Plati kartu ili marš iz Beograda

ti i djilas se super slazete - i on kao i ti radi i ima dobru platu i misli da nema ovih koji nemaju bilo bi vam jos bolje ali se varate ...ne bi pojedinci u ovoj drzavi imali toliko da nije onih koji nemaju nista...pokazite bar malo solidarnosti i smanjite apetite...ova drzava je dovoljno velika i dovoljno bogata za svakog od nas a mala je za gramzivost samo 1 coveka + kako mozes da se osecas lepo a zivis u drzavi u kojoj vecina gladuje...politicari na zapadu pljackaju uglavnom siromasne drzave imaju nato i sl. a ovi nasi ne mogu pa moraju nas

Djilas prima platu iz budzeta, ja ne.

Djilas je lopov, ja nisam.

Nijednom nisam rekao da je zivot u Srbiji dobar.

Okvalifikovali ste me kao najgoru osobu, dok me pri tom niko nije pitao sta radim, koliko radim i sl. Kada smo trazili dodatnog coveka iz srodnih firmi niko nije hteo da dodje da radi to sto radim ja i jos par kolega, za veci novac nego sto su primali tamo gde rade. Znali su koliko posla ima i o kakvo poslu se radi. Da ne bude zabune, svo vreme govorim o Srbiji. Posao je strucan i profesionalan i uglavnom nema veze sa nasom drzavom.

Jeste li glupi ili ludi, kad moram da vam ponavljam neke stvari 100 puta?

Stani ispred vozaca GSP-a, pogledaj ga u oci i reci mu da neces da placas za to sto te vozi. Eto, prosto, da vidim kako bi to uradila. I onda mu obrazlozi zasto to neces da uradis.
A onda otvori vrata svoje kuce da dodje da uzme sta kome treba, naravno bez nadoknade jer nema da ti plati. Ili ako imas prodavnicu dopusti da ljudi uzimaju hranu i ne placaju jer, eto, mora da se jede.

Kako ne shvatate da tako stvari ne mogu da funkcionisu? Sve i da hoces da das besplatno hranu iz svoje prodavnice ljudima, ti tu hranu moras da kupis negde, i na kraju ces, kada potrosis sve sto imas, i ti postati gladna i bedna.
Kada odes u Deltu ili Usce, da li ces da usetas u prodavnicu markirane odece i da uzmes nesto? Ne, naravno. Obaska sto ne bi daleko ni odmakla.
Naravno da neses to uraditi ni na tezgi na ulici ili na Buvljaku.
A naravno platices i svaki dokument ili papir koji ti drzava izda. Ona ne da nista za dz.
Onda bensedicic, cigaretica, kafica na Kalisu - sve se lepo plati. Posto je kisa, taxi do kuce - i lepo platis.
Cak i da bi se covek sahranio - neko to mora da plati.

Kao sto vidis, problem je u nasim glavama da nesto moramo da platimo, a nesto drugo ne (prosto jer mozemo da izbegnemo) iako bi trebali. Ali na kraju to sve neko plati.
Recimo za sam prevoz to izgleda otprilike ovako - ja platim tako sto mi dignu namete, ona sto radi u drzavi plati tako sto joj iz budzeta (koji pune tako sto svi placamo te namete) uzmu i daju subvenciju umesto da im povecaju plate, a ti (koja si recimo nezaposlena) platis povecanom cenom karte jer kada formiraju cenu oni moraju da uracunaju da deo ne kupuje karte pa oni koji kupuju moraju i to da plate.

Jel vam sad jasno da na kraju sve platimo? Nista ti ne izbegnes s tom kartom, jer ce te sacekati "iza coska" pa ces da platis mozda i vise.

uh stvarno mislila sam da je onaj blooser...radim nesto i kuckam svi ste mi se pomesali ..... izvini

Pokazala si i svoj nivo inteligencije, a i finoce. Glavno da sam ja los covek koji mrzi sve koji nemaju posao (sto bih voleo da mi se dokaze citatom sa tom mojom izjavom).

Rado bih te pitao sta imas od skole, i sta znas da radis, ali mozda bolje da to preskocimo...

Pokazala si i svoj nivo inteligencije, a i finoce. Glavno da sam ja los covek koji mrzi sve koji nemaju posao (sto bih voleo da mi se dokaze citatom sa tom mojom izjavom).

