Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ne unosis masnocu, ali unosis ugljene hidrate koji ako su u vecem % od onog koji organizam potrosi, odu u masti
cak i kad uneses integralni pirinac, bez obzira na 185cal moze visak da se pretvori u masti
isto je i sa mlekom
previse skroba i laktoze
zato se preporucuje kiselo mleko

ja dve nedelje nisam meso uopste jela jer mi je dete bilo bolesno
ko da sprema samo za sebe..ona je bila na supicama i cajevima, a ja na salatama i povrcu
i bile smo obe na pregledu kod homeopate..meni se metabolizam usporio jer je postao alkalan
to je dobro, ali i lose zbog usporavanja metabolizma, pa mi je rekla da unosim vise mesa

- - - - - - - - - -

gore nego sa heroina
ja volim testa i tako ne smem da ih jedem
za mene je pogacica vulgaris vrh gurmanluka :lol:
seceri se provlace jos kroz neke slatkise, ali sam hleb i peciva sa kvascem izbacila skroz
sad sama pecem lepinjice svaki dan od speltinog,jecmenoj,razenog brasna sa semenjem
i splasnula sam kao izduvani balon :)
jos kad bih se odrekla cokolada gde bi mi kraj bio

Kako? Imas neku meru ili? Cime zamesis?

E ja mleka, ko Afro, baš neću da se odreknem.
Popijem jednom dnevno jacobs sa hladnim mlekom, to je 2dl, ne pada mi na pamet.
Juče sam pojela i dve palačinke sa pekmezom od kajsija, uživala sam u njima, obožavam to kad se počastim jer znam da sam nešto dobro uradila.
Jutros na vagu a ono superiška sve.
Za tri-četiri nedelje tri kilograma. Po meni oket.
Ne računam one početne dve litre vode :))))))

Kazu da je ovo najzdravije, do -4 kg mesecno :ok:

I navukla sam se najstrašnije na ovsenu kašu.
1/4 jabuke, 1/4 banane, kašika zamrznutog šumskog voča i kašičica cimeta, za doručak svaki dan, osećam se kao zmaj a uopšte nisam gladna.
Testenine i hleb ne jedem sigurno mesec dana i umesto večere pojedem jabuku, za hi ne hajem, oduvek jedem tu jabuku pre spavanja i nadoknadim svu vodu za taj dan.
Od 6-7 uveče samo se nalivam vodom, budem strašno žedna.

sad sama pecem lepinjice svaki dan od speltinog,jecmenoj,razenog brasna sa semenjem
i splasnula sam kao izduvani balon :)
jos kad bih se odrekla cokolada gde bi mi kraj bio

Ja 18 dana doručkujem po dve ovakve lepinjice. Samo ja mešam ječmeno, raženo i ovseno, speltu ne koristim. I semenke suncokreta, lana i susam. Ništa slatko, ni 1g šećera nisam ni okusila. Baš sam karakter. :)

Nego, dive, zanima me ovo "splasnula"? Kako misliš splasnula, na oko ili se osećeš splasnuto. Ja od kako sam na HI mnogo se lako i poletno osećam, neću da se merim dok ne prođe 28 dana, ali sudeći po ogledalu i garderobi, nema nekih promena u kg i obimima. :( Samo se ja osećam lepše i lakše, i nekako mi se stomak izduvao. Nije nestao, još je tu, ali nije kao da sam trudnica, nego kao da sam debela. :rotf: Nadam se da razumeš šta sam htela da kažem.

ne unosis masnocu, ali unosis ugljene hidrate koji ako su u vecem % od onog koji organizam potrosi, odu u masti
cak i kad uneses integralni pirinac, bez obzira na 185cal moze visak da se pretvori u masti
isto je i sa mlekom
previse skroba i laktoze
zato se preporucuje kiselo mleko

Izvini, ali ovo uopste nije tacno. Ne moze nikako da postane masniji ako jede manje od dnevne potrosnje - sta god da jede.
Jedi samo majonez 1000 kalorija neces se ugojiti uopste. Naravno, to je nezdravo ali primera radi, ovde govorim samo o kompoziciji tela a ne zdravlju.
Ako se prejeda, onda moze da stvori vise naslaga ako unosi stvari koje se lako metabolisu u mast...tipa masti, ili previse UH.
Ali on se ocigledno ne prejeda...185 kcal za obrok :lol: Pticice toliko jedu :)

ja onako odokativno
po saka od svakog brsna, jedan pp, casa kislog mleka ili casa kisele vode, so, maslinovo ulje i iseckam 5-6 susenih paradajza iz ulja, origano ili nekoliko iglica ruzmarina i budu super

Ipak ide pp. Ok, hvala :)

