Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Sve to zavisi od individue do individue, malo li je primera iz svakodnevnog zivota kako pojedine namirnice razlicito uticu na razne osobe. Eto vam banalan primer duvanchine, neko ga decenijama upraznjava i nije mu nista, a neko pandrkne od njega.

Ту је пресудна генетика.

Ако Перин деда дувани пет пакли и доживео је 90, то је ипак Перин деда, није мој. :lol:

aj da vidim sta treba jedem
AST 46.0 od 0.0-37.0
HDL 0.74 od 0.92-2.24
LDL 2.8 od 3.11-4.36

Koliko ti je ukupni holesterol a TG :D?

Elem, taj HDL bi mogao da bude bolji ( iznad 1,5 je "poželjna" vrednost)
LDL ti je super jer se ispod 3, 5 smatra poželjnom vrednošću

Što se AST tiče, što ti je Sofija rekla, nema nekog posebnog dijagnostičkog značaja ( verovatno si bio fizički aktivan, il si nešto masno poručkao il možda popio andolče il nešto gazirano čak :D)

Дааа ...:p
Заправо, билдује за своју душу. Није никад излазио на такмичења.
Али има брдо мишића на себи, а никад се није радио стероидима.
Међутим, 15 година 4 тренинга недељно...:eek:

Да се добије та маса, тешко тј. никако без тих режима и макар мини помагала.
Мени се то не допада, искрено.
Мени је најлепша само дефиниција. :)

aj da vidim sta treba jedem
AST 46.0 od 0.0-37.0
HDL 0.74 od 0.92-2.24
LDL 2.8 od 3.11-4.36
eto koliko je holesterol vise posledica genetike nego bilo cega drugog, nego nas farmaceuti lazu i mazu vec godinama :confused:
da povecas hdl, jedi vise plave ribe, orasastih plodova, kazu da su zelene jabuke dobre, ovas u sto bazicnijem obliku, i ako ikako mozes avokado negde da pazaris, on je sjajan za takve stvari, i cini mi se i articoke (kod nas se tesko ili nikako ne nalaze, ali valjda imaju neke kapi articoke, ne znam kakve su).
meni se holesterol popravio kad sam sa gluposti od bezmasne ishrane koju su mi doktori preporucivali pocela da jedem normalne stvari i masti u prirodnom obliku (puter, sir, meso itd...)...mada ja imam sad ogroman hdl (visestruko veci od minimalnog), i normalan ldl, pa ni o tome ne znam sta da mislim...doktori kazu da je ok,al i oni svakih deset godina u vezi holesterla menjaju misljenje. i mislim da treba izbegavati sve sto zadrzi vestacke masti, margarine i "dijetetkse" proizvode, to je sve prevara industrije hrane...

eto koliko je holesterol vise posledica genetike nego bilo cega drugog, nego nas farmaceuti lazu i mazu vec godinama :confused:
da povecas hdl, jedi vise plave ribe, orasastih plodova, kazu da su zelene jabuke dobre, ovas u sto bazicnijem obliku, i ako ikako mozes avokado negde da pazaris, on je sjajan za takve stvari, i cini mi se i articoke (kod nas se tesko ili nikako ne nalaze, ali valjda imaju neke kapi articoke, ne znam kakve su).
meni se holesterol popravio kad sam sa gluposti od bezmasne ishrane koju su mi doktori preporucivali pocela da jedem normalne stvari i masti u prirodnom obliku (puter, sir, meso itd...)...mada ja imam sad ogroman hdl (visestruko veci od minimalnog), i normalan ldl, pa ni o tome ne znam sta da mislim...doktori kazu da je ok,al i oni svakih deset godina u vezi holesterla menjaju misljenje. i mislim da treba izbegavati sve sto zadrzi vestacke masti, margarine i "dijetetkse" proizvode, to je sve prevara industrije hrane...
Вееелика истина.
И ја имам повишен холестерол, а храним се сасвим здраво.
Плус немам ни грам вишка. :neutral:
С обзиром на посао којим се бавим, стање крвних судова је толико индивидуална ствар и заиста упућује само и једино на генетику.

Вееелика истина.
И ја имам повишен холестерол, а храним се сасвим здраво.
Плус немам ни грам вишка. :neutral:
С обзиром на посао којим се бавим, стање крвних судова је толико индивидуална ствар и заиста упућује само и једино на генетику.

