blooser
Veoma poznat
- Poruka
- 14.983
ti i djilas se super slazete - i on kao i ti radi i ima dobru platu i misli da nema ovih koji nemaju bilo bi vam jos bolje ali se varate ...ne bi pojedinci u ovoj drzavi imali toliko da nije onih koji nemaju nista...pokazite bar malo solidarnosti i smanjite apetite...ova drzava je dovoljno velika i dovoljno bogata za svakog od nas a mala je za gramzivost samo 1 coveka + kako mozes da se osecas lepo a zivis u drzavi u kojoj vecina gladuje...politicari na zapadu pljackaju uglavnom siromasne drzave imaju nato i sl. a ovi nasi ne mogu pa moraju nas
Djilas prima platu iz budzeta, ja ne.
Djilas je lopov, ja nisam.
Nijednom nisam rekao da je zivot u Srbiji dobar.
Okvalifikovali ste me kao najgoru osobu, dok me pri tom niko nije pitao sta radim, koliko radim i sl. Kada smo trazili dodatnog coveka iz srodnih firmi niko nije hteo da dodje da radi to sto radim ja i jos par kolega, za veci novac nego sto su primali tamo gde rade. Znali su koliko posla ima i o kakvo poslu se radi. Da ne bude zabune, svo vreme govorim o Srbiji. Posao je strucan i profesionalan i uglavnom nema veze sa nasom drzavom.
Jeste li glupi ili ludi, kad moram da vam ponavljam neke stvari 100 puta?
Stani ispred vozaca GSP-a, pogledaj ga u oci i reci mu da neces da placas za to sto te vozi. Eto, prosto, da vidim kako bi to uradila. I onda mu obrazlozi zasto to neces da uradis.
A onda otvori vrata svoje kuce da dodje da uzme sta kome treba, naravno bez nadoknade jer nema da ti plati. Ili ako imas prodavnicu dopusti da ljudi uzimaju hranu i ne placaju jer, eto, mora da se jede.
Kako ne shvatate da tako stvari ne mogu da funkcionisu? Sve i da hoces da das besplatno hranu iz svoje prodavnice ljudima, ti tu hranu moras da kupis negde, i na kraju ces, kada potrosis sve sto imas, i ti postati gladna i bedna.
Kada odes u Deltu ili Usce, da li ces da usetas u prodavnicu markirane odece i da uzmes nesto? Ne, naravno. Obaska sto ne bi daleko ni odmakla.
Naravno da neses to uraditi ni na tezgi na ulici ili na Buvljaku.
A naravno platices i svaki dokument ili papir koji ti drzava izda. Ona ne da nista za dz.
Onda bensedicic, cigaretica, kafica na Kalisu - sve se lepo plati. Posto je kisa, taxi do kuce - i lepo platis.
Cak i da bi se covek sahranio - neko to mora da plati.
Kao sto vidis, problem je u nasim glavama da nesto moramo da platimo, a nesto drugo ne (prosto jer mozemo da izbegnemo) iako bi trebali. Ali na kraju to sve neko plati.
Recimo za sam prevoz to izgleda otprilike ovako - ja platim tako sto mi dignu namete, ona sto radi u drzavi plati tako sto joj iz budzeta (koji pune tako sto svi placamo te namete) uzmu i daju subvenciju umesto da im povecaju plate, a ti (koja si recimo nezaposlena) platis povecanom cenom karte jer kada formiraju cenu oni moraju da uracunaju da deo ne kupuje karte pa oni koji kupuju moraju i to da plate.
Jel vam sad jasno da na kraju sve platimo? Nista ti ne izbegnes s tom kartom, jer ce te sacekati "iza coska" pa ces da platis mozda i vise.
Postoje dve mogućnosti: jedna je da platiš kartu, a druga da se švercuješ...šta tu nije jasno!?
)) има петљу да каже и уради оно о чему други не смеју ни да помисле