Podela na vidiku?

Da li ce biti podele?

• Hoce

• Nece

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
Recimo da je KOsovo priznato od strane vecine zemalja clanica EU, manjine clanica UN, ali kada uzmemo u obzir snagu drzava s jedne i druge strane, iluzorno je bilo sta raspravljati. Rusija ce trgovati svojim pravom veta sve do potezanja pitanja Osetije i Abhazije, a onda ce vas braco Srbi, zamislite izdati. E sad kome nije jasno da je Kosovo fakticki nezavisno od 1999. godine, ja ne mogu da mu pomognem. E sad ako neko ni od cega nesto uspe da napravi, onda mu svaka cast!

Zar nas vec nisu izdali:mrgreen:

To vec pricate od 2 svetskog i nista,tako da i da se tako nesto desi moze se slobodno reci da niste bili u pravu iliti poodili,jer ako nesto najavljujes 1000 god.po zakonu prirode mora jednom da se desi:hahaha:

Poslednja izmena:
Da te podsetim... Nakon glasanja u UN, Bota se vrati u Srbiju i iz čista mira da javno saopštenje "počinjem da razmišljam o podeli Kosova!"

Slučajno?

:hahaha::hahaha:
shto bre..ti sumnjas da on zna da razmislja..botica..srce nase..i tako Bucko poceo ra razmislja...o cemu ce boze poceti da razmislja kad ode na josh neko vidjenje:think:
hm kad cujem od tih nasih visokodostojnika da pocnu da razmisljaju..ja odmah pocnem da se bojim:mrgreen:

Vidi stvarno.... Nisam znao da misliš baš na to.... Ovde je bitno što je on postao pametniji nakon povratka iz Amrike.... To je suština... Verovatno je dobio mig od Amera...

to sam najprije prvo pretpostavila...
ali, bez da prizivam vraga...sve je to prilicno konfuzno, to s eulexom..
procitala danas nekoliko zap. komentara...uglavnom se slazu da cinjenicom da se eulex razmjesta po cijelom kosovu, vjerojatnost odcjepljena (podjele) je postala manje vjerojatna.
FAZ napr....i koliko se sjecam sam Eulex je dio Atischarijevog plana, ili?
i dali je SB UN donio saopcenje ili odluku?
doista nisam pametna, ali Albanci se nebi bunili zabadava...
ipak mislim da je ova runda za Srbiju :think::think:

[/B]

to sam najprije prvo pretpostavila...
ali, bez da prizivam vraga...sve je to prilicno konfuzno, to s eulexom..
procitala danas nekoliko zap. komentara...uglavnom se slazu da cinjenicom da se eulex razmjesta po cijelom kosovu, vjerojatnost odcjepljena (podjele) je postala manje vjerojatna.
FAZ napr....i koliko se sjecam sam Eulex je dio Atischarijevog plana, ili?
i dali je SB UN donio saopcenje ili odluku?
doista nisam pametna, ali Albanci se nebi bunili zabadava...
ipak mislim da je ova runda za Srbiju :think::think:

Amerika propada :super:

Ma samo da malo udjemo,a onda onako rekreativo ubacimo 200 000 vonika u 2 sela i pocnemo sa kao vojnim vezbama...........zalutali meci i tako to :mrgreen:

zar imate toliko???? i kakva su to sela koja priamju toliku vijsku???
inace mislim da podele nece biti.
ne zato sto to nisam cuo od bilo kog bitnog "faktora" vec sto se time ne doprinosi smirivanju situacije.
ovako kako je EU i NATO imaju jednog "neprijatelja", a onako mnogo vise

zar imate toliko???? i kakva su to sela koja priamju toliku vijsku???
inace mislim da podele nece biti.
ne zato sto to nisam cuo od bilo kog bitnog "faktora" vec sto se time ne doprinosi smirivanju situacije.
ovako kako je EU i NATO imaju jednog "neprijatelja", a onako mnogo vise

Pa mobilizacija i te forice :mrgreen:

Pa bas zato sto ne doprinosi smirivanju situacije,oni su i dosli na kosovo da bi izazvali par ratova.

a na ovo zadnje ne trebam da odgovaram jer i nije nesto bistro tj nelogicno.

