Reg
Elita
- Poruka
- 24.712
Ja ne radim u inostranstvu, radim u Srbiji. Radim za stranu firmu, i radim po inostranstvu, ali firma za koju radim sve placa u Srbiji. Tako donosimo devizni kes u Srbiju. Ne znam na kom jeziku da ti napisem.
Zavrsio sam ETF i radim u IT-u. I nisam jedini, ali smo jedni od retkih koji dobijamo regularnu platu JER MORAMO ZBOG INSPEKCIJA KOJE SU SE NAVADILE NA NAS - ima firmi koje placaju dobar deo plata na ruke.
Ja licno, znaci samo JA, platim na ime svih dazbina preko 500.000 din godisnje. Prevedeno, trebalo bi da imam u svakom trenutku jednog ROBA iz drzave sebi na raspolaganju, jer ga bukvalno placam u potpunosti. Naravno, cela firma plati mnogo vise. I naravno deo toga opet pripada meni jer sam i ja zaradio to za firmu.
Rekao sam ti da nismo politicka firma i da moramo sve da placamo jer nam inspekcija redovno dolazi. Moja plata je isplacena regularno sa svim uracunatim, ne dobijam ni dinar "na ruke", tj. na crno, od kad sam poceo da radim tu a to je vise od 10 god. Ne znam sta postenije hoces da placam.
Znaci od ove drzave ne uzimam/dobijam bukvalno NISTA - samo placam, dobrim delom za NISTA - hvala Bogu zdrav sam te mesare, ovaj lekare i ne posecujem, a drzavne usluge su takve kakve su - nikakve, sto nadam se svi znamo, pogotovo vi sto u istoj radite.
A sad malo da se dohvatimo tebe, posto provociras. Ne znam da li shvatas DA TE JA PLACAM - bukvalno, posto radis u drzavi/drzavnom/javnom preduzecu, nebitno. Sve vase dubioze placam delom JA preko poreza i doprinosa kojima drzava pokriva sve rupe, pa i tu tvoju platu. Voleo bih i da znam kako je kad se dodje kod tebe na salter, tj. kakvu vec uslugu pruzas. Samo da znas da nisam ni glup ni primitivan i da imam visoke standarde, tj. da ocekujem od drzavnih sluzbenika brz, kvalitetan i profesionalan tretman, sto retko (ako ikad) dobijem.
Dakle, meni nemas sta da kazes ni prigovoris. Ne mislis valjda da bih se bunio kad i ja sam ne bih placao i kad bih ziveo da drzavnim jaslama?
Kao sto vidis, ja imam 100 puta vise razloga da se bunim i protiv tebe, kao dela te idiotske drzave, kojoj dajem silne pare ni za sta, kao i protiv onih koji ne placaju racune jer JA BUKVALNO PLACAM TO STO DRUGI NE PLACAJU.
Necuveno... doveli su nas u situaciju da se medju sobom grizemo. Da oni koji imaju pristojnu platu mrze one koji to nemaju (imaju neki bedni, lose placeni poslic u drzavnoj upravi, daj sta das) zato sto ih izdrzavaju, a oni koji imaju taj bedni poslic mrze one koji imaju pristojan posao. Strasno.