Instant kafa
Primećen član
- Poruka
- 770
Nigde nisam rekla -cista represija a li represija mora da bude osnov. Nigde nije uspelo ali u Srbiji jedino to uspeva. Naravno da edukacija treba da ide paralelno sa tim, jer glupo je kaznjavati ljude a neobjasniti im zasto.Ovo o metodama moras da mi objasnis, ne znam za kakve si ti metode. Ti si, kako ja zakljucujem, isljucivo za promenu svesti represijom. To nikada nikome nigde nije uspelo. Cista represija, bez edukacije i prevencije, ne daje rezultate. A imam iskustva sa poslovima koji se zasnivaju na na prinudi.

Ako je pas propisno vezak onda vlasnici nisu krivi.E pa vidis, nisu. Kad sam ja bila mala, bili smo na moru, mama i tata su leskarili i suncali se, a meni je bilo dosadno pa sam prisla teti i njenom pekinezeru da pomazim kuce, teta nije videla moju nameru (pas je bio uredno vezan), ja sam krenula rukom ka psu i on me malo capio. Nije me povredio, ali me zakacio zubima. Ko je tu kriv?
Za ovaj drugi slucaj koji pominjes ne znam. Nikada nisam dozivela da neko pusti psa iz dvorista ili s povoca na ulicu. Bilo kakvog. Ako ima takvih, treba prijaviti i kazniti.
Nemoj da mi pricas da nisi videla ljude koji bez povoca setaju pse. Pune su ih ulice. Pre par dana mi se ispred nogu stvorila 2 pit bula i pocela da reze a za njima je isao vlasnik i onda je povocem koji mu je bio u ruci poceo da ih mlavi jer sam ga pitala da li je ok sto tako pusta pse. Onda sam jopet ponovila pitanje gledajuci sta nesrecnik radi tim zivotinjama. Scena koja se moze videti svaki dan. Bahati vlasnici zlostavljaju i ljubimce i ljude oko sebe.
Gde god da zadjes u prigradsku ulicu (sa stambenim kucama i dvoristima) naleteces na bar jedno kerce koje ce te napasti. Prosetaj pa vidi o cemu pricam.

A kome da ih prijavis? Policija ne reaguje ni na ozbiljnije stvari. Veca se prasina podigne kad neko naudi zivotinji nego kad neko dete bude osakaceno. Zato i postoji revolt obicnih ljudi.