Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Našla sam na netu, a pročitala i u knjizi o lečenju biljkama, da je najbolji sok od crne rotkve. Nego se plašim da taj sok ne učini više štete no koristi tj. da ne razbije kamenje već da ga pokrene i zaglavi negde.

Sad sam skinula za štampu Žučnu dijetu sa tabelom šta se sme jesti a šta ne. Nadam se da će ishrana pomoći. Još ako uglavim i neki alternativni lek, tipa čaj ili ovaj sok od rotkve, biće super.

Moje dete je kao sedmogodišnjak imao kamen u bubregu. Nije isto, ali pretpostavljam da je slično, tj. da je kamen - kamen. Probali su da mu ga razbiju, nisu uspeli, nisu smeli bliže da mu priđu zbog velikog krvnog suda pored, te su nas otpustili kući sa kamenom. Moja mama mu skuva narendana 3 limuna, 3 jabuke i 3 korena peršuna u 3 l vode. Kuvala dok se nije ukuvalo na pola. Procedila, i dobila oko 1 l nekog soka, koji je ukusom podsećao na biter lemon. Njemu nije bio lep, imao mu opor ukus, ali pošto smo dugo bili u bolnici, i pošto je postojala mogućnost da idemo opet, pio je preo volje, ali je pio. Oko dve nedelje. Posle toga, zakažemo mu IVP, metod koji bi nepogrešivo trebalo da pokaže gde je kamen. Na tim snimcima kamena nije bilo. Na moje čuđenje, med. sestra, naša prijateljica, rekla mi je doslovce:" Miki, taj limun je napravio čudo!" Za petnaestak dana će biti punih 10 godina od tada, nikada više nije imao bilo kakve tegobe koje bi ukazivale na postojanje kamena. Da li je do tog bućkuriša ja ne znam, ali ništa te ne košta da probaš.

kofein je cist diuretk, tako da unosom kofeina, uzrokujemo izbacivanje vode iz organizma
kad se samanji kolicina vode u organizmu, automatski pada i pritisak u krvnim sudovima

za izbacivanje kamena iz zuzne kese postoji metod sa uzimanjem maslinovog ulja i limunovog soka na odredjen nacin
pomaze i izbacuju se kamencici, ali se ope i vracaju ukoliko se ne sanira uzrok zbog kojeg su i nastali

kofein je cist diuretk, tako da unosom kofeina, uzrokujemo izbacivanje vode iz organizma
kad se samanji kolicina vode u organizmu, automatski pada i pritisak u krvnim sudovima

za izbacivanje kamena iz zuzne kese postoji metod sa uzimanjem maslinovog ulja i limunovog soka na odredjen nacin
pomaze i izbacuju se kamencici, ali se ope i vracaju ukoliko se ne sanira uzrok zbog kojeg su i nastali

Mislis, stvaraju se novi? :mrgreen:

za ludopileglodjekosku

Ne moras da pijes sok od crne rotkve, dovoljno je da svakodnevno jedes komad i verovatno ce istopiti kamen. Jer kazu da je vecina kamenova u zuci holesterolska i njih sok rotkve topi a ostatak je od viska bilirubina i njih rotkva ne moze da istopi.

Pisala sam negde, imala sam kamenje u zuci 6-8mm velicine, puno, pocela sam da svaki dan pojedem parce ( velicine otprilike kao manje jaje) crne rotkve - najlepsa mi je rendana i pomesana sa kiselom pavlakom. Kad je doslo prolece jela sam po vezicu dnevno crvenih rotkvica kasnije onih belih, dajkon. Uglavnom kamenje je potpuno nestalo, uz je pokazao bistar sadrzaj zucne kese.Znaci rotkva TOPI kamenje, ne izbacuje ga iz zuci

Našla sam taj recept sa limunom i maslinovim uljem. Problem je što moja mama (ona ima kamen u žuči) je osoba sa osetljivim želucem i limun i jabuke joj izazivaju kiselinu. Ali planiram da joj uvedem ovaj sok od rotkve. Nekako mi je glupo da ništa ne pokušam alternativno već da se isključivo oslonim na medicinu i farmaciju. Pobornik sam stava da biljke u vidu čajeva, obloga, hrane itd. mogu dosta da pomognu.

a za mineralnu vodu, ne preporucuje se osobama koje imaju visok pritisak jer sadrze natrijum u sebi
natrijum vezuje vodu i podize pritisak u krvnim sudovima jos vise

Znači da mu otmem kiselu vodu?

