-Rocket_Queen-
Primećen član
- Poruka
- 921
Joj, ja sam kukala i plakala kad je dolazilo vreme za vrtic. Majka me zove a ja lezim u krevetu i placem...eh...

Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.

Mirka Šizika:Jedno je istina ....mi mozemo i zelimo njih u novine al novine ne zanima to, nije dovoljno skandalozno .
A mozda bas tu lezi resenje problema , kad bi neke novine htele da objave sve ove price onda se takve stvari vise ne bi dogadjale ....jer ko bi ikad upisao dete u vrtic o kome je npr press pisao lose .

Pozdrav svim mamama
Ja bih majkama davala beneficirani radni staž, majke mi.![]()

E Beki, tek sad sam videla šta ti se izdešavalo u međuvremenu i otkačila skroz!
Ma ja bih ispod zemlje iskopala novine koje bi mi objavile priču, stavila bi ih na internet, mm bi mi pomogao, ma zapalila bih im vrtić!
I rekla bih ti da ne filozofiraš nego da lepo pošalješ dete u državni vrtić, ali vidim da si to već sama uradila.
Ja sam ubeđena da je za decu tamo mnooogo bolje jer rade ljudi koji imaju jako puno iskustva i umeju sa decom.
Kakvi su to bre vaspitači koji ne umeju da smire dete koje plače kad krene u obdanište kad se to dešava sa svakim detetom?
Čudi me da si ti to tek tako pustila. Mislim, ipak si ti svađalački tip i ne daš da te zajebava ko kako stigne!
Što kaže Mirka, daj vamo telefon da im ja kažem!![]()
Mislim da je bolje sto su ti lepo rekli da nisu u fazonu da se bave sa njom... nego da su je zapostavljali i pustali da tako place i da vidi da se vise trude sa drugom decom. Nije svaki vaspitac za svako dete, to nema veze sa njihovim profesionalizmom, jednostavno sa nekim prosto kliknes... a sa nekim se ne mirises od starta. Na tvom mestu bih bila zahvalna tim vaspitacicama iz vrtica sto su postupile korektno.Na moju inicijativu, drugarica i ja upisale decu zajedno, njena mala je ostala tamo... U tom čuču grmi zec... Znam da sam mogla da im napravim sto sranja ali ona me je onako gledala i stalno ponavljala ,,Baš mi je žaoooo al prema mom detetu su drugačiji"
Nismo se videle od tad.
Ne vredi - obe smo prvenstveno majke, morala sam da pustim to iz tog razloga

jao mirabel, što ti imaš potrebu sve da popravljaš i lepišIzvinite sto upadam u dijalog
Becky, ti nju ne guras, ti noj cinis uslugu, odvajajuci je od sebe u razumnoj meri ti nju osposobljavas za zivot, kreiras atmosferu u kojoj ona moze da uci da gradi svoj zivot i svoje kontakte. Ja u tome ne vidim nista lose, naprotiv, ja u tome vidim majku koja je srucila ogromnu kolicinu ljubavi u svoje dete i nastavlja tako svaki dan do kraja zivota i dozvoljava joj da taj kapital visestruko oplodi.
Stvarno smarate sa sugar coat'ovanjem svega što nije po JUS'uIzvini, o cemu ti to?
Na moju inicijativu, drugarica i ja upisale decu zajedno, njena mala je ostala tamo... U tom čuču grmi zec... Znam da sam mogla da im napravim sto sranja ali ona me je onako gledala i stalno ponavljala ,,Baš mi je žaoooo al prema mom detetu su drugačiji"
Nismo se videle od tad.
Ne vredi - obe smo prvenstveno majke, morala sam da pustim to iz tog razloga

..psiholozi kazu da treba izbeci prvo odvajanje u periodu od 9-12 meseci,
vremenu kada dete postaje svesno da je jedinka za sebe,
a ne "produzetak" mame,
a da je idealno vreme za pravu socijalizaciju izmedju druge i trece godine,
zavisno od sazrevanja deteta..
..i svaka mama koja ima vishe dece ce potvrditi da u tom uzrastu,
takoreci preko noci, detetu vishe nisu dovoljni mama, tata, braca, sestre, baba, deda,
vec trazi svoje vrshnjake i dodatne stimuluse koje nosi kolektiv..
..idealno je podrzati verbalno i neverbalno i propratiti kvantitativno
ovo sazrevanje deteta i zadovoljiti tu njegovu potrebu za novim saznanjima i iskustvima
na takav nachin koji ce mu pruziti oslonac u razvoju, a ne traumu..
..ali svi smo, makar u ovom drugom delu,
imali manjih ili vecih kikseva, zbog ustrojstva rada vrtica ili sopstvene
nemogucnosti da i ovoj fazi razvoja deteta posvetimo par meseci..
..ja sam srecna mama, bila sam full time mom prvih tri godine zivota svoje dece,
propratila sam ih kroz prve mesece socijalizacije
i potrudila se da im pruzim i olaksham ovo novo zivotno iskustvo..
..ni jedan dan toga nisam dozivela kao zrtvu ili kao prorachunatu investiciju,
samo sam davala sve od sebe da ih upoznam sa lepotama i pravilima
chudesnog sveta na koji sam ih dovela..![]()
jao kako ja volim tebe da citam