Rado bih te pitao sta imas od skole, i sta znas da radis, ali mozda bolje da to preskocimo...
Не буди тако осетљив.Прво,ова расправа пати од недостатка информација:ко шта коме ради?зашто?куда иду паре и да ли се троше наменски..
Узгред,већина жена на 4уму су високообразоване,бар оне које су често ту.

Не буди тако осетљив.Прво,ова расправа пати од недостатка информација:ко шта коме ради?зашто?куда иду паре и да ли се троше наменски..

:zcepanje: Postoje dve mogućnosti: jedna je da platiš kartu, a druga da se švercuješ...šta tu nije jasno!?

Djilas prima platu iz budzeta, ja ne.

Djilas je lopov, ja nisam.

Nijednom nisam rekao da je zivot u Srbiji dobar.

Okvalifikovali ste me kao najgoru osobu, dok me pri tom niko nije pitao sta radim, koliko radim i sl. Kada smo trazili dodatnog coveka iz srodnih firmi niko nije hteo da dodje da radi to sto radim ja i jos par kolega, za veci novac nego sto su primali tamo gde rade. Znali su koliko posla ima i o kakvo poslu se radi. Da ne bude zabune, svo vreme govorim o Srbiji. Posao je strucan i profesionalan i uglavnom nema veze sa nasom drzavom.

Jeste li glupi ili ludi, kad moram da vam ponavljam neke stvari 100 puta?

Stani ispred vozaca GSP-a, pogledaj ga u oci i reci mu da neces da placas za to sto te vozi. Eto, prosto, da vidim kako bi to uradila. I onda mu obrazlozi zasto to neces da uradis.
A onda otvori vrata svoje kuce da dodje da uzme sta kome treba, naravno bez nadoknade jer nema da ti plati. Ili ako imas prodavnicu dopusti da ljudi uzimaju hranu i ne placaju jer, eto, mora da se jede.

Kako ne shvatate da tako stvari ne mogu da funkcionisu? Sve i da hoces da das besplatno hranu iz svoje prodavnice ljudima, ti tu hranu moras da kupis negde, i na kraju ces, kada potrosis sve sto imas, i ti postati gladna i bedna.
Kada odes u Deltu ili Usce, da li ces da usetas u prodavnicu markirane odece i da uzmes nesto? Ne, naravno. Obaska sto ne bi daleko ni odmakla.
Naravno da neses to uraditi ni na tezgi na ulici ili na Buvljaku.
A naravno platices i svaki dokument ili papir koji ti drzava izda. Ona ne da nista za dz.
Onda bensedicic, cigaretica, kafica na Kalisu - sve se lepo plati. Posto je kisa, taxi do kuce - i lepo platis.
Cak i da bi se covek sahranio - neko to mora da plati.

Kao sto vidis, problem je u nasim glavama da nesto moramo da platimo, a nesto drugo ne (prosto jer mozemo da izbegnemo) iako bi trebali. Ali na kraju to sve neko plati.
Recimo za sam prevoz to izgleda otprilike ovako - ja platim tako sto mi dignu namete, ona sto radi u drzavi plati tako sto joj iz budzeta (koji pune tako sto svi placamo te namete) uzmu i daju subvenciju umesto da im povecaju plate, a ti (koja si recimo nezaposlena) platis povecanom cenom karte jer kada formiraju cenu oni moraju da uracunaju da deo ne kupuje karte pa oni koji kupuju moraju i to da plate.

Jel vam sad jasno da na kraju sve platimo? Nista ti ne izbegnes s tom kartom, jer ce te sacekati "iza coska" pa ces da platis mozda i vise.

Čoveče, pišeš memoare...

Isto ocekujem i od drugih. Daleko sam ja od toga da me neko vredja samo zato sto sam zaposlen i radim, a pogotovo za nesto sto nisam ni rekao.

Sva frka je nastala jer sam napisao da treba da se plati karta. Nisam ni komentarisao da li je Bus Plus OK niti da li se krade u GSP-u ili iz budzeta grada.
I dalje tvrdim da treba da se plati sve sto se trosi, a za kradje postoji drugi mehanizam.

