Po čemu se Jehovini svedoci razlikuju od pravoslavne vere?

• Začetnik teme Začetnik teme hm337
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Sta je tebi problem jel umes ti lepo da pricas bez vredjanja?
Nisam ja duzna ko ti da visim ceo dan na forumu da bi ti odmah odgovorila.
Znas li ti sta je uljudnost i stpljenje i postovanej tudjeg.

Ako nisi znao ti stihovi se mogu primeniti na druge stvari.

Mogu se primeniti na ljudsku licnost.
plodovi su osobine.
I kakve osobine neko ispoljava on je takav.
To ga deklarise.
Takodje plodovi su dela.
Ti stihovi razotrivaju svakog coveka ko je.

Dakle svaki covek sebe deklarise na osnovu plodova - dela.
Matej 7
“Prepoznat ćete ih po plodovima njihovim. Zar se grožđe bere s trnja ili smokve s čička?” (Matej 7:16
dalje se kaze
21 Neće svako tko mi govori: ‘Gospode, Gospode’, ući u kraljevstvo nebesko,
nego onaj tko vrši volju Oca mojega koji je na nebesima.

Eto tu se vidi da nista ne znaci nekome koji se samo deklarise kao vernika
ako nema dela vere - ako ne vrsi Bozju volju.

A JS se razlikuju po tome sto vrse Bozju volju.

A lazni proroci ili lazni ucitelji su ti koji govore a ne rade onako kako Bog zahteva.
Isus ih je razotkrio kao licemere kada je rekao:
Matej 23

3 Zato činite i držite se svega što vam kažu, ali ne činite po njihovim delima[, jer govore, a ne čine.

i ostale karakteristike

8 A vi ne dozvolite da vas zovu učiteljima,*jer jedan je vaš učitelj, a vi ste svi braća.

9 I nikoga na zemlji ne zovite ocem, jer jedan je vaš Otac — onaj koji je na nebesima.

23 „Teško vama, pismoznalci i fariseji, licemeri, jer dajete desetak od nane i kopra i kima,
a zanemarili ste ono što je u Zakonu važnije: pravdu, milosrđe i vernost.

Ovo prvo je trebalo činiti, a ono drugo nije se smelo zanemariti.

24 Slepe vođe, koji cedite piće da ne biste progutali komarca, a gutate kamilu!

25 „Teško vama, pismoznalci i fariseji, licemeri, jer spolja čistite čašu i činiju,
a iznutra su pune grabeža i neumerenosti.
samo ti vredjaj i spamuj, opet si sakrila da se Hristove reci odnose na lazne proroke, a ne na sve ljude kako ti kaza, pa sl... evo, zasto ne ucis is biblije JS 15 „Čuvajte se lažnih proroka+ koji dolaze k vama u ovčijem runu,+ a iznutra su grabljivi vukovi.+ 16 Prepoznaćete ih po njihovim plodovima.
ZNACI, ti znas da se ovo odnosi na JS, pa zato krijes i aplikujes na sve ljude - kakve veze svi ljudi imaju sa laznim prorocima, - makes no sense to me.

Ti vredjas ne mozes lepim recima da se sluzis
Bog mrzi trule reci
sto te ja vredjam, ako trazim po vasoj bibliji jel kaze za sve ljude ili za lazne proroke, ili doslovno, stojinkod vas rec DOSLOVNO, ne bogati, vec siromasni...i zakljucim da zbog savesti i trzisnog morala ti to radis,sve se vidi, nemam razloga da te vredjam... sto te ja vredjam, ja cak trosim vreme i proveravam, jel si ti tako naucena, ili ne, sta zaista pise u VASOJ BIBLIJI, sa vaseg sajta, zasto krijes, zasto se tamo krije doslovno u fusnoti -pa pevam, savest pece, gori vatra, lalala, ne vredjam te ja. EDIT - samo tvrdim da vas PECE savest.

Poslednja izmena:
Sto se pusenja tice... Nije li sv. Nikolaj srpski pušio pa je proglašen za sveca. E sada ako svetac može da puši zašto neko misli ne bi pročistio šušenje,. Ne ulazim da li duvanom ili nečim opuštajućim :andjeo:
Pa to je pogresno sto je proglasen za sveca, a sa porokom
Takodje je pogresno ljude proglasavati svecima.
Svetac - znaci svet moralno cist bez poroka

Ja znam za dve, a priznajem da nisam stručnjak za tu oblast kao ti.
Imas HAC (najvece), pa Reformni pokret (Moravska), pa Reformni pokret Medjunarodna zajednica ASD (Grcica Milenka)... Nekada smo imali i Trecedelce, pa pokret Gospod pravda nasa...
Ovde ne govorim o ostalim crkvama i verskim zajednciama koje svetkuju Subotu a nisu adventisti...

Оно, што је мене занимало одувек је зашто су те ствари уопште битне? Ево, лупам, тачка 5.
За кај је битно да ли је душа у крви или није (у мозгу, коштаној сржи, срчаној опни) ? Које су последице тога ако јесте или ако није?Зашто је битан облик дрвене грађе на којој је разапет Христ? Итд..

Pa i nisu izucavaoci Biblije I ako je znaju drze se onoga sta crkva propisuje
a ne Biblija
Njima je dosta toga sveta tajna
Otkrivenje ne znaju niti ga tumace
dok Js znaju celu Bibliju.
Bez ljutnje, ali onaj ko za sebe tvrdi da sve zna dok drugi ne uglavnom se smatra nadmenim i uobraženim. Ne mislim samo na ovo nego i inače u životu.

Back