Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Zao mi je Affro..ali ako stitna ne remeti ostale segmente tvog zivota,i ako tih desetak kg ne smetaju i ne remete previse,onda se moze ziveti sa tim..sasvim lepo i udobno..ja sam celog zivota sklona gojenju,nikada nisam imala idealnu tezinu,a opet nikada mi to nije smetalo..ni meni a bogami ni mnogim drugima hahaha..ali eto otkada sam presla neku granicu normale sada se upinjem da se vratim na pocetnu kilazu da bih se ostvarila kao mama..

....mogu naravno, samo sto meni licno to mnogo smeta, nego bilo kome
oko mene...i stvara mi nervozu, sve me zateze i opterecuje me, bas...

....zelim ti da uspes, da dostignes tezinu koju zelis, i naradno da se
ostvaris kao roditelj...sretno..:heart::zag:

...shvatam o cemu pricas....

...ja nisam imala probleme sa kilazom, dok mi se nije poremetio rad stitne zlezde
i od tad mucim muku sa od prilike 10 kg...skinula sam maximum 3-4 od tada, ali
se oni i vrate brzo, opet sve zbog zlezde....tako da meni u principu ne vredi da se
mucim sa takvim dijetama...em ne bi bilo bogzna kakvog efekta, em bi se oni
po prestanku iste ponovo vratili....zato bi trebalo puno vise vezbanja, a kolicina
hrane koju unosim je vrlo mala..i pazim sta, kad, pa opet nemam ni blizu taj
efekat ako zdrave osobe...:(

tebi je zapravo najbolja opcija da pokupis svoje nalaze i odes nutricionisti
jer nije u pitanju dijeta...niti bi to tako trebala raditi, zbog svog zdravlja
treba ti ozbiljan plan ishrane koji je sastavio strucnjak
moja sestra od tetke ima slicnu situaciju, al je ona puno mladja...
ranije je vjezbala, sad to prosto ne moze...brzo se zamori...
naci, aerobik i ostala skakanja sa znojenjem otpadaju
yoga bi vam vjerojatno bila bolje rijesenje ili tai chi...

http://www.everyday-taichi.com/

tebi je zapravo najbolja opcija da pokupis svoje nalaze i odes nutricionisti
jer nije u pitanju dijeta...niti bi to tako trebala raditi, zbog svog zdravlja
treba ti ozbiljan plan ishrane koji je sastavio strucnjak
moja sestra od tetke ima slicnu situaciju, al je ona puno mladja...
ranije je vjezbala, sad to prosto ne moze...brzo se zamori...
naci, aerobik i ostala skakanja sa znojenjem otpadaju
yoga bi vam vjerojatno bila bolje rijesenje ili tai chi...

http://www.everyday-taichi.com/

...iskreno, razmisljala sam o tome, a zasto nisam otisla ni sama ne znam...
...moguce da me je demoralisala sama doktorka ciji sam pacijent, i po
kojoj je dovoljno samo ne jesti...sto je meni prosto nenormalno...
...da i ja se brzo zamaram, i to jeste zbog stitne, znam i da aerobik
ne dolazi u obzir, a sto se tice vezbanja, ja sam do pre nekoliko godina
3-4x nedeljno vozila bicikl po 20km..sad ne verujem da bih izdrzala da
napravim krug oko Ade...uz to svasta nesto, plivanje, roleri...ali tada
sam bila mladja, nisam imala ovaj problem...:think:
...verovatno bi mi joga najvise odgovarala, ali nema toga nigde u mojoj
blizini, niti u neko normalno vreme..sve te vezbe su uglavnom uvece,
sto mi se nikako ne dopada...

...iskreno, razmisljala sam o tome, a zasto nisam otisla ni sama ne znam...
...moguce da me je demoralisala sama doktorka ciji sam pacijent, i po
kojoj je dovoljno samo ne jesti...sto je meni prosto nenormalno...
...da i ja se brzo zamaram, i to jeste zbog stitne, znam i da aerobik
ne dolazi u obzir, a sto se tice vezbanja, ja sam do pre nekoliko godina
3-4x nedeljno vozila bicikl po 20km..sad ne verujem da bih izdrzala da
napravim krug oko Ade...uz to svasta nesto, plivanje, roleri...ali tada
sam bila mladja, nisam imala ovaj problem...:think:
...verovatno bi mi joga najvise odgovarala, ali nema toga nigde u mojoj
blizini, niti u neko normalno vreme..sve te vezbe su uglavnom uvece,
sto mi se nikako ne dopada...

