Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Dijeta na kojoj sam nije mnogo teska ali je u losem vremenu, prolece inace ne podnosim bas najbolje.

Zanima me da li bi mi naskodilo ili koristilo da krenem organizovano sa nekom fizickom aktivnosti, npr plivanje, fitnes, trcanje?
Do sada nisam, poneka duga setnja i to je to.

a kako bi ti naskodila aktivnost..kratkorocne dijete nisu resenje

Kako? Pa tako sto sam celu zimu provela kao trut na teskoj hrani i bez aktivnosti a sad odjednom i dijeta i fizicki zamor a na sve to prolece i prolecni umor koji me lomi i kad sam u najboljoj kondiciji. Mislim, ne tvrdim da ce mi naskoditi samo pitam da li je neko imao slicno iskustvo pa osetio da je opterecen vise nego moze podneti.

realno svako ko se opusti ima problem da se vrati u iole kakvu takvu kondiciju..isto nisam bio par meseci u teretani i cim uradim 20 ponavljanja zalupa srce..zato se ne radi tim redosledom snaga prvo..nego prvo kondicija da srce navikne i sto manje lupa i opterecuje se..malo ubrzas hod pa potrcis i svakim danom sve vise..ali bez opterecenja..ako imas bajs i to..preskaci konopac..pa onda vezbice..ako imas oko 3000 din odi negde na fitness ali ne onaj smor nego proveren gde se dobro oznoji..i ne brini desi se i muka i vrtoglavica ali polako nije to nista strasno

Kako? Pa tako sto sam celu zimu provela kao trut na teskoj hrani i bez aktivnosti a sad odjednom i dijeta i fizicki zamor a na sve to prolece i prolecni umor koji me lomi i kad sam u najboljoj kondiciji. Mislim, ne tvrdim da ce mi naskoditi samo pitam da li je neko imao slicno iskustvo pa osetio da je opterecen vise nego moze podneti.

odgovorio ti je dzordzi sve lepo, jedino me buni ovo oko dijete i vezbanja. ne znam kakva ti je dijeta. mislim ako si na 1000 kaloija dnevno ima da se zanesvescujes samo tako...

to je ono, ako se ne varam, smo voce do podne pa onda posle podne i druge namirnice :think:

E izvini, nesto sam uvrtila da je muski lik pa ti se tako i obratila. :)

Ma da, u toj dijeti je dorucak uvek voce a ostatak dana podeljen na proteinski, vocni, i sl.

Mm prosle godine izgubio deset kg za mesec i po, ja neka gubim tri mesecno, dva meseca, dovoljno mi. Njemu se nisu vracali kg ni lako ni brzo, vec bas kad je preterao poceo je ponovo da se goji. Nadam se da ce i kod mene biti isto.

na pocetku odma da kazem da se nadam da se niko nece osetiti proznvanim, ali izes tu dijetu koja se drzi da bi se kilogrami posle sporo vracali. zar poenta dijete ne bi trebalo da bude promena nacina zivota i da kilogrami zauvek se izgube, aj da ne racunamo neke varijacije od par kilograma leto zima, cini mi se da je ok, ali da tu ide gomila kilograma gore dole ne valja nikako i pokazatelj je da nesto debelo ne stima sa ishranom.
mislim nema dijete tj. promena nacina ishrane i zivota, ako to cvrsto ne resimo, a obicno ne resimo i drzimo se starih navika.
moze svako da gladuje xy dana, a posle da se vrati prezderavanju i na kraju nista se tu nije postiglo (sem potencijalno nekih zdravstvenih problema).
mnogi tragicno shvataju pojam promene nacina zivota i prva osocijacija im je odricanje, odricanje, odrcanje, dok bi trebalo da bude umerenost, umerenost, umerenost.
posto sam se raspisala aj jos malo da davim, ali nadam se i ne udavim, promena nacina ishrane dovesce samo donekle do zeljenih efekata samo do odredjenog nivoa, ali vezbanje je majka mara u celoj toj prici...
i ajomo po stoti put da ponovimo ono sto vec i vrabci znaju...promena nacina zivota, podrazumeva i promenu ishrane i vezbanje i regulisanje spavanja....jednostavno sve...

mogla bi jos dosta da trabunjam na ovu temu sta i kako, i evo da priznam trenutno se ni sama ovog ne pridrzavam i naravno celokupno moje stanje je katastrofalno, a bilo je mnogo puta bolje dok sam se pridrzavala gore navedenog. izgovora nema sama sam kriva za to...

