Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Боље да се крбата са Зауз него с М. Чичком.
Чичкава кад улети на неку од тема остале растера ко мачке с јебишта.

A poenta tvog posta je?

Da ispadneš pametan?
Pljucneš na kokoške što se čerupaju?
Pokažeš kako ti nisi deo kokošarnika nego eto voliš čik fajt?
Uvučeš se Čičkavoj?
........................................(dodati po želji)

i meni se slosi kad procitam sta jede. mislim da nas zahebava i da to stvarno nije njena ishrana. po postovima ne jede nista, a opet kuka kako jaaaako slabo mrsavi. ja da pojedem tu kolicinu hrane tolko dugo kolko je ona jede vec bi imala 5 kg manje od idealne. da ne spominjem da ne unosi nikakva vlakna, vitamine i minerale.

Nema to veze sa količinom. Možeš se gojiti i sa manje hrane a Zauz se gruva mastima, holesterolom, ugljenim hidratima, lošim šećerima. Kao da an frižideru drži tabelu šta sve ne treba jesti pa udara po toj hrani iz sve snage.

Da me niko ovde pogrešno ne shvati, prva se ja ne pridržavam idealnog načina ishrane. Baš sam juče skontala da jedem vrlo malo voća. Što je greška. I malo mlečnih proizvoda.
I jutros smazah ono mini pakovanje od 6 plazmica. Ali ne dođoh ovde da takav način ishrane propagiram kao super. Jer nije super. Loš je. I kako odmiču praznici biće još grđi:lol:

Ali oni koji zaista žele da zdravo mršaju, ugoje se, smanje holesterol ili šećer, poboljšaju krvnu sliku ili ublaže/izleče razne bolesti primenjuju određeni režim ishrane koji se naziva dijeta. Koliko mi je poznato medicin apod dijetom ne podrazumeva guaranu, fornete sa višnjom, prženije i sl.

- - - - - - - - - -

Запажање.

Super.

Iskreno, ja lično uživam u mnogim tvojim postovima na ovoj temi. Puno puta si napisao (meni bar) korisne informacije o različitim namirnicama. Zato me baš iznenadio/razočarao ovaj tvoj komentar. Pošto mi se činilo da i ti nas (ostale učesnice teme) tretiraš kao ravnopravne sebi a ne kao kokoške.

Da me niko ovde pogrešno ne shvati, prva se ja ne pridržavam idealnog načina ishrane. Baš sam juče skontala da jedem vrlo malo voća. Što je greška. I malo mlečnih proizvoda.
I jutros smazah ono mini pakovanje od 6 plazmica. Ali ne dođoh ovde da takav način ishrane propagiram kao super. Jer nije super. Loš je. I kako odmiču praznici biće još grđi:lol:

Ali oni koji zaista žele da zdravo mršaju, ugoje se, smanje holesterol ili šećer, poboljšaju krvnu sliku ili ublaže/izleče razne bolesti primenjuju određeni režim ishrane koji se naziva dijeta. Koliko mi je poznato medicin apod dijetom ne podrazumeva guaranu, fornete sa višnjom, prženije i sl.

ma to mora da je neko novo medicinko dostignuce koje je zz dosla da nam objasni. verovatmo se zove kako da patite od svake moguce bolesti koje je povezano sa ishranom do triespete :mrgreen:

ma to mora da je neko novo medicinko dostignuce koje je zz dosla da nam objasni. verovatmo se zove kako da patite od svake moguce bolesti koje je povezano sa ishranom do triespete :mrgreen:

Bilo je takvih omladinki u fitnes centru u kom vežbah dugo, dugo. Smenjivale su se kao na traci. Mršave ko grisine, na kojekakvim jabuka/limun/sirće dijetama, ne mogu da hodaju a kamoli potrče i voze biciklu, celulit do zglobova, nigde ni jedan jedini mišić, samo koža i kost. A viđaš ih po gradu kako krkaju pizzu i hamburgere, pa onda opet red salate i limuna i tako dok organizam ne kolabira.

Ko je pratio temu od starta naći će postove u kojima pisah o svojim problemima sa ishranom, anoreksijom, bulimijom, greškama koje pravih na putu do (u mojoj glavi) idealne linije. Da ne bude kako solim pamet Zauz i ne razumem njenu potrebu da smrša. Ali zdravlje nema cenu. I kada jednom pređeš određenu granicu i narušiš ga teško je vratiti se natrag.