skini neki kurs yoge s interneta
ima ih prilicno detaljnih i stosta mozes sama
gdje si ti uopce...na nbg?
pitam jer znam da je O. mama isla negdje u blizini na potezu Delta City - Mercator
mogu pitati i tocno gdje, nije problem...

skini neki kurs yoge s interneta
ima ih prilicno detaljnih i stosta mozes sama
gdje si ti uopce...na nbg?
pitam jer znam da je O. mama isla negdje u blizini na potezu Delta City - Mercator
mogu pitati i tocno gdje, nije problem...

...e, vidis to mi nije palo na pamet, nemam naviku da skidam bilo sta sa neta...:rumenko:

...skroz na suprotnom delu grada...napisala sam ti u repki :)

sad vidim
.mada, ja grad opce tako dobro ne poznajem
ako nisam skroz prolupala to je povezano preko Banovog?
ako jeste...tamo imas garantirano
samo se moras raspitat

...nisi prolupala...jeste povezano..:)
...pogledacu, videla sam da postoje samo nekakve teretane,
sto meni ne odgovara ni malo...

...sad sam gledala youtube-yoga..ima svasta nesto...

ma, nisu teretane za tebe
najbolje da gvirnes na oglasnu tablu tamo kraj bibilioteke
kad budes prolazila
oni su radili dosta raznih kurseva za penzionere
mozda ima i joga

...ahahhaa...nasmeja me slatko....:lol:

...doduse blize sam njima nego vama...al' se nesto ne osecam kao penzioner,
mada i ne bi bilo lose kad bi mogla da se penzionisem...:mrgreen:

..vidis to mi nikad ne bi palo na pamet, a znam da teretane nisu za mene,
nisam nikad ni svracala tamo...

...ahahhaa...nasmeja me slatko....:lol:

...doduse blize sam njima nego vama...al' se nesto ne osecam kao penzioner,
mada i ne bi bilo lose kad bi mogla da se penzionisem...:mrgreen:

..vidis to mi nikad ne bi palo na pamet, a znam da teretane nisu za mene,
nisam nikad ni svracala tamo...

ma, nije fora u godinama
vec u tome da nadjes povoljan kurs...i grupu s kojom mozes drzat...tempo, zar ne?
O. mama je tu negdje s tobom, ima odlicnu liniju i zdrava je, al je odabrala...pametno
stariju grupu; znaci, ljude vashih godina
kaze da joj je bilo super; i za samu jogu i za komunikaciju...

ma, nije fora u godinama
vec u tome da nadjes povoljan kurs...i grupu s kojom mozes drzat...tempo, zar ne?
O. mama je tu negdje s tobom, ima odlicnu liniju i zdrava je, al je odabrala...pametno
stariju grupu; znaci, ljude vashih godina
kaze da joj je bilo super; i za samu jogu i za komunikaciju...

...ma ok shatila sam Zlocko nego mi bilo smesno u momentu...

...naravno da je lakse pratiti ritam nego u grupi gde su ljudi puno
mladji, elasticniji, izdrzljiviji....bas cu se raspitati ovih dana, odlican
savet si mi dala...hvala...;)

Dobro vece devojke, kako ide?
Danas nemam nista za pohvalu cak sta vise malo sam prekrsila..
Do rucka je sve islo po programu: ovsena kasa (prazna), jabuka, dve srednje snicle i zelena salata... a onda sam malu odvela na jedan parti i ja ti tamo lepo smazem parce pice a onada parce torte i popijem casu vina:rumenko::eek:
Dala sam sebi oduska onako posteno..:whistling:
Nadam se da to nece ostaviti velikog traga na sledecem merenju..

...ne znam ne bi trebalo, a i ti imas dusu...:ok:

..ja jutros posle kafice, pojela 2 virsle, one manje kao jedna normalna
sa malo crnog hleba...za rucak papaline i zelenu salatu sa jednim
parcetom tog crnog hleba....negde oko 6 pojela ostatak tih ribica i
salatu bez hleba...sad popila jednu cedevitu...

evo nesto jako korisno:

hrana koja smanjuje apetit

Gubljenje težine je jedna od najčešćih borbi s kojima se suočavaju današnje generacije. Pogrešna prehrana i sjedilačkog načina života su vodeći razlozi pretilosti. Kada ljudi postanu svjesni debljanja, odlučuju se za rigorozne i nezdrave dijeta. Nakon jedne takve dijete ulazite u začarani krug kada jedete sve više i debljate se sve brže.

