Plati kartu ili marš iz Beograda

Realno, više mi idu na q oni obični ljudi koji za sve svoje nedaće krive političare.
Реално,нисмо сви способни да будемо политичари а за други начин борбе против њих који ми пада на памет би ми дали модератори мало витамина.Ако имаш неки проверен рецепт и начин да не зависиш од политике,реци.

Реално,нисмо сви способни да будемо политичари а за други начин борбе против њих који ми пада на памет би ми дали модератори мало витамина.Ако имаш неки проверен рецепт и начин да не зависиш од политике,реци.

Iznad rekoh na šta sam mislio.
Kad bi se narod manje koncentrisao na njihove ujdurme, a više na sebe, našao bi gde greši u 80% slučajeva koje je već unapred okarakterisao kao 'yebe ga država/političari/žuti...'
Univerzalni recept? Najlakše je kukati. Menjaj nešto.

Pa tako gledajuci treba narod pobiti da bi ti politicari ziveli u izobilju sami sa sobom.svud ima kukolja tako i medju narodom a da je pameti medju onima sto ne spadaju u ta nevinasca i da se sloze sve bi ovde bilo drugacije,i ne moze se po nikakvom osnovu u ovoj zemlji kriviti narod za celokupno stanje sem za ono da je dozvolio da nam nekoliko decenija bude lopovska elita na vlasti koja je i dan danas i imam utisak da se nikad maci nece jer su se razmnozili kao pecurke.

Dakle, narod je SAMO doveo tu 'elitu' na vlast?
Dakle, većina naroda je jedna velika ovca.
Držim se manjine, i gledam kako da promenim svoj mikrosvet nabolje. Poslednji put sam zaokruživao 1996., i to sam zažalio.

Sve hocu da odustanem, ali ne bih da ostavim nejasne stvari.

Nikoga ja ne mrzim, niti sam ja surovi SS-ovac, niti sam bogatas. I ja sam studirao u Beogradu 90-tih, i jedva smo prezivljavali. I taj isti GSP mi je pojeo dobar deo mladosti koji sam proveo cekajuci ga. I smatram da ljudi imaju male plate, i da iste treba povecati bar duplo, ali isto smatram da 50% ljudi iz javnih i drzavnih preduzeca treba NAJURITI jer nista ne rade, osim sto mute, odmazu i kradu (eto otkud povecanje plata za onu drugu polovinu). Dakle ni po babu, ni po stricevima, nego po znanju i trudu.

Ono sto sam ja hteo da istaknem je da je pogresna ta praksa i logika neplacanja, koja je ustanovljena 90-tih kada nam je drustvo potpuno, ali POTPUNO kriminalizovano. To se jako lepo vidi jos i sada sa tim neplacanjima doprinosa, punih plata (ono - minimalac zvanicno ostalo na ruke - pisao sam i zasto je to u krajnjem lose za same radnike, tj da imaju samo privid da je to dobro za njih), komunalnih racuna pa i tog nesrecnog prevoza. Ali ne znam da li shvatate da mnogi pod istom tom inercijom i sa istom tom deformisanom logikom NASTAVLJAJU DA KRADU kao sto se to radilo 90-tih.

Tim nasim pricama da ne treba placati zapravo samo njima dajemo kredit da nastave sa tom pljackom. Moramo da shvatimo da ili ce biti red, ili ce biti haos, ali posto smo mi ovde vecinom sitne ribe, mi u haosu necemo dobro proci, kao sto ni ne prolazimo - samo pogledajte oko sebe.

Svi pricaju sa setom o SFRJ-dobu, koje je bilo takodje lose, ali jedino sto je tamo postojalo bio je NEKI RED koji se postovao. E o tome ja govorim.

Nadam se da je sada jasnije i da nema zle krvi.

ti i djilas se super slazete - i on kao i ti radi i ima dobru platu i misli da nema ovih koji nemaju bilo bi vam jos bolje ali se varate ...ne bi pojedinci u ovoj drzavi imali toliko da nije onih koji nemaju nista...pokazite bar malo solidarnosti i smanjite apetite...ova drzava je dovoljno velika i dovoljno bogata za svakog od nas a mala je za gramzivost samo 1 coveka + kako mozes da se osecas lepo a zivis u drzavi u kojoj vecina gladuje...politicari na zapadu pljackaju uglavnom siromasne drzave imaju nato i sl. a ovi nasi ne mogu pa moraju nas

ti i djilas se super slazete - i on kao i ti radi i ima dobru platu i misli da nema ovih koji nemaju bilo bi vam jos bolje ali se varate ...ne bi pojedinci u ovoj drzavi imali toliko da nije onih koji nemaju nista...pokazite bar malo solidarnosti i smanjite apetite...ova drzava je dovoljno velika i dovoljno bogata za svakog od nas a mala je za gramzivost samo 1 coveka + kako mozes da se osecas lepo a zivis u drzavi u kojoj vecina gladuje...politicari na zapadu pljackaju uglavnom siromasne drzave imaju nato i sl. a ovi nasi ne mogu pa moraju nas

To mora da nedeljom volontiraš u narodnim kuhinjama?