A sto se tice inteligencije, moram reci da nisam impresioniran statistikom po forumu, a i obrazovanje nije nikakva garancija iste, pogotovo danas u Srbiji. Zao mi je sto je tako, ali...

Izvini (i ti i drugi), ovo nema veze s tobom i definitivno prekidam diskusiju u ovom smeru. Nadam se samo da je shvaceno na pravi nacin ono sto sam hteo da istaknem. Ja sam tu potpuno nebitan i uzeo sam sebe kao primer da ne pisem o drugima ili uopsteno, ali kada koristim "ja" svako moze da stavi sebe na to mesto, nadao sam se da je to jasno, ali izgleda da nije.

Izvini (i ti i drugi), ovo nema veze s tobom i definitivno prekidam diskusiju u ovom smeru. Nadam se samo da je shvaceno na pravi nacin ono sto sam hteo da istaknem. Ja sam tu potpuno nebitan i uzeo sam sebe kao primer da ne pisem o drugima ili uopsteno, ali kada koristim "ja" svako moze da stavi sebe na to mesto, nadao sam se da je to jasno, ali izgleda da nije.
Немој да пишеш о себи,то ће на форуму увек бити злоупотребљено.

Ma kreteni...a da vidis vozni park ispred zgrade...da zines... a djubre fik s prozora...
Treba da ih vidiš kod mene kad me ubeđuju da moje mačke(koje pojedinima užasno smetaju) puše ko Turci(zbog enormnog broja pikavaca), samoinicijativno čiste uši(takođe, zbog enormnog broja frljnutih štapića za uši), drogiraju se čipsom, smokijem, snikers i milka čokoladama, lakiraju nokte kao filmske dive(zbog količine vate sa skinutim lakom, jopet frljnutim odozgo i ogromnom količinom ofarbane i uredno iščetkane kose)i sve to meni u prizemlje, sa malenom cvetnom bašticom, al' ja sam najveće zlo u komšiluku(nisam sigurna dal' zbog baštice u kojoj se sva deca iz komšiluka igraju il' zbog ozloglašenih mačaka, koje samovoljno čiste uši štqapićšima dok grickaju snikers)

Isto ocekujem i od drugih. Daleko sam ja od toga da me neko vredja samo zato sto sam zaposlen i radim, a pogotovo za nesto sto nisam ni rekao.

Sva frka je nastala jer sam napisao da treba da se plati karta. Nisam ni komentarisao da li je Bus Plus OK niti da li se krade u GSP-u ili iz budzeta grada.
I dalje tvrdim da treba da se plati sve sto se trosi, a za kradje postoji drugi mehanizam.

A sto se tice inteligencije, moram reci da nisam impresioniran statistikom po forumu, a i obrazovanje nije nikakva garancija iste, pogotovo danas u Srbiji. Zao mi je sto je tako, ali...

Karta mora da se plati i to po meni ne bi trebalo da bude diskutabilno.
Ali, pokušavam da razumem zašto je angažovana komunalna policija kao neka vrsta izbacivača putnika i pratilaca zaposlenih u privatnoj firmi?
Komunalnu policiju ne vidimo uposlenu i na drugim radnim zadacima koji im stoje u opisu radnog mesta.
Drugo, zašto je sistem naplate poveren trećem licu kroz ugovor u kome se ne vidi šta je predmet ugovora, a ni vrednost ugovorenog posla.

I zašto ja ili neko drugi koji kao i ja plaća kartu mora da strepi od prisustva eventualnom nasilja od strane komunalne policije?

Btw, danas se jedan autobus zapalio, a PR GSB- je izjavila da je to manji incident i da su putnici apsolutno bezbedni.
Juče je vozač pokosio nekoliko automila, jedno dete je završilo na operacionom stolu, zbog neispravnog autobusa. Na kraju je vozač uspeo da se zakuca u banderu i tako zaustavi pomahnitali autobus.

