gost 250074
Poznat
- Poruka
- 9.075
Ne razumem ljude koji prate BMI 

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Ma znaš šta, sve te dijete (makar ih zvali i način ishrane, ipak su dijete), čim prestaneš da ih se pridržavaš, vratiš kilograme. A ja zaista nisam spremna da se odreknem slatkiša zauvek, ali treba da se kontrolišem i da ih svedem na minimum. Medjutim, ono, uzmeš jedan kolač ili 1-2 kockice čokolade, to kod mene ne funkcioniše. Lakše mi je da ne uzmem nijedan. I isto tako se dešava kao kod tebe, "ma jednom se živi, mogu jedan kolač", gde je jedan tu je još jedan i 2-3-5-6, a onda isto toliko kilograma. I stalno se vrtim u krug. Takva mi sudbina
Bar ne dozvoljam sebi ono što se Afro stalno pita: kako neko sebi dozvoli da nabaci 30-40 kg viška.
). I sad neki dan kad sam se slikala gledam sliku i ne verujem : debela sam ...pogledam se u ogledalo: nisam. I tako nekoliko puta, sebi u ogledalu ne delujem jako puno... ili ogledalo laze, mada kad cerka stane pored mene ona mi ista i na slici i u ogledalu
...pa cekaj zar nije realno pitanje? gde si bio/a u medjuvremenu, jesi prespavao/a to vreme i sad si se probudio/a sa tim viskom pa da ga sines,
nije nego...
...e zato se ja stalno vrtim na tih 5-6kg i bolje i tako, malo se mucim, malo uzivam u sladoledima i kolacima...ali se gledam u ogledalo, pokusavam da
obucem ono sto imam u ormanu i povlacim rucnu...
Kad affro pominje gledanje u ogledalu: ja kad se pogledam ne izgledam debela ...sebi. Ja inace volim da sam "zaobljena" i ne zelim da sam tanka jako a uglavnom se osecam odlicno, puna sam energije, mogu da radim, hodam,bez da se umaram, cak dlanovima dotaknem pod - hocu reci moji kilogrami mi nisu teski. Ali ne volim sto imam stomak, govorim sebi samo da njega nema izgledam odlicno...( i muz mi to isto kaze). I sad neki dan kad sam se slikala gledam sliku i ne verujem : debela sam ...pogledam se u ogledalo: nisam. I tako nekoliko puta, sebi u ogledalu ne delujem jako puno... ili ogledalo laze, mada kad cerka stane pored mene ona mi ista i na slici i u ogledalu
Inace kad sam resila da smrsam pored kilaze izmerila sam i obime. I danas pre podne obucem farmerice kad oko butina mi komotne, zakopcam ih oko struka normalno - zadnji put kad sam ih oblacila nisam mogla da ih zakopcam a jedva sam ih navukla do guze.I izmerim obime: oko grudi isto kao pre mesec dana 104 cm, oko kukova isto 110 kao i pre tih mesec dana ali struk koji je bio 104 sad je 96![]()

hehe, duuso, imas dobro ogledalo u kome nisi debela ... ali obimi govore sve...bravo!
ja isto tako... zato kažem da se stalno vrtim u krug. smanjim, pa vratim,

Afro kaže da je kod nje funkcionisao taj princip jedenja u određenim vremenskim razmacima. Probaj, pa ćeš videti kako ide.
Ja jedva čekam malo veći (i jeftiniji) izbor povrća. Toliko sam se navikla na HI, da bih mogla tako da se hranim čitavog života. Još kada izađem iz restrikcije, pa budem mogla pasulj, grašak, boraniju, pirinač...Ihaj, gde će mi biti kraj.

Bravo, svaka ti castDanas 40 dana restrikcije.
Za 2x28 dana restrikcije, sigurno ću biti lakša 11- 13kg.

))
) 

Meni je HI prezahtevna obzirom da radim po smenama i prilicno nesprovodiva. Al zato kad sam prva za dorucak nosim projicu i malo sira, jogurt, obavezno jabuku ili grejp da pojedem oko podne. Rucak u 16h, za veceru jabuka. Bez slatkisa, testenina, pirinca i krompira.
Kad sam druga dorucak je ovsena kasa, rucak u 13h najkasnije, na posao nosim ili od rucka (ako je nesto nosivo) ili grejp i bananu i za veceru opet jabuka. Tako sam pre 6-7 godina skinula 10kg, tako cu i sada. Samo pratim svoj organizam, uskratim sranjca i milina. Ceo zivot jedem jabuku uvece i pijem vode i osecam se super, mada je ta jabuka uvece veci greh od bureka, sto meni zvuci potpuno suludo![]()
Кад сте поменули пилећу џигерицу - где ју је најпаметније куповати? Пијаца, месара, маркети. Има разлике или је свеједно?
najpamernije ti je kod onih koji proizvode pilice sami, zajedno sa piletom
ili negde gde znas da im je uvek sveza roba
ja curetinu kupujem na vidikovcu..juce odem, ona mi kaze - ako ti nije hitno, zvacu te sutra, ujutru dobijamo sveze..ok, evo me ujutru i stvarno sveze
Kako se koji nutricionista pojavi, tako uvodi nova pravila. Jedni kažu, samo voće ujutru, drugi, nikako voće ujutro (a i uopšte). Čak je jedan pričao da voće treba samo jednu vrstu dnevno.
Što kažeš, treba pratiti svoj organizam. Zaista mi nije jasno da voće može da bude toliki greh.
Ali ja sam u jednom momentu shvatila da baš i ne jedem puno voća i da mi neće nedostajati, a da za doručak volim da se nabokam "'leba i slanine" i da meni HI u stvari sasvim odgovara. Malo mi je večera bila problematična, ali i tu sam ušla u štos. Nije mi satnica uvek baš zgodna, ali i tu se nekako snadjem. I kad me ne uhvati pomračenje svesti uveče pa jedem šta dohvatim, sasvim mi lepo ide...