Do malopre ljubiš bližnjega svoga, a sada kamenjem po meni jer to primetih?
Devojko, smanji volume na šizofreniji... i odseli se od svojih.

postavljas glupa pitanja...uopste nije bitno sta radis nego kako radis... ako pre svega nisi dobar covek ne mozes biti ni dobar cistac ulica a ne strucnjak iz bilo koje oblasti i od tebe takvog drustvo u celini ima vise stete nego koristi...to sto imas pare i kazes dobro zaradjujes nista ne znaci... onim postom - ja radim i imam dobru platu a vas koji nemate ko hebe si pokazao da si los covek

postavljas glupa pitanja...uopste nije bitno sta radis nego kako radis... ako pre svega nisi dobar covek ne mozes biti ni dobar cistac ulica a ne strucnjak iz bilo koje oblasti i od tebe takvog drustvo u celini ima vise stete nego koristi...to sto imas pare i kazes dobro zaradjujes nista ne znaci... onim postom - ja radim i imam dobru platu a vas koji nemate ko hebe si pokazao da si los covek

Ma jok, samo je pokazao da se ne folira.

Dok kada bogat covek kaze da ga je srce zabolelo kada vidi siromasnog, a ne deli svoju zaradu sa siromasnima, on je onda obican folirant.

I sta je onda tu moralno gore, da se ne foliras ili da se foliras?

Rekoh, lakše sa šizofrenijom... dovoljno se blamiraš što ne znaš ni sa kim se svađaš, samo mlatiš k'o baštensko crevo...

Da pojednostavim i skinem ti taj zblanuti izraz sa face, i uvedem dijagnozu: gde ja rekoh ovo boldovano, pa ispadoh loš čovek?

I da ponovim hiljaditi put i plaćao se kada su ovde uslovi bili iole normalni i niko to nije osporavao ali danas kada je samo u beogradu preko miloin i'po ljudi nezaposleno , što je ukupna brojka od ...zavrte mi se u glavi od tog ukupnog , ovaj bezobrazni harač je više nego neljudski .

I o tome se radi .

Ako ti se i dalje troluje , gledaj da se ne kačiš bar na moje postove jer mi je stvarno nejasno da u celoj priči vrtiš sve vreme jedno te isto , a umeš da se služiš kompjuterom te pretpostavljam da ovako proste stvari možeš da shvatiš kada se ponove ovoliko puta :)

Ja ne trolujem, nego pisem racionalno. To sto je gradski prevoz subvencionisana delatnost cak i sa takvim 'ogromnim' cenama je dovoljan argument protiv vase dusebriznicke kvazi-socijane demagogije.

Kada neku cenu koja nije dovoljna cak ni za odrzavanje na pozitivnoj nuli proizvodjaca te robe ili usluge nazoves 'bezobzirnim haracem'; onda je to potpuno iracionalna tvrdnja, i kao takva, potpuno je nebitna za bilo kakvu raspravu.

Rekoh, lakše sa šizofrenijom... dovoljno se blamiraš što ne znaš ni sa kim se svađaš, samo mlatiš k'o baštensko crevo...

Da pojednostavim i skinem ti taj zblanuti izraz sa face, i uvedem dijagnozu: gde ja rekoh ovo boldovano, pa ispadoh loš čovek?

rekao si da su oni koji nemaju krivi zato sto dajes deo zarade drzavi sto nije tacno...ova drzava otima od svih nas i od onih koji imaju i od onih koji nemaju zato smo ovde gde smo + vredjas, nisi cak ni pristojno drustvo strucnjace sa velikom platom

rekao si da su oni koji nemaju krivi zato sto dajes deo zarade drzavi sto nije tacno...ova drzava otima od svih nas i od onih koji imaju i od onih koji nemaju zato smo ovde gde smo + vredjas, nisi cak ni pristojno drustvo strucnjace sa velikom platom

Definitivno si težak slučaj, devojčice. Prvi korak je da to priznaš sebi.
Ne blamiraj se dalje, neprijatno je... postaješ agresivna, bezrazložno.
Uoči grešku, i postidi se. Ne srljaj k'o june u detelinu.

Definitivno si težak slučaj, devojčice. Prvi korak je da to priznaš sebi.
Ne blamiraj se dalje, neprijatno je... postaješ agresivna, bezrazložno.
Uoči grešku, i postidi se. Ne srljaj k'o june u detelinu.

june, detelina, sizofrenija.... svakim postom samo potvrdjujes ono sto sam napisala o tebi...da ti nisi neki krimos tanak si sa zivcima

Kakve veze ima dobrota coveka sa njegovim strucnim, intelektualnim kvalitetima?

Majka Tereza je bila dobar covek. Pahomije je los covek, a oboje su hriscani.

I sta uopste znaci "dobar"?

Da li su najbogatji ljudi sveta ( recimo Soros ili Bil Gejjts) dobri ljudi? Mora da jesu cim su em dobrotvori, em su strucno radili i rade svoj posao.
Dochim da je i Bogoljub Karic dobar covek, pa i Mira Markovic jer su i oni casno radili svoje poslove.

Back