PMS i vashe muke...

Imam tolike bolove prvog dana ciklusa, a nekad i drugog, da moram obavezno da koristim brufen, cak recimo moram da odlezim par sati, koliko me boli stomak, kosti, narocito karlica. Najvise me nerivra sto me sve to toliko izbaci iz koloseka, da ne mogu normalno funkcionisati, jos ako mi se desi da imam neki neodlozan put:dash::dash:

Uf, mene je ranije nenormalno bolelo, imala sam grčeve u stomaku i dnu leđa, povraćala sam, bila malaksala, jednom sam se i onesvestila, ma znalo se - prvi dan menstruacije ne izlazim iz kuće.

Tada sam pila baralgin ili brufen, to bi malo ublažilo bolove, čisto da mogu da zaspim.

Onda sam počela da pijem pilule za kontracepciju, i više nemam bolove, osim mali bol u dnu leđa na dan kada treba da dobijem... Ali tada se samo primirim, ugrejem, ako moram negde da idem popijem jedan brufen ili rapten k, i bolovi prestaju...

Ja koristim http://www.centar-zdravlja.net/lijekovi/269/voltaren-forte-tablete/.
Popijem jednu, eventualno dvije, jer je bash dobar [ili jak? :confused: ]
Uspava me i onda dok on proradi i odradi svoje, ja spavam i bukvalno prespavam bol.
Kasnije me samo malo ziga, ali to nije nishta u poredjenju sa bolom koji bih imala da ih ne pijem.
Nekad pokusham kao 'necu piti ovaj put, izdrzacu.' i nikad ne izdrzim.

Mislim,zashto da me boli,kad ne mora.:)
Zivjela farmacija! :worth:

Ja koristim http://www.centar-zdravlja.net/lijekovi/269/voltaren-forte-tablete/.
Popijem jednu, eventualno dvije, jer je bash dobar [ili jak? :confused: ]
Uspava me i onda dok on proradi i odradi svoje, ja spavam i bukvalno prespavam bol.
Kasnije me samo malo ziga, ali to nije nishta u poredjenju sa bolom koji bih imala da ih ne pijem.
Nekad pokusham kao 'necu piti ovaj put, izdrzacu.' i nikad ne izdrzim.

Mislim,zashto da me boli,kad ne mora.:)
Zivjela farmacija! :worth:

To i ja sebi kažem svaki put... ali džaba...

Ja nisam imala nikakve bolove dok nisam stupila u odnose...
Kako sam presekla...:rumenko::mrgreen: tako sam dobila bolne menstruacije...
Samo, mene boli prvi i eventualno drugi dan... popijem 1-2 tablete raptena K i prođe...
A nit imam obilne, nit dugačke... i bila sam i kod ginekologa, kaže da nije ništa... da će možda jednog dana prestati...:confused::D

Ne znam sta gore podnosim, PMS ili prvi dan MS.
U PMS-u sam namcor, i svi u mojoj blizini su nahebali.:evil: Istresem se na svakog ko mi se nadje pri ruci:rtfm: Lijepo mu ocitam lekciju. A tek pesimizam kad me opuca. Kao da nista lijepo nisam dozivjela u zivotu. Zlo i naopako.:dash: I ti psihicki problemi rijetko izostaju. Tu su i fizicki problemi tipa oticanja grudi i napuhanost, kao i bubuljice. A zelja za slatkim i bilo kojom vrstom hrane je neutoljiva.:pms:
E onda cim dobijem MS, ali istog trenutka dobijem ruzicastu sliku. Sve mi je lijepo i sve volim. Nista nije tako crno i nerjesivo:manikir:. Ali prvi dan kada krenu bolovi u stomaku, ledja, noge, ruke, ma kao da me je kamion udario. Taj dan sam totalno disfunkcionalna. Tablete izbjegavam koliko je moguce, praktikujem da se lijepo sklupcam, utoplim i od sve muke zaspim. Kad ustanem vec sam bolje, valjda se malo smirim.
A zelja za seksom, koja je vec spomenuta, ne logicno, ali ja je imam pred MS i u toku MS.:rumenko:

Ne znam sta gore podnosim, PMS ili prvi dan MS.
U PMS-u sam namcor, i svi u mojoj blizini su nahebali.:evil: Istresem se na svakog ko mi se nadje pri ruci:rtfm: Lijepo mu ocitam lekciju. A tek pesimizam kad me opuca. Kao da nista lijepo nisam dozivjela u zivotu. Zlo i naopako.:dash: I ti psihicki problemi rijetko izostaju. Tu su i fizicki problemi tipa oticanja grudi i napuhanost, kao i bubuljice. A zelja za slatkim i bilo kojom vrstom hrane je neutoljiva.:pms:
E onda cim dobijem MS, ali istog trenutka dobijem ruzicastu sliku. Sve mi je lijepo i sve volim. Nista nije tako crno i nerjesivo:manikir:. Ali prvi dan kada krenu bolovi u stomaku, ledja, noge, ruke, ma kao da me je kamion udario. Taj dan sam totalno disfunkcionalna. Tablete izbjegavam koliko je moguce, praktikujem da se lijepo sklupcam, utoplim i od sve muke zaspim. Kad ustanem vec sam bolje, valjda se malo smirim.
A zelja za seksom, koja je vec spomenuta, ne logicno, ali ja je imam pred MS i u toku MS.:rumenko:

ovo je bas logicno..
u periodu ovulacije i kad su ti krvni sudovi rasireni..tad je faza - prihtelo mi se..

sto kaze moja prijateljica - ma tad bih i na menjac sela :mrgreen:!

