Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Ma znaš šta, sve te dijete (makar ih zvali i način ishrane, ipak su dijete), čim prestaneš da ih se pridržavaš, vratiš kilograme. A ja zaista nisam spremna da se odreknem slatkiša zauvek, ali treba da se kontrolišem i da ih svedem na minimum. Medjutim, ono, uzmeš jedan kolač ili 1-2 kockice čokolade, to kod mene ne funkcioniše. Lakše mi je da ne uzmem nijedan. I isto tako se dešava kao kod tebe, "ma jednom se živi, mogu jedan kolač", gde je jedan tu je još jedan i 2-3-5-6, a onda isto toliko kilograma. I stalno se vrtim u krug. Takva mi sudbina
Bar ne dozvoljam sebi ono što se Afro stalno pita: kako neko sebi dozvoli da nabaci 30-40 kg viška.

...pa cekaj zar nije realno pitanje? gde si bio/a u medjuvremenu, jesi prespavao/a to vreme i sad si se probudio/a sa tim viskom pa da ga sines,
nije nego...
...e zato se ja stalno vrtim na tih 5-6kg i bolje i tako, malo se mucim, malo uzivam u sladoledima i kolacima...ali se gledam u ogledalo, pokusavam da
obucem ono sto imam u ormanu i povlacim rucnu...

Kad affro pominje gledanje u ogledalu: ja kad se pogledam ne izgledam debela ...sebi. Ja inace volim da sam "zaobljena" i ne zelim da sam tanka jako a uglavnom se osecam odlicno, puna sam energije, mogu da radim, hodam,bez da se umaram, cak dlanovima dotaknem pod - hocu reci moji kilogrami mi nisu teski. Ali ne volim sto imam stomak, govorim sebi samo da njega nema izgledam odlicno...( i muz mi to isto kaze :rumenko:). I sad neki dan kad sam se slikala gledam sliku i ne verujem : debela sam ...pogledam se u ogledalo: nisam. I tako nekoliko puta, sebi u ogledalu ne delujem jako puno... ili ogledalo laze, mada kad cerka stane pored mene ona mi ista i na slici i u ogledalu

Inace kad sam resila da smrsam pored kilaze izmerila sam i obime. I danas pre podne obucem farmerice kad oko butina mi komotne, zakopcam ih oko struka normalno - zadnji put kad sam ih oblacila nisam mogla da ih zakopcam a jedva sam ih navukla do guze.I izmerim obime: oko grudi isto kao pre mesec dana 104 cm, oko kukova isto 110 kao i pre tih mesec dana ali struk koji je bio 104 sad je 96 :vatromet:

hehe, duuso, imas dobro ogledalo u kome nisi debela ... ali obimi govore sve...bravo!

...pa cekaj zar nije realno pitanje? gde si bio/a u medjuvremenu, jesi prespavao/a to vreme i sad si se probudio/a sa tim viskom pa da ga sines,
nije nego...
...e zato se ja stalno vrtim na tih 5-6kg i bolje i tako, malo se mucim, malo uzivam u sladoledima i kolacima...ali se gledam u ogledalo, pokusavam da
obucem ono sto imam u ormanu i povlacim rucnu...

ja isto tako... zato kažem da se stalno vrtim u krug. smanjim, pa vratim,

Kad affro pominje gledanje u ogledalu: ja kad se pogledam ne izgledam debela ...sebi. Ja inace volim da sam "zaobljena" i ne zelim da sam tanka jako a uglavnom se osecam odlicno, puna sam energije, mogu da radim, hodam,bez da se umaram, cak dlanovima dotaknem pod - hocu reci moji kilogrami mi nisu teski. Ali ne volim sto imam stomak, govorim sebi samo da njega nema izgledam odlicno...( i muz mi to isto kaze :rumenko:). I sad neki dan kad sam se slikala gledam sliku i ne verujem : debela sam ...pogledam se u ogledalo: nisam. I tako nekoliko puta, sebi u ogledalu ne delujem jako puno... ili ogledalo laze, mada kad cerka stane pored mene ona mi ista i na slici i u ogledalu

