RaiKkonen 911
Aktivan član
- Poruka
- 1.195
Evo npr. malolitrazni odlican benzinac Renault Thalia/Clio.10 000 evra.Suv zapadnoeveropski auto, a samo, ili 'samo' 2500 evra skuplji od -Dacije
i Lade
.

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Osnovna verzija Dacie Logan (gole ko pištolj) je 6800 + registracija, sa zatamljenim staklima, CB 7200, najbolja lada 112 1,6 16 V 7140 eura. Ovo što pišemo nema veze sa plinom ali ću reći par detalja. Lada ima Boshov multipoint injection. Neki senzori se poklapaju sa Karlosom, Golfom III i IV. Oni su u proseku za Ladu 8000 dinara, a za navedene automobile ...(proverite)! I šta rade upućeniji vlasnici ovih automobila? Kupuju Ladine (jeftinije) senzore. Za novu Ladu je korpa kvačila, druk lager i lamela 4000 dinara! U subotu sam bio u Bubanj Potoku i sreo Rusa od koga sam kupio plastiku za sva četiri podruba (1500 dinara) koji vozi Ladu 1,5 8V i za 5 godina je prešao 230000 km bez ijednog problema a zdrava je ko čaša. Naravno, automobili nisu isti čak ni iz iste serije ali ... mislim da ste me razumeli. Pozdrav svima!Kypck (ex evening):Е па ту је сад проблем, што не знам тачно које су цене. Знам да се цене нових малих дизелаша крећу око 13 000 евра (што ће значити поприлично високу рату), али нисам гледао цене осталих. Мислим да је дачија око 7 500, пунто осам и нешто, а за ладу не знам. Ја сам мислио да је боље додати за фабијицу уместо ладе, а не на половна кола јер си у праву када кажеш колико се продавци уграђују и каква кола продају. Ето ја сам гледао астру која је само 2 године млађа и у много лошијем је стању од моје а продавала се за 2000 евра више... Тешко је наћи половњак у добром стању...
I da dodam jos i ovo,jomini:Jeste da je tama plin vs dizel, ali ne mogu da ne pitam da li je neko gledao danas na SAT-u test dva identična auta, iste snage, samo jedan je dizelaš, drugi benzinac?
Rađen je test, zbog razlike u ceni. Šta se više isplati. Konačan rezultat i matematika su bili neumoljivi: dizelaš skuplji 20% u startu (2000eura - jeftiniji modeli jedan 11,5, drugi 13,5 hiljada eura). Verujem da bi razlika bila veća da su skuplji model koristili. Elem, rezultat je glasio: posle nepunih 100000km došlo se do iste cifre! Sve ukalkulisano, ali nisam čuo da su pominjali troškove registracije koji su za dizel veći (veća kubikaža, ide u sledeću kategoriju).
Izgleda da za prosečnog Srbina i nije neka matematika da pazari dizela, osim ako neće u taksiste ili da prelazi baš veliku kilometražu. Za toliko km, prosečnom našem čoveku treba bar dve godine, nekima i više. Naravno, nekima i manje. Prednost benzinca se pokazala u mirnoći rada, manjoj buci i kraćem kočenju.
Mišljenja?
Opet sam van teme, ali sta da se radi kad vetrovi diskusije duvajuZagor BG:Osnovna verzija Dacie Logan (gole ko pištolj) je 6800 + registracija, sa zatamljenim staklima, CB 7200, najbolja lada 112 1,6 16 V 7140 eura. Ovo što pišemo nema veze sa plinom ali ću reći par detalja. Lada ima Boshov multipoint injection. Neki senzori se poklapaju sa Karlosom, Golfom III i IV. Oni su u proseku za Ladu 8000 dinara, a za navedene automobile ...(proverite)! I šta rade upućeniji vlasnici ovih automobila? Kupuju Ladine (jeftinije) senzore. Za novu Ladu je korpa kvačila, druk lager i lamela 4000 dinara! U subotu sam bio u Bubanj Potoku i sreo Rusa od koga sam kupio plastiku za sva četiri podruba (1500 dinara) koji vozi Ladu 1,5 8V i za 5 godina je prešao 230000 km bez ijednog problema a zdrava je ko čaša. Naravno, automobili nisu isti čak ni iz iste serije ali ... mislim da ste me razumeli. Pozdrav svima!Kypck (ex evening):Е па ту је сад проблем, што не знам тачно које су цене. Знам да се цене нових малих дизелаша крећу око 13 000 евра (што ће значити поприлично високу рату), али нисам гледао цене осталих. Мислим да је дачија око 7 500, пунто осам и нешто, а за ладу не знам. Ја сам мислио да је боље додати за фабијицу уместо ладе, а не на половна кола јер си у праву када кажеш колико се продавци уграђују и каква кола продају. Ето ја сам гледао астру која је само 2 године млађа и у много лошијем је стању од моје а продавала се за 2000 евра више... Тешко је наћи половњак у добром стању...
