Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ne ne, whey je prah koji se kupuje u specijalizovanim radnjama za bodybuilding suplementaciju i služi prvenstveno za ishranu mišića nakon treninga sa težinama zato što mu je osnovna karakteristika brza apsorpcija u organizmu. Ponekad se dodaje sir kako bi usporio dejstvo (kada se ne uzima posle vežbanja), npr. pred spavanje. A može da bude i sjajna poslastica u raznim kombinacijama. Kome ne smeta sir npr, umuti whey sa sirom, doda po želji lešnike, bademe, stavi u friz i ima visokoproteinski sladoled, bez uh.

Eto, sad si mi razjasnila zašto mi piše sir za večeru. Jedino me strah da se od tih suplemenata ne proširim u svim pravcima/smerovima. Hoću mišiće ali ne bih da ličim na ženskog Švarcija.

a da grickas krastavac (znam da nije sladak), ja se uvek vracam na taj krastavac :D

Ne volim svež krastavac. Samo kiseo.

Hbt ko neka baba sam. Izvinjavam se babama na poređenju. Prvi čas, pita trener devojku sa kojom "delim" termin koje zdravstvene probleme ima, šta od hrane ne sme/ne voli da jede i slično a ona sleže ramenima u fazonu "sve mogu/smem". A onda se obratio meni i narednih 15min slušao moje nabrajanje:dash: Što zdravstvenih tegoba sa kostima, što problema sa varenjem.

Ma nema šanse da se proširiš, sa našom ženskom količinom testosterona, mission imposible.

Znači, ako sam te dobro razumela, fora je da se najpre šokira organizam neunošenjem ugljenih hidrata i šećera a onda se postepeno uvode određenim danima? A je l imaš neki dan kada "zgrešiš", šta jedeš kada ideš na rođendan, slavu ili kad te napadne torta iz frižidera?

Znači, ako sam te dobro razumela, fora je da se najpre šokira organizam neunošenjem ugljenih hidrata i šećera a onda se postepeno uvode određenim danima? A je l imaš neki dan kada "zgrešiš", šta jedeš kada ideš na rođendan, slavu ili kad te napadne torta iz frižidera?
Ima raznih dijeta, ja sam se opredelila za tu neku varijantu gde se 4 dana ide na smanjen unos UH, a peti dan se UH povećaju kako ne bi došlo dousporavanja metabolizma i kako bi se organizam resetovao i krenuo ispočetka opet.

U suštini, svaka izbalansirana dijeta daje rezultete, ako se pridržavaš, sad sve ovisi šta kome odgovara i koliko ima da skine.
Cheat meal je ok, jednom nedeljno recimo, ali opet, sve ovisi ko ima koliko da skine i na kakvoj je dijeti.

Ne. Evo c/p lista: zelena salata, kupus, krastavac, brokoli, kelj, karfiol, pečurke, paprika, paradajz, luk, blitva, spanać, asparagus, prokelj, tikvice. Jedeš koliko hoćeš. A unos mesa je oko 100-150gr po obroku.
e a bas ti je sa tim sparugama ubo, ko prst u dupe, kod nas ces pre naci naftnu busotinu nego sparuge po ceni da mozes da ih zapravo i kupis :neutral:

malo su mi se popeli na glavu ti treneri sa proteinima i sve proteinske dijete i taj stav samo proteini toje najbolje, najzdravije, najovo najono....coveku trebaju ugljeni hidrati i to najvise za mozak ako se ne varam....zato su i sve te atkinsonove dukanove i slicne dijete i poznate po tome da ljudi prolaze kroz strasne periode nervoze, besa, glavobolje i iritacije jer im mozak nema izvor ugljenih hidrata koji im normalno treba...a vamo udri po proteinima ko da ce svi treba da budu badi badi bodibilderi :neutral: i koliko se tu u opste vlakana unosi u telo obzirm da ti je unos povrca ogranicen, a voca i zitarica uopste nema...ok, tebi dao na dve nedelje, al znam da su ljudi na tim visokoproteinskim dijetama bili mesecima, i niko me ne ce ubediti da je osim mrsavljenja, koje se da, dogodi, to zaista i dobro i zdravo za organizam :neutral:

secer ti je UH, a oni su pogodni za talozenje u organizmu ka rezerva (isto kao i masti). poenta je naterati organizam da trosi rezerve koje ima (iz salceta koje smo brizljivo cuvale godinama), proteini se unose da se ne bi gubila misicna masa.