I još jedan primer. U mom komšiluku živi jedna baka kojoj bakalin 4 dana u mesecu odnese hleb i mleko jer ona nema dovoljno novca. Uredno plaća sve dažbine, nikome nije dužna, ali uz sve mere štednje ona 8 dana u mesecu ne bi imala šta da jede da komšija bakalin samoinicijativno to ne odnese.
Šta hoću da kažem. U ovoj zemlji postoje ugrožene kategorije i od CZR ne mogu ostvariti nikakav vid pomoći ako poseduju nekretninu. Ako je prodaju, gde će onda. Ješće sopstvenu kuću na ulici.
Elem, ako je Grad odobrio penzionerima bez obzira na visinu primanja besplatne vožnje, zar nije bilo dobre volje da se to solidarnije uredi, pa da besplatne vožnje imaju oni koji zaista nemaju.
Čemu ta nazovi pozitivna diskriminacija prema penzionerima ne mislim na sve) koji imaju primanja i iznad prosečnih, a svaki nezaposleni mora da plaća?

Poslednja izmena:
Gradonačelnik u zanosu fašizma
Plati kartu ili marš iz Beograda

thumbnail.php

Gradonačelnik posebno brine o Romima, koje je u više navrata sa nekoliko lokacija iseljavao iz kartonskih naselja uz svesrdnu pomoć bagera. One koji su bili prijavljeni kao stanovnici nekog drugog grada, Đilas je obećao da će ih vratiti u njihov zavičaj, ni ne pitajući ih žele li to. Kao novu kategoriju, Đilas je Dragan markirao takozvane “švercere” to jest ljude koji ne plaćaju kartu za vožnju gradskim prevozom. Najpre je Grad na netransparentnom tenderu predao u ruke fantomskoj firmi Apex Solution Technology koja je, podsetimo, na računu imala osnivački kapital od 500 evra i jednog zaposlenog radnika. No, o tome se prvi čovek Đilasgrada nije očitovao

Nakon Roma, koje je već počeo da vraća “tamo odakle su došli”, gradonačelnik Beograda uputio je u petak nedvosmislenu poruku došljacima koji u glavnom gradu koriste uslugu javnog prevoza i za to ne plaćaju kartu – raus iz prestonice! Kako se redakcija e-Novina već duže vreme u javnosti percipira kao progonitelj lika i naročitao dela prvog čoveka Beograda, sledi Đilasov citat preuzet sa sajta Devedesetdvojke:

"Vrlo su nam značajni sjajni studenti kao taj gospodin koji ima 31 godinu i studira, ali mogli bi da izdržimo njegov gubitak i da se on vrati u Berane i tamo da se vozi besplatno. U Beogradu će se oni koji dođu voziti uz plaćenu kartu. Šta bi mu se desilo u Parizu, Berlinu ili bilo gde kada bi dao pasoš i rekao 'pošaljite mi kaznu na Berane'. Mislim da bi proveo neko vreme u zatvoru, a onda bi se uz pomoć države vratio u Berane", rekao je Đilas.

Povod za gradonačelnikovu ciničnu izjavu, koju bi potpisao svaki čestiti “obrazovac”, bio je incident koji se dogodio prošlog meseca, kada je pripadnik gradske Komunalne policije pesnicama tukao putnika u gradkom prevozu. Pošto je, kako je rekao, kod kuće zaboravio BusPlus kartu, putnik je odbio da izađe iz autobusa i ponudio da mu napišu kaznu, a kao identifikaciju priložio je crnogorska dokumenta.

Policjacu to nije bilo dovoljno, te je, nakon nekoliko poziva da izađe iz gradskog autobusa, počeo da batina čoveka koji nije pružao nikakav otpor. Đilas, koji do sada nije pustio ni glasa povodom ovog slučaja, se pobrniuo da čitav događaj relativizuje.

"Naravno da osuđujem kada komunalni policajac više puta udari putnika u autobusu, ali naravno i da osuđujem i kada putnik neće da izađe iz autobusa i prvo kontrolora izbaci kroz vrata, a našem komunalnom policajcu da crnogorski pasoš sa adresom u Beranama", kazao je Vođa, dodavši da je Beogradu "vrlo značajan" svaki građanin Beograda.

Koliko mu je značajan, pokazao je u više navrata: recimo nakon Parade ponosa 2010. godine, kada je za haos u gradu optužio učesnike povorke koji su svojom besramnom pojavom iritirali 6.000 huligana i prisili ih da devastiraju “krug dvojke”, opljačkaju nekoliko sportskih radnji i prebiju oko stotinu policajaca.

