PLIN U AUTOMOBILU

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor Bg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jomini:
А ti misliš da je plin razlog što nisi imao problema s motorom? Pa to ne mora da bude istina, zar ne?
Potpuno si upravu!

Ja sam napomenuo da mi je motor OK zato sto je cinimi se Dovla napisao da je njegov drugar posto je ugradio plin motor nacisto riknuo.E pa sada kada nasa krsina moze da izdrzi plinske oktane ne vidim zasto ne bi i jedan Nemac ili bilo koji drugi auto.

Ja svakome od srca savetujem da sto pre ugradi plin.

Malo cu da odem u off-topic,
Jel znate da ce po nekom istrazivanjima nafta u sledecih 5 godina poskupeti 300% (na svetskoj berzi), a samim tim i svi naftni derivati. Ja neznam koliko je cena gasa vezana sa cenom nafte, ali tada ce plin biti jos ekonomicniji, upravo zato se sada i konstruisu automobili na gas.

Espanol:
Dovla:
@Espanol

Kada sam rekao da je plin neistrazen mislio sam na uticaj istog na vozila koja se najcesce mogu sresti na nasim ulicama a to su vozila koja su starija od '90 og godista. Naravno da plin verovatno nije stetan za motor cim ga priozvodjaci nude fabricki, ali sam akcenat stavio na vozila cija je proizvodnja bila kada nije ni bilo pomisli na plin. Isto tako protiv plina sam zbog jos nekih stvari a to su: svakakve budale ih stavljaju (sreca sad traze atest jos da oce odradi za to sta bih dao), zauzima gepek i najvaznije treba imati na umu da noviji autpomobili imaju drasticno jace kocnice od starijih modela pa tako usled velikih brzina i naglog kocenja moze doci do haosa ukoliko se ovaj stariji nadje iza novog. I da jos ovo: ja sa svojim autom predjem 800km sa 40 litara sto dodje 5l/100km tj. 3.1din/km i jos treba napomenuti da ga uvek vozim sa maksimalnim brojem obrtaja na auto-putu kao i na otvorenim putevima. Takodje treba npomenuti da plin tek treba da poskupi pa ce to doci na isto.
Uostalom svako ima svoje misljenje i iskustvo ali moj moto je: Ne kupuj ono u sta ne mozes da naspes.
treba li da ponovim da je plin istražen pre više decenija? I da ne smanjuje nego produžava vek motora. Primer koji navodiš govori o totalnom nepoznavanju materije i priči napamet. U slučaju udara benzinski i dizel rezervoari se najčešće pale ili eksplodiraju. Plinski rezervoari su daleko čvršći i bezbedniji, a u slučaju havarije i naglog izlaska u atmosferu plin se jednostavno pretvara u LED! Nema požara, nema eksplozije. Proveri. I u varijanti propisne ugradnje (o kojoj sam vrlo vodio računa) nema apsolutno NIKAKVOG mirisa za razliku od smrdljivog dizela. I kao što kaže račun, vozim se jeftinije od tebe, a auto ide kao mećava... :wink:
plin se ne pretvara u led vec kad izlazi pod pritikom ako je u tecnom stanju a ovde jeste on isparava i pri tom rashladjuje prostor oko sebe( na principu isparavanja rade svi rahladni uredjaji)i zamrzava vlagu u ovom slucaju sa spolnje strane rupe jeste da lici dase plin smrzao ali nazalost nije tako to je samo smrznuta voda(vlaga) iz vazduha.

Bolje cijeli zivot kao bogatas nego dan kao siromah... :lol: ...Aj zastava 101 i nekako...Barem je u vrijeme kad je napravljen bio tehnolosko cudo barem sto se tice motora..Ali lada...Mislim,stvarno..

chika_doktor:
Bolje cijeli zivot kao bogatas nego dan kao siromah... :lol: ...Aj zastava 101 i nekako...Barem je u vrijeme kad je napravljen bio tehnolosko cudo barem sto se tice motora..Ali lada...Mislim,stvarno..
Bratac, ti si puko ko lajsna. Upoređuješ Ladu i 101?! :lol: :lol: Pitaj bilo kojeg mehaničara, taksistu ili iole upućenog čoveka šta bi izabrao i zašto pa bi ti bilo malo jasnije kako si lupio. Novi kec se na taksiju rastrese za 6 meseci ako mu odmah ne ugrade ''sanke'' jer visi na četiri federa i ima nešto što bi trebalo da bude šasija. :lol:

Zagor BG:
chika_doktor:
Bratac, ti si puko ko lajsna. Upoređuješ Ladu i 101?! :lol: :lol: Pitaj bilo kojeg mehaničara, taksistu ili iole upućenog čoveka šta bi izabrao i zašto pa bi ti bilo malo jasnije kako si lupio. Novi kec se na taksiju rastrese za 6 meseci ako mu odmah ne ugrade ''sanke'' jer visi na četiri federa i ima nešto što bi trebalo da bude šasija. :lol:
PS Kada kažem rastrese to znači da cela konstrukcija vozila izgubi balans (u žargonu se kaže da je pukao auto) do te mere da na kraju ispadaju poluosovine bez obzira što su one i diferencijal u odličnom stanju.

Stvarno ne znam o cemu pricas...Ja sam do rata i u ratu vozio Zastavu 101 1976 god sa kojom smo presli 280k kilometara bez diranja motora.Prodao sam je 1996 i do prije dvije godine vozilo je bilo u voznom stanju.O pogodnosti Lade za taksi ne znam jer nisam taksista.Znam samo da uz normalnu voznju i pristojno odrzavanje skoro svaki automobil moze dobro da posluzi.Ja sam govorio vise o uzitku u voznji koji je sigurno veci kod keca nego kod lade...

PS.Nemoj da se nerviras...Najvaznije je biti zdrav

chika_doktor:
Stvarno ne znam o cemu pricas...Ja sam do rata i u ratu vozio Zastavu 101 1976 god sa kojom smo presli 280k kilometara bez diranja motora.Prodao sam je 1996 i do prije dvije godine vozilo je bilo u voznom stanju.O pogodnosti Lade za taksi ne znam jer nisam taksista.Znam samo da uz normalnu voznju i pristojno odrzavanje skoro svaki automobil moze dobro da posluzi.Ja sam govorio vise o uzitku u voznji koji je sigurno veci kod keca nego kod lade...

PS.Nemoj da se nerviras...Najvaznije je biti zdrav
Ne nerviram se, a zdravlje podrazumeva pre svega bistru glavu i solidan bord kompjuter. Na tim stojadinima jedino je valjao motor. Ja neznam da li si uporedio prostor i sedišta u Ladi i Stojadinu, ali svi znaju da je Lada udobnija. Što se tiče taksija to je posle relija najbolji test bilo kojeg automobila jer svaki dan 200 km stani-kreni vožnje po raznovrsnim vremenskim uslovima. Ni ja nisam taksista ali sam već vozio Ladu Specijal. Lada Standard zvana Žiguli (sa dva fara) koja se proizvodila sedamdesetih godina je kopija Fiata 124 i bila je možda i najbolja Lada a za Zastavu 101 pojam! Mogu da ti navedem bar 10 prednosti ali me mrzi da čukam. Pozdrav svima!

Ja sam se vozio u dve nove lade i obe su ostavile los utisak. Jedna je presla 15 000 km na taksiju, a druga nekih 35 000 km privatno. Obe su "osecale" rupe strasno, a i enterijer je katastrofalan. Deluje mi cak i nekvalitetno u poredjenju sa samarom recimo...

Kypck (ex evening):
Ja sam se vozio u dve nove lade i obe su ostavile los utisak. Jedna je presla 15 000 km na taksiju, a druga nekih 35 000 km privatno. Obe su "osecale" rupe strasno, a i enterijer je katastrofalan. Deluje mi cak i nekvalitetno u poredjenju sa samarom recimo...
Enterijer i nemože da bude bolji za te pare, mada ni za petinu skuplji automobili nemaju toliko bolji enterijer. Što se rupa tiče, svi automobili osećaju naše rupe. Jedino Citroen ne oseća ništa, nego džep njegovog vlasnika kada dođe na popravku hidraulike. :lol:

Nisam mislio kako oseca rupe, nego kako je rastresen. Evo vozio sam se u Bugarskoj u takvoj ladi koja je presla samo 15 000km i osecaj je uzasan. Vozio sam se i u astri F koja je presla preko 200 000km i ona je bila ok, a odusevila me je fabia koja je presla 177 000km secam se i taksista je rekao da je prezadovoljan. U fabiji je bilo nas petorica od 90kg u proseku i taksista slicne tezine, drndao je po nekim rupama i bila je kao nova. Rekao je da se nije nesto ni kvarila-ja sam se odusevio. O toj razlici sam pricao. I kazem samara mi deluje kvalitetnije i bolje za nase puteve od te nove lade...

Kypck (ex evening):
Nisam mislio kako oseca rupe, nego kako je rastresen. Evo vozio sam se u Bugarskoj u takvoj ladi koja je presla samo 15 000km i osecaj je uzasan. Vozio sam se i u astri F koja je presla preko 200 000km i ona je bila ok, a odusevila me je fabia koja je presla 177 000km secam se i taksista je rekao da je prezadovoljan. U fabiji je bilo nas petorica od 90kg u proseku i taksista slicne tezine, drndao je po nekim rupama i bila je kao nova. Rekao je da se nije nesto ni kvarila-ja sam se odusevio. O toj razlici sam pricao. I kazem samara mi deluje kvalitetnije i bolje za nase puteve od te nove lade...
Koliko košta nova Astra ili Škoda najjeftiniji model? Misliš li da je bolji auto koji je prešao 150000 - 200000 od novog i da deluje kao nov?! Misliš da su Švabe blesave da ono što su platile u rasponu od 15000 do 30000 eura nama daju posle par godina eksploatacije nama preko posrednika (koji su se ugradili 1000-1500 eura) za 4000- 5000 eura, a kupuju nove automobile na kredit bezveze? Nego, šta da ti pričam kada i sam imaš takav automobil a ja sam ih imao malo više. Ako je tako mišljenja su nam skroz suprotna. Pozdrav!

Zagor BG:
Kypck (ex evening):
Koliko košta nova Astra ili Škoda najjeftiniji model? Misliš li da je bolji auto koji je prešao 150000 - 200000 od novog i da deluje kao nov?! Misliš da su Švabe blesave da ono što su platile u rasponu od 15000 do 30000 eura nama daju posle par godina eksploatacije nama preko posrednika (koji su se ugradili 1000-1500 eura) za 4000- 5000 eura, a kupuju nove automobile na kredit bezveze? Nego, šta da ti pričam kada i sam imaš takav automobil a ja sam ih imao malo više. Ako je tako mišljenja su nam skroz suprotna. Pozdrav!
PS Kada smo kod kilometraže 200000 km i nije neka cifra. Imao sam Wartburga cvajtaga koji je prešao preko 200000 i još šljaka. Talboti biju ladno preko 300000 km (nebi se njihova kompletna gama motora ugrađivala u Peugeot 309 i 205 uključujući i čuveni 1,9 D koji koristio kod gotovo svih modela PSA grupacije) a jedan tip iz Petrovca na Mlavi je sa njim prešao 900000 km (kupio ga je kao novog). Retko ko prodaje dobar auto, osim ako je u frci za lovu ili imaju bolji. :wink:

Kypck (ex evening):
ej.. ta Lada se jos uvek pravi (proslavili su 30 god proizvodnje 2001, valjda..). U jednom se svi slazu : nema dalje od Lade Nive

Е па ту је сад проблем, што не знам тачно које су цене. Знам да се цене нових малих дизелаша крећу око 13 000 евра (што ће значити поприлично високу рату), али нисам гледао цене осталих. Мислим да је дачија око 7 500, пунто осам и нешто, а за ладу не знам. Ја сам мислио да је боље додати за фабијицу уместо ладе, а не на половна кола јер си у праву када кажеш колико се продавци уграђују и каква кола продају. Ето ја сам гледао астру која је само 2 године млађа и у много лошијем је стању од моје а продавала се за 2000 евра више... Тешко је наћи половњак у добром стању...

Back