Plaču li kad ih ostavljate u vrtiću?

Plače li vaše dete?

• Da, svaki put kad ostavim dete, plače

• Plakaolo je samo na početku dok se nije naviklo

• Ne, nikada nije plakalo kada ga ostavim

• Ne ide u vrtić

Rezultati ankete su vidlјivi nakon glasanja.
ja sam propustila svoj prvi roditeljski - ko josh u onom magnovenju tamo, gde deca vrishte i ko zna shta chita oglasnu tablu?! ne ja, definitivno.
bio sinoc sastanak, valjda cu dobiti neki briefing. :D

inache, kazze mom muzzu vaspitachica jutros (njega sam izabrala da dete mrzi zato shto ga vodi u vrtic... :)), shto mi niste rekli da je on tako mali, ja videla krupno dete, pa mislila malo stariji, pa nisam obracala pazznju....

Lično sam gledala dete koje je povraćalo zbog
toga što je mnogo plakao, pa nisu nikoga zvale... Toga je mene strah...

E ovakav je moj.
Posle dva, tri minuta placa pcinje nagon za povracanjem, to je neverovatno koliko brzo dospe u tu fazu. I mene od toga uzasno strah, nije od onih koje pustis da se isplacu i smire se a ako ce da ga puste da povraca...ne mogu ni da zamislim.

danas mi klinac opet bio 2 sata...
proshlo bolje nego juche, manje plakao, imao periode kad se zaigra od po 10-15 minuta....
pishkio je na noshu. (?!)
jeo malo.
sve u svemu, bolje nego juche, s tom razlikom shto se trza sad popodne dok spava i trazzi me.

e super što je bolje, dakle napreduje
a to što trza, mislim da nije ništa, dete je puno utisaka, umorno....

Maslachak zasto kazes da nisi jaka?

Moja smizla je plakala na pocetku,kada bi dolazila po nju, nakon dva sata, nadjem je rascupanu i nateklu od placa...a jecanje se nastavi u naredna 2 sata...e posle mesec dana bacala se tetama u ruke kada dodjemo i mase meni rukom....pa je pocela da govori i "tao" masuci....
Kriza nam se vratila pre 3 sedmice kada je bato otiso u skolu pa ga vise ne vidi tamo...place,cvili,naslanja mi glavu na rame...teta ju uzme ...ja se sklonim u stranu da me ona ne vidi i posmatram par minuta....prestane stvarno cim mi ledja vidi....

ma evo, plakao je nocas skoro sat i po.... zaspao, i onda u snu plakao i plakao i derao se i plakao, jedva sam ga probudila i smirila... posle toga je, dodushe, spavao skoro celu noc, bez da se pomeri, ali stvarno mi je sve to mnogo tuzzno.

a moram da prodjem kroz to.
on je kuci normalan, osim shto je pocheo da spava popodne celih pola sata i da se budi u suzama uz veliku dernjavu, ali inache je raspolozzen i nikako drugachije se ne ponasha nego inache... evo, sad se javlja i taj problem sa spavanjem....

videcemo.

Мој Михајлица је кренуо са 2 год у јаслице, у почетку је био хаос, да су се моја ханума и њена мајчица питале одмах би га исписали, плакао је па брат брату 6 месеци, а у јаслице и после тих 6 месеци није ишао са одушевљењем.
Од 01.09. како је кренуо у вртић то је нека сасвим друга прича, осим што је он старији мислим да је врло битно што су васпитачице, за разлику од оних у јаслицама небо и земља!
Мада мислим да је идиотски метод који се примењује само у неким вртићима, где Вам неприпремљено дете отимају са врата, крив за тешко привикавање детета на нову средину! Приступ, који се примењује у неким ПУ, где неко од родитеља борави са дететом у простору у коме ће дете боравити, за све време привикавања - је по мени много хуманији и бољи!

Mi smo ozdravili i od ponedeljka ponovo vrtić ...

Maslačak, na istoj poziciji stojimo i znam da ti je jako teško, ali izdržaćeš, nema druge.
Ima dece koja zaista teško prihvataju odvajanje od roditelja, samo budi strpljiva i nežna,
sve će doći u normalu... To je ipak veliki šok za njega, verujem da je uplašen i da zato plače,
moguće i da sanja što mu se dešava na javi...

joj, maslačak, a da mali nema upalu uva?
meni doduše, laiku, sve to liči na upalu uva
moj joca je tako plakao noću budio se, doduše on je bio stariji pa je znao da kaže: boli me uvo...