Najvise volim onaj vlazan, crni hleb sa maslinama. Njega sam kupovala u Hrvatskoj, mislim da je neki italijanski recept. On se zamesi, pokrije vlaznom krpom i tako ostavi u frizideru preko noci. Naraste od nekih gljivica koje se same od te vlage stvore. I odlican je. Ali nemam recept.
Probacu i ovo tvoje, sa semenjem i zacinima ;)

Ja 18 dana doručkujem po dve ovakve lepinjice. Samo ja mešam ječmeno, raženo i ovseno, speltu ne koristim. I semenke suncokreta, lana i susam. Ništa slatko, ni 1g šećera nisam ni okusila. Baš sam karakter. :)

Nego, dive, zanima me ovo "splasnula"? Kako misliš splasnula, na oko ili se osećeš splasnuto. Ja od kako sam na HI mnogo se lako i poletno osećam, neću da se merim dok ne prođe 28 dana, ali sudeći po ogledalu i garderobi, nema nekih promena u kg i obimima. :( Samo se ja osećam lepše i lakše, i nekako mi se stomak izduvao. Nije nestao, još je tu, ali nije kao da sam trudnica, nego kao da sam debela. :rotf: Nadam se da razumeš šta sam htela da kažem.

razumem, upravo to splasnula
kod mene se odmah pokaze i razlika u kg i to od 3-4kg jer mi estrogen kako vezuje vodu kad unosim slatkise i testa

- - - - - - - - - -

Izvini, ali ovo uopste nije tacno. Ne moze nikako da postane masniji ako jede manje od dnevne potrosnje - sta god da jede.
Jedi samo majonez 1000 kalorija neces se ugojiti uopste. Naravno, to je nezdravo ali primera radi, ovde govorim samo o kompoziciji tela a ne zdravlju.
Ako se prejeda, onda moze da stvori vise naslaga ako unosi stvari koje se lako metabolisu u mast...tipa masti, ili previse UH.
Ali on se ocigledno ne prejeda...185 kcal za obrok :lol: Pticice toliko jedu :)

to je za jedan, a ne znas sta unosi za ostale
neka mu unos na dnevnom nivou bude 2.500cal i sa integralnim pirincem ce ostati na istoj kilazi
ako skida kilograme, u jednom periodu treba da smanji ugljene hidrate a da osnova bude proteinska plus povrce
ali ne skrob

to je za jedan, a ne znas sta unosi za ostale
neka mu unos na dnevnom nivou bude 2.500cal i sa integralnim pirincem ce ostati na istoj kilazi
ako skida kilograme, u jednom periodu treba da smanji ugljene hidrate a da osnova bude proteinska plus povrce
ali ne skrob

Rekao je da redovno skida kilograme, znaci da mu je unos ispod potrosnje. Nije mu unos 2500 kcal sigurno ako gubi kilazu a ne trenira nista.

Sta tupite, ja sam jeo sladoled svaki dan i imao vidljive plocice...ima tu malo vise znanja od dosadnih standardizovanih dijetalnih pravila iz 70tih godina.

- - - - - - - - - -

napisao sam i za ostalo

dorucak musli

rucak grcka salata

vecera malo sira i ajvar

znam i ja da racunam, znam sta ne treba da se jede a sta je preporucljivo.

Koliko imas kg ako nije tajna? Visina? Mozda i "premalo" jedes ako je ovo sve sto jedes.

Mozes da dodas neku ribu ili piletinu uz salatu slobodno kao jos jedan obrok. Mozda i malo badema posto masti ne unosis dovoljno ako je ovo sve sto jedes.

Ali nebitno, to je samo optimizacija za izgled (odnos misicne i masne mase). Za gubljenje kilograma je samo jedno pravilo - unosi manje nego sto trosis.

Poslednja izmena:
napisao sam i za ostalo

dorucak musli

rucak grcka salata

vecera malo sira i ajvar

znam i ja da racunam, znam sta ne treba da se jede a sta je preporucljivo.

mozes i da usporis metabilozam kao sto sam ja uradila samo sa povrcem

- - - - - - - - - -

Rekao je da redovno skida kilograme, znaci da mu je unos ispod potrosnje. Nije mu unos 2500 kcal sigurno ako gubi kilazu a ne trenira nista.

Sta tupite, ja sam jeo sladoled svaki dan i imao vidljive plocice...ima tu malo vise znanja od dosadnih standardizovanih dijetalnih pravila iz 70tih godina.

- - - - - - - - - -

Koliko imas kg ako nije tajna? Visina? Mozda i "premalo" jedes ako je ovo sve sto jedes.

Mozes da dodas neku ribu ili piletinu uz salatu slobodno kao jos jedan obrok. Mozda i nesto badema posto masti ne unosis dovoljno ako je ovo sve sto jedes.

