Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
svako razlicito pravi
kod mene je jako jednostavno
obarim u vodi luk,sargarepu i bundevu,sve na vece kocke,prohladim,pa u blenderu izmiksam,moze i stapni,ali ja nemam
zacinim ,dodam dosta cilija i malo pavlake,meni treba zbog ukusa,a i brate ne mogu sve da jedem ko koza,mladje dete u to stavlja i krutone

...ja nemam ni blender, moracu to nekako da isitnim viljuskom....ne mari da ostane nesto i da se zvace malo:)

Za skidanje kilograma mora da se potpuno promeni način života bar za neki period. Dijete su u principu kratkog daha a izgubljeni kilogrami(čitaj voda) se brzo vraćaju(čuveni jo jo efekat). Kod redukcionih dijeta organizam teži da se prilagodi novonastaloj situaciji tako da počinje da usporava metabolizam.Brzi početni rezultati redukcionih dijeta tj. gubitak kg je u stvari pražnjenje creva i gubitak tečnosti(vode). Ovaj gubitak vode izaziva dehidrataciju organizma(što je veoma loše) a prestankom držanja dijete se brzo nadoknađuje. Dijeta je okidač za mnoge procese u organizmu koji imaju za cilj da sačuvaju kalorije a koji se teško vraćaju u normalu kasnije kada počnemo uobičajeno da se hranimo. Nakon prestanka držanja dijete ovi procesi nastavljaju da "čuvaju kalorije" tako da se kilogrami brzo vrate i nabace novi!!! Zašto organizam reaguje na dijetu ovako? Zato što su naši preci tokom svog života uglavnom bili gladni tek u zadnjih stotinjak godina čovek ima hrane koliko mu je potrebno tako da su se tokom evolucije u našem telu razvili mehanizmi za očuvanje kalorija tj energije koja je neophodna za život. Zato ćete drage moje dijetama na vagi primetiti napredak koji je u suštini mač sa dve oštrice za kratko ćete stati u novogodišnje haljine ali nakon toga će vam biti potrebne haljine sa "lastišom":-) Ovo je na žalost veoma kompleksna i široka tema tema ali ako nekoga zanima kako da izgubi kg koji se neće vratiti i to na zdrav način rado ću odgovoriti.

Za skidanje kilograma mora da se potpuno promeni način života bar za neki period. Dijete su u principu kratkog daha a izgubljeni kilogrami(čitaj voda) se brzo vraćaju(čuveni jo jo efekat). Kod redukcionih dijeta organizam teži da se prilagodi novonastaloj situaciji tako da počinje da usporava metabolizam.Brzi početni rezultati redukcionih dijeta tj. gubitak kg je u stvari pražnjenje creva i gubitak tečnosti(vode). Ovaj gubitak vode izaziva dehidrataciju organizma(što je veoma loše) a prestankom držanja dijete se brzo nadoknađuje. Dijeta je okidač za mnoge procese u organizmu koji imaju za cilj da sačuvaju kalorije a koji se teško vraćaju u normalu kasnije kada počnemo uobičajeno da se hranimo. Nakon prestanka držanja dijete ovi procesi nastavljaju da "čuvaju kalorije" tako da se kilogrami brzo vrate i nabace novi!!! Zašto organizam reaguje na dijetu ovako? Zato što su naši preci tokom svog života uglavnom bili gladni tek u zadnjih stotinjak godina čovek ima hrane koliko mu je potrebno tako da su se tokom evolucije u našem telu razvili mehanizmi za očuvanje kalorija tj energije koja je neophodna za život. Zato ćete drage moje dijetama na vagi primetiti napredak koji je u suštini mač sa dve oštrice za kratko ćete stati u novogodišnje haljine ali nakon toga će vam biti potrebne haljine sa "lastišom":-) Ovo je na žalost veoma kompleksna i široka tema tema ali ako nekoga zanima kako da izgubi kg koji se neće vratiti i to na zdrav način rado ću odgovoriti.

Pa ajde, odgovori!

Kistina nista ne sme da pise na ovoj temi jer zdere lesnik bajadere i ima da cuti i kako zna i ume skine do N. godine 3 kg!

...axaxaxxa....ako ti imas problem sa kilazom sa onako aktivnim detetom onda je sve otislo dodjavola...
...ja dok sam skakala, setala, i pentrala se uz stepenice sa Cupavicom nisam mogla da se ugojim ni
gram...sad mi je kriticno:(

Imam problem sto sam pravila bajadere 2 puta za redom po duplu meru.
I sto imaju nevidjeno dobar mladi kajmak ovde na pijaci i jos bolju slaninu, tome ne mogu da odolim, karakter-0.
I tako, svaki dan kajmak i slanina, pa zacementiras bajaderom, odmah pojas iznad farmerki.
E, nece moci vise, zabranila sam da se to kupuje do daljnjeg!

...jooooj Kis sve te razumem, nista od toga ne smem da unesem u kucu, ako mislim da se dovedem
u situaciju u kojoj sam bila....ne secam se kad sam ista od toga pojela..a voooliiim:rumenko:

...jedini nacin je da toga nema ni u blizini inace propast:(

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back