Kastor:
Mozete li ikada nesto da objasnite a da pri tom ne citirate Bibliju i ne dajete izvode iz iste,ako mozete objasnite sledece,zasto slepo verujete u sve sto pise u Bibliji,jeste li se ikada zapitali jel to bas sve bilo tako!? :wink:
Prvo, ne verujemo slepo, nego je to rezultat truda i proučavanja pa i kasnije sagledavanje rezultata iz prakse.... Ja sam recimo odrastao u ateističkoj porodici i okolini. Čak me nisu ni krstili... Pre nekoliko godina i ja bi pisao slične stvari kao i ti sada. Što se tiče religije, najbolji ili najbliži mi je bio zen-budizam. Ali gle, promenio sam se. Ne zbog para, ne zbog žene... Nego zbog saznanja. Zbog Istine. I ljubavi koja je u njoj. A možda i zbog Božije volje. Jer čak i danas ne mogu da sigurno kažem: to sam JA uspeo da skontam. Više mi se ćini, da me je ON pozvao.
Bibliju citiramo, jer je ona kao knjiga Božija, kakvom je držimo, sigurno veći autoritet od nas, anonimnih učesnika nekog foruma...
Sigurno sam se zapitao bar 100 puta. I još ću se, možda. I onda tražim i proveravam, ispitujem, slušam.... I opet se vraćam njoj.
Jer Biblija je knjiga nad knjigama. Biblija.... pa onda dugo ništa, pa još ništa, pa tek onda neke druge knjige. Jer to je knjiga Istine. A druge takve nema. Jer ne može biti 2 ili više istina. (reći ćeš. svako ima svoju istinu... da, ali to ne znaći, da je ona univerzalna).
Biblija je napisana za naše dobro. Upoznaj Boga svoga i probudi se.