Podrska za dijetu

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Meni je teško da posle toliko godina kada nisam morala da pazim ič šta i koliko ću da jedem, sad moram da sebe prevaspitam.
Znam ja da bi trebalo odmah da počnem, da bi sprečila te gene, ali... ja nisam karakter kad je jelo u pitanju.

Mučimo se, Cecilija64, ispisnice, moja draga,;)
A vidi kako je Afrodita slatka, pa sama prizna da vara.
Ja sam celog života morala da pazim i da se mučim sa dijetama, pa mu dodjem nekako zadovoljna kad broj kilograma stoji, kad ne raste.

Meni je teško da posle toliko godina kada nisam morala da pazim ič šta i koliko ću da jedem, sad moram da sebe prevaspitam.
Znam ja da bi trebalo odmah da počnem, da bi sprečila te gene, ali... ja nisam karakter kad je jelo u pitanju.

...ovo kao sebe da slusam....pre samo godinu dana....do tad nikad, ali nikad
nisam imala problem..niti sam i u snu, sanjala da cu ga imati, pa me snaslo...:mrgreen:

Mučimo se, Cecilija64, ispisnice, moja draga,;)
A vidi kako je Afrodita slatka, pa sama prizna da vara.
Ja sam celog života morala da pazim i da se mučim sa dijetama, pa mu dodjem nekako zadovoljna kad broj kilograma stoji, kad ne raste.

...jooooj....ne da varam...nego ne mogu nekad da odolim, prosto kao da mi zivot
zavisi od tog neceg slatkog....:rumenko:
...i posle mi krivo....al opet kad vidim da salce ide dole..nekako mi milo sto se mucim
i daje volju da istajem...ja bi malo u kupaci....a opet ne bi da me blam pojede kad
se skinem....:sad2:

Nego, nešto sam htela da podelim sa vama. Nešto mi nije dobro, valjda od vrućine u kancelariji. Mnogo kompjutera, a još nismo počeli da uključujemo klimu. Pa mi se nešto malo vrti u glavi i spava. Uzmem da napravim onu jednu Grand kafu "slim&fit" koja je sa dodatkom Q10 i L-karnitina (to su valjda neki sastojci koji pomažu mršavljenje, AHA, kako da ne) I tako pijuckam i baš da vidim na kesici koliko ima kalorija kad ono piše u tih 12,5 g koliko ima kesica - 56 kcal. A u 100 g 445. Mnogo!
I radi poredjenja pogledam (našla mi se u fijoci) Jacobs 3u1 sa milkom, kesica 12 g - 48 kcal, a u 100 g 390 kcal, a ona je kao i sa šećerom i sa mlekom i + ta milka. I jel tu sada neko laže ili je štos u nečem drugom?!
Ja inače pijem kafu bez šećera (i to ne svaki dan) a sve te 2 u 1 su mi preslatke, a 3 u 1 uopšte ne mogu da pijem. Kupim tako kesicu, pa dodam malo u običnu nes kafu da mu da malo arome i presečem gorčinu... traje mi jedna kesica danima...

...izgleda da ti je pao pritisak od vrucine....nista ne bi bilo cudno...:think:

...e sad, to kafu za mrsavljenje nisam ni probala, i nemam ni zelju...ponekad
popijem tu 3u1 kad nemam u kuci mleka....moja kafa, je prava nes klasik sa
mlekom...ugrejem lepo obicno mleko (vec smo zakljucili da u ovom od 1.6%mm
niceg nema)...stavim kafenu kasicicu kafe i umutim sa malo vode, i na vrh
te kasicice secera...ako imam natren onda njega ubacim u mleko da se lepo
rastopi.......
...pijem dve dnevno...van kuce ako idem na kafu, pijem produzeni espreso,
a, tursku samo kad bas, bas moram...

