Pobesneli psi lutalice po Beogradu u čoporima!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
hehe, uvek sam voleo da proučavam ljude koji na isti nivo spuštaju ljudski i životinjski život a tamane mrtvo meso sa ražnja svakom prilikom sto me navodi na pomisao prisustva kanibalizma :mrgreen:
Nego el znash ti kako su u doba kuge sterilisali? Jedino to moze da sredi situaciju u vašim domovima poprskanu mokraćama i balama. Evo sad je bilo na vestima da se reshava problem lutalica ;)

Samo mi opet krivo sto niko ne lovi ove raspale mačke koje se šugave vuku po haustorima i skaču na glavu kad se sidje u podrum po neshto :whistling:

Majke ti? Ti ponesi pistolj! :hahaha: Pazi se macke, znas kako ljudi imaju razne strahove nije sramota bojati se! Svi mi imamo strahove, al mogu tek zamisliti kako je tebi kad sretnes macku ili kucu:sad2: Ima jedan cika resava sve fobije cika psihijatar, moze i cika psiholog. Kazi nekom starijem da te odvede a mi smo tu u podrumu, ebg kasno smo skontali sta ti treba. Da si na vreme rekao mislim da bi te bolje razumeli, drzim ti fige. Da, kazu da casa mleka pred spavanje pomaze u takvim stresnim situacijama.:hvala: mlakog!

mnogo si ti bezobrazan znas?
tako mozes da pricas i da se sprdas sa nekim tvojim pajtosima,jel ti jasno?
da se smiris ti malo,sram te bilo

Sta pričaš bre ti? Opet si ustala na levu nogu a mačka zashorala papuche :hahaha:
Aj sta vam je, danas ne može čovek da se našali sa moderatorom a da ga ovaj ne banuje...
Eee potpuno je bilo drukčije kada sam se ja učlanio na krstu 2004 godine, ti si bila josh mala :)

Sta pričaš bre ti? Opet si ustala na levu nogu a mačka zashorala papuche :hahaha:
Aj sta vam je, danas ne može čovek da se našali sa moderatorom a da ga ovaj ne banuje...
Eee potpuno je bilo drukčije kada sam se ja učlanio na krstu 2004 godine, ti si bila josh mala :)

rekoh ti,tako idi i sali se sa svojim pajtosima
mene zaobidji
ja nit sam tvoja drugarica nit nesto drugo
i malo pazi kako komuniciras sa ljudima

ja se sa tobom uopste ne slazem oko nekih stvari,pa opet ne vredjam....

rekoh ti,tako idi i sali se sa svojim pajtosima
mene zaobidji
ja nit sam tvoja drugarica nit nesto drugo
i malo pazi kako komuniciras sa ljudima

ja se sa tobom uopste ne slazem oko nekih stvari,pa opet ne vredjam....

Očigledno da se ne slažemo, ja sam skrenuo javnosti paznju na problem sa psima i mačkama lutalicama a ti si došla svesno da spamuješ temu skrivajući se iza moderatorske funkcije ;)
Toliko o tvom doprinosu u rešavanju ovog problema :mrgreen:
Dal ce negde u neki azil da ih strpaju, dal će da ih roknu mene apsolutno ne zanima - bitna mi je sigurnost najmlađih. Ali šta ja tu pričam... Vlasnicima domaćih životinja su iste uvek na prvom mestu ;)

Tuzno je to sto se desilo, i ne mogu ni da zamislim koji su strah pretrpele, ali da ima vise nas koji istinski brinemo za zivotinje ovakvih stvari ne bi bilo. Psi su prepusteni ulici bez hrane i vakcine protiv besnila tj adekvatne nege.

I sta je resenje?
Iskreno zao mi ih je ali mi zalije da me neki ugrize.
Najopasniji su napusteni psi.
Prosle godine me napalo 6-7 pasa usred Tasmajdana !!!
Sagnem se ja kobojagi da dovatim kamen (uvek dosad je palilo) kobojagi ih gadjam -NISTA.
Tek onda vidim medju lutalicama 2-3 psa sa ogrlicama, oni ih predvode i ne jebavaju foru sa kamenom.
Jedva sam se izvuko, sva sreca da se to desilo na ulazu u park, pa sam se vratio i nastavio ulicom.
Sretnem uniformisane kerove -stoje iza drveta i cekaju srbendiju koja lakomisleno prolazi kroz crveno i pozalim im se.
"Neeeemozemo im nista. Ranije zatvorimo kraj (obezbedimo) i onda lovci to pobiju,sad BB nam hebe kevu."
:rtfm::rtfm:

Otad propagiram kamenovanje i likvidaciju.