Ali nebitno, to je samo optimizacija za izgled (odnos misicne i masne mase). Za gubljenje kilograma je samo jedno pravilo - unosi manje nego sto trosis.

super, bravo za tebe

naslađujem se čitajući ovu temu i izdvajam 2 fenotipa
one koji su nekad-ikad bili na nekoj dijeti i sad su postali sertifikovani nutricionisti
i ex gojazne koji propovedaju "ma ne znaš ti ništa, ja imam lako rešenje i plus sam karakterna gromada"
:mrgreen:

ne bih o kilogramima, he, he, he . ali ih skidam sporije nego pre desetak godina.

vazno mi je da sam u potpunoj kontroli situacije, cak toliko da sam kul. pojedem i salatu os svezeg kupusa ili kelerabe, bareno povrce, kuvan kupus, cak i dve sarme od juneceg mesa, bez leba ofkors. pa i krompir.

nego dosta o meni, uobrrazicu se ili cu d ubaksuziraam

ps na temi mi je jedini clj da dam podrsku onima kojima tesko ide, da znaju da moze

ne bih o kilogramima, he, he, he . ali ih skidam sporije nego pre desetak godina.

Metabolizam ti usporio ali i to moze da se uracuna pri unosu :mrgreen:

vazno mi je da sam u potpunoj kontroli situacije, cak toliko da sam kul. pojedem i salatu os svezeg kupusa ili kelerabe, bareno povrce, kuvan kupus, cak i dve sarme od juneceg mesa, bez leba ofkors. pa i krompir.

nego dosta o meni, uobrrazicu se ili cu d ubaksuziraam

ps na temi mi je jedini clj da dam podrsku onima kojima tesko ide, da znaju da moze

:ok:

- - - - - - - - - -

naslađujem se čitajući ovu temu i izdvajam 2 fenotipa
one koji su nekad-ikad bili na nekoj dijeti i sad su postali sertifikovani nutricionisti
i ex gojazne koji propovedaju "ma ne znaš ti ništa, ja imam lako rešenje i plus sam karakterna gromada"
:mrgreen:

sta s ti doso se hvalis sto si smrso par kila za 2 godine, a? :lol:

negde sa neta

`Potrebno je da kombinujete proteine biljnog porekla da bi ste uneli sve amino kiseline koje su vašem telu neophodne. To može da se postigne bez preteranog napora- tako što ćete da pojedete pasulj sa hlebom ili musli sa mlekom.`

btw metabolizam usporavam ili ubrzavam postovanjem na forumu

aha, dosli smo dotle
znaci sad ce se desavati da ce da bude u disbalansu sa kalorijskim unosom, ali ce da slabi vrlo malo ili nece uopste
zato sto se telo stiti
znaci dolazimo na ono da sad mora da unese vise proteina da bi ubrzao metabolizam

nema razloga da preteruje s proteinom...jednostavno mora da smanji unos kalorija, tako je to kad se stari :lol:
a i ako je smrsao tipa 10 kg i i dalje ima isti jelovnik ko sa 10 kg vise (na pocetku), telo sada trazi manje energije sa minus 10 kg tako da opet mora da redukuje jelovnik ako zeli jos da smrsa, nema druge..
mislim, riba/piletina i salata svakako moze da se doda cesce u njegov jelovnik, to da ;)

- - - - - - - - - -

negde sa neta

`Potrebno je da kombinujete proteine biljnog porekla da bi ste uneli sve amino kiseline koje su vašem telu neophodne. To može da se postigne bez preteranog napora- tako što ćete da pojedete pasulj sa hlebom ili musli sa mlekom.`

Ali meso tipa riba i piletina imaju kompletan profil esencijalnih amino kiselina...dok je protein biljnog porekla nekompletan, tj mora se kombinovati ko sto pise.
Ovo su ti sitnice, fokusiraj se ti na ukupne kalorije i solidan unos proteina i dobar si.

Dzabe ti da jedes najzdravije moguce namirnice zemaljske ako unosis previse kalorija na dnevnom nivou :)

negde sa neta

jeste, pa onda upadnes u zamku i umesto da uneses samo potrebnu kolicinu proteina da bi metabolizam besprekorno funkcionisao, ti moras da dodas hleb ili mleko, a sa njima i povecan unos skroba ili laktoze koji ti u periodu skidanja viska nisu potrebni
ne pricam o tome da nikad vise ne treba da jedes hleb i mleko
samo ne u periodu kad skidas visak masti i ubrzavas metabolizam uskladistenih masti

kad kazem vise, ne mislim na kilograme mesa, nego na 150-200gr ribe ili pileceg filea

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back