Inace kad sam resila da smrsam pored kilaze izmerila sam i obime. I danas pre podne obucem farmerice kad oko butina mi komotne, zakopcam ih oko struka normalno - zadnji put kad sam ih oblacila nisam mogla da ih zakopcam a jedva sam ih navukla do guze.I izmerim obime: oko grudi isto kao pre mesec dana 104 cm, oko kukova isto 110 kao i pre tih mesec dana ali struk koji je bio 104 sad je 96 :vatromet:

..pa bravo super si ides na nize...hocu reci na bolje :)
..mozda je dobro sto sebi ne izgledas debelo, a mozda i nije, ne znam...ja sebi izgledam deblje nego sto jesam, ali mislim da mi je to bolje, jer reagujem odma....nisam ja neko ko
fantazira i hoce u ovim godinama da izgleda kao sto sam izgledala u onim...ne, samo hocu da mi je lakse da zavezem pertle, da ne mogam da otkopcavam pantalone kad sednem
negde i to krisom da niko ne vidi...i takve neke stvari....
..a opet znam i to da mi se prvo naslaze na stomaku, pa se posle rasporedi i okolo...a skida se kontra..svud se pre skine nego sa stomaka...e to me izludi...bas ruzno izgleda,
jos kad se malo najedem a on kao da sam trudna..ma..nema sanse...necu radje da sam mrsava, radje da sam kao ofinger nego kao bure...eto tako...svi imamo svoje vidjenje
i zelju pa ko dokle stigne...

- - - - - - - - - -

hehe, duuso, imas dobro ogledalo u kome nisi debela ... ali obimi govore sve...bravo!

ja isto tako... zato kažem da se stalno vrtim u krug. smanjim, pa vratim,

...pa ziva dusa, volim ja da pojedem ali volim i da izgledam pristojno...nista vise od toga...isto kao i ti, zato se klackamo svaki cas :)

Danas sam ponovo oko deset kilometara hodala + oko sat vremena sam radila u basti, oko cveca

Guglala sam o hrono ishrani juce i resila da neke stvari primenim: da jedem u razmacima od 4-6 sati. To sam sebi krupno i napisala i zakacila u kuhinju da me podseca. Ima mi logike ovo http://hronokuhinja.rs/zasto-je-vazno-da-jedemo-na-5-sati/

I tako sam prvo morala da pocnem da doruckujem , sto inace ne radim ali sam juce ujutru pojela dve kasike mlevenog lana + 1 izrendanu sargarepu, pomesano sa vodom i nije mi bio problem da prodje 5 sati do rucka ali sledecih pet do vecere sam samo gledala u sat kad mogu da sednem da jedem. Inace kolicinski i rucak i vecera su mi bili manji nego obicno.
Danas sam za dorucak pojela pun tanjir boranije bez hleba, za rucak spanac, pire, meso a za veceru slaninu sa crnim lukom - ali odsekla sam sebi parce upola manje nego sto obicno pojedem . I ova dva dana pregurah, danas izmedju rucka i vecere sam setala, zatim bila u basti a kad sam usla unutra i pocela da mislim na hranu sela sam da odgledam nesto na televiziji i cak izdrzala da 6 sati ne jedem :D

Afro kaže da je kod nje funkcionisao taj princip jedenja u određenim vremenskim razmacima. Probaj, pa ćeš videti kako ide.

Ja jedva čekam malo veći (i jeftiniji) izbor povrća. Toliko sam se navikla na HI, da bih mogla tako da se hranim čitavog života. Još kada izađem iz restrikcije, pa budem mogla pasulj, grašak, boraniju, pirinač...Ihaj, gde će mi biti kraj.

...bravo Duso, 5 ipo je onako bas taman..bar meni...
...ja isto prvo doruckujem..i najlepsi mi je dorucak..ne pojedem puno, ali moze svasta nesto...rucak vec onako, pocinje meso da mi ide na zivce
sto je cudno kad sam ja u pitanju...pa se mislim sta cu jesti jos minimum dve nedelje...posto bas ne verujem da cu izdrzati 28 dana restrikcije
prosto zbog Uskrsa...a i cini mi se da cu do tad vec skinuti vecinu kilograma...
...divno je sto toliko setas..ja slabo,skoro nikako...al valjda se unormalim i po tom pitanju...

