Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Slažem se sa tobom :aha:
I baš zato mi je to i tužno, jer na kraju krajeva je ovaj život prekratak da bismo udovoljavale nekim estetskim normama, a to tek shvatiš prekasno.
Takođe je najvažnije voleti sebe... a ne spuštati se još više... to samo dovodi do drugih problema!

:roll: Očigledno si debelo profulala šta sam mislila tom rečenicom sa 10kg...
Mnoge žene se bore sa tih manje od 10kg viška, ok ako im to predstavlja emotivni ili psihološki teret, ali sa medicinske tačke gledišta nije nužno potrebno, htela ti to priznati ili ne ;)
Ne odnosi se za džabe taj BMI, iako delimično variabilan, za određene kilaže, tj. npr. osoba sa 180cm visine je u normalnom BMIu i sa 65kg i sa 78kg a to je dobrih 12kg razlike! :aha:
A i da je mršati i držati se režima tako jednostavno za izlečiti kao prehlada, ne bi ni ti ni mnogi se non stop mučili sa istim, isto kao i ja dugo godina... :mrgreen:

E evo je super rečeno, bravo :ok: :D

...nisi ni ti razumela sta sam ja htela da kazem, prosto kad se neko prehladi on uzme da pije nesto da je spreci, da se ne razvije nesto vece..tako i za visak kilograma
bolje reagovati odmah, kad bude par nego kad postane dvocifrena brojka....nadam se da ti je sad jasnije...
...a ovo drugo, prvo ne znam sto sebe odmah stavljas u kombinaciju, ne mislim o tebi uopste kad kazem da je neko trebao da reaguje na vreme, i jeste trebao, zasto
nije on zna, kao sto ja znam zasto ja reagujem...ok...nista licno i nista sto bi trebalo da te iritira da bi se odmah svadjala nisam rekla niti pomislila...

...moja zelja je uvek da skinem ono sto mi ne odgovara, sad su kilogrami koji se dodaju i oduzimaju u zavisnosti od toga kako se ja ponasam i sta radim, koliko
jedem, nema tu velike matematike...cim se unormalim i kg se unormale...nekad malo sporije ali se sredi sve i ja budem skroz zadovoljna..e sad sto se zanesem nekad
to je do mene i moje prozdrljivosti...

...nisi ni ti razumela sta sam ja htela da kazem, prosto kad se neko prehladi on uzme da pije nesto da je spreci, da se ne razvije nesto vece..tako i za visak kilograma
bolje reagovati odmah, kad bude par nego kad postane dvocifrena brojka....nadam se da ti je sad jasnije...
...a ovo drugo, prvo ne znam sto sebe odmah stavljas u kombinaciju, ne mislim o tebi uopste kad kazem da je neko trebao da reaguje na vreme, i jeste trebao, zasto
nije on zna, kao sto ja znam zasto ja reagujem...ok...nista licno i nista sto bi trebalo da te iritira da bi se odmah svadjala nisam rekla niti pomislila...

...moja zelja je uvek da skinem ono sto mi ne odgovara, sad su kilogrami koji se dodaju i oduzimaju u zavisnosti od toga kako se ja ponasam i sta radim, koliko
jedem, nema tu velike matematike...cim se unormalim i kg se unormale...nekad malo sporije ali se sredi sve i ja budem skroz zadovoljna..e sad sto se zanesem nekad
to je do mene i moje prozdrljivosti...

Ma nema ljutnje ni svađe, ne brini ;)
I da, u pravu si - čim se čovek unormali, tj. navike uglavnom se sve sredi :aha:

subota 17.01.2015.
Šta ne treba da jedete za doručak ako želite da smršate
Izvor: tportal.hr

Iako su mnoga istraživanja do sada imala razne rezultate po pitanju preskakanja doručka i mršavljenja, svi se slažu da je to osnovni obrok za zdrav život koji morate svakodnevno jesti.

Preskakanje doručka

Kada se saberu rezultati raznih istraživanja, najgora opcija koju možete odabrati jeste ona da doručak ne jedete uopšte. Od sakupljenih studija koje su proučavali, naučnici su došli do zaključka da se u 78 posto rezultata preporučuje jesti doručak, jer to ne menja ništa po pitanju mršavljenja. Štaviše, neke su studije pokazale da su redovni konzumenti doručka tokom dana sagoreli oko 400 kalorija više od onih koji su ga preskakali.

