako ovako nastavim, proleće ću dočekati sa jesenjom kilažom, što u mom slučaju ne da nije loše, nego je odlično. :D

Domaćice, to je takodje uspeh, kad ne ide na gore. I te jesenje-prolećne kilaže. A za šetnje svaka čast! Verujem da to itekako prija, a svakako je dobro i zdravo.
Ja juče išla pre posla na jedno mesto, pa kao sad ću odatle peške na posao, što je 4 autobuske stanice i 2 predjem peške i onda odem na bus. Nešto mi nije bilo dobro. Hahaha, izgovor. Pa nije mi bilo dobro kad nemam kondicije pa mi teško.
Jedino dobro kod mene je što svakog dana kad ustanem kažem sebi "E danas ću da jedem šta treba i koliko treba". Pa koliko uspem. Uglavnom zabrljam negde sredinom dana, a uveče obavezno. Ali bar nisam digla ruke od svega i rekla "Od Nove godine počinjem". Jer kad donesem takvu odluku onda se ubijem od klope tokom praznika.
Kupila sam sinoć ječam (geršlu), ovas i heljdu u zrnu pa ću da pravim čorbice od toga i povrća, što i sada radim svaki dan. Mislim, ne kuvam svaki dan nego uvek imam tu čorbu pa je jedem i ujutru i preko dana, nešto kao onu čorbu od kupusa u kupus dijeti. I važno mi da imam tako nešto što mogu na brzinu da podgrejem i pojedem. Jer ako nemam onda mi lakše da uzmem parče hleba s nečim nego da seckam ili rendam jabuke za žitarice s voćem.

Ovo sam ja odjutros. Nema nekog pomaka naročitog, ali, da budem iskrena, ni ne pazim nešto naročito. :( Prvi put sam sastavila 7 dana svakodnevne šetnje od 9km, i bez obzira što imam kg koliko imam, ta šetnja mi zaista prija. Osećam se poletno i lako, i čini mi se da bih mogla šetati još toliko.

m99bas.jpg

Ovo stanje na vagi će sigurno da se promeni, jer ide NG, pa Božić, pa Sv. Jovan, ali ako ovako nastavim, proleće ću dočekati sa jesenjom kilažom, što u mom slučaju ne da nije loše, nego je odlično. :D

e ti me uvek nasmejes sa ovom tendencioznom vagom koja meri do 300kg :lol:

...Domacice to je uspeh, nad uspesima s' obzirom na tvoje aktivnosti vezane za slatkise...iskreno ti se divim...i po ko zna koji put javno izjavljujem da ja
ne bi mogla....bila bih kao lopta, samo od "gledanja" tih lepota...

...Bi to je od vecere, i onih torti koje si pravila u zadnje vreme...ides li i dalje na jogu??..ili si i to zapostavila??

...ja sam danas napravila ogromni krug ne mogu bas da ocenim koja je to kilometraza, ali bar 5 ima sigurno u jednom pravcu....pa plus dok sam se popela do
gore....a moracu jos jednom da sidjem i popnem se sigurno....juce bila ista prica, a penjanja i silazena 4....vreme bas lepo, suncano pa mi zao da ga provedem
u kuci...nista kuvala nisam, rucala nesto bzvz, kao da postim i sve se tesim da ja to ipak potrosim u ovom silnom hodanju i pentranju..

...vagu nemam ali mi se cini da sam na istom, pantalone i dalje ne "setaju" oko mene..:D
...samo da preguramo ove praznike bez dodatnih kg, sve ce posle biti lako....

...
...Bi to je od vecere, i onih torti koje si pravila u zadnje vreme...ides li i dalje na jogu??..ili si i to zapostavila??

...samo da preguramo ove praznike bez dodatnih kg, sve ce posle biti lako....

Znam ja da je to meni od večere, i još više od onog posle večere. Meni je to u stvari jedini problem, ali nikako da ga savladam. Najbolje mi je bilo kad sam bila bolesna, pa dodjem s posla, skuvam čaj i strpam se u krevet i zaspem skoro pre nego što ga popijem. Ali to je trajalo 2-3 dana, inače sam baš zdrava. Uhvati me samo tako malo prehlada par dana godišnje, bez temperature, samo grlo i nos.