Gubitak težine slijedi jednostavnu jednadžbu: sagorijevanje više kalorija nego što unesete. Kako bi izgubili težinu brže možete smanjiti unos kalorija. Ali kako se onda boriti s gladi? Odgovor leži u hrani koja smanjuje apetit tako da nikada ne morate osjetiti glad. Srećom, postoji mnogo zdrave hrane koja može obuzdati apetit na prirodan način. Ovdje su neke od njih:

Jabuka

Jabuka na dan ne samo da drži liječnika podalje, već vas i čuva od osjećaja gladi. Jabuke sadrže malo kalorija i masnoća, ali su također odlične za suzbijanje apetita jer sadrže mnogo vlakana. Vlakna pomažu da duže osjetite sitost jer se proširuju u želucu pa je potrebno manje hrane da zadovolji glad i sprečava prejedanje. Jabuke sadrže prirodne šećere koji održavaju zdravu razinu šećera u krvi.

Istraživanje provedeno u Brazilu 2003. godine, otkrilo je da su žene s viškom kilograma koje su jele tri male jabuke ili kruške dnevno kao dio zdrave prehrane, izgubile znatno više težine od onih koji nisu jele jabuke. Studija također pokazuje znatno veće smanjenje razine glukoze u krvi među onima koji su jeli jabuke i kruške u usporedbi s onima koji nisu.

Zobena kaša

Zobeno kaša je bogata vlaknima. Sadrži dobre ugljikohidrate koji se sagorijevaju polako i time čine da se osjećate manje gladni. Visok sadržaj vlakana brže pruža osjećaj sitosti. Osim toga, zobena kaša je idealna za dijabetičare jer ima niski glikemijski indeks. Možete ovaj moćni doručak obogatiti mlijekom, ili još bolje, lanenim sjemenkama!

Pinjoli

Pinjoli sadrže pinolensku kiselinu, prirodne polinezasićene masnoće koje suzbijaju osjećaj gladi. Istraživanje iz 2006. godine donosi da pinolenska kiselina stimulira dva dobro poznata hormona za suzbijanje apetita, kolecistokinin (CCK) i GLP1 (glukagon peptid). CCK i GLP1 potiskuju apetit šaljući signale u mozak koji smanjuje želju za hranom. Kao dio istraživanja, 18 žena prijavilo je 29 % smanjenje želje za unosom hrane, a 36 posto smanjenje unosa hrane. Također, pinjoli imaju najveću količinu proteina, a to osigurava stalnu opskrbu energijom. Dakle, zdrava porcija pinjola tijekom dana suzbija apetit ako želite smršaviti.

Lan

Osim što je izvrstan izvor omega 3 masnih kiselina, lan je također bogat vlaknima. Što više lana jedete uz svaki obrok, to će više vremena trebati da razina šećera u krvi poraste. Kao rezultat toga, hormoni za glad ne napadaju. Najbolji dio je da sjemenke lana možete posuti na sve što želite jesti, salate, smoothie, sendviče.

Voda

Ako žudite za hranom, a znate da vaše tijelo ima sve što je potrebno, trebate piti više vode. Voda, piće bez kalorija, možda je najbolja za suzbijanje apetita ako želite izgubiti kilograme. Pijenje vode tijekom dana i kada se osjećate gladni zavarava mozak da je želudac pun. Nedavne studije su utvrdile da su ljudi koji su pili dvije šalice vode prije jela izgubili oko 7 kg u 12 tjedana u odnosu na gubitak 5 kg kod ljudi koji nisu pili vodu.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je poznat po svojim antioksidativnim koristima. Međutim, također može potaknuti otpuštanje hormona koji može kontrolirati ili ograničiti potrebe za hranom. Zeleni čaj ubrzava metabolizam i pruža energiju. Također povećava sagorijevanje masnoća i pomaže vam sagorjeti do 43% više masnoća.

