Pobesneli psi lutalice po Beogradu u čoporima!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
Đilas je na potezu i Beograđani čekaju da povuče adekvatne korake kako bismo se napokon oslobodili ovog balasta u vidu čopora pobesnelih džukela koji nam ometaju civilizovano kretanje i život u našem gradu :worth:

Zato, sada je Gradonačelnik na potezu !:ok:
ma kako bre ti sve nesto natrcis na pobesnele dzukele
samo tebe jure samo tvoju fifiku oce da smazu za dorucaka a tvoju butkicu za rucak :zcepanje:

pa ebo te setam gradovima prolaze razne lutalice pored mene neke se i maze, bre ni jedan napad nisam dozivela od lutalica nego gle paradoksa od domacih zverki koje cuvaju ljudi idioti

pre nego sto krenete da blatite te pse ajde malo se pogledajte u ogledalo

Poslednja izmena:
Стваааарноооо? Ма нисам имала појма...и шта се још чује у доконом кафенисању залудних домаћица у провинцији :huh: :ceka:

Миссим , оригинал " госпођа министарка " без звања и занимања ал' се у све разуме по оној српској " Докон поп и јариће крсти"! :kafa:

Наравно да ће градоначелник Београда успешно обавити своју мисију и очистити град од чопора бесних џукаца на свеопшту добробит нас Београђана...овде у Београду и тачка .:flert:

Сваком своје .

oce evo ga zaleteo se....tolko njesra u bgu ne znas na koju stranu pre, sve trci da juri dukce ta dzukela nad dzukelama :lol:

bese deda il pradeda sahranjen u zemunu...mrzi me da kopam taj hvalospev...munze konza bre :cool: mojne tako tebra

...pasa lutalica uopste nema pored Kineskog trznog centra na Novom Beogradu?!...

Gore izdvojeni teo posta je, kao info, kruzio gradom vec odavno. Da li je istina ili ne - ne znam. Treba ipak malo jacih dokaza od rekla kazala, ali sam skoro procitala negde na netu da je u Moskvi, cini mi se, jedan kineski restoran zatvoren jer su utvrdili da sluze pse na meniju i pronadjeni su zatvoreni psi koji su cekali da krenu utabanim putem ka tanjirima musterija.

Ako se setim gde procitah - okacicu izvor informacije.

...muž mi je veterinar tako da informacije koje neko od mene dobije na podforumu Pomoć, savet, nega nikako nisu iz 18. ruke. Kao svoje kvalifikacije još navodim i oko 4 godine volontiranja u jednoj (neću ovde da je imenujem) organizaciji za zaštitu životinja i to što je moj pas, i pored golgote koju je prošao pre nego što sam ga pronašla gladnog i užasno infestiranog svim i svačim, pored mene proživeo skoro 15 godina. ...

Vise puta si mi pomogla svojim znanjem i iskustvom, kao i dobrom voljom i zeljom da pomognes. Mnoge sam na forumu upucivala na tebe kad imaju problem iz ziv. sveta, bas zato sto sam stekla utisak da se razumes i, sto je jako vazno, hoces ono sto znas da podelis i sa drugima :ok:. Potpuno je nevazno odakle si (u smislu ocene karaktera i kvaliteta). Svi smo poreklom "odnekle", ali je od porekla mnogo vaznije kakvi smo :cvet:.

Jeli bwe, a zasto se kriju cinjenice od javnosti,
da pasa lutalica uopste nema pored Kineskog trznog centra na Novom Beogradu?!
Postoje informacije da je covek prepoznao svog pekinezera na shubari jedne kineskinje!!

Био једном један билборд, тик уз Бањалучки ћевап, преко пута Хајата... А на њему, реклама за један бренд цигарета... "Видите ли пса? Мислите о томе..."

Ne znam da li ste videli jucerasnju reportazu na Gnjavniku 1. prog. o zitelju Nisa kojem je pas lutalica odgrizao deo nosa, njegovoj kratkoj prici o tome sta se desilo (malo nejasno objasnjeno, cini mi se) i niskom azilu za zivotinje kapaciteta od oko 600 pasa, koji jos uvek ne radi, ne zna se tacno kada ce proraditi i, ako nisam pogresno razumela, za koji je utroseno 7 miliona, pretpostavljam, dinara.