Idem na jogu, nisam zapostavila, ali su prilično slabe vežbe jer je sastav više seniorski, a sad ćemo i mi imati raspust neke dve nedelje. Vežbam ja i sama svako jutro 10-15 minuta vežbe za vrat i ledja i 2-3 pozdrava suncu. Ti pozdravi suncu su vežbe koje angažuju celo telo, trebalo bi da ih radim bar 6. Ali joga u principu nije za slabljenje. To je više da se istegnemo, da možemo same da vežemo pertle u starosti.

Znam ja da je to meni od večere, i još više od onog posle večere. Meni je to u stvari jedini problem, ali nikako da ga savladam. Najbolje mi je bilo kad sam bila bolesna, pa dodjem s posla, skuvam čaj i strpam se u krevet i zaspem skoro pre nego što ga popijem. Ali to je trajalo 2-3 dana, inače sam baš zdrava. Uhvati me samo tako malo prehlada par dana godišnje, bez temperature, samo grlo i nos.

Idem na jogu, nisam zapostavila, ali su prilično slabe vežbe jer je sastav više seniorski, a sad ćemo i mi imati raspust neke dve nedelje. Vežbam ja i sama svako jutro 10-15 minuta vežbe za vrat i ledja i 2-3 pozdrava suncu. Ti pozdravi suncu su vežbe koje angažuju celo telo, trebalo bi da ih radim bar 6. Ali joga u principu nije za slabljenje. To je više da se istegnemo, da možemo same da vežemo pertle u starosti.

....znam to za jogu....nedavno sam putovala sa jednom instrukorkom joge koja se vracala sa nekog seminara iz Nemacke, pa smo malo pricale, i bas to je rekla, ako i da je
mnogo bolja od aerobika i ostalih "sportova" za neke godine....:)
.....ti si volela da plivas, cini mi se da si jedno vreme isla, sta bi sa tim....

....a sto se tice vecere i posle nje..sve te razumem, ja se vec neko vreme borim sa jednom ne dokazanom osobom (moje dete) oko toga i trudim se da ne pokleknem,
mada mi ne uspeva svaki put:rumenko:...i samo mogu da zahvalim ovim stepenicama sto se to jos uvek ne vidi.....a maximalno se trudim da izbegnem sve sto se moze...
....slatkisa u kuci nemamo, ne mesi se nista.....a opet znam da i pored toga vrlo brzo mogu biti u problemu....nikako nam se ne poklapaju zelje i potreba, a ni ukusi...:(

Ko 1,5 kg manje? Ti ili dete?

Ima neki vic, anegdota, šta li je, kad je Elizabet Tejlor htela da oslabi, pa joj preporučili jahanje. I rezultat: konj oslabio 18 kg. Izvini phenomenon, nije aluzija

Ja sinoć nisam jela čokoladu. z:) Ali jesam keks z:( onaj suvi,kao ptiber, pa još posni. Ali to me ne opravdava

Zdravo djevojke i djevojčice:D
Ja otkad operisah krajnike ne jedem skoro ništa. Baš mi je teško palo i još sam na kašama.
Dešava se nešto neobično za moje tijelo, tope mi se noge. U svim ranijim dijetama, topio bi se gornji dio tijela dok ne ostanem kost i koža, dupe, pa tek onda pomalo noge, a sad ne zapažam da su mi oslabila ramena, obrazi ili grudi, ali nogice sve tanje i tanje.
Uopšte ne znam šta da radim kad se vratim na normalan režim ishrane. Da mi se kilogrami izgubljeni u ovom prestrogom režimu ne vrate sa naplatom.
Baš bi bilo kul da u narednim danima budem mogla malo pojačati ishranu, jer ovo je očajno, nemam snage ni ništa, ali da skinem još nekoliko kilograma.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back