...koliko koja ima kalorija, nemam pojma nisam proveravala...al` ne odricem
je se nama sanse....osim da mi je doktori zabrane....:roll:

Ma to što ti piješ nije mnogo, što bi ti zabranjivali. I toliko običnog mleka ne može da škodi ničemu. Nema razloga da je se odričeš ako ti je takvo zadovoljstvo i ritual :kafa:
Ovo je bilo prosto neko moje razmišljanje. A ova kafa nije za mršavljenje kao ona zelena kafa, nego, eto tako, kao dodali joj taj L-karnitin.
Ma, pila sam ja i neke tabletice za mršavljenje, baš su se tako zvale. I naravno ništa. Znam ja da je to sve šarena laža i da je daleko od uspešnosti kakvu reklamiraju i da nešto od toga može da bude čak i opasno, ali primim se na reklamu. :rtfm::dash:
Ali kad volim da jedem... :zjede::mesi::tost:

...sto se tableta tice, ovako....:lol:

...probala Herbafast...nista, bacene pare...:mrgreen:
...koristila neka 3 meseca Tanana, tabletice koje se otapaju u ustima kao
bombone...ali to je bilo, kad sam imala 2kg viska...i umislila da sam
deeeebeeelaaaa....eh da mi je sad to vreme...jeste skinula sam ne 2 vec
4-5kg...ali.....niti sam nesto narocito jela, niti sam sedela...bas sam tad
bila aktivna puno...i svaki dan pila 2 cedjena limuna baz secera i vode,
onako na ex...sta je doprinelo da smrsam ni sad neznam...trazila sam
te tablete u apotekama, nema ih vise..sada prave neke koje izgledaju
kao antibiotik...a to mi se nikako ne guta....:think:

...od tad nista vise...sem Borinog caja, od kog isto nikakvog efekta nije
bilo....sarena laza...:mrgreen:

i uvek dodjemo do istog već puno puta pominjanog - manji a češći obroci, uravnotežena ishrana i puuuno kretanja.
Ja uglavnom samo do i od autobusa, ukupno 20-25 minuta dnevno. Nekad sam bar puno hodala,a sad ni to :rumenko:

i uvek dodjemo do istog već puno puta pominjanog - manji a češći obroci, uravnotežena ishrana i puuuno kretanja.
Ja uglavnom samo do i od autobusa, ukupno 20-25 minuta dnevno. Nekad sam bar puno hodala,a sad ni to :rumenko:

...da vratimo se na pocetak...jos samo kad bi se toga pridrzavale...bilo bi nekog
efekta....
...ja sam juce i danas, kao nesto hodala, po gradu, ali kako sam usla u koji
bus..tako sam gledala gde cu da smestim ovu svoju pozadinu...:eek:ne mogu
da stojim ako bas ne moram...lakse mi je da idem pesice, nego da stojim u
prevozu....:confused:

Joj kako ste mi slatke danas :lol:
Ja jutros oko 8-9 imala baš jak i kaloričan obrok (burek i jogurt),
ali nisam uzela celo parče bureka nego trećinu.

Morala sam, jer sam znala da ću tek sad stići da ručam.
A upravo sam ručala dinstanu teletinu i pirinač, uz paradajz salatu naravno.
Momak napravio voćnu bombu, naseckao red jagoda, red banane, red šlaga,
pa opet red jagoda i red banana.
Ja ću samo jagode. Ako su malo umazane šlagom nisam kriva. Najki mi.

A za večeru limunadu, il tako nešto, videću

Meni se čine da je od svega po malo:
em samo prebacila 45-tu, em se ne krećem (a ne mogu ni da se nateram da radi neke vežbe), a verovatno mi je i taj metabolizam nešto sporiji nego ranije.

Ako budem na mamu i stariju sestru uskoro ću biti prava sremica: mala i debela

Ali sremci kazu i : debela pa lepa :lol:

Ja danas brljavim, mama spremala spagete bolonjeze, ispale nikad bolje, a ja jela...isto, nikad bolje :rumenka:

Gde mi je boka da se prijavim za UN od ponedeljka, pa kom opanci, kom obojci

Ali sremci kazu i : debela pa lepa :lol:

Ja danas brljavim, mama spremala spagete bolonjeze, ispale nikad bolje, a ja jela...isto, nikad bolje :rumenka:

Gde mi je boka da se prijavim za UN od ponedeljka, pa kom opanci, kom obojci

...i ja bi ovo...ali samo pod jednim uslovom, da
svakodnevno pravimo jelovnik...i da se podrzavamo...inace vec znam da je to
unapred izgubljena bitka....:dash:

...i ja bi ovo...ali samo pod jednim uslovom, da
svakodnevno pravimo jelovnik...i da se podrzavamo...inace vec znam da je to
unapred izgubljena bitka....:dash:

Pa pisacemo svaki dan, mozda i unapred za sutra, pravi referat..., kako bude zgodno.........ja sam za podrsku uvek.

