MilicaN:
Mislim da je nas zdrav razum postavljen na premisama koje su nam trenutno razumljive i prihvatam da smo sigurni jedino kad su nam mehanizmi za komunikaciju sa svetom poznati i oprobani...
Volela bih da cujem misljenja i iskustva onih koji su prosirili granice za razumevanje iako je tesko, ima patnje i ima straha... duh, dusa ... imaju puteve koji oslobadjaju od socijalnih programa ( mentalnih, emotivnih) i uvode u ljubav - tako sam nekako shvatila i sad cu da otvorim temu, samo za vernike - iskukstva u vezi Isusove i ostalih molitvi, pa zovem Gosta 1, Srpkinju, Kiska i ostale da mi pricaju
Draga Milice,
Isusova molitva je oprobano sredstvo kontakata sa Gospodom. Iza njene vibracije stoje generacije monaha i svetitelja i posto u vasioni nista nije propadljivo, izgovaranjem molitve covek se ukljucuje na taj kanal iliti vibracioni talas. Sam sadrzaj molitve ti sve objasnjava. Prvo prihvatas Isusa Hristosa kao Sina Bozjeg, zatim, osecas sebe gresnom (pogresnom iliti izdvojenom od Boga) i trazis pomilovanje (da otpadne sve sto te udaljava od Boga, trazis probudjenje, trazis povratak izvoru, kucas da bi ti se otvorila unutarnja cula kojima ces iznutra rasti ka Gospodu..itd. ovo sve vec znas, pretpostavljam.. Ono sto ja znam je da bi trebalo da imas duhovnog oca ili starca (kako mi to pravoslavci zovemo) koji ce ti blagosloviti molitvu (blagoslov nije samo prazna rec vec mocna duhovna podrska), s kojim ces se redovno konsultovati jer ozbiljno upraznjavanje Isusove molitve nosi sa sobom dosta prelesti- nasa cula pocnu da se igraju s nama i zato se mora pod duhovni pokrov starca. Preporucujem ti Oca Jojila (manastir Cirilovac pored Kolasina), Oca Simeona (Manastir Rukumija), Oca Simona (Isposnica Sv. Save pored Studenice), Oca Benedikta (Podmajna Budva)itd.itd. Sa sestrinskom ljubavlju...