Proteini sirutke

Proteini sirutke će pomoći u izgradnji mišića, ali i pomoći u mršavljenju. Istraživanja pokazuju da proteini sirutke imaju utjecaj na hormone koji potiču osjećaj sitosti. U istraživanju provedenom u Australiji, 22 zdrava mršava muškaraca su konzumirala proteine sirutke, tunu, puretinu. Istraživači su pronašli niže razine glukoze kao odgovor na skupinu proteina sirutke u usporedbi s onima koji su jeli druge proteine. Proteini sirutke imaju mnoge druge prednosti, uključujući pojačano funkcioniranje imunološkog sustava i reguliranje krvnog tlaka.

Juhe

Svaki dijetetičar će preporučiti najmanje dva serviranje juhe s malo kalorija, ako ste na dijeti. Juhe potiskuju apetit zbog visokog sadržaja vode, i pomažu u mršavljenju zbog malo kalorija. Mesne i juhe od povrća su najbolje opcije! Studija koju su proveli istraživači na Pennsylvania State University je otkrila da su muškarci i žene koji su konzumirali dva serviranja niskokalorične juhe dnevno izgubili 50 posto više težine nego oni koji su konzumirali isti broj kalorija iz grickalica.

Salate

Jedite malo salate prije glavnog obroka kako bi izbjegli prejedanje. Visok sadržaj vlakana može odgoditi ulazak glukoze u krvotok i nećete osjećati glad vrlo brzo. Istraživanje objavljeno u Journal of American Dietetic Association navodi da žene koje su jele jednostavnu salatu od 100 kalorija prije večere konzumiraju 12 posto manje kalorija tijekom obroka.

Tamna čokolada

Od svih namirnica navedenih u na popisu, ovu će biti najlakše uključiti u prehranu. Sjetite se samo da su vrlo male količine tamne čokolade dobre za vas. Gorkast okus čiste tamne čokolade pomaže u suzbijanju apetita. Neke studije pokazuju da antioksidansi iz tamne čokolade mogu djelovati kao suspresori apetita i na taj način, pomažu da izgubite težinu i kontrirate šećer u krvi.

Zaboravite ekstremne dijete i uživajte u ovim namirnicama!
b_1297239520_334.jpg

...ne znam ne bi trebalo, a i ti imas dusu...:ok:

..ja jutros posle kafice, pojela 2 virsle, one manje kao jedna normalna
sa malo crnog hleba...za rucak papaline i zelenu salatu sa jednim
parcetom tog crnog hleba....negde oko 6 pojela ostatak tih ribica i
salatu bez hleba...sad popila jednu cedevitu...

joj ja kad bih samo to jela ja bih pala u nesvest,dok se ne najedem kako treba ja nisam sva svoja.ali eto barem nemam problema sa kilazom.jedem sve i vitka sam.doduse ko zna za par godina kako ce biti:roll:

ovo sam vec bila postavila ali nije se videlo,pa evo ponovo

cokolada zdravija cak i od voca

Ljubitelji čokolade, radujte se. Ova poslastica bogata kakaom zdravija je nego neke vrste voća, tvrde naučnici. Vijest je to koju su čekali mnogi ljubitelji čokolade.

Ova namirnica je klasifikovana kao super hrana. Istraživanja pokazuju da je tamna čokolada bogatija antioksidansima nego sokovi od borovnice, brusnice i ostalog tzv. super voća. Međutim, dodavanjem šećera i mlijeka u mješavinu gube se mnoge koristi koje ima tamna čokolada.

Iako, striktno govoreći, kakao dolazi od sjemenke, a ne od voća, naučnici u Hersheyevom centru za zdravlje i ishranu kažu kako to ne bi trebalo spriječiti da se jedna od najomiljenijih slastica pridruži mnoštvu super voća.

Naučnici su uporedili količinu antioksidansa u sokovima od borovnice, brusnice i šipka. Nivo antioksidansa je izmjeren u tamnoj čokoladi težine 40 grama, šoljici kakaa te šoljici vruće čokolade. Male pločice tamne čokolade bile su apsolutni pobjednik u svim testiranjima, piše Chemistry Central Jurnal. Kakao i tamna čokolada su imali najviši udio flanavola, grupe antioksidansa kojima se pripisuju svojstva od smanjivanja bora do smanjivanja rizika od srčanih bolesti.

