Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Domaci sir, kupljen na pijaci, je potencijalna bomba sto se tice bakterija, a secam se i vesti gde su i rezultati analiza uzoraka sireva iz takoreci zvanicnih mlekara bili katastrofalni - esherihija i ostalo. Ma nema vise sigurnih namirnica, i u proizvodnji i prometu hrane caruju shpekulanti, nevezano od opsteg zagadjenja. I partokratija uzima svoj danak, ono zaposle nekoga preko veze u firmu koja se bavi proizvodnjom hrane i vajni tehnolog neznalica odokativno odradjuje sve, po principu zabole ga sta ce ispasti na kraju procesa.

Сем у случају Електрике и још понеког, салмонелу и ешерихију добије онај ко заслужује, било јер му је тако суђено, било јер је такав депресивац и животни песимиста да би било не само чудо већ и штета да га споменуте дивоте мимоиђу.
Остали незаслужени добитници му дођу колатерална штета.

Minus dva stoji i dalje. Danas jela povrce i pirinac i gladna sam, a kasno mi je za veceru. Pridrzavam se tu i tamo, jedino slazko i dalje ne jedem. Ne zurim se. Prilagodila sam tempo sebi, a 4 meseca je dovoljno za neko pomeranje, nadam se

Конзумиран пресна јаја од 1996. по 1-3 комада дневно, правим мајонез од пресниЈех јаја и није ми успело да запатим салмонелу.

Ja sam davno, ima cetvrt veka, dobila salmonelu, na rodjendanu u komsiluku. Ljudi imali svoje koke i sveza jaja od tog dana koristili za tortu gde fil nije kuvan. Svi koji su bili na rodjendanu " zaglavili" u bolnicu, oko dvadesetak ljudi.
Inace ja sam i pre toga a i posle x puta jela zumance umuceno sa secerom a jednom godisnje pravim i tortu u koju ide fil od presnih jaja - i to mi je bilo jedini put da sam se razbolela.
Treba potrefiti jaja na kojima ima salmonele. A doktorka u bolnici mi je tad rekla da je greska sto su jaja koje su koke taj dan snele uzeta iz gnezda i napravljen fil ( bilo je leto inace) - navodno ako ima salmonele ona nije u unutrasnjosti jaja vec na ljusci i ako se jaja ostave da "odstoje" dan-dva bakterija umire i bezbedna su za upotrebu.
Od tad jaja i leti i zimi drzim u frizideru i dok sam zivela u selu i imala svoja jaja nikad ih nisam koristila isti dan kad su snesena

Citam knjige neke Djuliano, ako se tako uopste zove, na samopomoc sam spala...niske grane moja Freya ali dodje i takvo vreme:lol:

Elem, ona daje savete za ishranu, izmedju ostalih stvari...i kaze da je trik stati 50% porcije...zao mi da ostavljam 50% hrane koju sam platila ali za ovih par dana mi se cini da daje rezultate.
Mentalna igra, kako prevariti mozak...

...cini mi se da je Tonus palvi beskvasni, oni drugi nisu...

...meni danas po mojoj nesigurnoj racunici 20-ti dan restrikcije... zadovoljna sam, ali ide Uskrs pa mi se cini da ce tu biti svega i svacega
i da necu bas upseti da odolim..mada ko zna, nisam msilila ni da cu prestati da pusim, pa jesam...:)

...stomaka sve manje...

- - - - - - - - - -

Hvala druze. :hvala: Znaci da ga potrazim.

..u Maxi prodavnicama ih ima..

Rasturih se citajuci reklame i ne nadjoh konkretnu informaciju, zna li, pliz, iko od vas ima li u tonus hlebu kvasca ili ne, zapravo postoji li tonus hleb bez kvasca u prodaji u nasoj napacenoj Serbijici?

umesi sam bez kvasca druze
pa ti si barem iz plodne ravnice gde radja zito
uzmes razeno brasno, dodas prasak za pecivo, dodas so, kasiku ulja i vodu i zamesas..pola sata odstoji, razvuci na papir i u rernu na pecenje..nema aditiva ni konzervansa..iz tvoje rerne izaslo
a treba ti 10min za spremanje sa sve pranjem posude u kjoj si zamesao i 20min da ispeces

...cini mi se da je Tonus palvi beskvasni, oni drugi nisu...

