PMS i vashe muke...

PMS mi nikad, ali nikad nije izostao. :neutral:
uglavnom to bude nedelju dana pre mece,
i svaki put me psihicki pogodi na najgori moguci nacin,
prosto sebe zapanjim koliki pesimista umem da budem..

i da, pojacan apetit, migrena, razni bolovi..
kasika. :lol:

Da, čitala sam postove. To što ti imaš loše iskustvo ne znači da su svi ginekolozi ovog sveta debili. Da li to što je neko ginekolog u državnom domu zdravlja automatski znači da je nestručan? Mani me generalizacije. I mani me edukacije vezane za sredni vek. I mani me šta je danas kome prihvaćeno, ne vidim vezu sa mojim prethodnim postovima. I mani me procene šta mi smeta a šta ne!
tsk... pms?

Kod mene kako koji mesec, nekad sam nemoguca, dobijem napad neznosti, ali grublja varijanta :) i onda koga uhvatim, taj je nadrljao... I imam napade smeha, sama se bas super zabavim. A nekad samo imam fizicke reakcije (one nikad ne izostanu), tipa bol u stomaku i grudima, koje porastu za broj pa vise ne znam gde i kako da ih smestim, mucnina dan pre MS-a i sl.
I da, jedem kao mecava, a slatkise tamanim danima.

Uvek sam imala jako velike bolove prvog dana, prosto je cudo ako izostanu koji put. Bol je jedini simptom koji imam. Popijem Baralgin, nakon pola sata, sat popijem jos jedan i onda se uspavkam, nakon budjenja sam obicno mnogo bolje. Nikada tog prvog dana ne bih mogla da odradim obaveze mogu samo da lezim, previjam se i neretko se isplacem ali makar me brzo prodje

Užasno sam nervozna jedno sedam dana prije nego što treba da dobijem i to osjete svi u mojoj okolini, sve me nervira, stalno nešto zvocam i tražim razloge za svađu :evil:
Prvi dan me boli stomak ali to rješava jedan baralgin ili rapten k.

I evo zvanično objavljujem da sam u :pms: fazi :sad2:

:eek::eek:

pa meni je vec vise od mozda dve godine neredovan ciklus...

Idi kod ginekologa slobodno, to pokazuje da brineš o svom zdravlju i da si odgovorna, a ne da si promiskuitetna, k*rva...On/ona je pre svega lekar, to im je posao, i nema šta da ti bude neprijatno. Imaš pravo i da se raspitaš o kontraceptivnim pilulama, ako te to zanima, a na ginekologu je da proceni da li uopšte treba da te leči, da li će ti prepisati pilule, vaginalete ili nešto deseto... Opusti se i idi slobodno, i pitaj ih sve što te zanima! To je tvoje pravo, a njihov posao. Srećno!:)

Idi kod ginekologa slobodno, to pokazuje da brineš o svom zdravlju i da si odgovorna, a ne da si promiskuitetna, k*rva...On/ona je pre svega lekar, to im je posao, i nema šta da ti bude neprijatno. Imaš pravo i da se raspitaš o kontraceptivnim pilulama, ako te to zanima, a na ginekologu je da proceni da li uopšte treba da te leči, da li će ti prepisati pilule, vaginalete ili nešto deseto... Opusti se i idi slobodno, i pitaj ih sve što te zanima! To je tvoje pravo, a njihov posao. Srećno!:)

hvala idem prekosutra da vidim da zakazem pregled...:D

Aha, moja greska, izvinjavam se! To je jos jedna od onih prica da pilule za kontracepciju ne valjaju! Odavno nije bilo takavih tema.

Inace, mislim da cu dobiti danas (svi su simptomi). Dakle, mozda odlepim ovako na vas ovde posto nema druge zrtve!

PS-A pojacani seksualni nagon? To niko nema?

Ja imam problem konstantnog pojacanog seksualnog nagona koji prestane jedino u trenutku kad me zaboli stomak kad dobijem, a vraca se odmah nakon pola sata koliko treba brufenu da deluje...i zbog tog pojacanog seksualnog nagona ja sam konstantno nervozna i osecam se non stop kao da sam u PMS-u...eh kad bi to moglo da potraje samo nekoliko dana, ja bih bila najsrecnija...:(

Muka mi je i tipkati na ovoj temi kad se sitim PMS-a!
Em sto me drma migrena, sto sam zivcana, ja se u 2-3-4 ujutro dizem, necu reci jesti, vec zderati:dash::dash:
I to ne nesto lagano vec se frigaju jaja, peku kobasice, riblji fileti kao da je podne:dash:
I svaki put kazem necu...ali vraga ima nesto jace od mene:eek:

Ja sam uzimala kalcijum i magnezijum i povremeno B6 vitamin i svi simptomi su se primirili.Uglavnom bubuljice i potreba za slatkim i slanim.Isla bi do prodavnice,striktno da kupim cips,i pojela ga usput.Cokolade da i ne pominjem.:kolac:Ostali su mi samo "cudni zvukovi"u crevima tih dana,ali uzmem neki Espumisan ili Probiotik i resena stvar

Auuuuh,tema kao stvorena za mene.
Uzas,uzas. Proklinjem tu menstruaciju.

Chim mi prodju plodni dani,sutradan, pa do menstruacije me strashno bole grudi,rasplachem se svakih 10 minuta, non stop mi se neshto jede...

Al zato kad dobijem... Proklinjem dan kad sam se rodila i mislim da mi nikad vishe necje biti dobro! Boli, vrti mi se u glavi od bola, bol je toliki da povracam...
Noge mi otkazu,ne mogu hodati...
Jedino mi pomaze Voltaren Forte, al ni on vishe, prije sam pila 1, pa onda povecjala na 2, pa mi ni to ne pomaze... A onda na 3. Pa ni to.
Ne dozvoljava mi lichni farmaceut [ moj dragi :P ] da pijem vishe.
A mene toliko boli da bih strpala cijelu tablu,plus onu plastiku.
Katastrofa... I boli me sve vrijeme,mada slabije,tokom cijele menstruacije.

Ma uzas,uzas... :(

Back