MRZNJA - STOP!
Ironija je nekome reci da ne gleda Zadrugu, a onda se Zadrugom baviti...?

Zastrasujuce je koliko bi ljudi mogli da uspeju u zivotu samo da se vode
zlatnim pravilom koje se odnosi na vodjenje racuna o
sebi pre nego li o tome
ko sta radi.
"Ne smem da pisem, ovaj/onaj mii kriv, kme kme kme"
"Ovaj kaze nesto sto mi se ne svidja, kme kme kme"
"Ja cu da kritikujem i niko ne sme mene da kritikuje, kme kme kme"
MA, KAKO DA NE!:
Dokle vise da
takve trpimo ovde?
Recimo, nikada ne bih bilo koga optuzivao na PDF Politika da tamo
ne smem da pisem jer ce me ne daj boze napasti, iskljucivo je
na meni da snagom svog uma i sopstvenim naporom iskazem svoje misljenje i da ga argumentovano prikazem. Apsolutno me ne dotice ko je kakav i cime se bavi dokle god mogu da razumem o cemu pise. Sta te briga
ko sam ja, koncentrisi se na temu o kojoj pises. Ja sam nebitan i prolazan,
ti pokazi tvoje znanje i odbrani ga. Ne mozes da ides okolo i da demantujes od drugih ljubaznost. Na forumu si, imas 18+ godina? Niko nije duzan da te pazi i mazi.
Necu ici okolo da pravim predrasude o drugima, a pogotovo necu biti
ta vrsta osobe koja pokusava da nastupa klanski, iza kulisa da prdim o drugima, i da koristi reputacioni sistem ili
PM da druge vredja jer ne moze da im se na bilo koji drugi nacin suprotstavi, a da ne ispadne jedno veliko
jaje.
Taj mentalitet, tu narav, to "Baba tracara" ne kapiram, jednostavno mi je nejasno da neko moze da sedi po ceo dan i da prica o tome ko sta radi i ko je sta rekao. Jbt, prodje zivot u TRACEVIMA!
Evo, ja recimo volim video igre. I sada treba da jurim, blatim i vredjam nekoga ko kaze da su video igre sranje? Ne, sta me se to dotice.
Neko ne voli da cita knjige, recimo, sta sada, treba da crnim na forumu tu osobu govoreci drugima da je
retard jer kaze da ne voli neku knjigu koju ja volim?
Apsolutno RASPANJE ENERGIJE na glupost!
Vec sam
prosao to i ne dopada mi se takav pristup ni prema drugima, a ni kada ga drugi imaju prema meni. Zato danas ne govorim sa nekim ljudima koji se samo prave dobri na povrsini i zele da skupljaju drustvene poene tako sto pokusavaju da druge spuste ili na neki nacin osujete. Nema, kraj, kaput. Get over it. Deal with it.
I ta vrsta neke blage pasivne agresije koja se prozima... sta je to?
Tako se ne postaje niti velik, niti jak u zivotu. Vec svojerucnom akcijom, postepenom, stalozenom i efektnom, ustanovljeno na konkretnim stvarima koje se ticu ljudske realnosti.
---------------------------
Kako poboljsati PDF? Jednostavno, pisanjem. Ali ne bilo kakvim pisanjem, vec pisanjem koje je u skladu PDF-a. Rece Helena bas juce, nece da pise o bureku i u pravu je.
Svako ko zeli da kaze da je ovaj PDF prazan zbog drugih, neka prvo razmisli koliko je astroloskih tema otvorio/la, pa onda da razmisli zbog cega je PDF relativno prazan/, umesto da se bavi klanskom stigmatizacijom, propalom demagogijom i suludim optuzbama koje mogu da prodju samo u crtanom filmu ili zacaranom krugu
prijatelja.. A mozda ni tu.
Heeeej, pa takve stvari su maliciozne, zamaraju, ubijaju, postoje lepse stvari da se rade u zivotu! Mrznja prema drugima je NEZDRAVA, ubija sive celije, heeeeeeeeeeej!
Zamislite da odem na PDF video Igre i da kazem "Znate sta, vi igrate samo Indie igre i zato je PDF prazan jer pored vasih Indie igara niko ne moze da nesto kaze"
Ili zamislite da odem na PDF muzika i kazem "Znate sta, necu da ovde pisem jer ljudi najcesce ne postavljaju metal muziku koja mene interesuje"

. Kao, PDF metal nije bio aktiviran, napravi se par postova, pomogne se, pa iako se dobije sijaset uvreda posle nicim zasluzenih, nastavi se povremeno

Prema nekome mozes biti dobar, fin, uljudan i kulturan samo do odredjene granice, posle toga je vrag odneo i shalu i zajebanciju. Niko nije duzan da trpi necije emotivne outburste niti da bude lutkica na kojoj ce neko da leci sopstvene komplekse.
I zato bas i postoji moderacija da takve stvari suzbije.
Ako mi je do pisanja o astrologiji - pisacu.
Evo, vidim, ljudi kako-kad pod naletom inspiracije ostave nesto fino u temi muzika koju slusam ili u temi Umetnost inspirisana astrologijom. I cesto puta se dogodi da posaljem repkicu ili da primim.
Dakle, nemojte druge da krivite, aktivirajte se,
Radite nesto da poboljsate PDF osim sto pijuckate kaficu i sirite traceve na koje niko normalan nece ni pasti, a ni u koje nece poverovati. A onda ce da dodju ljudi koji nisu u emotivnom rastrojstvu pa ce moci nesto korisno i da napisu pod uslovom da to i zele.
Dakle, MRZNJA STOP!
Aktivacija - START!
Ko mene ne podnosi ima opciju ignore i dovidjenja, k'o da je bitno sta ja pisem.

Ko hoce da protiv mene ratuje, evo PM pa neka ratuje.
I, realno gledano, PDF Astrologija je poprilicno prazan jer na njemu se premalo pise o astrologiji, jednostavno nema dovoljno interesovanja. Sto ne znaci da treba da se
na ulazu stavljaju baloni i da se prave cirkuske atrakcije kako bi neko svratio na par minuta i napisao par reci. Koliko tema sam samo ja otvorio, koje su bile tu i tokom mog boravka, a i (dvogodisnjeg?) odlaska, jednostavno je slabo interesovanje za
astroloske teme, a to je i razlog zbog kog nema astrologa. Neki astrolozi su elitisti. Jbg, ima i toga. Nece ni oni da gledaju burek
I zato bez takvih demagogija i sirenja lazi da neko nekoga sprecava da pise. I ovo NIJE NOVA PRICA. Ista demagogija je ovako radjena i ranije kada sam ja tek dosao na forum, ali ista.
"ovaj demon, onaj demoj, ovaj lud, ovaj nenormalan" - ajde bezi u persun! Ljudi sasvim normalni i, najbitnije,
svoji. na njih ne moze da se utice pa su zato "demoni", kako da ne.
Ko ne zeli da pise to je iskljucivo njihova odluka, a vadjenje na to
da ne pisu zbog nekoga su velika glupost.
Evo primer Van Halen - uvek sve lepo napise, pita, kaze i nikada nije imao niti jedan problem ni sa kim. Niti ga interesuje ko sta radi, niti ga zanima. Fino uziva, povremeno dodje.
Bapske price su jos jedan vid sarlatanstva.
Over and out, nadam se.