...meni danas po mojoj nesigurnoj racunici 20-ti dan restrikcije... zadovoljna sam, ali ide Uskrs pa mi se cini da ce tu biti svega i svacega
i da necu bas upseti da odolim..mada ko zna, nisam msilila ni da cu prestati da pusim, pa jesam...:)

...stomaka sve manje...

- - - - - - - - - -

..u Maxi prodavnicama ih ima..

Hvala Afrojka. :) :hvala:

- - - - - - - - - -

umesi sam bez kvasca druze
pa ti si barem iz plodne ravnice gde radja zito
uzmes razeno brasno, dodas prasak za pecivo, dodas so, kasiku ulja i vodu i zamesas..pola sata odstoji, razvuci na papir i u rernu na pecenje..nema aditiva ni konzervansa..iz tvoje rerne izaslo
a treba ti 10min za spremanje sa sve pranjem posude u kjoj si zamesao i 20min da ispeces

Mislio sam da to duze traje, ta priprema, nadjoh negde da treba dva dana da nadodje. Ovo dobro zvuci, hvala buraz. :hvala:

Gde ste, ne javljate se? Jel to znaci da sve ide po planu?
Ja kao sto sam i rekla za vikend + ponedeljak sam brljala onako bas posteno ali juce stanem na kantar i samo 1kg+...odlicno, bojala sam se da ce biti mnogo vise
Dakle od juce sam ponovo dobra...
A pocela sam da pijem caj od ovsa, da ocistim jetru, po receptu dive. I dok sam guglala o ovsu naletim na ovo http://www.dijetalno.net/t809-cudo-ovsenih-mekinja - i naravno odmah kupim mekinje. Sad uz rucak i veceru pojedem kasu koju napravim tako da 1 supenu kasiku mekinja prelijem kljucalom vodom i ostavim dok se ne ohladi - budu skuvane i sasvim su lepog ukusa. Pa se nadam da su makar upola tako dobre kao sto kazu, em su mi trigliceridi skoro tri puta veci nego sto treba pa se nadam da cu ih unormaliti em mozda i pomogne pri mrsavljenju

Gde ste, ne javljate se? Jel to znaci da sve ide po planu?
Ja kao sto sam i rekla za vikend + ponedeljak sam brljala onako bas posteno ali juce stanem na kantar i samo 1kg+...odlicno, bojala sam se da ce biti mnogo vise
Dakle od juce sam ponovo dobra...
A pocela sam da pijem caj od ovsa, da ocistim jetru, po receptu dive. I dok sam guglala o ovsu naletim na ovo http://www.dijetalno.net/t809-cudo-ovsenih-mekinja - i naravno odmah kupim mekinje. Sad uz rucak i veceru pojedem kasu koju napravim tako da 1 supenu kasiku mekinja prelijem kljucalom vodom i ostavim dok se ne ohladi - budu skuvane i sasvim su lepog ukusa. Pa se nadam da su makar upola tako dobre kao sto kazu, em su mi trigliceridi skoro tri puta veci nego sto treba pa se nadam da cu ih unormaliti em mozda i pomogne pri mrsavljenju

Ja sam tu, sve je pod kontrolom. Mislim da sam za deset dana oslabila 3 ( a mozda i 4) kg.
Ne brljam nista izuzev sto sam pila vino u nedelju i ponedeljak ( ovde je bio Uskras)
Ne bih ja jela te mekinje da me ubijes, a ni te ovsene kashe. Moj je princip da ili jedem ono sto volim ili ne jedem nista.

....dzaba dobra sam, ne brljam celicim volju malom crnom cokoladom, ide to samo bih ja volela da ide brze...jos sad idem kod dece, e to kad prodje
onda se moram malo prebaciti na Rayelinu dijetu...pa kad dodjem do nekle da se vratim na HI, svidja mi se puno toga ali mi puno toga i ne odgovara,
obrni okreni, finansije me ubise...tako da cemo videti sta i kako dalje...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back