Po svom liku?

• Začetnik teme Začetnik teme Jacob
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mat 26:24 Sin čovečiji dakle ide kao što je pisano za Njega; ali teško onom čoveku koji izda Sina čovečijeg; bolje bi mu bilo da se nije ni rodio onaj čovek

A taj pajser (coveciji sin) nije izdao coveka, nije li njegov tata (covecijeg sina) razbijao ljudskoj deci glave kamenjem?........ ko je koga izdao, covek njega ili on coveka?

ukljuci mozak, po prirodi je dat da se koristi

nešto se pitam, ako je bog bio hemafrodit, a neke religije misle da jeste, da li to znači da je i čovek, stvoren po njegovom liku, takođe hemafrodit?
u prevodu, da svaki čovek u sebi ima i muške i ženske principe, odnosno i adama i evu.
:think: kada bi znao da je ova hipoteza istinita, mnogo bi mi jasnija bila priroda porekla homoseksualaca.

Jer su stvoreni po božijem liku, ili kako ti to voliš da kažeš "sa božijim karakteristikama"? Možda zato ;)

Pre ce biti da je ovaj stih: Isaija 14,12. Како паде с неба, звездо данице, кћери зорина? Како се обори на земљу који си газио народе?(Lucifer)
Isaija 59,2. Него безакоња ваша раставише вас с Богом вашим, и греси ваши заклонише лице Његово од вас, да не чује.
Matej 7,22. Многи ће рећи мени у онај дан: Господе! Господе! Нисмо ли у име Твоје пророковали, и Твојим именом ђаволе изгонили, и Твојим именом чудеса многа творили?
23. И тада ћу им ја казати: Никад вас нисам знао; идите од мене који чините безакоње.
I Jovanova 3,10. По томе се познају деца Божија и деца ђавоља: који год не твори правде, није од Бога, и који не љуби брата свог.
11. Јер је ово заповест, коју чусте испочетка, да љубимо један другог.
12. Не као што Каин беше од нечастивог и закла брата свог. И за који га узрок закла? Јер дела његова беху зла, а брата му праведна.

Не мора да значи да ако га је створио по свом лику да има црева и ђоку. Може да представља лик по особинама, духовни лик. Нпр. људи су креативни баш као и Бог. Мада има и животиња које су као креативне нпр. дабар, али људска креативност је далеко већа, људи нека своја дела стварају из љубави као нпр. сликар слику или вајар кип, док дабар не прави брану јер то воли него зато што мора.

Мада опет, може да значи да је Бог исти као ми. Скоро сва жива бића имају нешто заједничко: Очи, уста, нос, уши, ноге, срце, мозак итд. Сисари су готово индентични (2 ока, 2 увета, један нос, један уста итд.). То може да значи да су таква створења настала Божјим пресликавањем себе само мало модификовања и улепшавања.

Што се мене тиче, за мене Бог може да има било какав облик, да буде и човек, да буде и јелен и пчела. Свети Дух се обично приказује као голуб, а не као човек.

За крај, нико Бога видео није, па ни не зна како Он изгледа ;)

беспредметно,а можда и немогуће даншњем човеку(потрошачу,зависнику)да схвати духовност,јер је превише горд и при таквом покушају би схватио да је ништаван,бедан,па ће се радије заварати мишљу да му то није потребно и да нема никакве користи од тога
већина данашње малограђанштине(верујући и неверујући)Бога доживљавају(замишљају)као старца седе браде обученог у бело који"тек тако"баца неке чаролије(добро и зло)и чак ГА поистовећују са људским бићем:hahaha:

Ako se ugleda na Mateju, mladog neozenjenog muskarca kojeg je Isus drzao u krilu teseci ga provlaceci mu ruke po kosi, saputajuci usput nezne reci, onda je bolje da ga sebi odsece.

A gde nadje da ovo pise, bas interesantno:think:

- - - - - - - - - -

A ko je stvorio pakao?

Ovo je odgovor, Otkr.19,20. И би ухваћена звер, и с њом лажни пророк који учини пред њом знаке којима превари оне који примише жиг зверин и који се поклањају икони њеној: живи бише бачени обоје у језеро огњено, које гори сумпором.

Otkr 20,10. И ђаво који их вараше би бачен у језеро огњено и сумпорито, где је звер и лажни пророк; и биће мучени дан и ноћ ва век века.

Ovo je odgovor, Otkr.19,20. И би ухваћена звер, и с њом лажни пророк који учини пред њом знаке којима превари оне који примише жиг зверин и који се поклањају икони њеној: живи бише бачени обоје у језеро огњено, које гори сумпором.

Pa tu ne piše ko ga je stvorio

4.jpg

Sad se nesto pitam, ako je Bog stvorio coveka po sebi, sta ce bogu probavni sistem ako ne jede ili sta ce mu polni organi kad nema zenu? :think:
Kada gledaš nekoga - ne vidiš što je u njemu.
Po IZGLEDU Boga Oca Jahve,
može značiti - vanjski izgled,
ali to ne mora značiti i unutarnji izgled.

Trudi se biti ispravan, pa ćeš TO pitati Boga Oca Jahvu.

Back