Moj tata je gojazan je, ima problem sa srcem (ožiljak na srcu od predirfaktnog stanja), visok pritisak, šećer i holesterol na granici a udara po čvarcima, slanini, mesu, pecivima, slatkišima, energetskim pićima, pivu. I filozofija mu je "treb asamo da smanjim unos hrane i biću ko nov". Kao da mu je Zauz neki rod:dash:

ja kada vas citam odusevljena sam sobom. jedem, pijem, ubijam se i nista mi ne fali, svi rezultati normalni, sve funkcionise....izgleda da imam dobru genetiku. :think:

sta ste se okomili na zauz? ako vas ne zaebava sa svojim nacinom ishrane :think: onda ona, ako tako bude smrsala, nece vise imati problem sa kilazom, jer ce nauciti da jede sve, ali umereno i onda kada je gladna i kada joj se nesto bas jede. vecina ljudi upravo ima problem kada prestane sa dijetom sta dalje da radi.

e da, poslednje dve nedelje pred ng nisam skoro ni bila u kuci i navadila sam se da jedem kinesku hranu za rucak, u restoranu naravno sa sve nudlama ili pirincem i cesto sltko kiselim przenim kuglicama piletine (one u testu)....i skontam sad da mi je to prakticno bio jedan jedini obrok u toku dana. za dorucak nesto malo (ne znam sta mi je, jer uvek doruckujem), rucam neku kinesku klopu i tek uvece pojedem 2-3 kasicice nekog sira ili kiselog mleka ili zalogaj bilo cega zato sto nisam uopste bila gladna. msm, nije zdravo ni tako jedan obrok dnevno, al' poenta je najverovatnije u zacinima. da ne pominjem da sam nicim izazvana pocela da mrsam, a nije bio cilj. retko se vidja debeli kinez u bg....mislite o tome. :lol:

ja kada vas citam odusevljena sam sobom. jedem, pijem, ubijam se i nista mi ne fali, svi rezultati normalni, sve funkcionise....izgleda da imam dobru genetiku. :think:

sta ste se okomili na zauz? ako vas ne zaebava sa svojim nacinom ishrane :think: onda ona, ako tako bude smrsala, nece vise imati problem sa kilazom, jer ce nauciti da jede sve, ali umereno i onda kada je gladna i kada joj se nesto bas jede. vecina ljudi upravo ima problem kada prestane sa dijetom sta dalje da radi.

e da, poslednje dve nedelje pred ng nisam skoro ni bila u kuci i navadila sam se da jedem kinesku hranu za rucak, u restoranu naravno sa sve nudlama ili pirincem i cesto sltko kiselim przenim kuglicama piletine (one u testu)....i skontam sad da mi je to prakticno bio jedan jedini obrok u toku dana. za dorucak nesto malo (ne znam sta mi je, jer uvek doruckujem), rucam neku kinesku klopu i tek uvece pojedem 2-3 kasicice nekog sira ili kiselog mleka ili zalogaj bilo cega zato sto nisam uopste bila gladna. msm, nije zdravo ni tako jedan obrok dnevno, al' poenta je najverovatnije u zacinima. da ne pominjem da sam nicim izazvana pocela da mrsam, a nije bio cilj. retko se vidja debeli kinez u bg....mislite o tome. :lol:

Jedes kinesku hranu koja je kombinacija uglavnom povrca, mesa i pirinca. Dakle dobre stvari jedes.
Jedes jedan obrok dnevno a uvece kiselo mleko ili sir. Sto je takodje odlicno.
Dakle ti nemas dobru genetiku vec se hranis zdravo. Tako da ti je prvi deo posta u kojem se podsmevas onima koji se lako goje nepotreban.
Nisi nikakvo medicinsko cudo vec se hranis zdravo i zato mrsavis.
Misli o tome.

Jedes kinesku hranu koja je kombinacija uglavnom povrca, mesa i pirinca. Dakle dobre stvari jedes.
Jedes jedan obrok dnevno a uvece kiselo mleko ili sir. Sto je takodje odlicno.
Dakle ti nemas dobru genetiku vec se hranis zdravo. Tako da ti je prvi deo posta u kojem se podsmevas onima koji se lako goje nepotreban.
Nisi nikakvo medicinsko cudo vec se hranis zdravo i zato mrsavis.
Misli o tome.