Jedna od studija provedenih na Harvardu pokazala je da preskakanje doručka povećava šansu za bolesti srca od 27 posto kod muškaraca te 28 posto za dijabetes tipa 2 kod žena.

Sokovi

Ako birate sokove za doručak i mislite kako ćete na zdraviji način započeti dan, razmislite još jednom. Voće ima šećera pa su takvi napici često prava bomba, a naučnici kažu kako takvim doručcima nedostaju vlakna pa zapravo i nisu najpametniji izbor.

Zbog tekućeg stanja, sokovi izazivaju brži rast šećera u krvi i nivo insulina nego tvrda hrana poput jabuke. Zbog toga je moguć povećan rizik od dijabetesa. Zato se preporučuje jesti voće u tvrdom stanju s nekim zdravim namirnicama poput grčkog jogurta.

Jaja, slanina i hleb

Jedan od najpopularnijih obroka za doručak je klasik s jajetom, šunkom ili slaninom uz pecivo, najčešće od belog brašna. Takav doručak ima oko 400 kalorija i previše nezdravih ugljenih hidrata. Budući da se obično radi o jednom jajetu, takvom doručku u proseku nedostaje oko 25 do 30 grama proteina. Volite li ovakav doručak, radije odaberite integralni hleb i dva jajeta, bez masnih dodataka poput slanine.

Žitarice

Nakon što pročitate zaključke raznih studija, pomislite kako sa žitaricama ne možete pogrešiti jer se one uvek reklamiraju kao zdrava hrana prepuna vlakana koja osigurava energiju tokom dana. Ali i tu postoje zamke. Pre nego što kupite pakovanje žitarica, proverite koliko šećera i ugljenih hidrata imaju. Istraživanje s Harvarda objavljeno u časopisu Public Health Nutrition pokazuje da je najbolji odnos žitarica od jednog grama vlakana na svakih 10 grama ugljenih hidrata. Na primer, žitarice sa 30 grama ugljenih hidrata moraju imati najmanje tri grama vlakana.

foto: flickr.com/rpavich

Dobar dan.... ja sam Cvetna i od danas sam konačno na dijeti :zroll:

Plan:
ishrana: rotacija UH - znači kombinacija dana sa = UH, niskim i visokim unosom UH
vežbanje: mili moji tegovi, sklekovi, iskoraci i čučnjevi.... pravi bajs na žalost tek od proleća, a u međuvremenu možda sobni.

Drž`te palčeve! :konfete:

Dobar dan.... ja sam Cvetna i od danas sam konačno na dijeti :zroll:

Plan:
ishrana: rotacija UH - znači kombinacija dana sa = UH, niskim i visokim unosom UH
vežbanje: mili moji tegovi, sklekovi, iskoraci i čučnjevi.... pravi bajs na žalost tek od proleća, a u međuvremenu možda sobni.

Drž`te palčeve! :konfete:
Све најбољше.
Ако не успе увек може протеинска дијета, само месо, јаја и понеко поврће које није кромпир, шаргарепа, цвекла и сл.
Сем за оне који из здравствених, или етичких разлога одбијају храну анималног порекла аткинсова и сличне протеинске дијете су мамара... једеш а мршавиш!

Све најбољше.
Ако не успе увек може протеинска дијета, само месо, јаја и понеко поврће које није кромпир, шаргарепа, цвекла и сл.
Сем за оне који из здравствених, или етичких разлога одбијају храну анималног порекла аткинсова и сличне протеинске дијете су мамара... једеш а мршавиш!

Ovo je neka polovična proteinska, ali bi trebalo da daje rezultate.
Pa, živi bili i videli :lol:

Meni ništa nije jasno.
Ne smem slatko,ugljene hidrate,ni jednu vrstu žitarica,integralni hleb,masnoće.
Sirovo voće i povrće.
Najbolje da ne jedem uopšte :aha:

Која ти је то дијета? Једи нормално, без глупости између оброка. Ходај, вежбај, пливај, трчи.

Хоћете да седите и да мршавите? Неће моћи.

..a nije svima isto, nemamo svi isto zdravstveno stanje, i iste uslove za ishranu...