Ko je pratio temu od starta naći će postove u kojima pisah o svojim problemima sa ishranom, anoreksijom, bulimijom, greškama koje pravih na putu do (u mojoj glavi) idealne linije. Da ne bude kako solim pamet Zauz i ne razumem njenu potrebu da smrša. Ali zdravlje nema cenu. I kada jednom pređeš određenu granicu i narušiš ga teško je vratiti se natrag.
Možda je Pile fora samo u umjerenosti.
Ljudi iz moje okoline koji imaju problem sa holesterolom (ne računam stare ljude koji su odrasli na slaboj hrani, pa odjednom jedu kao iz gladi da su pobjegli- umiru od dijabetesa ), su sve ljudi koji vode računa o ishrani i pazi ironiju, najčešće izbjegavaju životinjske masti.
Odakle im holesterol?

Recimo Zauz je napisala da je jela krompir i bubce. Neće oboljeti od toga. Nije to hrana iz meka, da je od ko zna čega.
Ako za večeru ne unese tjesteninu i skrob, nije na lošem putu.
Ona ne treba da skine 2-3 kg, nego ima nešto veći višak... u tim situacijama možda prvo da uči da redukuje količinu, a onda vremenom da usvaja neke kvalitetnije navike.
Nije lako ljudima koji imaju veći višak da odu na nešto rigoroznije, ne može da se održi motivacija. Pogotovo kada je neko emotivno rastrojen, a Zauz piše da je u lošem periodu.

Ovu temu na Rekreaciji ismijavaju. Momci koji znaju kako se gubi mast i dovodi tijelo u dobru formu, koriste ovu temu kao simbol sveg lošeg u pokušaju da se čovjek dovede u red.
Al svakoj od nas ne odgovara taj idealan način... ubaci proteine, broj kalorije, treniraj dok se ne istopiš... nego zato i postoji tema. Da se ljudi koji ne mogu da istraju u tom režimu međusobno podrže. Da svako nađe način koji mu odgovara.

Sviđa mi se blog vitkigurman.
Žena nije ni ljekar ni školovani nitricionista.
Al ima finih tekstova, kao i dobrih savjeta o dijetama. Pa može da se pronađe i onaj ko bi da ide na proteinske dijete, kao i ovi koji unose više masti.
Možete baciti pogled. Savjete uzeti sa rezervom, ali ima finih stavri.

Možda je Pile fora samo u umjerenosti.
Ljudi iz moje okoline koji imaju problem sa holesterolom (ne računam stare ljude koji su odrasli na slaboj hrani, pa odjednom jedu kao iz gladi da su pobjegli- umiru od dijabetesa ), su sve ljudi koji vode računa o ishrani i pazi ironiju, najčešće izbjegavaju životinjske masti.
Odakle im holesterol?

Recimo Zauz je napisala da je jela krompir i bubce. Neće oboljeti od toga. Nije to hrana iz meka, da je od ko zna čega.
Ako za večeru ne unese tjesteninu i skrob, nije na lošem putu.
Ona ne treba da skine 2-3 kg, nego ima nešto veći višak... u tim situacijama možda prvo da uči da redukuje količinu, a onda vremenom da usvaja neke kvalitetnije navike.
Nije lako ljudima koji imaju veći višak da odu na nešto rigoroznije, ne može da se održi motivacija. Pogotovo kada je neko emotivno rastrojen, a Zauz piše da je u lošem periodu.

Ovu temu na Rekreaciji ismijavaju. Momci koji znaju kako se gubi mast i dovodi tijelo u dobru formu, koriste ovu temu kao simbol sveg lošeg u pokušaju da se čovjek dovede u red.
Al svakoj od nas ne odgovara taj idealan način... ubaci proteine, broj kalorije, treniraj dok se ne istopiš... nego zato i postoji tema. Da se ljudi koji ne mogu da istraju u tom režimu međusobno podrže. Da svako nađe način koji mu odgovara.

Fora i jeste u tome što umerenost nije dovoljna. Jeste za skidanje kilograma do izvesne mere ali ne i za zdravo mršavljenje. Skinuće deset, dvadeset kilograma i onda će za koji mesec opet jovo-nanovo. Muškarci na Rekreaciji ovu temu ismejavaju jer je za njih zdravo telo mišićavo telo. Njihov sistem vežbanje+proteini+belančevine je super, ali na takav režim ishrane se prelazi postepeno, korak po korak, pod nadzorom jako stručnih lica ili sa velikim predznanjem. Been there, done that.

I nije problem u bubcima i džigerici već u prženoj kobasici, guarani, fornetima, pitama i sl. Da, umerenost u svemu ali to je način da održavaš kilograme na poželjnoj cifri i pod uslovom da se ne kljukaš prženijom i pecivom. Umerenost u smislu da jednom nedeljno smažeš parče torte ili čokoladu. Samokontrola da smažeš sladoled povremeno a ne ad se daviš u njemu svaki dan.

