A do kog uzrasta oni tako placu?
Da li ikada u predskolskom uzrastu mozes da ostavis dete u vrticu i da mu objasnis da ces doci po njega i da to prihvati, razume i prodje bez plakanja?
A ono nemojte da nestajete da vas ne vidi, nego se lepo pozdravite, okrenite i idite pa tek je to horor od vriske. Volim ja te primere iz knjiga al u praksi je malko drugacije.

opet ja

juče je moj Joca (18. septembra puni 6 god) prvi put krenuo u zabavište, znači on sa tim nema nikakva iskustva
super je prihvatio, nije plakao, ja sam više nego zadovoljna..(pisala sam u kafanici za bivše trudnice..juče, pročitaj)
juče se vratio srećan, zadovoljan, ushićen
danas je u istom raspoloženju otišao tamo, jedva je čekao, od ranog jutra je pitao kad ćemo ići...
doduše mislim da sam ga lepo pripremila
od druge treće godine skoro svakodnevno (kad vremenske prilike dozvoljavaju) vodili smo ga na igralište, i puštali među drugu decu, a i inače on je jako društven, lako se sprijatelji sa drugom decom
kad sam se raspitivala za zabavište, on je išao sa mnom, video je gde je i kako izgleda, video je vaspitačicu
sad krajem svgusta išli smo zajedno da vidimo raspored smena, pa je on mene vodio do tamo (znao je put)
posle toga još 2-3 puta smo išli tamo da se igra u parkiću ispred zabavišta
pričala sam mu (valjda sam i dosadila više) e vidiš ovde i unutra eno tamo (pokažem9 ćeš se igrati sa drugom decom, mamam tebe dovede a čuva te vaspitačica, pa će posle mama doći po tebe...igraćete se i učićete nove stvari...tu će ići još 2 tvoja drugara (jako mi je drago što što i oni idu tu,  (a ne u vrtić

) da imaju jedni druge dok ne upoznaju drugu decu....
i tako sve je prošlo supe, super, mnogo bolje nego što sam ja očekivala
valjda neće plakanje stići sa zakašnjenjem , nadam se da ovo nije samo početno oduševljenje...