Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
What does vitamin B complex do?

Benefit #1: Lose Weight
More than 50 percent of Americans want to lose weight, according to a 2006 Gallup poll[2]. If you’re one of these individuals, you may want to consider your vitamin B intake. Some dieters request vitamin B12 injections to boost energy and metabolism, which helps shed body fat. The vitamin B complex specifically helps with weight loss because it breaks down fats, proteins and carbohydrates by restoring a healthy digestion. A healthy digestion system rids your body of toxins that can slow down functions that could inhibit weight loss.
http://www.evitamins.com/a/what-is-vitamin-b-complex-39

Vitamin B Complex and Weight Loss

A good B complex vitamin can aid in weight loss by increasing metabolism and forcing the body to burn more calories, however, B vitamins are not a magic pill for weight loss.....

Vitamin B Complex Benefits....Aids in weight Loss

Happy Vitamins break down fats and aid in weight loss.

И још много тога. ;)

Nisam bila lenja i sve sam pročitala :D
Prvo, svuda se uopšteno priča koji su to B vitamina i čemu oni služe, šta se dešava usled deficijencije nekog od njih i bla, bla, bla, dakle uopšteno
Nigde ne piše niti je dokazano da dovode do redukcije telesne težine, već da bi doveli do smanjenja telesne težine, treba se voditi računa o ishrani i ubaciti fizička aktivnost što zapravo govori da sami po sebi ne dovode do gubitka težine

Obzirom da znam šta su vitamini B kompleksa i čemu svaki od B vitamina "služi" u našem organizmu, rekla bih da je gotovo nemoguće da se koriste u dijeti ( bar ne na našim prostorima )
Iz prakse i iskustva ljudi koji su pili po nekoliko meseci komplekse ovih vitamina imam skroz suprotne "rezultate" : )))

To je previše opširno znanje da bi se tako redukovalo na prostu izjavu tipa "od B vitamina se dobija/gubi težina"... pročitao sam samo članak na Wikipediji o vitaminu B12 i upao u depresiju shvativši koliko je to kompleksna teorija...

Da, što se brufena tiče ( većih doza ) dugotrajna upotreba može da poveća rizik od nastanka infarkta miokarda ali sve to piše u uputstvu za lek :D

- - - - - - - - - -

To je previše opširno znanje da bi se tako redukovalo na prostu izjavu tipa "od B vitamina se dobija/gubi težina"... pročitao sam samo članak na Wikipediji o vitaminu B12 i upao u depresiju shvativši koliko je to kompleksna teorija...

Ono sa čim se slažem jeste da ti vitamini otvaraju apetit i da iz toga razloga dodaju na težini, ukoliko neko pije vitamine, oseća glad a ipak ne ručka sve što mu tada padne pod ruku, normalno da će smršati ako je pritom i na dijetranom režimu:D

Moram da priznam da u poslednjih mesec dva nemam mnogo vremena da visim na netu, pa je moguce da se dotad mnogo toga promenilo.
A sada sto se tice jaja, sve sto sam citala (kada sam imala malo vise vremena), jedite belanca kolko ocete i kolko vam dusa iste, a zumanca ako bas morate nek bude jedno dnevno, a ako ste bas avanturista nek to bude dva..

Moram da priznam da u poslednjih mesec dva nemam mnogo vremena da visim na netu, pa je moguce da se dotad mnogo toga promenilo.
A sada sto se tice jaja, sve sto sam citala (kada sam imala malo vise vremena), jedite belanca kolko ocete i kolko vam dusa iste, a zumanca ako bas morate nek bude jedno dnevno, a ako ste bas avanturista nek to bude dva..
Нема пилета без жуманца, а ко због жуманца не може да измршави да Бог да црко деб'о!

Nisam bila lenja i sve sam pročitala :D
Prvo, svuda se uopšteno priča koji su to B vitamina i čemu oni služe, šta se dešava usled deficijencije nekog od njih i bla, bla, bla, dakle uopšteno
Nigde ne piše niti je dokazano da dovode do redukcije telesne težine, već da bi doveli do smanjenja telesne težine, treba se voditi računa o ishrani i ubaciti fizička aktivnost što zapravo govori da sami po sebi ne dovode do gubitka težine

Obzirom da znam šta su vitamini B kompleksa i čemu svaki od B vitamina "služi" u našem organizmu, rekla bih da je gotovo nemoguće da se koriste u dijeti ( bar ne na našim prostorima )
Iz prakse i iskustva ljudi koji su pili po nekoliko meseci komplekse ovih vitamina imam skroz suprotne "rezultate" : )))
Пошто си верзирана, не било ти заповеђено, објасни ми механизам дејства бевиплекса и на који начин утиче на пораст телесне масе?
Пошто одбацујеш став написан на ''н'' сајтова о употреби витамина Б комплекса код дијете....