Misljenje-ako hoces auto kupi auto, ako hoces traktor kupi traktor. -uz svo duzno postovanje modernijim dizel motorima-jomini:Jeste da je tama plin vs dizel, ali ne mogu da ne pitam da li je neko gledao danas na SAT-u test dva identična auta, iste snage, samo jedan je dizelaš, drugi benzinac?
Rađen je test, zbog razlike u ceni. Šta se više isplati. Konačan rezultat i matematika su bili neumoljivi: dizelaš skuplji 20% u startu (2000eura - jeftiniji modeli jedan 11,5, drugi 13,5 hiljada eura). Verujem da bi razlika bila veća da su skuplji model koristili. Elem, rezultat je glasio: posle nepunih 100000km došlo se do iste cifre! Sve ukalkulisano, ali nisam čuo da su pominjali troškove registracije koji su za dizel veći (veća kubikaža, ide u sledeću kategoriju).
Izgleda da za prosečnog Srbina i nije neka matematika da pazari dizela, osim ako neće u taksiste ili da prelazi baš veliku kilometražu. Za toliko km, prosečnom našem čoveku treba bar dve godine, nekima i više. Naravno, nekima i manje. Prednost benzinca se pokazala u mirnoći rada, manjoj buci i kraćem kočenju.
Mišljenja?
U pravu si. Renault se ne troši a i ne kvari se. Peugeot takođe.RaiKkonen 911:Opet sam van teme, ali sta da se radi kad vetrovi diskusije duvajuZagor BG:Osnovna verzija Dacie Logan (gole ko pištolj) je 6800 + registracija, sa zatamljenim staklima, CB 7200, najbolja lada 112 1,6 16 V 7140 eura. Ovo što pišemo nema veze sa plinom ali ću reći par detalja. Lada ima Boshov multipoint injection. Neki senzori se poklapaju sa Karlosom, Golfom III i IV. Oni su u proseku za Ladu 8000 dinara, a za navedene automobile ...(proverite)! I šta rade upućeniji vlasnici ovih automobila? Kupuju Ladine (jeftinije) senzore. Za novu Ladu je korpa kvačila, druk lager i lamela 4000 dinara! U subotu sam bio u Bubanj Potoku i sreo Rusa od koga sam kupio plastiku za sva četiri podruba (1500 dinara) koji vozi Ladu 1,5 8V i za 5 godina je prešao 230000 km bez ijednog problema a zdrava je ko čaša. Naravno, automobili nisu isti čak ni iz iste serije ali ... mislim da ste me razumeli. Pozdrav svima!Kypck (ex evening):Е па ту је сад проблем, што не знам тачно које су цене. Знам да се цене нових малих дизелаша крећу око 13 000 евра (што ће значити поприлично високу рату), али нисам гледао цене осталих. Мислим да је дачија око 7 500, пунто осам и нешто, а за ладу не знам. Ја сам мислио да је боље додати за фабијицу уместо ладе, а не на половна кола јер си у праву када кажеш колико се продавци уграђују и каква кола продају. Ето ја сам гледао астру која је само 2 године млађа и у много лошијем је стању од моје а продавала се за 2000 евра више... Тешко је наћи половњак у добром стању...![]()
Za Ladu je lamela i korpa 4000-za nov Reno 0.
Za Ladu je pumpa jeftina, za Reno 0.
Garancija, kvalitet. 8)
Potpuno ispravno razmišljanje! :wink:RaiKkonen 911:Misljenje-ako hoces auto kupi auto, ako hoces traktor kupi traktor. -uz svo duzno postovanje modernijim dizel motorima-jomini:Jeste da je tama plin vs dizel, ali ne mogu da ne pitam da li je neko gledao danas na SAT-u test dva identična auta, iste snage, samo jedan je dizelaš, drugi benzinac?
Mišljenja?