Da li i vas muchi premenstrualni sindrom?? Tj. onaj bljak osecaj pre nego shto bi trebalo da dobijete? Meni otprilike nedelju dana pre nego shto treba da dobijem pochnu da rastu i da me bole grudi,par dana pre mi se jako naduje stomak i ponekad imam dijareju i jaaaaaaaaako puno se znojim. A shto se psihichkih simptoma tiche jako sam nervozna,anksiozna,rasejana i slichno. A vi?

Naduje mi se stomak,grudi me boleeee,razdrazljiva sam,napeta....
sva sreca pa mi se ne desava svakog meseca
a sve simptome resavam - cokoladom :mrgreen:

Da li i vas muchi premenstrualni sindrom?? Tj. onaj bljak osecaj pre nego shto bi trebalo da dobijete? Meni otprilike nedelju dana pre nego shto treba da dobijem pochnu da rastu i da me bole grudi,par dana pre mi se jako naduje stomak i ponekad imam dijareju i jaaaaaaaaako puno se znojim. A shto se psihichkih simptoma tiche jako sam nervozna,anksiozna,rasejana i slichno. A vi?

Nisam imala tih problema dok se nisam razbolela...a onda sam dobila sve moguće i nemoguće simptome...

Upravo me ubija PMS :(..nervozna sam, jedem kao ala, sve sto vidim :)..posvadjala sam se sa, najmanje, dvoje ljudi, ma diiivnooo!!!

Vitamin B u velikim količinama, tačnije Bedoksin. Po savetu lekara pijem ga 2 x dnevno po 4 tablete i od tada nema razdražljivosti, plača, napetosti. Bol je manji i to rešavam Brufenom od 400mg. Jedna tableta u toku jednog meseca nije ništa :)

da li srce nosis pre nego sto dobijes (i koliko dana pre) ili bas kad krenu bolovi?

"Srce magnetno"...se lako kaci na delove odece...BASH na mesta gde najvishe boli..ili na akupresurne tacke..trebalo bi izguglati koje su akupresurne tacke za ublazavanje menstrualnih problema...to i na ta mesta staviti magnete...

A ne mora ranije da se stavlja...kada boli-tada stavish...Srce jeste malo skupo..postoje i jeftinije varijante(kod kineza ima magnetnog nakitra) no...ipak treba biti oprezan...ukoliko se pojave vrtoglavice..ili poveca pritisak..telesna temperatura...skloniti magnete...znaci, kontrolisano primenjivati, radije u kracim intervalima( do 15-20 min) ..nekoliko puta dnevno..i piti 2-3 case vode po seansi.
:super::bye:

Postovane, koje imate probleme sa PMS-om, imam zanimljivu novost za sve nas koje se smaramo bolovima svakog meseca.Provalila sam jedan lek koji je zapravo tinktura na etanolskoj bazi sa biljem neka macina trava i pelin i jos nesto. radi nevidjeno i gadja u sam uzrok. vec tri meseca koristim i moje prijateljice i radi sjajno. Brufenu sam zauvek rekla Ciao! pojede mi bubrege i jetru i nishta. a o kafetin menstrualu da i ne govorim. ne znam, toplo Vam preporucujem ovaj preparat.

pa i ja sam naravno razmisljala o tome:think:...ali ne znam...kod nas u domu zdravlja dva muska ginekologa i neka zena...kod koje su mi rekli da ne pomisljam da idem:(...a da mi dodje neki muskarac tamo da me pregleda:eek::eek:...em sto bi bila crvena ko bulka bila bih sva zgrcena:rumenko:...joj sva sam se najezila:pms:

Ja sam izmijenjala gineklologa i ginekologa. Jednostavno, posto kod ginekologa uvijek idem u privatne ordinacije, hocu da za svoj novac dobijem uslugu kako treba.:rtfm:
Elem, u mom primjeru se ispostavilo da su muski doktori bolji ginekolozi od zenskih! Usredsrede se na srz problema (ako ga ima), sve lijepo objasne, ne duze previse, ne gnjave i jako su njezni :rumenko:
Tako da nema potrebe da ti bude neprijatno..
A sto se tice PMS-a, zavisi kako kad..nekad ga ni ne osjetim a nekad me ubija u pojam. Mislim da zavisi i od toga kako se hranimo, koliko spavamo, da li vježbamo itd..Dakle, životne navike..;)

Mnogo unapred me bole grudi,a dan pre sam kezava, placljiva, tuzna, jadna..kao kenkavo dete,a prvog dana me toliko boli stomak da retko prodje bez tableta.Na flugalin vise i ne raugujem.Proslog meseca sam pokusala sa caffetin menstrual - bol je brzo nestao, ali nakon par sati ponovo se javio, sto se sa drugim lekovima ne desava.Tako da sam se vratila brufenu...

Back