- - - - - - - - - -

Бинго!
Зато сам и написала у неком од претходних постова да људи шире урбане легенде на бази половичног или врло оскудног знања.

Jes zdravije belance od žumanca jerbo belance sadrži proteine i vodu bez masti a žumance holesterol pre svega ali i neke vitamine i minerale, bez zasićenih masnih kisleina : )))
Pa je zapravo pitanje da li je žumance štetnije od mesa zasićenog masnim kiselinama il je situacija obrnuta :D?

Jedno jaje snagu daje, to je sigurno: ))

Jes zdravije belance od žumanca jerbo belance sadrži proteine i vodu bez masti a žumance holesterol pre svega ali i neke vitamine i minerale, bez zasićenih masnih kisleina : )))
Pa je zapravo pitanje da li je žumance štetnije od mesa zasićenog masnim kiselinama il je situacija obrnuta :D?

Jedno jaje snagu daje, to je sigurno: ))
А какав холестерол садржи жуманце? :D

Omegol, čini mi se :think:
Ne sadrži i druge zasićene masne kiseline, to htedoh reći ( kao recimo svinjsko meso )

- - - - - - - - - -

Ne sadrži i druge zasićene masne kiseline, to htedoh reći ( kao recimo svinjsko meso )

- - - - - - - - - -

Нисам мислила на име, већ на тип.

Пошто садржи HDL (High Density Lipoprotein Cholesterol), зато се јаја и препоручују јер тај холестерол високе молекулске тежине штити крвне судове.
Као што LDL (Low Density Lipoprotein Cholesterol) има особину да се лепи за зидове к.с. и да потпомаже стварање атеросклеротских плакова.

Зато се не може за холестерол говорити да се генерално треба заобилазити.
Напротив, у HDL форми је веома користан организму.

Имам познаника који сваки дан поједе минимум 7 јаја...бави се фитнесом 15 година...крвна слика му је за пожелети. :)
Ето како медији праве глупости.

Нисам мислила на име, већ на тип.

Пошто садржи HDL (High Density Lipoprotein Cholesterol), зато се јаја и препоручују јер тај холестерол високе молекулске тежине штити крвне судове.
Као што LDL (Low Density Lipoprotein Cholesterol) има особину да се лепи за зидове к.с. и да потпомаже стварање атеросклеротских плакова.

Зато се не може за холестерол говорити да се генерално треба заобилазити.
Напротив, у HDL форми је веома користан организму.
aj da vidim sta treba jedem
AST 46.0 od 0.0-37.0
HDL 0.74 od 0.92-2.24
LDL 2.8 od 3.11-4.36

aj da vidim sta treba jedem
AST 46.0 od 0.0-37.0
HDL 0.74 od 0.92-2.24
LDL 2.8 od 3.11-4.36

Џорџи је л' ти беше од оних који једу све безмасно?:lol:
Нешто си ми са пдф Здравље остао у том сећању. ;)

Овај АСТ слободно заборави. Није сигнификантно повишен. Да је 10 пута изнад референтне вредности па да га разматрамо, овако...

Имам познаника који сваки дан поједе минимум 7 јаја...бави се фитнесом 15 година...крвна слика му је за пожелети. :)
Ето како медији праве глупости.
Moj roditelj pojeo 17 komada za opkladu, prženih na ulju, doduše bez hleba... živ je i zdrav, malo lud, al' mislim da nije zbog toga. :think:

pa pera mi rece da je to jetra nije zezanje,al jedem masno sto da ne ,slaninica cvarci obozavam al ne bas cesto i to otislo na soma kilo:huh:

Јесте јетрин ензим ал' као што рекох није значајно повишен да бисмо га анализирали.

Па што ти је низак онда добри холестерол ако уносиш и масти?:think:
Једи та јаја, за почетак, па ако и даље будеш у минусу, појачаћемо ти 'рану. :)

Јесте јетрин ензим ал' као што рекох није значајно повишен да бисмо га анализирали.

Па што ти је низак онда добри холестерол ако уносиш и масти?:think:
Једи та јаја, за почетак, па ако и даље будеш у минусу, појачаћемо ти 'рану. :)
jedem jaja evo danas 2 + belance + konjska kobasica od 200g..pre neki dan pohovane snicle i tikvice..maslinovo ulje sam opet pojaco imam i dobru mast za zaprsku..sad cu za tu jetru malo kozje mleko i surutku

Sve to zavisi od individue do individue, malo li je primera iz svakodnevnog zivota kako pojedine namirnice razlicito uticu na razne osobe. Eto vam banalan primer duvanchine, neko ga decenijama upraznjava i nije mu nista, a neko pandrkne od njega.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back