....doruckovala sam jutros oko 9 i 30h 4 one male nesrecne galete...sa puterom malo sunke,malo ajvara i 2 zumanca preostala od predhodnog dana
od vecere...
....pila kafu u 11h...
....rucala tanjir slatkog kupusa i malo zelene salate...
...vecerala 200g mozda malo jace, kupih 480g..pa sam kao podelila na 2 dela..i punu ciniju zelene salate sa svezim spanacem...odusevila sam se
kako su se lepo ispekle u rerni, i da mi ovako ne "usmrde" kucu cesce bi ja to jela..ali sad se mislim kad cu ovu drugu preosalu kolicinu peci...jos
uvek su mi vrata od terase sirom otvorena, al bih rekla dzaba :(

...stomak se vidno smanjuje...idemo dalje...:D

- - - - - - - - - -

Afro kaže da je kod nje funkcionisao taj princip jedenja u određenim vremenskim razmacima. Probaj, pa ćeš videti kako ide.

Ja jedva čekam malo veći (i jeftiniji) izbor povrća. Toliko sam se navikla na HI, da bih mogla tako da se hranim čitavog života. Još kada izađem iz restrikcije, pa budem mogla pasulj, grašak, boraniju, pirinač...Ihaj, gde će mi biti kraj.

..jeste, i bez hleba uz rucak i bez slatkisa u toku dana, eventulno kocka cokolade...ponekad banana ili pomorandza...je skinuh onda fino, pa kacila sam fotku za svoj
rodjendan...bila sam bas zadovoljna...

..e isto..da samo pojeftini...

..sta kuvas za rucak, meni je to bas komplikovano, em skupo em pojam nemam sta cu...mada kad preracunam i to skupo za mene jednu bude par dana pa onda
mislim svejedno nesto moram jesti...jedino mesa imam za sad jos...

Moj jelovnik na HI je prilično jednoličan. Ograničena sam finansijski, ograničena izborom namirnica, vremenom za spremanje hrane posebno meni...Ali, guram dobro, čak i bolje no što sam se nadala. Danas 40 dana restrikcije. :)

Ručkove koje može da jede i ostatak porodice, pošto se onda kuva veća količina, ostavljam sebi za neki drugi dan. Sve što ostane. Nekada bude za jedan, nekada za još dva moja ručka. Kupus na paradajzu sa svinjskom plećkom kuvam obavezno jednom nedeljno. Znači, ja ga ručam bar 2x u toku nedelje. Jedan dan bude podvarak sa kobasicom, za mene obavezno, ostali kako hoće. Jedan dan (nedeljom) kuvana ćuretina iz supe. Jedan dan krmenadla i tikvica na teflonu. To je već 5 ručkova. Jedan dan recimo šampinjoni, za mene samo izdinstani, ostatak dobije testeninu kao dodatak. I još jedan dan bude nekada sarma, nekada neki gulaš koji oni jedu sa npr. pire krompirom, a ja solo, ili svinjski vrat na krompiru, oni i jedno i drugo, ja samo meso sa salatom...Kažem, dobro se snalazim.

Meni je HI kao osvedočenom mesojedu spas. I doručak i ručak su mi super. Doručak, jer je priličan broj namirnica koje mogu da kombinujem, a ručak, jer je meso + salata, za mene dobitna kombinacija. Večera je ono od čega mi se diže kosa na glavi, ali, uspevam... Za 2x28 dana restrikcije, sigurno ću biti lakša 11- 13kg.

...super Domacice...
...i meni je skupo, i svima ja skupo, jer nam cene nisu normalne...valjda jos malo pojeftini povrce na pijaci, bas se ja nadam, a tebi ce stici tvoje bar neko, pa ce ti opet biti lakse...
...ja sam kuval sladak kupus, to sto ti zoves na paradajzu, ja uvek sipam paradajz kad kuvam kupus pa mi je to, to...rucala 3 dana...
...moram da napravim neki svoj jelovnik od ponudjenog koliko toliko pristupacnih povrcki, necu odustati...i mene bije glas da sam mesaros, ali pocinje da me
opterecuje i da mi smeta tolika kolicina mesa...
...vecera mi ispade laksa...

