Vrlo zanimljivo ali ja sam u zivotu imala veliki problem sa divljom, pobesnelom mackom i u tom momentu nisam znala da li da vristim ili da se smejem, mala je bila ali je delovala prilicno krvolocno...da nisam videla sopstvenim ocima ne bih verovala...
Elem, kao najveci problem izdvajam jednog rotvajlera koji me napada punih 12 godina, kao onaj krokodil kapetana Kuku. Kako moram da prodjem pored njegove ograde (visoke btw 1,5m a pas ima 40kg kao nista) on se pritaji i onda iz sveg glasa zaurla i tresne o ogradu, meni se kosa podigne na glavi, izbezumi me svaki put i tako 12 godina...malo je utihnuo u poslednje vreme, valjda zbog starosti. Kada imam goste zaobilazim celu ulicu kako bih usla na drugi ulaz, zet ne zeli da prolazi sa te strane a vlasnici nista...niti da ga vezu, niti da ga dresiraju...
Pala mi je na um ova prica jer sam pre dva dana dozivela nesto slicno, prelazila sam preko malenog trga ispred osnovne skole, dvojica setaju teen rotvajlera koji bez lanca, sasvim pusten u sred bela dana skakuce oko njih, da je manji pas slika bi bila preslatka ali rotvajler pubertetlija nije ni najmanje naivan...elem on se fino zatrci ka meni i ja ustuknem sto je cini mi se bilo simpaticno vlasniku koji mrdnuo obrvom nije, inace se pasa ne plasim i nisam ustuknula iz straha vec zbog suknje koja je bila leprsava i do poda...kuce jel dodje do mene, njuska i krene da skoci na sta ja vlasniku kazem "molim vas jel mozete da ga pomerite" a on meni odgovara "ma on se samo igra, nece on" na sta ja njemu kazem kako se ne plasim ali iscepace mi suknju...elem skupim ja svoju suknju u ruke i pozurim najbrizm hodom kao da bezim od poplave...proslo je dva dana od tada i ja nisam nista primetila, sada vadim iz ormana svoju suknju koja je doneta iz inostranstva i za moje pojmove je bila skupa i imam sta da vidm - povucenu petlju na dnu...i ko ce sada meni da nadoknadi njenu vrednost? Da je lutalica svojim kandzicama ovo uradila ne bi mi bilo ovoliko zao, to je nesrecan slucaj, desava se ali necija bahatost, bezobrazluk i sebicluk su mene najpre ponizile jer sam skupljala u ruke odevni predmet em u sred bela dana em u sred centra grada a potom izveli iz takta jer em je suknja skupa em ne mogu ovde da je kupim sve i da hocu...
...takvi vlasnici pasa radjaju bes kod obicnih ljudi...cista drskost a ja sam u svim organizacijama za njihovu zastitu i pse zaista volim, lutalice su najmanji problem...nevolja su pojedini vlasnici...