Sve mi to naprica, a da te pitam jesi li cuo kad za garanciju?!?!Zagor BG:U pravu si. Renault se ne troši a i ne kvari se. Peugeot takođe.RaiKkonen 911:Opet sam van teme, ali sta da se radi kad vetrovi diskusije duvajuZagor BG:Osnovna verzija Dacie Logan (gole ko pištolj) je 6800 + registracija, sa zatamljenim staklima, CB 7200, najbolja lada 112 1,6 16 V 7140 eura. Ovo što pišemo nema veze sa plinom ali ću reći par detalja. Lada ima Boshov multipoint injection. Neki senzori se poklapaju sa Karlosom, Golfom III i IV. Oni su u proseku za Ladu 8000 dinara, a za navedene automobile ...(proverite)! I šta rade upućeniji vlasnici ovih automobila? Kupuju Ladine (jeftinije) senzore. Za novu Ladu je korpa kvačila, druk lager i lamela 4000 dinara! U subotu sam bio u Bubanj Potoku i sreo Rusa od koga sam kupio plastiku za sva četiri podruba (1500 dinara) koji vozi Ladu 1,5 8V i za 5 godina je prešao 230000 km bez ijednog problema a zdrava je ko čaša. Naravno, automobili nisu isti čak ni iz iste serije ali ... mislim da ste me razumeli. Pozdrav svima!Kypck (ex evening):Е па ту је сад проблем, што не знам тачно које су цене. Знам да се цене нових малих дизелаша крећу око 13 000 евра (што ће значити поприлично високу рату), али нисам гледао цене осталих. Мислим да је дачија око 7 500, пунто осам и нешто, а за ладу не знам. Ја сам мислио да је боље додати за фабијицу уместо ладе, а не на половна кола јер си у праву када кажеш колико се продавци уграђују и каква кола продају. Ето ја сам гледао астру која је само 2 године млађа и у много лошијем је стању од моје а продавала се за 2000 евра више... Тешко је наћи половњак у добром стању...![]()
Za Ladu je lamela i korpa 4000-za nov Reno 0.
Za Ladu je pumpa jeftina, za Reno 0.
Garancija, kvalitet. 8)Smešno! Sigurno je da na pojedinim vozilima pojedini delovi ranije odu, ali nijedan automobil nije besmrtan. To kažem ja koji sam vozio i imao par francuskih automobila (Citroen GS, BX, Renault 4) a trenutno drugi auto koji imam je francuski ( Simca Talbot Solara ). Ja sam te smatrao ozbiljnim čovekom.Nego, da te pitam zašto kupuju Ladine senzore vlasnici vagena i karlosa? možda njihovi automobili nisu tako dobri kao Dacia i Renault?
![]()
Da, a da li su tu uracunali sto ces zimi ponekad da upalis, ponekad neces?jomini:Jeste da je tama plin vs dizel, ali ne mogu da ne pitam da li je neko gledao danas na SAT-u test dva identična auta, iste snage, samo jedan je dizelaš, drugi benzinac?
Mišljenja?
Mislio si verovatno na plastičnu USISNU granu. Ali, to nije više nikakav problem...Zagor BG:Ili malo realističnije:
![]()
Inače jedan od glavnih problema ugradnje plina kod multipointa je što manje više svi automobili sa euro 3 standardom imaju plastičnu izduvnu granu koja ne trpi nekontrolisane detonacije. Ko zna nešto više o ovoj problematici slobodno neka me dopuni. Pozdrav svima!
I ovo je glupost! Najjeftiniji model Renaulta nije ispod 11000 eura.RaiKkonen 911:Evo npr. malolitrazni odlican benzinac Renault Thalia/Clio.10 000 evra.Suv zapadnoeveropski auto, a samo, ili 'samo' 2500 evra skuplji od -Dacijei Lade
.
Sto je tebi glupost, to je meni Thalia od 10500 evra kod kuce.Gde ti zivis?Zagor BG:I ovo je glupost! Najjeftiniji model Renaulta nije ispod 11000 eura.RaiKkonen 911:Evo npr. malolitrazni odlican benzinac Renault Thalia/Clio.10 000 evra.Suv zapadnoeveropski auto, a samo, ili 'samo' 2500 evra skuplji od -Dacijei Lade
.
borisbg:Da dodam jos nesto na raikkonenovu opasku, ako hoces auto kupi benzinca, ako hoces traktot kupi traktor.
Ako hoces vozilo na gas, kupi ZEPPELIN.