znam sta jedem tjah sta sam jela zadnje dve nedelje...zato sam vam i rekla da mislite o tome i o takvom nacinu ishrane, jer kombinacije zacina zadovoljavaju i na psihickom planu, jer vama je problem psihicki deo tjah zadovoljavanje ukusa. fizicki je lako prestati da se jede, problem je psiha i navika na odredjene ukuse.
ne jedem stalno tako, jedem sve i svasta....pisala sam ovde koliko sam hrane mogla da ubijem u meku. :mrgreen: samo sto opet ja u meku ne jedem stalno...ne jedem vec duze vreme, smorila me je ta hrana, a i kosta...nekako mi je zao da bacam pare na hranu, barem tu vrstu hrane.
pile, znam o ishrani sasvim dovoljno, dal se toga drzim ili ne, druga je stvar. tako da znam da to sto sam jela prakticno jednom dnevno nije pravilno.
ne podsmevam vam se uopste, niti se moja dobra genetika odnosila na to, nego sam konstatovala da i pored toga sto jedem i pijem svi moji rezultati su u normali....holesterol, trigliceridi, secer, pritisak (dobro pritisak mi je nizi, pijem zeleni caj redovno zbog toga).
imam drugaricu koja nikada nije pazila sta jede, ali je uvek jela samo kada je gladna, pa bilo to u ponoc ili podne. poenta je u samoregulaciji ishrane, dakle opet psiha. mozda tome treba da tezite, jedes sta hoces i kada hoces, ali da cujes svoj organizajm kada mu je dosta fizicki. zato sam i napisala da zauz nije na losem putu sto se tice ishrane, osim ako ne zaebava ovde i ne troluje namerno. mislim daj da vidim tu osobu koja ce se zdravog rezima ishrane, pridrzavati do kraja zivota. mnogi znaju da bi trebalo, ali ne rade to. kada onda razmislis mozda je bolje igrati u okvirima onoga sto mozes, nego biti na strogim dijetama.

inace, u asia food imaju samo beli pirinac, plus sto imaju i slatka jela.

- - - - - - - - - -

ako nista drugo pocnite da mislite u pravcu koliko se garderobe pojede ili neceg drugog, vaznijeg od hrane. :lol: meni jeste cesto zao da dam pare na hranu bas zbog toga.

Slazem se.
Retko ko ovde je takav karakter da nikada ne pojede nesto nezdravo. Prosto nismo roboti. Kineska hrana zbog svog sastava i zacina je odlicna. Moja drugarica je njome regulisala tezinu i dovela u red problem sa hormonima.
I vec pisah vise puta da je i kolicina bitna. Niko nece smrsati ako za uzinu pojede kilogram jabuka ma koliko da su zdrave.
Ono sto mi je zasmetalo je tvoja tvrdnja o dobroj genetici. Fakat je da neki ljudi imaju sporiji a neki brzi metabolizam ali uglavnom oni koji "vare i gelender" jedu u letu, ne grickaju izmedju obroka i hrana im je poslednja rupa na svirali. Ali i oni sa brzim metabizmom kada se ulenje, prestanu da se krecu i pocnu puno i nezdravo da se hrane, ugoje se.
Poenta jeste da slusamo svoje telo i jedemo sta nam prija bez preterivanja u kolicini ali to ne znaci da ako nam prija Mek pretplatimo se na njega.

@zlozi. ne znam nikog ko krka samo nezdravu hranu i nema neki zdravstveni problem. tu podrazumevam ljude koji se pridrzavaju takvog rezima ishrane barem 5+ godina, a ne da je to privremeno. mada imam ortaka koji je bio super dok se nije razveo (zena kuvala balansirano) i dve godine posle (jelte momacki je jeo samo fast food i to onaj najgori) zavrsio sa gomilom zdravstvenih problema. pre ih nije imao jer je zbog posla morao na redovne sistematske...

@zlozi. ne znam nikog ko krka samo nezdravu hranu i nema neki zdravstveni problem. tu podrazumevam ljude koji se pridrzavaju takvog rezima ishrane barem 5+ godina, a ne da je to privremeno. mada imam ortaka koji je bio super dok se nije razveo (zena kuvala balansirano) i dve godine posle (jelte momacki je jeo samo fast food i to onaj najgori) zavrsio sa gomilom zdravstvenih problema. pre ih nije imao jer je zbog posla morao na redovne sistematske...

Jbga - zena odnela sa sobom dobru genetiku... :mrgreen:

Slazem se.
Retko ko ovde je takav karakter da nikada ne pojede nesto nezdravo. Prosto nismo roboti. Kineska hrana zbog svog sastava i zacina je odlicna. Moja drugarica je njome regulisala tezinu i dovela u red problem sa hormonima.
I vec pisah vise puta da je i kolicina bitna. Niko nece smrsati ako za uzinu pojede kilogram jabuka ma koliko da su zdrave.
Ono sto mi je zasmetalo je tvoja tvrdnja o dobroj genetici. Fakat je da neki ljudi imaju sporiji a neki brzi metabolizam ali uglavnom oni koji "vare i gelender" jedu u letu, ne grickaju izmedju obroka i hrana im je poslednja rupa na svirali. Ali i oni sa brzim metabizmom kada se ulenje, prestanu da se krecu i pocnu puno i nezdravo da se hrane, ugoje se.
Poenta jeste da slusamo svoje telo i jedemo sta nam prija bez preterivanja u kolicini ali to ne znaci da ako nam prija Mek pretplatimo se na njega.