Poslednja izmena:
Ako dodje do podele bice nesto poput RS, kad je kontrolisala oko 70% BiH, a onda je usledila vojna akcija u kojoj je ucestvovala i vojska Hrvatske pa je RS smanjena na 49% tacno pred Dejtonski "sporazum", tako ce slicno biti isceniran neki konflikt na Kosmetu, s'tim da ce Srbija znati dokle moze i sme da zauzme, tu ce vojska da stane i povuce granicu, a Dejton 2 ce uskoro potom biti potpisan.

Ako dodje do podele bice nesto poput RS, kad je kontrolisala oko 70% BiH, a onda je usledila vojna akcija u kojoj je ucestvovala i vojska Hrvatske pa je RS smanjena na 49% tacno pred Dejtonski "sporazum", tako ce slicno biti isceniran neki konflikt na Kosmetu, s'tim da ce Srbija znati dokle moze i sme da zauzme, tu ce vojska da stane i povuce granicu, a Dejton 2 ce uskoro potom biti potpisan.

:think::ok:

dal' 2 put ista fora :think:

Ako se Kosovo podeli,ni time nije resen problem.Mislim da je jasno svima kako sipci razmisljaju..................oni su naumili uzeti sve,i to ne samo Kosovo ,nego i dalje,sto znaci ako im se da pola,kazace,ako smo uspeli izvojevati tu polovinu,zasto onda ne i onu drugu...............i sigurno se nece zadovoljiti time,kao sto se nikad nisu zadovoljavali ogromnom autonomijom koju su imali,niti bilo cim drugim.Jer bi automatski,kad bi im dali polovinu,morali ih i priznati,a tek onda je problem,to ikad vratiti.

Само ако га "изгубимо" целог можемо и да га повратимо целог, са поделом пристајемо и признајемо да то није наше, што је неистина!

А то немаш коме објаснити ...

А није их ни брига ...

Битно је само оно што кажу Тадићи, Динкићи, Јеремићи, Чанкови, Батићи и остали ..."ићи" (Краснићи, Битићи ... )

Ili ćemo ga izgubiti ili ćemo ga podeliti, pa gledaj šta je bolje po Srbiju.

E a hajde da podelimo vojvodinu.
Mislim, mi Banaćani želimo posebnu AP a ne novosadistan. Albanci su bolji od novoSADISTA. Pa ako može Kosovo da se deli, može i vojvodina.

Inače, ovo za Albance je istina. Voleo bih da Albanci jednog dana budu većina u NS, Subotici, Somboru i Bečeju :heart:.
Albanci su vredan narod, a bačka birokratija... Poznajem nekoliko Albanaca i Goranaca iz Pančeva, stvarno su prijatni i fini ljudi.

Ja sam za ovakvu Srbiju:
http://upload.wikimedia.org/wikipedia/commons/d/db/Serbia_1941_44_Map.png

A sto se lepo Pecuj sa okolinom ne bi odvojio od Madjarske .

da, ti nisi Ustasa , ti si Madjarski secesionista .
Na srecu , ja znam dosta Madjara , i oni nisu za to , ili se bar tako predstavljaju . Mada za one Madjare , koje smatram bas prijateljima , za njih sam siguran da ne misle kao ti . Al dobro sad , i sa vama imamo raznovrsnu istoriju . Nemioj da gooris i radis stvari zbog kojih ces se kasnioje stideti , a to ne bi bilo Prvi put.

Nisam ja ustaša ni mađarski separatista (takvih gotovo i da nema).
Vidi se da si beograđanka. Ne razumeš se u odnose u tzv Vojvodini.
Ne postoje mađarski separatisti nego vojvođnerski, ili kako mi lale iz Banata kažemo novoSADISTIČKI separatiti.

U Bačkoj ima 42% nacionalnih manjina. 58% Bačvana se deklarisalo kao Srbi.
Od tih 58% oduzmi oko 20% neovojvođana (ljudi koji bi podržavli nezavisnu Vojvodinu/Bačku, koji se više smatraju vojvođanima nego Srbima).
Od onih 42% nacionalnih manjina oduzmimo 10% onih koji bi bili protiv bilo kakve separacije Vojvodine/Bačke.
Lojalni = 32% Srba + 10% nacionalnih manjina = 42%
Nezavisnu Vojvodinu/Bačku bi podržalo 58% Bačvana.

Kad vidiš ove podatke, jasno je kao dan da Banat i Srem drže Vojvodinu/Bačku u sastavu Srbije.
Zato mislim da Bačkoj treba dati status države u državi. Bačka treba da bude država u sastavu Srbije ili Mađarske.

Poslednja izmena:

Back