Govorim u svoje ime...mogu da podržim one koji nisu karakter da drže dijetu, kao Milesa. Podržavam one koji žele da promene makar nešto, pa počnu sa vežbama, izbace testo ili slatkiše. Rado ću podržati i one koji uvedu čaj, supice, svedu ulje na minimum, pređu na maslinovo.

Ali to što umesto "po kile kobasice" pojede 250g ili umesto 400g forneta smaže 200g, izvini ali to nije dijeta. Niti ja tu vidim išta za podršku. Naravno, to je samo moj stav.

Već sam ponovila više puta da retko ko ima samokontrolu 100%, nismo roboti, moja slabost su krompirići i čips. Dive pati za kiki-bombonama. Milesa za čokoladom. Ali to su mali gresi i velika zadovoljstva. I niko nije došao ovde i napisao maslinovo ulje je skupo, zdrava hrana je skupa, zato ja držim dijetu jedući čips i plazmu.

Zazu je u teškoj emotivnoj krizi, mislim da ona piše da je uopšte nešto pojela.....
Nije ni za kritiku ni za zezanje.
Ja je razumem i sama pravim strašne greške u ishrani kad sam u takvoj krizi.
Izvući će se ona, samo polako

Zazu je u teškoj emotivnoj krizi, mislim da ona piše da je uopšte nešto pojela.....
Nije ni za kritiku ni za zezanje.
Ja je razumem i sama pravim strašne greške u ishrani kad sam u takvoj krizi.
Izvući će se ona, samo polako

Neka onda pise u rupi ili na pohvalite se, ali njen jelovnik definotovno nije za ovu temu.
Mozda ovo zvuci ostrije, ali ja sada kako su praznici nisam bas nesto disciplinovana, pa me iznosim svoj jelovnik ovde...da banalizujem...misim jel treba da pisem pojela sam 2 parceta cokoladne torte (iako mogu da pojedem 4), pa da uz to jos i trazim da me neko potapse po ramenu kao super je jer nisam pojela cetiri?

Ako je u losem emotivnom stanju opet neka proba malo vise voca i povrca sa nesto barenog/kuvanog/pecenog mesa da na silu pojede, a umesto guarane neka capne koje parce crne cokolade - sto bi se reklo za dusu.

- - - - - - - - - -

Super.

Iskreno, ja lično uživam u mnogim tvojim postovima na ovoj temi. Puno puta si napisao (meni bar) korisne informacije o različitim namirnicama. Zato me baš iznenadio/razočarao ovaj tvoj komentar. Pošto mi se činilo da i ti nas (ostale učesnice teme) tretiraš kao ravnopravne sebi a ne kao kokoške.
Нисте кокошке али мало фер будите према Зауз.
Таква је каква је, можда има разлога за то и не треба је претресати.
С друге стране Чичак оплете и изгази кога стигне, али сте све спопале Зауз... мада уосталом Чичку је свеједно трудна је а и млада, па може да се поиграва с телесном масом.

Znate,ja sam uspesno smanjila kilazu smanjivanjem kolicine hrane koje jedem.

Ko god pise da je to sto ja jedem smece,djubre-neka mu je na cast,to govori koliko je jadna osoba umesto da bude razumna a ja nisam neka fensi gospodjica da se foliram kako jedem nesto posebno i maltretiram sve da treba isto to da jedu.

Obicna sam devojka koja jede obicnu hranu i ne stidim se toga ni malo.

Ne volim isfolirane osobe koje misle da svi treba da rade sto i oni i da je to jedino ispravno a sve ostalo nista ne valja.

Smatram da svako treba da jede ono sto oseca da mu odgovara i da niko nema prava da napada druge zbog nacina ishrane.Savet ako se trazi da ali zlurade kritike ne.

Znam osobe koje se isto ubijaju da smrsaju ali izbegavaju ovu temu jer ocekuju prozivke na racun hrane koju jedu i nisu dovoljno psihicki jake da ne daju ljudima da ih maltretiraju zbog nacina ishrane.

Gledam sebe,polako gubim kilazu,nema viska koze ali bas polako sve to ide,sto je normalno.Danas sam dosta vremena provela radno-pojela sam pljeskavicu,popila guaranu,malu cokoladu da me drzi na nogama i kad sam dosla kuci malo domacih pljeskavica i legla da spavam kao pokosena.Posle pojela jedan krastavac.Nisam gladna,premorena sam i spava mi se.

Racunala sam pocetkom ovog meseca,treba da gubim po dva kilograma mesecno,bas sam racunala i do leta taman kilaza.