to sam ja i napisala...jesti razlicito, ali umereno, jer stroge dijete ocigledno vecinu nikuda ne vode ili bude kratkotrajno. dobro, aj sad mek, ali ako se nekome jede npr. pavlaka bolje da ubaci u neku klopu kasicicu, nego da cezne za pavlakom iz dana u dan. msm, moze i strogi rezim odredjene ishrane, ali kad tad moras nesto da zeznes. ja dok sam ozbiljno vezbala jesam pazila tacno koliko jedem proteina, koliko masti, koliko uh, i njihovo poreklo. al' opet bih negde zgresila...ne mogu da sedim sa drustvom i pijem vodu npr. :lol:

a ja ne znam nikoga ko bas stalno jede fast food, nego ljudi stalno nesto menjaju u ishrani. ne mogu da zamislim da neko jede 2 godine samo to i da ne pozeli da promeni. :huh: moguce da su ga nasvukli svim onim sto se dodaje u tu hranu za poboljsanje ukusa.

- - - - - - - - - -

Jbga - zena odnela sa sobom dobru genetiku... :mrgreen:

genetika je znacajna koliko god se opirali. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

bolje je taj fast food zameniti zacinima, sto je i bila poenta prvog posta.

a ja ne znam nikoga ko bas stalno jede fast food, nego ljudi stalno nesto menjaju u ishrani. ne mogu da zamislim da neko jede 2 godine samo to i da ne pozeli da promeni. :huh: moguce da su ga nasvukli svim onim sto se dodaje u tu hranu za poboljsanje ukusa.

- - - - - - - - - -

genetika je znacajna koliko god se opirali. :mrgreen:

- - - - - - - - - -

bolje je taj fast food zameniti zacinima, sto je i bila poenta prvog posta.

ma izgovor je bio puno radi, nema vremena i slicne gluposti, ali kad je zdravlje pokleko odjednom poceo da kuva sve u 16...

jeste genetika znacajna, ali kad je forsiras i ona popuca po svim savovima.

ma izgovor je bio puno radi, nema vremena i slicne gluposti, ali kad je zdravlje pokleko odjednom poceo da kuva sve u 16...

jeste genetika znacajna, ali kad je forsiras i ona popuca po svim savovima.

meni je prva asocijacija da je to bespotrebno bacanje para taj fast food. ja se sad zderem i za ovu kinesku klopu sto sam trosila i sve racunam koliko sam stvari pojela, al' sad je kasno. :lol: isto i sad za praznike, koliko se baci para na hranu. dakle, kada ti se nesto prijede, a sto nije bas po planu i programu dijete, pocni da preracunavas u drugim stvarima i odmah ces da izgubis apetit.

meni je prva asocijacija da je to bespotrebno bacanje para taj fast food. ja se sad zderem i za ovu kinesku klopu sto sam trosila i sve racunam koliko sam stvari pojela, al' sad je kasno. :lol: isto i sad za praznike, koliko se baci para na hranu. dakle, kada ti se nesto prijede, a sto nije bas po planu i programu dijete, pocni da preracunavas u drugim stvarima i odmah ces da izgubis apetit.

ja kad pazim, volim jednom nedeljno (da kazem u proseku) pojedem nesto tipa restoran ili fas food isl. nekako mi to zadovolji potrebe za ekstremima do sledeceg puta.
e sada pitanje. dali sehrana iz restorama racuna u junk food?

vala posle ovih praznicnih i okolo praznicnih troskova za hranu ja necu imati apetit narednih mesec dana i nece mi u misli dolaziti nikakvi restorani. :lol:

taj odgovor ne znam....ako je hrana koja se kuva ne spada u fast food, po nekoj logici. jeste mozda masnija, zavisi od hrane, ali nije fast food tipa meka. a i sigurno da nije toliko stetno, jer ipak unosis i namirnice koje imaju nekakvu hranljivu vrednost...meso, salata to je nekako ok i pored ulja.

ebem li ga. volim kad imam mogucnosti da odem u restoran, volim i junk, mada hrana tipa mek ili neka pljeskavica/kobasica bude na repertoaru jednom mesecno. trenutno sam se navukla kada odem u restoran da. uzimam salate. jeste to tipa salata sa mesom, ali zato su sosevi kalorijske bombe :rumenko:

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back