PLIN U AUTOMOBILU

• Začetnik teme Začetnik teme Zagor Bg
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Kypck (ex evening):
Е па ту је сад проблем, што не знам тачно које су цене. Знам да се цене нових малих дизелаша крећу око 13 000 евра (што ће значити поприлично високу рату), али нисам гледао цене осталих. Мислим да је дачија око 7 500, пунто осам и нешто, а за ладу не знам. Ја сам мислио да је боље додати за фабијицу уместо ладе, а не на половна кола јер си у праву када кажеш колико се продавци уграђују и каква кола продају. Ето ја сам гледао астру која је само 2 године млађа и у много лошијем је стању од моје а продавала се за 2000 евра више... Тешко је наћи половњак у добром стању...
Osnovna verzija Dacie Logan (gole ko pištolj) je 6800 + registracija, sa zatamljenim staklima, CB 7200, najbolja lada 112 1,6 16 V 7140 eura. Ovo što pišemo nema veze sa plinom ali ću reći par detalja. Lada ima Boshov multipoint injection. Neki senzori se poklapaju sa Karlosom, Golfom III i IV. Oni su u proseku za Ladu 8000 dinara, a za navedene automobile ...(proverite)! I šta rade upućeniji vlasnici ovih automobila? Kupuju Ladine (jeftinije) senzore. Za novu Ladu je korpa kvačila, druk lager i lamela 4000 dinara! U subotu sam bio u Bubanj Potoku i sreo Rusa od koga sam kupio plastiku za sva četiri podruba (1500 dinara) koji vozi Ladu 1,5 8V i za 5 godina je prešao 230000 km bez ijednog problema a zdrava je ko čaša. Naravno, automobili nisu isti čak ni iz iste serije ali ... mislim da ste me razumeli. Pozdrav svima!

Jeste da je tama plin vs dizel, ali ne mogu da ne pitam da li je neko gledao danas na SAT-u test dva identična auta, iste snage, samo jedan je dizelaš, drugi benzinac?
Rađen je test, zbog razlike u ceni. Šta se više isplati. Konačan rezultat i matematika su bili neumoljivi: dizelaš skuplji 20% u startu (2000eura - jeftiniji modeli jedan 11,5, drugi 13,5 hiljada eura). Verujem da bi razlika bila veća da su skuplji model koristili. Elem, rezultat je glasio: posle nepunih 100000km došlo se do iste cifre! Sve ukalkulisano, ali nisam čuo da su pominjali troškove registracije koji su za dizel veći (veća kubikaža, ide u sledeću kategoriju).
Izgleda da za prosečnog Srbina i nije neka matematika da pazari dizela, osim ako neće u taksiste ili da prelazi baš veliku kilometražu. Za toliko km, prosečnom našem čoveku treba bar dve godine, nekima i više. Naravno, nekima i manje. Prednost benzinca se pokazala u mirnoći rada, manjoj buci i kraćem kočenju.
Mišljenja?

jomini:
Jeste da je tama plin vs dizel, ali ne mogu da ne pitam da li je neko gledao danas na SAT-u test dva identična auta, iste snage, samo jedan je dizelaš, drugi benzinac?
Rađen je test, zbog razlike u ceni. Šta se više isplati. Konačan rezultat i matematika su bili neumoljivi: dizelaš skuplji 20% u startu (2000eura - jeftiniji modeli jedan 11,5, drugi 13,5 hiljada eura). Verujem da bi razlika bila veća da su skuplji model koristili. Elem, rezultat je glasio: posle nepunih 100000km došlo se do iste cifre! Sve ukalkulisano, ali nisam čuo da su pominjali troškove registracije koji su za dizel veći (veća kubikaža, ide u sledeću kategoriju).
Izgleda da za prosečnog Srbina i nije neka matematika da pazari dizela, osim ako neće u taksiste ili da prelazi baš veliku kilometražu. Za toliko km, prosečnom našem čoveku treba bar dve godine, nekima i više. Naravno, nekima i manje. Prednost benzinca se pokazala u mirnoći rada, manjoj buci i kraćem kočenju.
Mišljenja?
I da dodam jos i ovo,
kada odlucis da posle prodas dizela cena mu je veca za 20%, pa i vise.