Znate sta se zaista pitam?Evo,najozbiljnije.Kada dodjem do zeljene kilaze,kako da ostanem na njoj,kako da prestanem da skidam kilazu?

To bi me zanimalo da procitam ako je neko uspeo da uradi iz prve ruke kako mu je uspelo.

Poslednja izmena:

Ko god pise da je to sto ja jedem smece,djubre-neka mu je na cast,to govori koliko je jadna osoba umesto da bude razumna a ja nisam neka fensi gospodjica da se foliram kako jedem nesto posebno i maltretiram sve da treba isto to da jedu.

Ne volim isfolirane osobe koje misle da svi treba da rade sto i oni i da je to jedino ispravno a sve ostalo nista ne valja.

Smatram da svako treba da jede ono sto oseca da mu odgovara i da niko nema prava da napada druge zbog nacina ishrane.Savet ako se trazi da ali zlurade kritike ne.

Znam osobe koje se isto ubijaju da smrsaju ali izbegavaju ovu temu jer ocekuju prozivke na racun hrane koju jedu i nisu dovoljno psihicki jake da ne daju ljudima da ih maltretiraju zbog nacina ishrane.

Gledam sebe,polako gubim kilazu,nema viska koze ali bas polako sve to ide,sto je normalno.Danas sam dosta vremena provela radno-pojela sam pljeskavicu,popila guaranu,malu cokoladu da me drzi na nogama i kad sam dosla kuci malo domacih pljeskavica i legla da spavam kao pokosena.Posle pojela jedan krastavac.Nisam gladna,premorena sam i spava mi se.

Racunala sam pocetkom ovog meseca,treba da gubim po dva kilograma mesecno,bas sam racunala i do leta taman kilaza.

Znate sta se zaista pitam?Evo,najozbiljnije.Kada dodjem do zeljene kilaze,kako da ostanem na njoj,kako da prestanem da skidam kilazu?

To bi me zanimalo da procitam ako je neko uspeo da uradi iz prve ruke kako mu je uspelo.

Onda je sve ok: mrsavis, jedes to sto jedes.

A na temi si da propagiras tu vrstu ishrane, kao uspesan dijetalni recept? Treba svi da ti klimaju glavom, iako se ne slazu s tobom?

Isfoliranost je hraniti se zdravo?

Na pitanje bih ti dala odgovor (da vežbaš, vežbaš i vežbaš, trčanje, bicikla, plivanje) ali sam sigurna da ćeš kao i an ostale dobronamerne savete ovde krenuti sa "jao, sport je skup i neobičan a ja sam obična devojka", tako da ću preskočiti dalje komentarisanje.

ako su voce, povrce i meso (sto ti mi savetujemo da jedes) fensi hrana onda bolje da se sa ove teme svi kolektovno povucemo posto smo isuvise veliki snobovi i razbacujemo se sa param i samo frustriramo obican svet...
pljeske i ostala hrana obicnog sveta je stigla iz amerike i mozemo videti koliko su amerikanci mrsavi, zdravi, fit i sve ostalo...

Poslednja izmena od moderatora:
@ZZ Ti ne da nisi obicna devojka, nego si najobicnija budala.
ako su voce, povrce i meso (sto ti mi savetujemo da jedes) fensi hrana onda bolje da se sa ove teme svi kolektovno povucemo posto smo isuvise veliki snobovi i razbacujemo se sa param i samo frustriramo obican svet...
pljeske i ostala hrana obicnog sveta je stigla iz amerike i mozemo videti koliko su amerikanci mrsavi, zdravi, fit i sve ostalo...

Zar pljeska nije oko 250, 300din?

A ovo je cenovnik za kvantaš juče:

Cene (po kilogramu):
· krompir 25 – 40 din.
· kupus 8 – 15
· crni luk 25 – 40 ; prošle nedelje 30 – 50
· praziluk 30 – 50
· celer 60 – 70
· spanać 50 – 60 ; prošle nedelje 35 – 50
· kelj 25 – 30
· cvekla 25 – 35 ; prošle nedelje 30 – 40
· bundeva 20 – 30 ; prošle nedelje 25 – 30
· šargarepa 20 – 40 ; prošle nedelje 25 – 40
· paradajz 50 – 110
· šampinjoni 70 (pakovanje)
· jabuka 15 – 70
· grožđe 50 – 120
· banana 50 – 100
· mandarina 65 – 90
· pomorandža 50 – 75 ; prošle nedelje 60 – 90
· suva šljiva 140 – 160

Znači za jednu pljesku može da se napravi šerpa đuveča ili činija krompir salate, ili činija dalmatinskog variva ili...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back