Ali ne preporucujem merenje posle svakog kruga, ume da demoralise, jer kilaza varira kilo dva, vrucine su, zadrzava se tecnost i sl. Najbolje je posle osam dana, kad prodju dva kruga.

Pa pisacemo svaki dan, mozda i unapred za sutra, pravi referat..., kako bude zgodno.........ja sam za podrsku uvek.

Ali ne preporucujem merenje posle svakog kruga, ume da demoralise, jer kilaza varira kilo dva, vrucine su, zadrzava se tecnost i sl. Najbolje je posle osam dana, kad prodju dva kruga.

...sto se tice merenja tu nema problema, nemam vagu...videcu ja po odeci,
imam jedne mnogo lepe pantalone koje me stezu i ne dopada mi se kako
mi stoje...kad mi one budu onako malo komotne, onda cu znati da je to, to...:lol:

...sto se tice merenja tu nema problema, nemam vagu...videcu ja po odeci,
imam jedne mnogo lepe pantalone koje me stezu i ne dopada mi se kako
mi stoje...kad mi one budu onako malo komotne, onda cu znati da je to, to...:lol:

Blago tebi, boka i ja smo stalno skakale na vagu...taman se poradujes, onda pojedes nesto slano i.......... tjorak

btw, extra ti je avatar :super:

Blago tebi, boka i ja smo stalno skakale na vagu...taman se poradujes, onda pojedes nesto slano i.......... tjorak

btw, extra ti je avatar :super:

..ja da imam vagu..mislim da bi svakih pola sata stajala na nju....:mrgreen:,ovako
nemam i mirna...a drugo, uvek mi je najveca motivacija bila odeca.....i kako me
ni dan, danas to ne napusta....smatram da je to za mene najbolja varijanta...;)

...hvala za avatar....jedno vreme je bio moj, pa sam ga ne secam se zbog cega zamenila,
ali ja k`o Lesi....:)))))

Poslednja izmena od moderatora:
evo me...
i ja mnogo brljavim ovih dana, jes da nisam baš sve povratila, al bzvz skroz...
idemo od ponedeljka, krajnje je vreme, eto ga prvi juni....
ovako..za vikend na pijac...to naročito važi za Cruellu koja ima suludo radno vreme kao i ja (od jutra do sutra). da se nakupuje voće za doručak (ja imam još neke zalihe jabuka koje treba potamaniti), snabdeti se zelenom salatom i krastavcem, paradajzom, šta već volite..
za dijetu je nekako najzahvalnija zelena salata, ima je dosta, nije skupa i kad je se napaseš, baš ti bude pun stomak
za ponedeljak nam treba meso, salata i supa
za utorak povrće, preporučujem one smrznute mešavine, lako se i brzo sprema, a baš su ukusne-to se lepo spremi u ponedeljak uveče i ponese na posao u plastičnoj posudi
u sredu je UH dan, moj omiljeni, a Cruellin najgori (špagete, prazan burek, žu-žu, pica i kolači za večeru + jedna štangla čokolade za kuvanje)
u četvrtak voće, pa ispočetka...
ovo više pišem zbog affro, da zna šta je čeka
i puuuunooo vode ili biljnih čajeva i naravno nesice...
idemo?
idemo dalje :heart:

...cek, Boko...
...jel u toj UN dijeti ima onaj vocni dan....:heart:

...meni ce taj definitivno biti najtezi, ako ima....kako da izdrzim ceo dan samo
na vocu....
...ostalo mogu..i taj dan kad je testo, i povrce i sve..samo na jabukama nebi
mogla......a ostalo voce, em je skupo, em ne volim nista sem jagoda..bar od
ovog kojeg trenutno ima na pijaci...

...inace mi je frizider pun povrca...i svezeg i smrznutog....:cool:

ima, ima, to ti pada u četvrtak
možeš i neko neutralno povrće, ali bez išta, sveže: kupus, krastavac
a možeš i malo suvog voća, malo badema, oraha, brusnice
naravno za ručak dve banane (ima danas u maxiju po 95 dinara baš lepe)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back