PMS i vashe muke...

ja nesto nemam problema sa PMS-om i vala nikad nisam ni imala.Jedino me ponekad dan dva pred mecu bole malko noge i krsta.A sto se tice raspolozenja...ja sam vecito histericna,neuroticna i nadrkana tako da razlike nema :)..samo me nervira sto nocu obavezno probije,stavim dva komada onako ko pampersom se oblozim :) i opet probije hbt....

Da li i vas muchi premenstrualni sindrom?? Tj. onaj bljak osecaj pre nego shto bi trebalo da dobijete? Meni otprilike nedelju dana pre nego shto treba da dobijem pochnu da rastu i da me bole grudi,par dana pre mi se jako naduje stomak i ponekad imam dijareju i jaaaaaaaaako puno se znojim. A shto se psihichkih simptoma tiche jako sam nervozna,anksiozna,rasejana i slichno. A vi?

e bas tako i ja...samo i par dana posle su mi grudi natecene... :(

E neka je tema, i trebala je :)
Uzasne probleme sam imala, bolove, nesvestice...:dash::dash: ma idi.
Koji god lek da uzmem, ne racunajuc intravenozno, nista.
Ne pomaze, ili prvi put pomogne a posle opet isto.
Kafetin, brufen, aulin, rapten... nijedan.
Prosle god sam otkrila jedan kada mi se porodila drugarica.
Spasmex :D
Jedina mana je sto mu je dejstvo kratkorocno.
I prvi dan ga kombinujem sa jos nekim, rapten k i sl.
ipak savetujem da konsultujete lekara pre koriscenja ovog leka.
Meni nista drugo ne pomaze, a promenila sam i rezim ishrane i vezbanja i...
nema sta nisam probala

Sta je jatrogeno?

I inace, ako kafetin ne valja, sta je bolje, brufen ili diklofen?

...oštećuje bubrege usput( prosto rečeno, da ne zalazim u medicinsko obrazloženje)...
Ova druga dva su ista grupa lekova- nesteroidni antiinflamatorni lekovi...Malo deluju iritantno na sluznicu želuca, oa ako imaš taj deo malo osetljiviji- smetaće ti i jedan i drugi...

Što neko reče- pij nanu i kamilicu.Ako ti pomaže.Većini ne pa ti preotaju lekovi...

ZAsto ne probate prirodan nacin? Zagrejati belim vinom natopljenu tkaninu i staviti oblog..i dobro umotati..Ili Ginger..djumbir u prahu...caj(izguglaj recept) ...pomaze...
U krajnjem slucaju -ima lekova na biljnoj bazi..samo pitati u apoteci .)

Back