.

Mene bre nikad nijedan copor ni lutalica, uopste pas na ulici nikad nije napao, ama u zivotu. A zivela sam od Mirijeva, preko Julinca, Vracara do Karaburme, svuda sam stanove izmenjala, i milijardu puta sam naletala na kucice u coporima, prodjem ja pored njih i oni pored mene k'o pored turskog groblja. Ni ne pogledaju me. Najvise me iznerviraju oni sto ih cuvaju ljudi u dvoristu, pa kad prolazis on se scucuri pored ograde da ga ne vidis, a ti ko po pravilu zamisljen, i tek odjednom pored uva cujes AVAVAVAVAV, ma iz pameti me istera, odskocim 2 metra uvis, sunjala jedna bezobrazna. Kad mi se to desi uredno izbacim ceo reperoar psovki, a posle ocu da umrem od smeha zamisljajuci kako li to izgleda nekom ko gleda sa strane :lol:

I sta je resenje?
Iskreno zao mi ih je ali mi zalije da me neki ugrize.
Najopasniji su napusteni psi.
Prosle godine me napalo 6-7 pasa usred Tasmajdana !!!
Sagnem se ja kobojagi da dovatim kamen (uvek dosad je palilo) kobojagi ih gadjam -NISTA.
Tek onda vidim medju lutalicama 2-3 psa sa ogrlicama, oni ih predvode i ne jebavaju foru sa kamenom.
Jedva sam se izvuko, sva sreca da se to desilo na ulazu u park, pa sam se vratio i nastavio ulicom.
Sretnem uniformisane kerove -stoje iza drveta i cekaju srbendiju koja lakomisleno prolazi kroz crveno i pozalim im se.
"Neeeemozemo im nista. Ranije zatvorimo kraj (obezbedimo) i onda lovci to pobiju,sad BB nam hebe kevu."
:rtfm::rtfm:

Otad propagiram kamenovanje i likvidaciju.

.

Resenje? Pa mnogo ljudi mora biti ukljuceno u resavanje tog problema. Pocev od nas samih, sto znaci da ih ne ostavljamo i da se trudimo oko pronalazenja ukoliko nam zbrisu, onda da ih ne ucimo da budu agresivni ( tu mislim na ono sto se obicno radi sa nekim psima, borbe i napuckavanje na sve sto prolazi pored njih), i da svojim glasom pokazemo da nam je stalo da u nasoj zemlji ima sto vise dobrih azila za zivotinje... za ostale stvari nisam kompententna da komentarisem kako bi i sta trebali raditi nadlezni organi. Kazes da ti je zao tih lutalica i da ti predstavljaju problem i da zato propagiras kamenovanje i likvidaciju. Pa cu ponoviti opet isto pitanje koje sam vec nekom uputila: Da li svaki problem resavamo nasiljem? Imaju mi komse macke, lepe mace, ali urnisu zbog parenja, i sta ja tu da radim tek tu nema resenja pa ne moze ih covek vezati. Smeta mi nocu kad me probude, ipak razumem priroda je to, i nikad mi nije palo na pamet da ih kamenujem. Opasnost postoji i od pijanih vozaca i zakon neki postoji pa iznova slusamo o nastradalim zbog voznje nekog tamo u alkoholisanom stanju, nisam cula da je neko kamenovao te ljude. Zasto bi onda zivotinje? Zato sto su zivotinje, zato sto su slabiji, zato sto nisu zasticeni....

Ako ikad pozelim da mi nesto pisa po stanu -nabavicu macku.
Zasto da opterecujem time komsijsku macu.:mrgreen:
Predlazes da kad iduci put pobegne tigar ili leopard iz zo vrta, ga ne ubijamo, to je samo zivotinja i nije ona kriva...ILI ZATO STO BI ON MOGAO I TEBE...
Ne mora MNOGO ljudi da bude ukljuceno u resavanje problema- vec VI koji zelite da imate ljubimce.
Tacno -kazes nisu zivotinje krive i nisu. Znaci vataj ljude, ...a kazu kod nas samo KAZNA ima rezultata, znaci kazne.
Setanje bez korpe i povoca- kazna, PUSTANJE po parku u kojima to nije dozvoljeno- kazna. Da ne pominjem govanca po celom Vracaru KAZNA
Kakve su to idiotske fore, 'nece on voli decu' a u parku propisano ne moze bez korpe i povoca.
I ja mozda volim da pucam, al milicija dodje ako pucam s'terase. (da ne bi trubili kako sam manijak koji senluci i da bi zato ubijao ziv. ovo je bila samo ilustracija)
Onda vidim da je neophodno uvodjenje taksi za zivotinje i cini se da su odredjene niske takse za ono sto zelite da uradite (azili i dr.) jer objekti su neophodni odmah, a od tog novca treba te pse i hraniti dok zive 10-tak godina, ili mislite da se medjusobno kolju po tim azilima.
Znaci nikako ne prihvatam da
-treba zbog komsine zivotinje ili lutalice da trpim uznemiravanje bilo kakve vrste (grebamnje,ujedanje,zavijanje i dr. 'komunalni' prestupi)
-treba nas ostale to nesto da kosta
Sta radite u vasim stanovima to je vasa stvar, sve dok ne smeta okolini.