P.S. izinite sto sam vas smorila

na pocetku odma da kazem da se nadam da se niko nece osetiti proznvanim, ali izes tu dijetu koja se drzi da bi se kilogrami posle sporo vracali. zar poenta dijete ne bi trebalo da bude promena nacina zivota i da kilogrami zauvek se izgube, aj da ne racunamo neke varijacije od par kilograma leto zima, cini mi se da je ok, ali da tu ide gomila kilograma gore dole ne valja nikako i pokazatelj je da nesto debelo ne stima sa ishranom.
mislim nema dijete tj. promena nacina ishrane i zivota, ako to cvrsto ne resimo, a obicno ne resimo i drzimo se starih navika.
moze svako da gladuje xy dana, a posle da se vrati prezderavanju i na kraju nista se tu nije postiglo (sem potencijalno nekih zdravstvenih problema).
mnogi tragicno shvataju pojam promene nacina zivota i prva osocijacija im je odricanje, odricanje, odrcanje, dok bi trebalo da bude umerenost, umerenost, umerenost.
posto sam se raspisala aj jos malo da davim, ali nadam se i ne udavim, promena nacina ishrane dovesce samo donekle do zeljenih efekata samo do odredjenog nivoa, ali vezbanje je majka mara u celoj toj prici...
i ajomo po stoti put da ponovimo ono sto vec i vrabci znaju...promena nacina zivota, podrazumeva i promenu ishrane i vezbanje i regulisanje spavanja....jednostavno sve...

mogla bi jos dosta da trabunjam na ovu temu sta i kako, i evo da priznam trenutno se ni sama ovog ne pridrzavam i naravno celokupno moje stanje je katastrofalno, a bilo je mnogo puta bolje dok sam se pridrzavala gore navedenog. izgovora nema sama sam kriva za to...

P.S. izinite sto sam vas smorila
nemoj se nerviras:lol:

pa nerviram se najvise zbog sebe. dok sam zivela po gore navedenoj da kazem formuli, bilo je super. i super sam izgledala i puna elana cila, orna, vesela, pa sam sve uprskala. nasla sam savrseni izgovor da se vratim na staro, pa onda ono cuve "e od sutra" i tako od sutra traje vec neki vremenski period...kriva sam sta da kazem...

taman se saberem i onda se desi neko sra,nje i onda jedem gluposti,npr tek sam jutros shvatila sta sam jela sinoc
ne vracam kilograme,ali stagniram
:roll:
htela sam da se upisem u teretanu medjutim to su neke lude cene da nema sanse
trcala bih ali moram da idem autom 15-20min do parka ili sume,ovo ostalo mi nije povoljno za trcanje (po betonu nema sanse,a blizu kuce imam kao jedan deo gde je kanal s jedne strane i drvece,s druge auto put,aj taj auto put bih prezivela jer je relativno odvojen zelenilom
ali iz kanala izlaze pacovi (isla sam jednom da izvidim da li mi je dobra staza za trcanje) znaci to nisu pacovi to su omanje svinje :sad2: ja nikad nisam videla tako nesto,i gadno mi je
sem toga ovo vreme deprimira :aha:
znam znam,kad budem bolje sve te prepreke nece postojati

ti bas hoces da me udavis :lol:
eto sramota je ali ja ni kad se umivam ne smem da otvorim oci dok se ne obrisem
sve je drugacije kad popijem npr litar piva :lol: ali mislim da je u pitanju strah od nedodirivanja tla
nista,sve te grupne varijatne ovde pocinju u septembru,tako da sam zakasnila svakako
jao samo da mi krene sunce

ja patim za plivanjem, a prvo moram da saniram proveru pre nego sto mogu da se brckam :rida:

radila sam neke vezbice sa bekanom, bilo joj je smesno 2 dana, a posle je krenula joj je valjda dosadilo pa je udarla u plac :(
napolju sugavo vreme pa ne mogu ni da izadjem da se istrcim ko covek, a ne placa mi se teretana da idem da trcim tamo ....

ne znam mozda gresim

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back