Vruća čokolada je bila na posljednjem mjestu u svim testiranjima zahvaljujući tome što se većina antioksidansa izgubi u postupku proizvodnje. Dr. Debra Miller, starija istraživačica na projektu, rekla je da treba uz mikronutrijente iz čokolade poput masnoća i proteina gledati i na druge nutritivne sastavnice čokolade. Kaže da kakao daje veću hranjivu vrijednost od one koju daju ostali hranjivi sastojci, prenosi "Tportal".

Sjemenke kakaa bi trebale biti proglašene super voćem, a proizvodi od ekstrakta sjemenke kakaa, poput prirodnog kakaovog praha i tamne čokolade, super hranom.Druga istraživanja pokazuju da samo jedna kocka čokolade dnevno za trećinu smanjuje rizik od srčanih bolesti. Samo 6,7 grama dnevno je optimalna količina za zdravo srce.

Istraživači su otišli tako daleko da su se čak pojavile tvrdnje kako sam miris čokolade može zaštititi od prehlade. Nažalost, pogotovo za ljubitelje čokolade, visok udio masnoća i šećera u čokoladi znači da se preporučuje jesti kao dio kontrolisane ishrane, u kojoj prevladava udio manje ukusnih namirnica poput smeđe riže, mahunarki, voća i povrća.
toliko o cokoladi a sad nesto sto se tice dijete

hrana koja smanjuje apetit

Gubljenje težine je jedna od najčešćih borbi s kojima se suočavaju današnje generacije. Pogrešna prehrana i sjedilačkog načina života su vodeći razlozi pretilosti. Kada ljudi postanu svjesni debljanja, odlučuju se za rigorozne i nezdrave dijeta. Nakon jedne takve dijete ulazite u začarani krug kada jedete sve više i debljate se sve brže.

Gubitak težine slijedi jednostavnu jednadžbu: sagorijevanje više kalorija nego što unesete. Kako bi izgubili težinu brže možete smanjiti unos kalorija. Ali kako se onda boriti s gladi? Odgovor leži u hrani koja smanjuje apetit tako da nikada ne morate osjetiti glad. Srećom, postoji mnogo zdrave hrane koja može obuzdati apetit na prirodan način. Ovdje su neke od njih:

Jabuka

Jabuka na dan ne samo da drži liječnika podalje, već vas i čuva od osjećaja gladi. Jabuke sadrže malo kalorija i masnoća, ali su također odlične za suzbijanje apetita jer sadrže mnogo vlakana. Vlakna pomažu da duže osjetite sitost jer se proširuju u želucu pa je potrebno manje hrane da zadovolji glad i sprečava prejedanje. Jabuke sadrže prirodne šećere koji održavaju zdravu razinu šećera u krvi.

Istraživanje provedeno u Brazilu 2003. godine, otkrilo je da su žene s viškom kilograma koje su jele tri male jabuke ili kruške dnevno kao dio zdrave prehrane, izgubile znatno više težine od onih koji nisu jele jabuke. Studija također pokazuje znatno veće smanjenje razine glukoze u krvi među onima koji su jeli jabuke i kruške u usporedbi s onima koji nisu.

Zobena kaša

Zobeno kaša je bogata vlaknima. Sadrži dobre ugljikohidrate koji se sagorijevaju polako i time čine da se osjećate manje gladni. Visok sadržaj vlakana brže pruža osjećaj sitosti. Osim toga, zobena kaša je idealna za dijabetičare jer ima niski glikemijski indeks. Možete ovaj moćni doručak obogatiti mlijekom, ili još bolje, lanenim sjemenkama!

Pinjoli

Pinjoli sadrže pinolensku kiselinu, prirodne polinezasićene masnoće koje suzbijaju osjećaj gladi. Istraživanje iz 2006. godine donosi da pinolenska kiselina stimulira dva dobro poznata hormona za suzbijanje apetita, kolecistokinin (CCK) i GLP1 (glukagon peptid). CCK i GLP1 potiskuju apetit šaljući signale u mozak koji smanjuje želju za hranom. Kao dio istraživanja, 18 žena prijavilo je 29 % smanjenje želje za unosom hrane, a 36 posto smanjenje unosa hrane. Također, pinjoli imaju najveću količinu proteina, a to osigurava stalnu opskrbu energijom. Dakle, zdrava porcija pinjola tijekom dana suzbija apetit ako želite smršaviti.