Nisam gledala, ih, majku ti, bas mi zao, toliko sam zelela da cujem tu pricu onako iz prve ruke :D

Usput, procitala sam zanimljivu teoriju o kinofobiji u Srba, nisam ovo ranije znala: Nasleđeni strah od pasa je kod nas prisutan još od doba Turaka.Zvuči glupo, ali taj strah nikada nismo ni pokušali da prevaziđemo. Turci su na ove prostore doneli i specifičan odnos prema psima, jer su psi u muslimanskom svetu, zbog širenja kuge u doba proroka Muhameda smatrani nečistim životinjama. Naš narod nije imao takav odnos prema psu (Banović Strahinja - hrt Karaman) ali je vremenom od Turaka poprimio ovakav odnos. Po oslobađanju od Turaka nikada nismo imali dovoljno vremena da ovakav stav promenimo, imali smo, na žalost, zanimljivu istoriju. Sve u svemu, odnos prema psu u današnjoj Turskoj poprilično je promenjen u odnosu na period Osmanlija, dok smo mi reklo bi se po ovom pitanju ostali veći Turci od Turaka - bez ikakve namere da se omalovažavaju Turci ili neko drugi

@ G14 - reportaza ...onako, nedorecena, sa tipom u bolnici (kojem svakako nije lako i nikome nije za pozeleti nesto slicno - osim ako ne zasluzuje), zatim njegovo objasnjenje - popravljao sam kola i krenuo da kleknem (valjda da bi pogledao ispod automobila), uzput je psu rekao nesto tipa - is, dzibe, mars..., valjda je i zamlatarao rukom, a onda je usledio napad psa. Poruka priloga je bila - definitivno treba nesto preduzeti protiv tolikih pasa lutalica, uz prilog o coporima, azilu u Nisu koji ne radi, uplasenim gradjanima i sl.

E, sad, sta je stvarno navelo psa da napadne i sta je, zaista, povredjeno lice uradilo pre napada - ostaje po malo tajna jer se iz reportaze ne moze bas sagledati.

Sta je, zaista, cilj priloga od juce - to cemo verovatno uskoro videti. Psi napadaju, azili i pored ulozenih sredstava ne mogu da rade, ajd' mi da se vratimo onim taksama (harac na vlasnike kucnih ljubimaca) koje treba da obezbede i rad azila i sklanjanje lutalica sa ulica i sve ono sto dosadasnja novcana sredstva ne uspese :think:.... U sta li se potrosise... :think:

Zovite me EG paranoja, jer ko o ceme, ja o ustipcima :mrgreen:, ali obicno ispada da mnogo toga sto procitamo ili cujemo ima neki svoj cilj u pozadini desavanja :roll:.

Poslednja izmena:
Nisam gledala, ih, majku ti, bas mi zao, toliko sam zelela da cujem tu pricu onako iz prve ruke :D

Usput, procitala sam zanimljivu teoriju o kinofobiji u Srba, nisam ovo ranije znala: Nasleđeni strah od pasa je kod nas prisutan još od doba Turaka.Zvuči glupo, ali taj strah nikada nismo ni pokušali da prevaziđemo. Turci su na ove prostore doneli i specifičan odnos prema psima, jer su psi u muslimanskom svetu, zbog širenja kuge u doba proroka Muhameda smatrani nečistim životinjama. Naš narod nije imao takav odnos prema psu (Banović Strahinja - hrt Karaman) ali je vremenom od Turaka poprimio ovakav odnos. Po oslobađanju od Turaka nikada nismo imali dovoljno vremena da ovakav stav promenimo, imali smo, na žalost, zanimljivu istoriju. Sve u svemu, odnos prema psu u današnjoj Turskoj poprilično je promenjen u odnosu na period Osmanlija, dok smo mi reklo bi se po ovom pitanju ostali veći Turci od Turaka - bez ikakve namere da se omalovažavaju Turci ili neko drugi

Скоро нисам прочитао већу глупост........:roll::roll::roll:

Do tada, Nišlije, klonite se lutalica! I prema preporuci jedne od organizacija za zaštitu životinja, slobodno možete da ubijete životinju ako procenite da je podivljala i ako vam je život ugrožen. Pri tom vodite računa da ne prekoračite nužnu odbranu.

Mozda je bas to na cega se oslanjaju nase vlasti, to da postoje ljudi koji ce jedva docekati ovakav poziv i poceti da ubijaju te lutalice. Njima dobro, nisu se zamarali a lutalica nema... ali sta je sa tim jadnim zivotinjama koje su takve jer nemaju izbora za bolje, koje su ostavljene i napustene bez ikakve pomoci, koje su samo trazile da ih neko negde smesti i nahrani a umesto toga zbog necije nemarnosti i mrznje dobiju linc.... Malo da se dignemo iznad sopstvenih trenutnih razmisljanja i pocnemo da mislimo o tome kao o problemu koji nije resiv necijim spaljivanjem, kamenovanjem.. i verujem da bi se brzo naslo resenje. Ne moze to samo jedan covek moraju se svi opametiti i zapitiati kako drugacije a da to nije nasilje.