to ti je najprostije objasnjeno

e a bas ti je sa tim sparugama ubo, ko prst u dupe, kod nas ces pre naci naftnu busotinu nego sparuge po ceni da mozes da ih zapravo i kupis :neutral:

malo su mi se popeli na glavu ti treneri sa proteinima i sve proteinske dijete i taj stav samo proteini toje najbolje, najzdravije, najovo najono....coveku trebaju ugljeni hidrati i to najvise za mozak ako se ne varam....zato su i sve te atkinsonove dukanove i slicne dijete i poznate po tome da ljudi prolaze kroz strasne periode nervoze, besa, glavobolje i iritacije jer im mozak nema izvor ugljenih hidrata koji im normalno treba...a vamo udri po proteinima ko da ce svi treba da budu badi badi bodibilderi :neutral: i koliko se tu u opste vlakana unosi u telo obzirm da ti je unos povrca ogranicen, a voca i zitarica uopste nema...ok, tebi dao na dve nedelje, al znam da su ljudi na tim visokoproteinskim dijetama bili mesecima, i niko me ne ce ubediti da je osim mrsavljenja, koje se da, dogodi, to zaista i dobro i zdravo za organizam :neutral:

Pazi, možda sam laik po pitanju suplemenata ali teško će on mene naterati da gladujem i brstim travu ako osetim i mrvu vrtoglavice, glavobolje i sl. Njegova neka teorija je da se ovaj režim ishrane ne primenjuje duže od dve nedelje jer nako tog perioda organizam počinje da reaguje negativno. Ja bih samo volela da navikavanje na dan bez ugljenih hidrata ide postepeno a ne ovako "cap!" odmah u hladnu vodu:(

Ima raznih dijeta, ja sam se opredelila za tu neku varijantu gde se 4 dana ide na smanjen unos UH, a peti dan se UH povećaju kako ne bi došlo dousporavanja metabolizma i kako bi se organizam resetovao i krenuo ispočetka opet.

U suštini, svaka izbalansirana dijeta daje rezultete, ako se pridržavaš, sad sve ovisi šta kome odgovara i koliko ima da skine.
Cheat meal je ok, jednom nedeljno recimo, ali opet, sve ovisi ko ima koliko da skine i na kakvoj je dijeti.

Realno, neki moj višak je po mojim merilima 5-7kg, a po njegovim 2-4kg. Još se nismo našli na sredini ali pregovaramo. Šalim se, moj cilj su zategnuti mišići i ravan stomak sa pločicama (home made keramika:mrgreen:). Kilogrami mogu i da ostanu.

Realno, neki moj višak je po mojim merilima 5-7kg, a po njegovim 2-4kg. Još se nismo našli na sredini ali pregovaramo. Šalim se, moj cilj su zategnuti mišići i ravan stomak sa pločicama (home made keramika:mrgreen:). Kilogrami mogu i da ostanu.
Tako je negde i moj višak i plan, osim što keramiku i ne moram da imam.... zadovoljna bih bila i sa sexy zaobljenim stomačićem.
U principu, vaga ne znači mnogo, samo merenje obima i odraz u ogledalu.
A da sve bude kako treba i da zaista ode pretežno salo, tegovi, proteini i 5 obroka dnevno ipak su nužnost...

Pazi, možda sam laik po pitanju suplemenata ali teško će on mene naterati da gladujem i brstim travu ako osetim i mrvu vrtoglavice, glavobolje i sl. Njegova neka teorija je da se ovaj režim ishrane ne primenjuje duže od dve nedelje jer nako tog perioda organizam počinje da reaguje negativno. Ja bih samo volela da navikavanje na dan bez ugljenih hidrata ide postepeno a ne ovako "cap!" odmah u hladnu vodu:(
Ako osećaš glad, povećaj zdrave masti, tipa orasi, lešnici, bademi..

treci dan dijete
prilicno sam sokirana rezultatima
od juce je otislo samo 200g,ali sam uzela metar u ruke
za tri dana otislo 5 cm u struku i 2 u kuku:eek:
bravo ja
sva sam se izduvala
nisam gladna,modifikujem sama dijetu,do sad sam pojela samo jedno jaje,nije strasno

I kretati se sto vise, trcanje, setnja... Dobre patike su bolje i od najbolje dijete, i akcija...

Može i bicikl, roleri a i 20-ak minuta svakodnevne vežbe + probušena kašika za nekih dva meseca mogu dati neverovatne rezultate. Posle nekih najkasnije dve nedelje više nema ni "kriziranja" kada je klopa u pitanju, prosto i organizam se prilagodi, i naravno neću toplu vodu otkriti ako kažem da je najbitnija iskrena i čvrsta "odluka" ona ja 80% uspeha :hvala: .

Ajmo zene,devojke i devojchice...mali tanjiric onaj od sholje za caj,pa kolko stane, a ne stane mnogo...za uzinu voce...leb tanjushno parche...vechera jabuka,chaj neki keksic,dvopek...probati,ne boli a pomaze:ok:
Skroz sam izgubila iz vida taj fazon sa malim tanjirom, a provereno funkcionise. Lepo si sve napisala jednostavno i u par reci.
I kretati se sto vise, trcanje, setnja... Dobre patike su bolje i od najbolje dijete, i akcija...
Imaju li one Walmaxx patike neki dodatni uticaj. Jel ima neko iskustva ili strucnije objasnjenje

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back