Притиснеш на онај хрскавичасти део на улазу у ушну шкољку, ако се ради о упали, то је неиздржи бол!

Приступ, који се примењује у неким ПУ, где неко од родитеља борави са дететом у простору у коме ће дете боравити, за све време привикавања - је по мени много хуманији и бољи!

Kod nas je ovakav metod adaptacije, veruj mi da nije ni malo lakše...

Mi smo ozdravili i od ponedeljka ponovo vrtić ...

Maslačak, na istoj poziciji stojimo i znam da ti je jako teško, ali izdržaćeš, nema druge.
Ima dece koja zaista teško prihvataju odvajanje od roditelja, samo budi strpljiva i nežna,
sve će doći u normalu... To je ipak veliki šok za njega, verujem da je uplašen i da zato plače,
moguće i da sanja što mu se dešava na javi...

Vidim napredovala si kao roditelj koji se privikava sa svojim kikicem na VRTIĆ.. postovi su ti optimistićni ..:mrgreen:

Hahahaha hvala ti, ali to baš nije istina.. Bili smo bolesni, svi... Nije išla u vrtić...
Sada ću primeniti tehniku koju ima Maslačak, tata će da je vodi ;) :)

Mada, možda uspem da stegnem srce pa idem sa njom.

Pa citajuc tvoje postove na pocetku , sva u strahu .. pa sada kad ohrabruješ druge , vidim nijanse promjene !:mrgreen:

Znaci vec je bubina :mrgreen: , jel ti ostaje na spavanju ?

kod nas se pojavio u vrticu prvi sluchaj salmonele...
iz unutrashnjih izvora, kazzu mi da stvarno nije doshla iz vrtica, s obzirom da se po valjevskim obdanishtima razbolelo 2-3 dece po zgradi - da je u pitanju hrana iz vrtica, razmere bi bile mnogo vece - sva deca bi zaribala... a i sad su kontrole bash rigorozne, sve se riba, pere, ispira, alkohol smrdi na sve strane.....
ono shto mene brine je koji je broj roditelja koji ce salmonelu zameniti sa obichnim stomachnim virusom (npr.), s obzirom da se salmonela prelezzi sama od sebe za 4-6 dana (fizichki), a ipak ostaje u organizmu. dete se ne vraca u kolektiv dok nema dve chiste koprokulture. a ta deca chiji roditelji ni ne znaju da im deca imaju salmonelu, poslace ih u kolektiv i bez dve chiste stolice....
i shta ja sad da radim?
ne znam kolike su shanse da se to prenese izmedju dece, a ne hranom?
a kakve su kontrole hrane, nema shanse vishe da dobije tako... mislim, nije kao da on jede tamo....

ne znam.
zabrinuta sam.

kod nas se pojavio u vrticu prvi sluchaj salmonele...
iz unutrashnjih izvora, kazzu mi da stvarno nije doshla iz vrtica, s obzirom da se po valjevskim obdanishtima razbolelo 2-3 dece po zgradi - da je u pitanju hrana iz vrtica, razmere bi bile mnogo vece - sva deca bi zaribala... a i sad su kontrole bash rigorozne, sve se riba, pere, ispira, alkohol smrdi na sve strane.....
ono shto mene brine je koji je broj roditelja koji ce salmonelu zameniti sa obichnim stomachnim virusom (npr.), s obzirom da se salmonela prelezzi sama od sebe za 4-6 dana (fizichki), a ipak ostaje u organizmu. dete se ne vraca u kolektiv dok nema dve chiste koprokulture. a ta deca chiji roditelji ni ne znaju da im deca imaju salmonelu, poslace ih u kolektiv i bez dve chiste stolice....
i shta ja sad da radim?
ne znam kolike su shanse da se to prenese izmedju dece, a ne hranom?
a kakve su kontrole hrane, nema shanse vishe da dobije tako... mislim, nije kao da on jede tamo....

ne znam.
zabrinuta sam.

Preko kontaminiranih ruku kliconoše ili predmeta !
A kontrola hrane , kao i ostalo sanitarije itd u vrtićima bi trebale bit jedni od najrigoroznijih !

Što da ti kažem, bolesti u vrtiću ima i bit ce .. !:)

Back