Moja rodjaka je smrsala dvadesetak kila, jede kao pticica, a nivoi holesterola su joj katastrofalni.
meni doktori uvek zacudjeno kazu :o pa sto ti imas holesterol kad si mrsava :sad2: i odma jel jedes jaja?!! nemoj! ni svinjetinu! :roll:
nidje veze jedno sa drugim, moze al ne mora, iam ljudi natovljenih sa sjajnim holesterolom i nas drugih...dobro sam bar shvatila na vreme da me loze :)

meni doktori uvek zacudjeno kazu :o pa sto ti imas holesterol kad si mrsava :sad2: i odma jel jedes jaja?!! nemoj! ni svinjetinu! :roll:
nidje veze jedno sa drugim, moze al ne mora, iam ljudi natovljenih sa sjajnim holesterolom i nas drugih...dobro sam bar shvatila na vreme da me loze :)
Ziva istina, lekari svima savetuju dijetalni rezim ishrane, cak i pothranjenim osobama, na isti nacin ce okrpiti i gojazne i one koji su previse mrsavi, nema tu nikakve logike, ocito da ne znaju sta bi drugo pricali, sto nas opet vraca na to da svako od nas funkcionise na specifican nacin, a lekari se nikome ne mogu do te mere posvetiti da bi mu sasvim pomogli.

stres utice na holesterol-
Стрес је пре свега оправдање за лекаре, а и пацијенте јер ту нико није крив.
Лекар не може помоћи, а пацијент има сто разлога(деца, жена, рођаци, шеф,...па све до градског превоза, политике и фудбала).
Али заправо данашњи ниво стреса је углавном низак.
Да се вратиш два миленујума уназад изгубила од десеторо деце осморо, од можда три мушкарца у животу, једног или два, родитељи би ти страдали/умрли још док би била девојка, пола својих година би била полугладна, понеку сезону и гладна, претрпела уједе разних животиња, смрзавала се и повређивала.
Данашњи ниво стрса је заправо низак, а ми ушушкани иако смо еволуирали на далеко незгоднијем нивоу стресирања.
Али људи воле да праве од муве медведа.
Стрес је прецењен.
Реално.

pa sad kako kome, ne reaguje svako isto na stres. ja uglavnom sam naucila da iskuliram stvari i potpuno da prodjem pored njih tako da me ne doticu (logikom ako ne mogu da popravim sto da se nerviram, ako mogu da popravim sto da se nerviram), ali kad me uhvati stres, bas zna da me tresne i kod mene se fizicki manifestuje, ne samo iznutra - poslednji put sam imala simptome od zivca koji je igrao mesecima na oku dok nije prestao, koza mi se gulila sa glave (ko perut ali veci komadi, inace perut nemam i cim sam prevazisla to sve se vratilo u normalu) i neki osip po licu koji nije ni svrbeo ni nista, nego ko neke sitne tackice crvene za koje ne znas ni kad ce da se poave ni kad ce da nestanu, ali po pravilu sve ide u paketu..i to je jos dobro dok vidis sta se desava, a ko zna kakva je steta na organima.......nismo svi isti, ali da, doktorima je najlakse da kazu da je u pitanju stres, jer tu nicija odgovornost nije...ali nije ni za potceniti, jer razliciti smo sklopovi licnosti, neko reaguje na mnogo manje a nekome je tolerancija visa, srecom ja sam uglavnom u ovoj drugoj grupi, ali ipak...

Стрес је пре свега оправдање за лекаре, а и пацијенте јер ту нико није крив.
Лекар не може помоћи, а пацијент има сто разлога(деца, жена, рођаци, шеф,...па све до градског превоза, политике и фудбала).
Али заправо данашњи ниво стреса је углавном низак.
Да се вратиш два миленујума уназад изгубила од десеторо деце осморо, од можда три мушкарца у животу, једног или два, родитељи би ти страдали/умрли још док би била девојка, пола својих година би била полугладна, понеку сезону и гладна, претрпела уједе разних животиња, смрзавала се и повређивала.
Данашњи ниво стрса је заправо низак, а ми ушушкани иако смо еволуирали на далеко незгоднијем нивоу стресирања.
Али људи воле да праве од муве медведа.
Стрес је прецењен.
Реално.

kad gledas zivot iz neke rupe mozda to tako izgleda-:manikir:

pogledaj svoj profil,godinu uclanjenja i broj postova.:roll:sve ce ti se samo kazati. sva tvoja briga je da svrljas po forumu,sto nije lose a ni stresno. :mrgreen:
Мој посао је да тргујем и успут се забављам, не живим на кредит, стамбено сам обезбеђен и здрав, деца су ми здрава као и жена.
Јел треба неко да се разболе, да себем посао, или узмем мерцедес С 500 хибрид на кредит па да га отплаћујем две деценије?
Смрт дроги, дувану, алкохолу и његовим дериватима.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back