Ilistracija sa pijanim vozacima (od kojih stradaju drugi LJUDI) je toliko ..da necu ni da je komentarisem, ali ko da je Gebelsova doktrina i cudi me odkud se zapatila kod humanista i ljubitelja zivotinja.

Moj 'komsa' imao velikog glavatog terijera. Po njemu, bio 'nestasan' pa je grickao -igrao se (onako u prolazu) 2-3 puta komsiluk.

On se samo ponekad izvinjavao, i iako je 90-tih dao za to vreme ogroman novac za 'skolovanje' psa, kad je i njega gricno odma ga je uspavao.....
Da nije to ono- 25 po tudjem :guza: nije nista?!

A da li sam ja pomenula da treba drugi trpe neciji nemar (nebrigu) prema zivotinji? Cini mi se da ovde ako nemas sta napisati onda najbolje izvrni reci i kreni ponovo. Odmah na pocetku posta sam ti rekla da prvi mi ljubitelji zivotinja ako vec zelimo da ih imamo moramo naucit kako da se ophodimo sa njima, sta da ih ucimo i kako da ih cuvamo. Ali tebi je ocigledno lakse da shvatis onako kako bi ti hteo jer drugacije ne bi bilo rasprave i postova. I nesto mi se cini da nismo pominjali smrtne opasnosti tvog prezivljenog napada od strane lutalica ali si ti ipak resio da ih kamenujes. Trudim se da te razumem od pocetka i verujem da mnogi ljudi koji idu ulicom ponekad strahuju da ce ih napasti neki besan pas, ali nisu krivi psi zbog toga vec oni koji nisu znali brinuti o njima ili jednostavno nisu hteli. Takve treba da napadnes a ne npr mene koja nikad ne bi dozvolila da se drugi uplase mog psa. Postujem zakone jer ima mnogo ljudi koji se plase psa, i ja imam malu decu i ne volim da vidim psa koji ce obaviti nuzdu na mestu gde se dete igra, ali ti kazem to je vlasnik duzan da nauci svog ljubimca i niko drugi ne treba to da trpi. Ako je pas lutalica zar je on kriv sto je u njegovoj prirodi da se snalazi na nacin koji jedino zna ukoliko nema koga drugog da mu pomogne. Sve te lutalice zavise iskljucivo od nas ljudi i mi treba da budemo ti koji ce im pomoci da znaju sta kada i kako. I normalno da cu podrzati uspavljivanje psa ukoliko ne postoji druga opcija za njegovo izlecenje i ako njegov ostanak u zivotu predstavlja pretnju za nekog drugog.

Ja sam samo protiv nasilja nad lutalicama i sve vreme samo to govorim. Da se problemi sa lutalicama probaju resiti na drugi nacin a ne izivljavanjem i kamenovanjem istih. Kako i na koji nacin sam vec iznela pa ne bih da se ponavljam. A ako ce moje reci da posluze za izvrtanje i skretanje paznje na tigrove i lavove, to vec nije moj problem. Ovde sam da bih dala neki doprinos u ubedjivanju ljudi da je NASILJE nad tim lutalicama pogresno, i da uvek treba probati ljudskim u nama resiti neki problem.

Poslednja izmena:
Tuzno je to sto se desilo, i ne mogu ni da zamislim koji su strah pretrpele, ali da ima vise nas koji istinski brinemo za zivotinje ovakvih stvari ne bi bilo. Psi su prepusteni ulici bez hrane i vakcine protiv besnila tj adekvatne nege.

Za ovakvo stanje krive su najvise organizacije za zastitu zivotinja koje umesto da stite zivotinje stite neodgovorne vlasnike i verovatno maznjavaju lovu za to. Da su hteli nesto dobro da urade mogli su jer su imali odredjen uticaj na vlast a i podrsku gradjana. Sad im niko i ne veruje jer se oglasavaju samo kad je neka zivotinja povredjena koristeci nesrecni slucaj za licnu promociju. Sramota!

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back