Lan

Osim što je izvrstan izvor omega 3 masnih kiselina, lan je također bogat vlaknima. Što više lana jedete uz svaki obrok, to će više vremena trebati da razina šećera u krvi poraste. Kao rezultat toga, hormoni za glad ne napadaju. Najbolji dio je da sjemenke lana možete posuti na sve što želite jesti, salate, smoothie, sendviče.

Voda

Ako žudite za hranom, a znate da vaše tijelo ima sve što je potrebno, trebate piti više vode. Voda, piće bez kalorija, možda je najbolja za suzbijanje apetita ako želite izgubiti kilograme. Pijenje vode tijekom dana i kada se osjećate gladni zavarava mozak da je želudac pun. Nedavne studije su utvrdile da su ljudi koji su pili dvije šalice vode prije jela izgubili oko 7 kg u 12 tjedana u odnosu na gubitak 5 kg kod ljudi koji nisu pili vodu.

Zeleni čaj

Zeleni čaj je poznat po svojim antioksidativnim koristima. Međutim, također može potaknuti otpuštanje hormona koji može kontrolirati ili ograničiti potrebe za hranom. Zeleni čaj ubrzava metabolizam i pruža energiju. Također povećava sagorijevanje masnoća i pomaže vam sagorjeti do 43% više masnoća.

Proteini sirutke

Proteini sirutke će pomoći u izgradnji mišića, ali i pomoći u mršavljenju. Istraživanja pokazuju da proteini sirutke imaju utjecaj na hormone koji potiču osjećaj sitosti. U istraživanju provedenom u Australiji, 22 zdrava mršava muškaraca su konzumirala proteine sirutke, tunu, puretinu. Istraživači su pronašli niže razine glukoze kao odgovor na skupinu proteina sirutke u usporedbi s onima koji su jeli druge proteine. Proteini sirutke imaju mnoge druge prednosti, uključujući pojačano funkcioniranje imunološkog sustava i reguliranje krvnog tlaka.

Juhe

Svaki dijetetičar će preporučiti najmanje dva serviranje juhe s malo kalorija, ako ste na dijeti. Juhe potiskuju apetit zbog visokog sadržaja vode, i pomažu u mršavljenju zbog malo kalorija. Mesne i juhe od povrća su najbolje opcije! Studija koju su proveli istraživači na Pennsylvania State University je otkrila da su muškarci i žene koji su konzumirali dva serviranja niskokalorične juhe dnevno izgubili 50 posto više težine nego oni koji su konzumirali isti broj kalorija iz grickalica.

Salate

Jedite malo salate prije glavnog obroka kako bi izbjegli prejedanje. Visok sadržaj vlakana može odgoditi ulazak glukoze u krvotok i nećete osjećati glad vrlo brzo. Istraživanje objavljeno u Journal of American Dietetic Association navodi da žene koje su jele jednostavnu salatu od 100 kalorija prije večere konzumiraju 12 posto manje kalorija tijekom obroka.

Tamna čokolada

Od svih namirnica navedenih u na popisu, ovu će biti najlakše uključiti u prehranu. Sjetite se samo da su vrlo male količine tamne čokolade dobre za vas. Gorkast okus čiste tamne čokolade pomaže u suzbijanju apetita. Neke studije pokazuju da antioksidansi iz tamne čokolade mogu djelovati kao suspresori apetita i na taj način, pomažu da izgubite težinu i kontrirate šećer u krvi.

Zaboravite ekstremne dijete i uživajte u ovim namirnicama!

Izdvojte manje od 30 sekundi za mršavljenje

Želja vam je da zauvijek budete vitki? Nemate vremena, ali imate jasnu želju. Zato vam predstavljamo brze strategije kojima ćete uspešnije topiti masne naslage. Trikovi su jednostavni i ne traju ni 30 sekundi.

Istraživači sa Univerziteta Istočni Illinois kažu da ljudi koji dva puta nedeljno jedu pistaći imaju manje šanse da se ugoje. Takođe, umesto da tražite utehe u hrani, telefonirajte prijateljima

SJECKAJTE
Sjeckanje hrane na manje zalogaje usporava ishranu i odaje utisak da ste više pojeli nego što zaista jeste. Istraživači iz japanskog Centra za istraživanje hrane otkrili su da su ljudi bili uvereni da je obrok od mesa i povrća naseckan na manje komade čak 27 puta bio veći od onog iste količine, ali serviranog u jednom komadu.

