Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
lepo kaze poznavalac,samo bez hleba,mozes i slaninu i cvarke
sto znam da je tesko,necu da pametujem
ja sam juce kupila neke tursije jede mi se kiselo strasno
a sto mi se jedu cvarci,moracu da ih narucim,moji dolaze za novu godinu :vatromet: za sad odolevam svim izazovima (a da znate kako je strasno,bozicni vasar,svakakvi specijaliteti,vruce vino,mirise i mami,ali mi je motivacija jaca)

da nisi trudna :)

nemojte da me ubijete
al nisam mogla da odolim..:zcepanje:
480285_564791706871145_618519398_n.jpg

konacno -2kg,onaj 1 sa odmora i onaj jedan sto sam izgubila pred odmor pa mi se vratio na istom
koliko sam se mucila :aha:
navikla sam se da jedem bez deserta posle rucka ,uopste mi nije jasno,to su ipak kolaci i znatno sam smanjila unos kalorija ukidanjem istog,kao i smanjenjem kolicine hleba a opet sam bas dugo skidala ovo (ne znam koliko dugo al cini mi se godinama sto je ipak nemoguce :lol: )
e nista,samo da se pohvalim pa idem na neki sastanak

Sve trudnice treba da imaju redovnu i uravnoteženu ishranu i ne bi trebale da jedu za "dvoje". Kalorijske potrebe aktivne žene su oko 2300 kalorija dnevno dok bi trudnica trebala da jede oko 2500-2600 kalorija dnevno . Idealno bi bilo kada bi se ove kalorije podelile u 4-5 obroka u toku dana. Šta jesti? Treba jesti SVE!!! Ja npr najviše volim da za doručak pojedem ovsenu kašu u koju dodam meda i raznog suvog voća, po nekad kakao (onaj pravi). Za doručak su odlični i proteini tipa mladi sir, jaja, sa malo pravog crnog hleba i šolja jogurta. Užina neka voćka jabuka,banana, dve tri mandarine, pomorandža...Ručak treba da sadrži formulu 40-30-30, tj od kalorija koje se pojedu za ručak 30% proteini,40% ugljeni hidrati,30% masti. Znači ako ručak treba da sadrži 900 kalorija na tanjiru treba da je 200 grama grilovanog belog mesa(oslić,pastrmka,ćurettina,teletina,govedina, svinjski file ili but....) oko 250 kalorija, varivo npr grašak(šargarepa,tikvice,restovani krompir,spanać..... 100-150 grama(oko 180 kalorija) , salata prelivena maslinovim uljem, komad crnog hleba i dezert npr pečena bundeva sa cimetom ili pečena jabuka sa malo šlaga, štangla crne čokolade(npr odličan ručak je "supe-sosa-mesa":-). Užina koliko stane u šaku oraha, lešnika, kikirikija suvo pečenog neslanog....Večera opet treba malo proteina npr konzerva tunjevine ali dobro ocedjene sa crnim hlebom, paradajizom i malo mladog sira. Naravno ovo što sam napisala je okvirno za obroke treba malo mašte. Trudnice bi trebalo da izbegavaju mesne preradjevine tipa salame, viršle,parizeri, paštete....oni su nakrcani mastima i lošim aditivima. Povrće treba jaaaako dobro oprati ili oljuštiti jer naši apsolutno nekontrolisano sipaju pesticide pogotovo u ovom zimskom dobu.

hvala devojke
ne znam koliko bih skinula,ovako mislim koliko god da skinem ok idu ovi bozic nova godina i svi praznici,toga se bojim pa da se pripremim
do recimo 5 kg ne bi bilo lose,ali i ovako da ostanem bilo bi mi ok
volela bih da se resi to s trudnocom pa da krenem ozbiljno na neki sport,osecam kako mi fali

hvala devojke
ne znam koliko bih skinula,ovako mislim koliko god da skinem ok idu ovi bozic nova godina i svi praznici,toga se bojim pa da se pripremim
do recimo 5 kg ne bi bilo lose,ali i ovako da ostanem bilo bi mi ok
volela bih da se resi to s trudnocom pa da krenem ozbiljno na neki sport,osecam kako mi fali

...radis na tome?

...bilo bi lepo da ti se zelja ispuni, ako sam te dobro razumela...

...svaki kg dole je uspeh, meni bi bas trebao neki sport, ali se tesim da je dosta i setnja sat, dva, dnevno, mada ne idem
svaki dan, a trebalo bi...

sad je sve teze kako ide ovaj minus,za setnje,ja jutros isla na neki sastanak i dosla pola sata ranije,nije bilo sanse da se setam,smrzla sam se i dok sam dosla
a za ovo pitanje pa da radim bas i ne radim,ali smo se konacno dogovoril,i to je nesto :lol:

....naravo da je nesto...samo jos da predjete sa reci na dela:D

....zeznuto je kad je previse hladno, ali je zdravo, pa bi to trebalo da nas motivise....u delu grada gde ja zivim,
nema nekog velikog saobracaja, i bas bude lepo sve belo, a u blizini nam je park koji kad napada sneg imitira
Zlatibor pod snegom, toliko je puno cetinara i ostalog drveca....mada ako bude minus koji predvidjaju sumnjam
da cu zeleti da izadjem iz stana i na terasu....

Posle jučerašnjeg viđenja sa jednom rođakom (koju nisam dugo videla) podržavam sve one koji su ili će na dijetu. Nisam mogla da verujem kako je mlada žena dozvolila sebi da se usvinji za kratko vreme, ona se nije usvinjila, ona se izobličila:eek:. Kako je izrodila decu, tako se stalno vadi da ne može da skine od trudnoća i kako stalno završava hranu za njima-po principu da se ne baci:roll:
Zato zini i baci u svoja usta:evil: UŽAS!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back