Zagor BG:
Kypck (ex evening):
Е па ту је сад проблем, што не знам тачно које су цене. Знам да се цене нових малих дизелаша крећу око 13 000 евра (што ће значити поприлично високу рату), али нисам гледао цене осталих. Мислим да је дачија око 7 500, пунто осам и нешто, а за ладу не знам. Ја сам мислио да је боље додати за фабијицу уместо ладе, а не на половна кола јер си у праву када кажеш колико се продавци уграђују и каква кола продају. Ето ја сам гледао астру која је само 2 године млађа и у много лошијем је стању од моје а продавала се за 2000 евра више... Тешко је наћи половњак у добром стању...
Osnovna verzija Dacie Logan (gole ko pištolj) je 6800 + registracija, sa zatamljenim staklima, CB 7200, najbolja lada 112 1,6 16 V 7140 eura. Ovo što pišemo nema veze sa plinom ali ću reći par detalja. Lada ima Boshov multipoint injection. Neki senzori se poklapaju sa Karlosom, Golfom III i IV. Oni su u proseku za Ladu 8000 dinara, a za navedene automobile ...(proverite)! I šta rade upućeniji vlasnici ovih automobila? Kupuju Ladine (jeftinije) senzore. Za novu Ladu je korpa kvačila, druk lager i lamela 4000 dinara! U subotu sam bio u Bubanj Potoku i sreo Rusa od koga sam kupio plastiku za sva četiri podruba (1500 dinara) koji vozi Ladu 1,5 8V i za 5 godina je prešao 230000 km bez ijednog problema a zdrava je ko čaša. Naravno, automobili nisu isti čak ni iz iste serije ali ... mislim da ste me razumeli. Pozdrav svima!
Opet sam van teme, ali sta da se radi kad vetrovi diskusije duvaju :lol:

Za Ladu je lamela i korpa 4000-za nov Reno 0.
Za Ladu je pumpa jeftina, za Reno 0.
Garancija, kvalitet. 8)

jomini:
Mišljenja?
Misljenje-ako hoces auto kupi auto, ako hoces traktor kupi traktor. -uz svo duzno postovanje modernijim dizel motorima-

RaiKkonen 911:
Zagor BG:
Kypck (ex evening):

Garancija, kvalitet. 8)
U pravu si. Renault se ne troši a i ne kvari se. Peugeot takođe. :lol: Smešno! Sigurno je da na pojedinim vozilima pojedini delovi ranije odu, ali nijedan automobil nije besmrtan. To kažem ja koji sam vozio i imao par francuskih automobila (Citroen GS, BX, Renault 4) a trenutno drugi auto koji imam je francuski ( Simca Talbot Solara ). Ja sam te smatrao ozbiljnim čovekom.Nego, da te pitam zašto kupuju Ladine senzore vlasnici vagena i karlosa? možda njihovi automobili nisu tako dobri kao Dacia i Renault? :lol:

RaiKkonen 911:
jomini:
Mišljenja?
Misljenje-ako hoces auto kupi auto, ako hoces traktor kupi traktor. -uz svo duzno postovanje modernijim dizel motorima-
Potpuno ispravno razmišljanje! :wink:

Dajem šemu za plin u multipointu koji je složeniji od karburatorske varijante zbog postojanja kalkulatora količine gasa i pojedinačnih brizgaljki za svaki cilindar.
pdggpl02.gif

Malkice čitam o ovoj problematici jer ću uskoro da ovaj sistem ugrađujem u svoj autić. :D

Ili malo realističnije:
lovato_big.JPG

Inače jedan od glavnih problema ugradnje plina kod multipointa je što manje više svi automobili sa euro 3 standardom imaju plastičnu izduvnu granu koja ne trpi nekontrolisane detonacije. Ko zna nešto više o ovoj problematici slobodno neka me dopuni. Pozdrav svima!

Zagor BG:
RaiKkonen 911:
Zagor BG:
Kypck (ex evening):

Garancija, kvalitet. 8)
U pravu si. Renault se ne troši a i ne kvari se. Peugeot takođe. :lol: Smešno! Sigurno je da na pojedinim vozilima pojedini delovi ranije odu, ali nijedan automobil nije besmrtan. To kažem ja koji sam vozio i imao par francuskih automobila (Citroen GS, BX, Renault 4) a trenutno drugi auto koji imam je francuski ( Simca Talbot Solara ). Ja sam te smatrao ozbiljnim čovekom.Nego, da te pitam zašto kupuju Ladine senzore vlasnici vagena i karlosa? možda njihovi automobili nisu tako dobri kao Dacia i Renault? :lol:
Sve mi to naprica, a da te pitam jesi li cuo kad za garanciju?!?!
Sramota :roll: U tome je i poenta.I ako ne pokriva neke sitnije delove, opet nemas brigu.Bar 3 godine.

I dok neko "uziva" u kupovini jeftinih delova neko samo svrati do oficijalnog servisa.Sta je jeftinije?
Evo za dve godine ti pobroj tu jeftinocu sto si dao...ja cu samo da citiram deo ugovora o kupovini.

Cak nisam potencirao da se Reno ili francuski automobili manje kvare od drugih, ali dajem zivi prikaz uzivanja u zivotu i mucenja u zivotu.S razlikom u ceni koju ce Lada ili Dacija brzo, pa ne mora brzo, ali u svakom slucaju da-DOSTIGNU...

jomini:
Mišljenja?
Da, a da li su tu uracunali sto ces zimi ponekad da upalis, ponekad neces?
Jesu li racunali to sto cesto ne mozes da nadjes dizel gorivo da sipas u svog ekonomicnog malisu?
Jesu li racunali da ce neko da ti na redovnom servisu samo kaze-gospodine, niste koristili eurodizel-ponistavamo garanciju?