Lepo receno joiv i slazem se sa tobom. Zao mi je sto je to sto pises (izdizanje iznad problema) - po tebi, meni i slicnim nama - vrlo izvodljivo, ali deo ljudi koje srecemo i na ovoj temi i na nekim drugima - ima takvo ogranicenje uma da ga nista osim linca koji procitasmo iznad, nece interesovati. Jer, njih ne zanimaju napustene zivotinje, nije ih briga, to je samo hobi, igra besposlenog sveta koji ne zna sta ce sa sobom... Nas, koliko mi se cini, zanimaju razni problemi, ne samo ovde izlozeni, ali ne bih rekla da je i u obrnutom slucaju tako, a to nas vraca na neke statistike i podatke o ljudskom ponasanju i vrlo precizno nam pokazuje ko je kakav.

U ovom tekstu ima i deo sa podnaslovom "Kako da se sacuvate od agresivnih ljudi". I to je problem i to ne mali, jer vec odavno ne mozemo biti sigurni kako ce reagovati osoba koja je zapocela konflikt, sta nosi u dzepu, a spremna je da upotrebi...

Par puta sam, nazalost, imala takvo iskustvo i bilo je jezivo, blago receno. Ne znam, hvala Bogu, kako je bilo onima koji su nastradali od pasa, ali znam kako izgleda kad imas posla sa osobom koja se ne ponasa normalno i na pravdi Boga bi da te posalje istom..

Vrlo zanimljivo ali ja sam u zivotu imala veliki problem sa divljom, pobesnelom mackom i u tom momentu nisam znala da li da vristim ili da se smejem, mala je bila ali je delovala prilicno krvolocno...da nisam videla sopstvenim ocima ne bih verovala...

Elem, kao najveci problem izdvajam jednog rotvajlera koji me napada punih 12 godina, kao onaj krokodil kapetana Kuku. Kako moram da prodjem pored njegove ograde (visoke btw 1,5m a pas ima 40kg kao nista) on se pritaji i onda iz sveg glasa zaurla i tresne o ogradu, meni se kosa podigne na glavi, izbezumi me svaki put i tako 12 godina...malo je utihnuo u poslednje vreme, valjda zbog starosti. Kada imam goste zaobilazim celu ulicu kako bih usla na drugi ulaz, zet ne zeli da prolazi sa te strane a vlasnici nista...niti da ga vezu, niti da ga dresiraju...

Pala mi je na um ova prica jer sam pre dva dana dozivela nesto slicno, prelazila sam preko malenog trga ispred osnovne skole, dvojica setaju teen rotvajlera koji bez lanca, sasvim pusten u sred bela dana skakuce oko njih, da je manji pas slika bi bila preslatka ali rotvajler pubertetlija nije ni najmanje naivan...elem on se fino zatrci ka meni i ja ustuknem sto je cini mi se bilo simpaticno vlasniku koji mrdnuo obrvom nije, inace se pasa ne plasim i nisam ustuknula iz straha vec zbog suknje koja je bila leprsava i do poda...kuce jel dodje do mene, njuska i krene da skoci na sta ja vlasniku kazem "molim vas jel mozete da ga pomerite" a on meni odgovara "ma on se samo igra, nece on" na sta ja njemu kazem kako se ne plasim ali iscepace mi suknju...elem skupim ja svoju suknju u ruke i pozurim najbrizm hodom kao da bezim od poplave...proslo je dva dana od tada i ja nisam nista primetila, sada vadim iz ormana svoju suknju koja je doneta iz inostranstva i za moje pojmove je bila skupa i imam sta da vidm - povucenu petlju na dnu...i ko ce sada meni da nadoknadi njenu vrednost? Da je lutalica svojim kandzicama ovo uradila ne bi mi bilo ovoliko zao, to je nesrecan slucaj, desava se ali necija bahatost, bezobrazluk i sebicluk su mene najpre ponizile jer sam skupljala u ruke odevni predmet em u sred bela dana em u sred centra grada a potom izveli iz takta jer em je suknja skupa em ne mogu ovde da je kupim sve i da hocu...

...takvi vlasnici pasa radjaju bes kod obicnih ljudi...cista drskost a ja sam u svim organizacijama za njihovu zastitu i pse zaista volim, lutalice su najmanji problem...nevolja su pojedini vlasnici...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back