Danas 40 dana restrikcije. :)

Za 2x28 dana restrikcije, sigurno ću biti lakša 11- 13kg.
Bravo, svaka ti cast
Ja sam dugo razmisljala da probam hrono ishranu ali mislim da je sada slab izbor povrca a i skupo je i neukusano - bar meni, zato sam pre vise godina prestala da kupujem zimi paradajz, tikvice, krastavce... cekam sezonu.
A problem je sto ja ceo zivot, od kad mogu da se setim, ne doruckujem a sad treba da pocnem. A omiljeni obrok ( ili vise obroka ) mi je vecernji. A volim sve da jedem i povrce i voce i salate i meso, mada ako ga jedem dva/tri dana uzastopno onda mi je vec dosta pa posle najmanje toliko dana ne mogu da ga jedem. A najvise od svega volim slatkise i przenu hranu i to testa przena ili pohovano povrce

Zato cu za sada da probam da se "uobrocim" i to tako da za dorucak pojedem nesto lagano jer nema sanse da jedem sunku, slaninu, jaja - ja za to kazem " nesto konkretno". A uvek sam mogla da ujutru pojedem i tepsiju kolaca to mi ne smeta, to nije dorucak vec slatko :D. A posto mi je najveci problem da ne jedem posle vecere jescu tad malo jacu hranu da izdrzim. Pa posle nekog vremena kad se naviknem na taj nacin ishrane a dodje i sezona povrca razmisljam da probam da "odradim" bar taj pocetni deo - restrikciju- da pokrenem metabolizam i malo vise smrsam.

Affro, odlicno sto "...stomak se vidno smanjuje.." samo tako

Jeste slab izbor povrća, od toga što nije sezonsko ja kupujem samo tikvice. I to možda ukupno 1kg mesečno. Zato sam se najela kupusa u raznim varijantama za ovih 40 dana koliko nisam za ceo život.

I od sada kada budem htela nekog da kunem, reći ću mu "dabogda hronovečerao". Nema veće kletve...:bljuc:

...redam sargarepu, u zelenu salatu..ili sa kupusom...sad imam malo vise zelene pa se malo castim povremeno i cistom bez sargarepe, ne volim je nesto posebno
jela sam je iz supe da se ne baci...a u jela kad je dodam to bude skoro nevidljivo jer se raskuva...
...al dobro sto se mora nije tesko...ja sam odlucila..a kad odlucim, onda se ponasam kao da mi je to sve prepisao doktor, a doktori moraju da se slusaju...i onda ide
laske..:)

...pa da one i jesu kao obrok...
....nisam ni ja ranije nesto jela salate, kad bolje razmislim nisam ih jela uopste...nekad sam jela samo supe ili corbe, i posle toga obicno nisam ni mogla
dalje....eeeeeeee..kad je to bilo onda nisam imala viska ni grama...al onda mi se odcepile sve dizne i dodje djavo po svoje ....:(

Meni je HI prezahtevna obzirom da radim po smenama i prilicno nesprovodiva. Al zato kad sam prva za dorucak nosim projicu i malo sira, jogurt, obavezno jabuku ili grejp da pojedem oko podne. Rucak u 16h, za veceru jabuka. Bez slatkisa, testenina, pirinca i krompira.
Kad sam druga dorucak je ovsena kasa, rucak u 13h najkasnije, na posao nosim ili od rucka (ako je nesto nosivo) ili grejp i bananu i za veceru opet jabuka. Tako sam pre 6-7 godina skinula 10kg, tako cu i sada. Samo pratim svoj organizam, uskratim sranjca i milina. Ceo zivot jedem jabuku uvece i pijem vode i osecam se super, mada je ta jabuka uvece veci greh od bureka, sto meni zvuci potpuno suludo :neutral:

...zato sto je slatka....

...i meni tesko pada totalno odricanje od voca...ali izdrzacu jos bar 10 dana, a mozda i svih 20...videcemo...

...danas boi dorucak 2 tost sendvica sa curecim prsima i puterom + kiselo mleko...
...za rucak cu neke domace kobaje i ne znam sta jod uz njih + salata...
...za veceru vrlo verovatno da bude malo te kobaje cisto da ne budem bez proteina i velika cinija salate videcemo...to se bas
ne preporucuje, ali hbg prilagodjavamo se svom novcaniku i zamrzivacu...

..e da, zao mi je i sto ne mogu iznutrice, ja obozavam dzigerice sve...mada ajd da skinem ovaj visak pa cu da se castim tu i tamo
bas....nije to zapisano u kamenu...