Zagor BG:
Ili malo realističnije:
lovato_big.JPG

Inače jedan od glavnih problema ugradnje plina kod multipointa je što manje više svi automobili sa euro 3 standardom imaju plastičnu izduvnu granu koja ne trpi nekontrolisane detonacije. Ko zna nešto više o ovoj problematici slobodno neka me dopuni. Pozdrav svima!
Mislio si verovatno na plastičnu USISNU granu. Ali, to nije više nikakav problem...

Za Dačiju je garancija 2 godine i neograničen broj kilometara i ne priznaju plin ako ga ne ugradi njihov podizvođač za tričavih 1200 eura. Za Ladu je 2 godine ili 35000 km, priznaju plin odmah posle prvog servisa. Pitanje je koliko vozača osim taksista pređe preko 35000 km za 2 godine? Kolika je razlika u ceni eksploatacije sa aspekta (ne) ugradnje plina (ovaj ''problem'' pretpostavlja elementarno poznavanje matematike'')? staro pitanje, zašto kupuju Ladine senzore vlasnici vagena i karlosa? možda njihovi automobili nisu tako dobri Dačije i Renaulta? Zašto dezinformišeš ljude sa garancijom ''od 3 godine''? Koji se auto do sada pokazao dobar a da je sirova ''kooperacija'' ili puko kopiranje (možda Wartburg 1,3; Zastava; Moskvich Aleko). Sramota je lupati napamet! Na kraju moram da ti kažem da sam vremenski duže na ovom forumu od tebe a poslao sam sam svega 500 poruka dok si ti za kraće vreme poslao preko hiljadu. Zamisli se i biće ti sve jasno. Pozdrav svima!

I ovo je glupost! Najjeftiniji model Renaulta nije ispod 11000 eura. Aj nemoj pretjerivati... :shock:

RENAULT CLIO
ACCESS 1.2/3V
Neuron Commerce
Bez poreza i carine
EURO 6 670,-
Tel: 033-542-606 Znaci maksimalno 9000evra

1. Thalia i Clio nisu isto. Gledao sam i vec na pri pogled razlikuju se po zavrsnoj obradi.Razlog-Thalia je radi u Turskoj i cuo sam da ima problema sa njom. Za iste pare ne dobijas gepek, ali dobijas pravog francuza (Clio).
2. Glupost je da se dizel ne isplati osim za taksiste. Onoliko para koliko sam davao na gorivo dok sam vozio benzinca sada dajem na dizel i plus za ratu za kesh kredit (za razliku koju sam doplatio za novijeg dizelasa koji se pritom prakticno ne kvari u poredjenju sa starijim benzincem). Definitivno se isplati. Nas dvojica koristimo auto i za godinu dana predje vise od 25 000 km po Beogradu samo...
Plin se naravno vise isplati, pogotovo ako se uzme u obzir skok cena sirove nafte...

borisbg:
Da dodam jos nesto na raikkonenovu opasku, ako hoces auto kupi benzinca, ako hoces traktot kupi traktor.
Ako hoces vozilo na gas, kupi ZEPPELIN.
:lol: :lol: :lol: :lol:
Pa dobro, neko auto gleda kao suvu spravu za obavljanje posla, zaista ne vidim drugu ulogu dizela i razlog sto bi ga neko voleo.Eventualno obrtni moment, ali mislim... :roll: :wink:

do sad se nisam ubacivao u diskusiju na ovoj temi....licno,dizeli su mi ok ( i vozim jednog i jako sam zadovoljan ) i njih sam bas navozao a sa plinom sam imao malo iskustva...kada budem imao prilike da biram sledeci auto ( bez obzira da li ce biti nov ili polovan ) uvek bi izabrao dizel. jedine prednosti plina su nesto ekonimicnija voznja ( manje din po km ) i cistiji rad motora, dok me za ekologiju i onako boli uvo. dizel je sa druge strane u startu skuplji ali dugovecniji po koncepciji, izdrzljiviji i gorivo ( makar i D2 ) mogu da nadjem u svakoj selendri. Zbog toga ( i zbog obrtnog momenta :wink: ) moj glas ide "cekicarama" u njima je i buducnost...

Čoveče, ti si intelektualni Pigmej i treba mi padobran da se spustim na tvoj nivo. Vidiš li da nekontrolisano lupaš ko Maksim po diviziji po svim temama ne osećajući da si naporan svima. Pogledaj o čemu pišeš pa će ti sve biti jasno. Čak i da je istina o 2500 eura imaš li pojma da za te pare možeš da kupiš najmanje četvrtinu solidnog automobila? Nema tog automobila čak ni polovnog koji bi za dve godine na popravke proćerdao 2500 eura. Naterao si me da ti brutalno odgovorim jer si ili bezobrazan ili genetski glup.

Back