MANIKIR
Svež manikir će vas sprečiti da otvorite kesicu čipsa. Ova mala zanimacija sa lakom i poliranjem, sigurno će obuzdati vašu potrebu za grickanjem. Još jedan savet, mada deluje sumanuto, naučnici tvrde da deluje: kad osetite želju za čokoladom kažiprstom i palcem uhvatite se za uvo. Ne za ušnu resicu, već za hrskavi deo odmah na izlasku ušnog kanala.

LANENA ULJA
Sipajte laneno ulje po zobenoj kaši, stavite ga malo u supu ili u krompir. Ekstra vlakna pomoći će da se osećate sito, a vašoj ishrani dodaće dragocene omega-3 masne kiseline.

FARMERKE
Sa Univerziteta Wisconsin dolazi zanimljivo istraživanje koje kaže da ljudi koji nose farmerke na posao prepešače 491 korak više nego oni koji su obučeni poslovno.

PERITE ZUBE
Perite zube odmah posle jela, pa ćete biti prisiljeni da odustanete od večernjih zalogaja koje ste planirali da pojedete. Miris i ukus peperminta zatvaraju apetit.

DALJE OD HRANE
Istraživanja pokazuju da deblji ljudi uvek sede bliže hrani. Zamenite raspored sedenja za stolom, ovaj pokušaj može da urodi plodom.

evo dacu ti ja nekoliko predloga iz tvog arsenala ,pa kombinuj

-uh al je ovo tesko,ko ce to da izdrzi :mrgreen:

-ne brini se nista bice bolje :mazi::mazi::mazi:

-da li mi mozes reci gde to ima da se kupi,i koliko kosta,bas sam to htela da kupim

ljub ljub zence:heart:

:lol: i tako narednih xy godina :hahaha:

stvarno je neverovatno koliko ljudi nisu u stanju da proanaliziraju sopstvene greske, vec ih bezvoljno pustaju da se ponove

ovo se ne odnosi samo na afroditu, vec za sve one koji se vrte u krug

...shvatam o cemu pricas....

...ja nisam imala probleme sa kilazom, dok mi se nije poremetio rad stitne zlezde
i od tad mucim muku sa od prilike 10 kg...skinula sam maximum 3-4 od tada, ali
se oni i vrate brzo, opet sve zbog zlezde....tako da meni u principu ne vredi da se
mucim sa takvim dijetama...em ne bi bilo bogzna kakvog efekta, em bi se oni
po prestanku iste ponovo vratili....zato bi trebalo puno vise vezbanja, a kolicina
hrane koju unosim je vrlo mala..i pazim sta, kad, pa opet nemam ni blizu taj
efekat ako zdrave osobe...:(
hipotireoza pretpostavljam? pa jel ti je doktorka dala terapiju, i da li ti se popravljaju rezultati uz nju? :confused:

hipotireoza pretpostavljam? pa jel ti je doktorka dala terapiju, i da li ti se popravljaju rezultati uz nju? :confused:

..da hipotireoza...jesu hormoni, ali su se zato bas uvecala antitela, i dijagnoza
je Hasimoto...

..sem te terapije koju mi je dala, kada je konstatovana hopotireoza, nisam dobila
nista...navodno ne treba, i kontrola za godinu kod nje, a UZ stitne svakih 6 meseci,
pa bas ako se uvecaju cvorici da dodjem pre...:confused:

..sad odoh da pravim kasu sa kiselim mlekom i visnjama.....dorucak u podne...:rumenko:

Hej, grlz :*
Ja jutros pojela bananu, neki sendvich i komad ove slasne torte (oops). http://www.coolinarika.com/recept/bacoko/
Naime, mami je rodjendan, pa sam i juce pojela 1.
Danas preostalo ide sestri i njenim klincima, nece mi se muvati vise torta po kuci. :)

Inache, mamina drugarica mi je poklonila veliku Milku sa ljeshnicima i neki Lipo-Sculpting Complex Gel :))))
Kakav kontrast. :lol:
Chokoladu sam sakrila daleko od ochiju, tako da je ne dozivljavam vishe. :)

Danas ce biti neka piletina i povrce, as usual :)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back