Gradonačelnik posebno brine o Romima, koje je u više navrata sa nekoliko lokacija iseljavao iz kartonskih naselja uz svesrdnu pomoć bagera. One koji su bili prijavljeni kao stanovnici nekog drugog grada, Đilas je obećao da će ih vratiti u njihov zavičaj, ni ne pitajući ih žele li to.

Kao novu kategoriju, Đilas je Dragan markirao takozvane “švercere” to jest ljude koji ne plaćaju kartu za vožnju gradskim prevozom. Najpre je Grad na netransparentnom tenderu predao u ruke fantomskoj firmi Apex Solution Technology koja je, podsetimo, na računu imala osnivački kapital od 500 evra i jednog zaposlenog radnika. No, o tome se prvi čovek Đilasgrada nije očitovao.

Uvođenje BusPlus sistema obeležili su i plakati koji su osvanuli u autobusima, čija poruka i ton neodoljivo podsećaju na slavnu propagandu nacističke Nemačke: “Gužva? Za gužbvu u autobusu odgovorni su putnici koji ne plaćaju kartu.”

Herr Đilas odlučio je da nastavi u istom ritmu koračnice, pa je u poslednjoj izjavi medijima plasirao još jednu izjavu ne bi li zastrašio pučanstvo. Broj vozila javnog gradskog prevoza u Beogradu će, kaže firer, biti smanjen za trećinu ako više od trećine ljudi ne bude plaćalo kartu, jer ne postoji nijedan grad u svetu koji može nešto tako da izdrži.

"Grad Beograd jedino za javni gradski prevoz daje subvencije veće nego za obdaništa, jer se za obdaništa godišnje iz budžeta izdvaja 60 miliona evra da bi građani plaćali cenu koja je daleko od tržišne, dok se za prevoz izdvaja više od 100 miliona evra i to nisu sredstva kojima se pokrivaju gubici u Gradskom saobraćajnom preduzeću Beograd, nego sredstva koja omogućavaju da karta bude najjeftinija u celoj centralnoj Evropi", rekao je Đilas.

Karte za prevoz u Beogradu su, recimo i to, od prvog oktobra poskupele pa je sada jedna vožnja košta 70 dinara (oko 0.60 evra). U zemlji u kojoj je prosečna plata, za one koji rade, oko 320 evra, ova se usluga bez demagogije može smatrati luksuzom. Luksuzom koji mogu da koriste samo povlašćeni. Ostali, raus iz Beograda!
star

files.php

:evil:

Легенда :))) има петљу да каже и уради оно о чему други не смеју ни да помисле

Tačno, može Đitlerov gestapo da pokuca na vrata.

A onda te pojede mrak....demokratski mrak!

Što se tiče Djidinog Gestapoa nazvanog "Komunalna policija" gledajte na to kao na psiho eksperiment
Danas ćeš dobiti po njokalici ako ne plaiš kartu, sutra ćeš dobiti po njokalici ako se ne vakcinišeš, prekosutra ako se ne čipuješ...

--- a na krraju kompjuter pogreši pa nit možeš da se voziš nit da kupiš hranu

Ceo Novi Svetski poredak ovako funkcioniše :D
Šatro policija koja brine o kartama...

... ovo je BLAGOVREMENA DRESURA GRADJANA

Što se tiče Djidinog Gestapoa nazvanog "Komunalna policija" gledajte na to kao na psiho eksperiment
Danas ćeš dobiti po njokalici ako ne plaiš kartu, sutra ćeš dobiti po njokalici ako se ne vakcinišeš, prekosutra ako se ne čipuješ...

--- a na krraju kompjuter pogreši pa nit možeš da se voziš nit da kupiš hranu

Ceo Novi Svetski poredak ovako funkcioniše :D
Šatro policija koja brine o kartama...

... ovo je BLAGOVREMENA DRESURA GRADJANA

Digitalni anđeo, tako beše?

Zar nije lakše da pobiju govna i gotova stvar?
Kontam da će se vremenom sve robotizovati te aristokratija neće imati potrebu za robovima.
Sem onih školovanih što lepo kuvaju, lepo pevaju itd.

Doduše, Henri je rekao da bi optimalni broj stanonika Zemlje bio oko milijardu i po.

Back