...eto tako napisah ovo taman da mi prodje vreme do kafe :D

Meni je HI prezahtevna obzirom da radim po smenama i prilicno nesprovodiva. Al zato kad sam prva za dorucak nosim projicu i malo sira, jogurt, obavezno jabuku ili grejp da pojedem oko podne. Rucak u 16h, za veceru jabuka. Bez slatkisa, testenina, pirinca i krompira.
Kad sam druga dorucak je ovsena kasa, rucak u 13h najkasnije, na posao nosim ili od rucka (ako je nesto nosivo) ili grejp i bananu i za veceru opet jabuka. Tako sam pre 6-7 godina skinula 10kg, tako cu i sada. Samo pratim svoj organizam, uskratim sranjca i milina. Ceo zivot jedem jabuku uvece i pijem vode i osecam se super, mada je ta jabuka uvece veci greh od bureka, sto meni zvuci potpuno suludo :neutral:

Kako se koji nutricionista pojavi, tako uvodi nova pravila. Jedni kažu, samo voće ujutru, drugi, nikako voće ujutro (a i uopšte). Čak je jedan pričao da voće treba samo jednu vrstu dnevno.
Što kažeš, treba pratiti svoj organizam. Zaista mi nije jasno da voće može da bude toliki greh.
Ali ja sam u jednom momentu shvatila da baš i ne jedem puno voća i da mi neće nedostajati, a da za doručak volim da se nabokam "'leba i slanine" i da meni HI u stvari sasvim odgovara. Malo mi je večera bila problematična, ali i tu sam ušla u štos. Nije mi satnica uvek baš zgodna, ali i tu se nekako snadjem. I kad me ne uhvati pomračenje svesti uveče pa jedem šta dohvatim, sasvim mi lepo ide...

Кад сте поменули пилећу џигерицу - где ју је најпаметније куповати? Пијаца, месара, маркети. Има разлике или је свеједно?

najpamernije ti je kod onih koji proizvode pilice sami, zajedno sa piletom
ili negde gde znas da im je uvek sveza roba
ja curetinu kupujem na vidikovcu..juce odem, ona mi kaze - ako ti nije hitno, zvacu te sutra, ujutru dobijamo sveze..ok, evo me ujutru i stvarno sveze

najpamernije ti je kod onih koji proizvode pilice sami, zajedno sa piletom
ili negde gde znas da im je uvek sveza roba
ja curetinu kupujem na vidikovcu..juce odem, ona mi kaze - ako ti nije hitno, zvacu te sutra, ujutru dobijamo sveze..ok, evo me ujutru i stvarno sveze

Добро, то је кад хоћу и пиле. Сад имам жељу за динстаном џигерицом на луку или само да је препечем на тигању.

Kako se koji nutricionista pojavi, tako uvodi nova pravila. Jedni kažu, samo voće ujutru, drugi, nikako voće ujutro (a i uopšte). Čak je jedan pričao da voće treba samo jednu vrstu dnevno.
Što kažeš, treba pratiti svoj organizam. Zaista mi nije jasno da voće može da bude toliki greh.
Ali ja sam u jednom momentu shvatila da baš i ne jedem puno voća i da mi neće nedostajati, a da za doručak volim da se nabokam "'leba i slanine" i da meni HI u stvari sasvim odgovara. Malo mi je večera bila problematična, ali i tu sam ušla u štos. Nije mi satnica uvek baš zgodna, ali i tu se nekako snadjem. I kad me ne uhvati pomračenje svesti uveče pa jedem šta dohvatim, sasvim mi lepo ide...

Dok sam bila mlađa jela sam, da ne preterujem, oko kilogram voća dnevno.
I nikad nisam imala celulit niti kilograme viška.
Ok, deo priznajem godinama i smanjenoj aktivnosti ali sve ostalo potiče od hrane koju sam jela.
Iz nekog nepoznatog i sumanutog razloga sam izbacila voće i prešla na slatkiše, koje zapravo ne volim, volim domaće kolače ali kupovno baš i ne.
Opet sam ubacila hleb u ishranu i tako... mic po mic, za sedam godina sam nabacila deset kilograma.
Nije mnogo i nije strašno ali je meni užasno, nisam navikla na stomak a sad odjednom mi smeta da zavežem pertle.
Koji će mi to u životu...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back