Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
To je meni jedna doktorka rekla i za ljude. I jos je dodala da kravlje mleko jeste dobro, ali za tele...

Pa tako je,cak i za male mace:))

- - - - - - - - - -

Козије и овчО млеко узимамо од ћалета са салаша јер држи овце и козе, али не и краве... говеда су посао за млађе, па сам узимао кравље млеко од једног сељака с периферије све док нисам у лаком разговору од њега чуо да је поклонио свог вучјака јер је исти, иако одавно одрастао дословно сисао краве... и разгодио посао Ш њиме.
Не знам јел сам поменуо мачке?!?
Cekaj, odrekao se svog psa zato sto je ovaj navodno sisao iz krave mleko? Psi uopste ne vole mleko, amlo je blesava ta tvoja prica.
A i da jeste, sta je sada problem da li je pas, tele ili jare?

Meni stvarno nije jasno ta tolika hajka na mleko i mlečne proizvode. Pa ljudi na ovim prostorima se odvajkada hrane mlekom, kiselim mlekom, sirom... sad što se krave i ostale životinje hrane koječime punim neke hemije, pa onda ljudi postaju alergični kao na mleko, a ono u stvari ko zna na šta...

Meni stvarno nije jasno ta tolika hajka na mleko i mlečne proizvode. Pa ljudi na ovim prostorima se odvajkada hrane mlekom, kiselim mlekom, sirom... sad što se krave i ostale životinje hrane koječime punim neke hemije, pa onda ljudi postaju alergični kao na mleko, a ono u stvari ko zna na šta...

danas ti ladno treba neka knjizurina da bi mogao da se hranis,i meni je toga preko glave
laktoza gluten seceri holesterol pritisak ja se ne secam da su se ranije ljudi toliko opterecivali a lekari svake decenije izbace nova saznanja i kome verovati?
kad je mm poceo da mi prica o glutenu,o progesteronu,o kiselosti organizma bukvalno mi se sve smucilo hrana i to rekoh jbt pa ja ceo dan treba da razmisljam o uravnotezenosti svog obroka
:confused:

- - - - - - - - - -

i onda kad sve to ispostujes i ne radi onda ti kazu a pa stres sigurno
pa da,istresirala sam oko jelovnika normalno

hahahahahaha, pa s obzirom da ja bas nisam konvencionalan srpcic, sve je moguce, vjerovatno ce biti neki bend i dovescu druga, seksi vostea iz nsa da mi pusta ziku :))))
a mogu i ja da zavrtim u neka doba

- - - - - - - - - -

inace, ja sam pustao muziku na dvije svadbe i imam 100% ucinak, oba para se razveli :))))))
vise ne pustam muziku po svadbama :)))

Samo cisto mleko, kravlje, nikako sir, jogurt, pavlaka, kiselo mleko. Naprotiv, jogurti, kiselo mleko, kefir i sirevi pozeljni su, ali ne i mleko.

Nema to veze cime se hrane krave nego da nas organizam lose reaguje na mleko. Mene ne zanimaju ta ispitavanja, moj organizam, stomak
ne podnosi mleko. Stavljam ga u kafu, ali se tu moja potrosnja i zavrsava.

Pa ima u onoj hrono dijeti silna objasnjenja da mleko ne sme da se pije, ali jogurt, pavlaka, sir sme.
Citav doktorski rad.

Samo cisto mleko, kravlje, nikako sir, jogurt, pavlaka, kiselo mleko. Naprotiv, jogurti, kiselo mleko, kefir i sirevi pozeljni su, ali ne i mleko.

Nema to veze cime se hrane krave nego da nas organizam lose reaguje na mleko. Mene ne zanimaju ta ispitavanja, moj organizam, stomak

Pa ima u onoj hrono dijeti silna objasnjenja da mleko ne sme da se pije, ali jogurt, pavlaka, sir sme.
Citav doktorski rad.

