Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
.znate sta devojke, lepo je sto vi imate stav i misljenje o hrani i o tome
kako i sta treba jesti...ali, vi ste mlade, i da se razumemo, mnogo je lakse
skinuti kilograme sa 20-30, pa cak i 35 nego sa 50 i neku...:ok:

...nemam volje da ponovo pisem da nisam imala problema sa viskom
i od kad ih imam..ali ako mislite da ce vas jedno jaje, ili nesto u tim
godinama ugojiti, nemojte jesti...ja moram da jedem sve, ali i da vodim
racuna sta sa cim, koliko...i jos svasta nesto..to je sasvim razlicito od
jedne potpuno zdrave osobe....

hebote ko da će je dva baren jaja nedeljno ubiti
pojela žena dva jaja, sa sve žumancem, bigi dil, mislim ok je zdrava hrana, zdravo jelo, ali krajnost u koju se odlazi može da bude nezdravija nego dva jaja nedeljno aman

pojela žena dva jaja, sa sve žumancem, bigi dil, mislim ok je zdrava hrana, zdravo jelo, ali krajnost u koju se odlazi može da bude nezdravija nego dva jaja nedeljno aman

pa ja i rekoh da je ok
da se ne pravi drama
ne treba pojesti tuce jaja, kao sto ne treba generalno preterivati
ja i rekoh da mi je malo to sto jede
msm, ja bih pala u nesvest da sam samo to pojela, malo mi je

e, ja stvarno moram da se umešam
šta ste se uhvatile za ta jaja koja je Afro pomenula. Ja sam na temi nešto više od godinu dana i mislim da su to prva jaja koja je Afro pojela za to vreme.
Pa treba nekad pojesti i jaje, celo, zajedno sa žumancem i kao što u svemu ne možemo samo da brojimo kalorije, tako ne možemo da se odreknemo svega što sadrži malo tog lošeg holesterola. Uostalom, već je dokazano da povećan holesterol uzrokuje pre svega stres, a manje ishrana. Osim toga, znate li da je žumance vredan izvor gvožđa. I mi danas i ovde imamo ozbiljan problem sa unošenjem gvoždja. Ako izbacimo crveno meso, džigericu, žumance...(zato što sadrže loš holesterol) iz čega ćemo da dobijemo gvožđe. To da gvožđa ima u spanaću je čisto zavaravanje. Nema ga, ako ga taj spanać nije uzeo iz zemlje. A kod nas niko proverava sastav zemljišta. A za veštačke vitamine i minerale je diskutabilno da li uopšte organizam može da apsorbuje. Sve su to reklame velikih farmaceutskih kompanija, koje prvo izmisle bolesti, da bi mogle da prodaju skupe lekove za njih.
Mi sada ovde ne govorimo o zdravoj ishrani nego o dijeti, o skidanju viska kilograma. Slazem se Afro kada kaze da je lakse sa 20 i 30 nego kasnije. Zdravlje jeste prioritet, moze se jesti a mrsaviti, ali uz prilicne restrikcije.
Ja sam zagovornik fizicke aktivnosti, vezbanja, treninga. Ne i gladovanja.

Mi sada ovde ne govorimo o zdravoj ishrani nego o dijeti, o skidanju viska kilograma. Slazem se Afro kada kaze da je lakse sa 20 i 30 nego kasnije. Zdravlje jeste prioritet, moze se jesti a mrsaviti, ali uz prilicne restrikcije.
Ja sam zagovornik fizicke aktivnosti, vezbanja, treninga. Ne i gladovanja.
Gvozdje koje je sadrzano u zumancima se jako slabo apsorbuje, za razliku od onog u ribi i mesu. Da bi imali korist od tog gvozdja iz zumanca potrebno je da ga vezemo za vitamin c, verovala ili ne. Dakle uz zumance popiti limunadu ili cedjenu narandzu. Takodje ako pijete dosta caja ili kafe ono gvozdja sto ste uneli kroz zumance ( o njemu je sad rec) je propalo.
I taaakooo...

Gvozdje koje je sadrzano u zumancima se jako slabo apsorbuje, za razliku od onog u ribi i mesu. Da bi imali korist od tog gvozdja iz zumanca potrebno je da ga vezemo za vitamin c, verovala ili ne. Dakle uz zumance popiti limunadu ili cedjenu narandzu. Takodje ako pijete dosta caja ili kafe ono gvozdja sto ste uneli kroz zumance ( o njemu je sad rec) je propalo.
I taaakooo...

Meni je savjetovano, a posle sam i čitala, da se kafa, baš zbog anemije, ne bi smjela piti nakon jela.
Ubije sve uneseno gvožđe.

dobar podsjetnik

smak sveta juce bio, a pojela zena i jednu celu bananu za ceo dan:sad2:
ja oduvek pazim sta jedem i koliko jedem i trudim se da bude zdravo i izbalansirano. znam kako je sa viskom kg, bila sam tamo, znam i kako je tesko odrzavati tezinu kada se lako "lepi"i kada mnogo volis da jedes. ali, nikada nisam bila za ovakve krajnosti koje sam procitala ovde.

Necu vise da pametujem, jer dozvoljavam da svako prati svoje telo i potrebe.
Medjutim, jedno je odrzavati liniju, a drugo je target od 10 kilograma koje treba svuci. Kada se to nagomila, mere moraju biti restriktivnije, pa kada dodjes na zeljeno onda se razni ekcesi tolerisu.:)
Ne govorim o Afro, jer ne znam anamnezu, ali citajuci nisam videla da se iko od kandidata ozbiljno bavi svojim telom u smislu vezbanja. To je zakon za svako skidanje kilograma, jer sto kazes Kvisi, znam kako je, bila sam tamo.;)

:lol: ali skandal s jajima :lol: zene zene

ja sam resila da ne umrem ni gladna ni debela
znaci ako mi se jede jaje jescu ga,ako mi se jede ekler takodje
ali sigurno necu pojesti 5 komada,niti cu pojesti uvece,nego na jednoj strani popustis na drugoj pritegnes i eto
resila sam da smrsam jos 2kg,zato me evo na temi :D
trenutno se trudim da deserte izbacim ili smanjim na minimum,ili bar da pojedem za dorucak
uvece da ne jedem ili nesto sitno
i da trcim
za sada drzim ritam 4 trcanja nedeljno po 4km,moram da snimim novu muziku na i pod trcanje je sjajno,samo treba izaci iz kuce,to je najteze,jednom kad si na stazi ne postoji nista vise,samo patike,staza,muzika i misli

Koje gace? One plasticne? batali...gubljenje masti je sasvim razlicito od gubljenja vode. Nema tu nekih rezultata ili nisu dugotrajni. Videla sam da neke zene tamo gde ja vezbam stavljaju kese oko stomaka - trener kad ih vidi posizi i trazi da skinu iz mesta.

....dobro jutro dijetalke...

....od jutros nesi i jedna banana...jos da je dokrajcim skroz..pa odoh da napravim
jedan krug pre rucka...a onda jos jedan posle...inace danas ona boranija od juce,
taman dovoljno ostalo za jos jedan rucak.....

....uzivajte u lepom danu....:D

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back