Podrska za dijetu 2

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
ja kada ocu da jedem hleb, ja ko covek uzmem onaj najgrdji beli savu i taj fazon. i maznem pola odma. :lol:

taj mi najsladji, a sto ide da se umace u nesto nezdravo. :zper:

Negde sam čula da su možda te Sava i sl. vrste najobičnijeg, često i najjeftinijeg hleba, na našem tržištu konkretno, i najbezbednije u smislu kvaliteta.
E sad, pitanje je koliko je beli, polubeli uopšte zdrav, ali ja mislim da ne može nešto naročito da škodi samo ako se konzumira u nekoj razumnoj količini. Naravno, treba prvo definisati šta je "razumna količina" :lol:

u ulje od sardine

ili u mocu od pecenja:lol:. a ovu egzotiku tipa tonusa i slicno, ne jedem ili jedem bez icega, onako ko pecivo sto se jede. ne tretiram to kao hleb. ne jedem hleb, odvikla se tokom 2011.

- - - - - - - - - -

Negde sam čula da su možda te Sava i sl. vrste najobičnijeg, često i najjeftinijeg hleba, na našem tržištu konkretno, i najbezbednije u smislu kvaliteta.
E sad, pitanje je koliko je beli, polubeli uopšte zdrav, ali ja mislim da ne može nešto naročito da škodi samo ako se konzumira u nekoj razumnoj količini. Naravno, treba prvo definisati šta je "razumna količina" :lol:

to meni dodje povremeno da jedem hleb. ovako jok. a kada mi dodje, svaka kolicina do popunjavanja svakog crevceta je razumna. :lol:

Lola, beli hleb je nezdrav iz vise razloga. Najpre zato sto belo brasno cini da insulin podivlja a zatim sto u kupovni hleb idu vestacki dodaci.
Ja koristim belo brasno za kolace i neke italijanske hlebove, bolje receno castim se belim brasnom, ali ne kupujem proizvode od belog brasna jer u njih ide svasta pored tog brasna.

Inace, ostavicu recept za moj osnovni hleb koji pravim svaki drugi-treci dan jer toliko ostaje svez.

solja integralnog, razenog, kukuruznog (preporucujem organsko), jecmenog i heljdinog brasna.
Solja jogurta, pola solje maslinovog ulja, solja ovsenih, razenih ili lanenih semenki (retko kad imam bas sve, obicno koristim lanene (obavezno ih usitniti neposredno pre koriscenja) i ovsene). Polovina kasicice soli, malo sode bikarbone, 4dcl tople vode da se sve fino umesa, odozgo obicno pospem testo bosiljkom ili susamom, sve na papir za pecenje i pola sata na 220C.

Даклем ...
http://vesti.krstarica.com/hronika/sad-progutala-pantljicaru-da-bi-smrsala/
Иако се ово чини шокантно, уствари није, проблем је само у врсти станара стомака.
Једна од сестричина се бавила моделингом око 8 година у ту се наслушала којечега.
На трулом и кварном западу који је у терминалној фази(док је овако нешто могуће, па јел?) могу се купити јаја аскарида (око 20-30 цм дуге беле глисте кад су јел, у пуној зрелости и кондицији) која се прогутају и мршављење убрзо почиње.
Могу се отклонити лако неким од савремених лекова, или прастаром врстом соли пиперазин адипатом која их парализује па ,,природним путем" напусте домаћина.
О гутању лоптица вате и сличним гурманлуцима да не пишем.

Даклем ...
http://vesti.krstarica.com/hronika/sad-progutala-pantljicaru-da-bi-smrsala/
Иако се ово чини шокантно, уствари није, проблем је само у врсти станара стомака.
Једна од сестричина се бавила моделингом око 8 година у ту се наслушала којечега.
На трулом и кварном западу који је у терминалној фази(док је овако нешто могуће, па јел?) могу се купити јаја аскарида (око 20-30 цм дуге беле глисте кад су јел, у пуној зрелости и кондицији) која се прогутају и мршављење убрзо почиње.
Могу се отклонити лако неким од савремених лекова, или прастаром врстом соли пиперазин адипатом која их парализује па ,,природним путем" напусте домаћина.
О гутању лоптица вате и сличним гурманлуцима да не пишем.
fuj gledala sam neku emisiju o tome, i neke amerikanke dzabe sve srecne sto postoji resenje za gojaznost, pricaju kako traze da kupe jaja pantljicare da se zaraze istom da bi smrsale a nastavile da jedu ko krmace...a u meksiku valjda postoji neka klinika za lecenje pantljicarom lol sta god to bilo :sad2: posle toga sta sam se nacitala i nagledala mislim da mi je znacajno oslabio apetitu narednih nedelju dana,eto dijete :bljak:

Mozda je to bolji nacin unosenja vitamina B nego ispijanje pivskog kvasca, ja taj kvasac ne mogu da smislim. Ili da uzmes neke namirnice bogate tim vitaminima, koliko se secam sveza paprika je korisna i svo zeleno lisnato povrce.

Moram da pijem konjske doze po savetu lekara. Meni on otvara apetit neverovatno. Zato sam i svojevremeno prestala da ga pijem...

Ima sada da vam kukam za medalju.

Moram da pijem konjske doze po savetu lekara. Meni on otvara apetit neverovatno. Zato sam i svojevremeno prestala da ga pijem...

Ima sada da vam kukam za medalju.

Meni voce otvara apetit, a preporucuju ga tokom dijeta da bi se njime "napunio" zeludac i izazvao osecaj sitosti. :dash: :D
Juce sam jeo kuvano zito, neki su ga i ovde preporucivali, i nakon toga sam osetio vucju glad, uopste me nije zasitilo, a inace nije lose, i bilderi to klopaju, moze se u njega svasta dodati, od oraha do komadica svezeg ili susenog voca, da bude kao ona smesa za musli.

Meni voce otvara apetit, a preporucuju ga tokom dijeta da bi se njime "napunio" zeludac i izazvao osecaj sitosti. :dash: :D
Juce sam jeo kuvano zito, neki su ga i ovde preporucivali, i nakon toga sam osetio vucju glad, uopste me nije zasitilo, a inace nije lose, i bilderi to klopaju, moze se u njega svasta dodati, od oraha do komadica svezeg ili susenog voca, da bude kao ona smesa za musli.

Mene zitarice i voce isto ne mogu zasititi. Posle toga sam uvek gladna pa gledam da kad jedem tako nesto slano kombinujem sa sirom (uvek punomasni jer jako male kolicina zasite a i drzi me dugo) ili ako je slatko sa neutralnim sirevima tipa rikota.

P.S. Voce jedem sa slatkom pavlako inace bi posle dva minuta bila gladna. Isto tako to nisu neke velike kolicine ali mene zasiti na duze staze.

Poslednja izmena:
stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back