..meni je teze d skinem nego da vratim kilazu, zbog usporenog metabolizma i cim se malo opustim i pustim dusi na volju
ja se ugojim...onda moram da se bas motivisem da bi to skinula, jer ako ne reagujem na vreme, posle nece moci duplo duze
i teze da se to skine....i tako sam u jednom zacaranom krugu, a sve opet zbog te budjave stitne koja ne radi kako bi trebalo,
pijem ja i lek..ali treba i puno fizicke aktivnosti koja mi opet sad zbog ovog poremecaja centra za ravnotezu ne odobavara,
kaze dr danas sto manje naglih i brzih pokreta:(

- - - - - - - - - -

Мислиш кад крене да ти чупа у стомаку од глади и само онда. Тако сам смршала после порођаја,

...hbg ja sam u problemu zadnjih 5 godina, od kad stitna ne radi svoj posao....pre toga nisam nikad nista morala da mrsavim i mucim sebe
jer sam imala odlican metabolizam i cak ni posle porodjaja jer se nisam ni gojila preko 10kg...i naucila sam da mogu da jedem sve, sad
ne mogu ni pola od toga...a opet se ugojim za cas...

...Affro, mislim, jel mogu otvorena da budem?

...u godinama si kada par kilograma, pa i deset, nisu neki problem, mislim svi smo, meni je to nekako za tinejdzerke, gladovanje zbog neke idealne kilaze...par kilograma ne menja nesto bitno u tvom zivotu a cuvaj zdravlje, tvoju generaciju mnogo gore stvari od stitne i nekoliko kilograma gore - dole naprosto kose. Mislim ako te kilaza toliko usrecuje ok ali nije da je nesto vazna za nervozu...zivot je isuvise kratak za muku oko mrsavljenja, ako nece brate nece, bices nesto punackija pa sta, vrlo vazno.

...Affro, mislim, jel mogu otvorena da budem?

...u godinama si kada par kilograma, pa i deset, nisu neki problem, mislim svi smo, meni je to nekako za tinejdzerke, gladovanje zbog neke idealne kilaze...par kilograma ne menja nesto bitno u tvom zivotu a cuvaj zdravlje, tvoju generaciju mnogo gore stvari od stitne i nekoliko kilograma gore - dole naprosto kose. Mislim ako te kilaza toliko usrecuje ok ali nije da je nesto vazna za nervozu...zivot je isuvise kratak za muku oko mrsavljenja, ako nece brate nece, bices nesto punackija pa sta, vrlo vazno.

...naravno da mozes...

...ja bih volela kad bi mogle da me razumete, uopste poenta nije u tome kako cu ja i za koga da izgledam, niti mi je to prioritet u celoj prici, mada je moguce da to
vama tako zvuci...jutros sam jedva usla u neke stare zaboravljene farmerice koje su mi bile prevelike...e to nije dobro, jer osim njih ni nemam sta da obucem...izmedju
ostalog to je problem, ja nisam u situaciji da svaki cas kupujem novu odecu, zadnji put sam nesto kupila u sekenhend-u jer mi se kilaza za cas izmeni, ko to da izdrzi,
tesko i oni sa redovnim prihodom...
..druga jos vaznija stvar je ta, sto se ja jako tromo osecam, sto mi stomak podigne dijafragmu i tesko disem, smeta mi, nezgodno mi je kad treba da se sagnem,
jer mi se sve to (na stranu ruke i ostalo) talizi na stomaku...pravi hormonski stomak...i to ne mozes da upakujes ni u svaku trenerku, o ostaloj odeci tek da ne pricam...
...eto nadam se da sad shvatas...na stranu to sto ja volim da sam mrsavija, na stranu i to sta ko misli, ovo sto sam napisala je poenta moje zelje da se "vrtim"
na nekoj odredjenoj kilazi...i da ne idem nikad preko tih 5kg viska...

e za donji deo bajs,meni zao kad vidim kako se muce po teretanama za noge i guzu i nikad nema ucinka,a samo par km dnevno uzbrdo ko kamen se zategne,trenazer ako ima skijasnog trcanja to je extra

Не бих ишла у теретану да ми платиш. Ходање, пливање и ништа друго.

Ове из теретане добију ружне листове, као фудбалери.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back