A moja dobermanka proslog leta...na kupanju na Dunavu, na delu 'plaze' zvane 'kerecak' (tu vecinom dolaze ljudi sa psima). I moja blentavica pomisli od coveka da je obala ( a i vrag njih terao da se kupaju medju psima) i krene da se penje na njega
Ajde sto se uplasio, pa sto ga je ogrebala po ledjima, pa jos on kad je izisao krenuo da se dernja na mene, kerovi se moji postavili medju nas. Oni laju, pa prolajalo jos dvadesetak pasa. Frka neopisiva. Oce on da zove policiju, pita jel pas besan... kazem jeste, al na tebe, jel mu remetis koncepciju, hehe.
Smirim ga nekako, kazem da je tek naucila da pliva!
I sad do koga je?!?!? Do mene, 'gazde'?!?! Mozda! Pre par godina na izlozbi u NS se moj pokaci sa haskijem. Decko drzao svog na povocu od tri metra, ja svog na pola metra. Povucem svog psa, ovaj se drugi otme i u skoku me zapara prednjom sapom od kolena nanize. Izdere trenerku, krv posvuda. Dotrci veterinar, zaustavimo krv, ocisti. I ja drugi dan po tetalpan. I sta ?!? A inace taj haski 'miran'.
Raspisao se ja, ali ko dobro cita, shvatice. Nek vam ljudi koji zive u 'jevropi' kazu kakvi su propisi kod njih. Da, bio sam u jednoj od tih zemalja skoro - sa psima ulaze u robne kuce. Da, svi psi su vakcinisani,mikrocipovani.....
Samo se pise o obavezama, a o pravima..... nimalo.