Pa tek jogurti su puni svega i svačega. I nije moguće da naš organizam sad odjednom loše reaguje na mleko. Reaguje na sve to što se dodaje u mleko. Kupiš sad mleko u prodavnici u tetrapaku, kao nije dugotrajno, ali mu rok trajanja 15 dana. Pa kako? Nafilovali ga nečim da može da stoji. I tako se u sve vrste hrane dodaje koješta i kako da ne postanemo alergični. Hoću da kažem da ništa više nije prirodno.

Pa tek jogurti su puni svega i svačega. I nije moguće da naš organizam sad odjednom loše reaguje na mleko. Reaguje na sve to što se dodaje u mleko. Kupiš sad mleko u prodavnici u tetrapaku, kao nije dugotrajno, ali mu rok trajanja 15 dana. Pa kako? Nafilovali ga nečim da može da stoji. I tako se u sve vrste hrane dodaje koješta i kako da ne postanemo alergični. Hoću da kažem da ništa više nije prirodno.

Ma ne radi se tu o tim aditivima, konzervansima nego navodno nikakvo sveze mleko nije dobro za odraslu osobu.
Ja to samo mogu da potvrdim jer se licno ne osecam dobro ako pijem mleko ( a nikada ga i ne pijem).
Moj muz pa opet popije casu mleka i lepo se oseca.

- - - - - - - - - -

Evo, ja sam sebe pronasla u ovoj recenici :

Zbog viška fosfora i kazeina (proteina u kravljem mleku) ljudski organizam loše apsorbuje kalcijum iz kravljeg mleka, a ne može ni da preradi kazein u potpunosti, što dovodi do njegovog trulenja u crevima. Toksini koji nastaju tokom trulenja izazivaju povišenu kiselost organizma.

Citav doktorski rad.

Ne sme jogurt u hrono ishrani
prepun je zgusnjivaca raznih
kiselo mleko, kefir, mladi sirevi moze, pavlaka i kajmak ponekad

Cekaj, odrekao se svog psa zato sto je ovaj navodno sisao iz krave mleko? Psi uopste ne vole mleko, amlo je blesava ta tvoja prica.
A i da jeste, sta je sada problem da li je pas, tele ili jare?
Ne znam jer ga se odrekao(psa), ali sam ja razgodio posao s njm jel mi se gadilo da kupujem mleko gde je prvo pas malo siki s vimena pa je potom pomuzeno.
Odrastao pas je uglavnom riznica parazita + što temeljno sebi oliže boolju po nekoliko puta dnevno što tele ne može ni kad je najmanje i najelastičnije!
Tele inače sisa do oko 2,5-3 meseca nakon teljenja, a krava se u laktaciji bez dopingovanja hormonima održi i do 9 meseci pre nego što se pripusti pod bika, pa i posle toga se može održati laktacija još 2-3 meseca ako se redovno muze.
Otkud ti to da psi ne vole mleko???
Npr hleb udrobljen u mleku vole i kučići i odrasli psi.

Citav doktorski rad.

Ne sme jogirt, vec kiselo mleko. Meni se tamo puno toga dopada, a za puno toga su kao sekta. Tako da uzimam ono sto je meni razumno, u toj prici.

Ne sme jogirt, vec kiselo mleko. Meni se tamo puno toga dopada, a za puno toga su kao sekta. Tako da uzimam ono sto je meni razumno, u toj prici.

U Nemackoj ne postoji kiselo mleko, samo razne varijacije jogurta:D
Pa bas je ovo sektashki, ne sme jogurt, ali kiselo mleko, a to mu je jedno te isto.
Ja zato samo kiselu pavlaku cisto da budem na sigurnom;)

Dijeta je u principiu jako dobra, ja sam oslabila, moj muz vise od mene jer ja imam tako neke svoje "ekscese"
i pre neki dan na nekoj godisnjoj kontroli ( Laboratorija) vrednosti su koje su bile povecane ( secer, holesterol) kod njega
pale za 30%. Ja nemam problema sa tim stvarima, ali je i moja krva slika kao u device;)

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back