Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
jel ti imas bar nekada nesto pametno da kazes ili ti se svo postovanje ovde svodi na trabunjanje i spamovanje pa makar tema bila i ozbiljna? i pitanje je bilo retoricko.

Ne mislim nista lose ja nikad,nego brate sta da se nerviras i bodes dzabe kad mozes da se okliznes u kupatilu na primer daleko bilo i pogines mislim lupam sad,i sta ne treba da se kupas po toj logici?Opusti se bre i uzivaj.

Molim vas za odgovor ako neko zna,zbog eserihije treba da pijem Palitrex i da stavljam vaginalete Polygynax. E sad,posto sutra treba da dobijem,da li mogu da krenem da pijem palitrex pa kad mi prodje menstruacija da stavljam vaginalete ili moraju u isto vreme paralelno da se koriste ova dva leka?

jel ti to ginekolog prepisao u isto vreme palitrex i vaginelete?
jel imas i u mokraci ili samo u vagini?

ako imas i u mokraci i u vagini onda pi palitrex bez obzira na menstruaciju, da sredis mokarcu, a vaginelete koristi kad pordje menstruacija

otkud znas da ces sutra da dobijes? ako pijes kontraceptivne pilule pa zato pretpostavljas da ce sutra onda se obavezno konsultuj sa ginekologom jer nisam sigurana da li cefalosporini (palitrex koji pijes) uticu na kontraceptivne pilule, ako uticu onda moras koristiti kondom

Poslednja izmena:
Ne pijem pilule,nego bi trebalo da dobijem po datumu,jer mi je redovna.
Da,ginekolog mi je prepisao. Ja sam imala u mokraci ali sam to izlecila a sada ove imam u vaginalnom brisu pa mi je prepisao antibiotike i vaginalete. Znaci da krenem da pijem palitrex pa kad mi prodje da stavljam vaginalete?

Ne pijem pilule,nego bi trebalo da dobijem po datumu,jer mi je redovna.
Da,ginekolog mi je prepisao. Ja sam imala u mokraci ali sam to izlecila a sada ove imam u vaginalnom brisu pa mi je prepisao antibiotike i vaginalete. Znaci da krenem da pijem palitrex pa kad mi prodje da stavljam vaginalete?
pa pretpostavljam da ti je palitrex dala za svaki slucaj ako imas i u mokraci jer cim imas u vagini velika je verovatnoca da imas i u mokraci, mada je moglo da se odradi brzinska kontrola urina samo da vidi ima li bakterija
pi palitrex, a kad prodje menstruacija kreni sa vaginaletama
ili da sacekas ponedeljak pa da odes da nju pitas za svaki slucaj...mozda bi to bilo najbolje, jer ona ima bolji uvid u tvoju situaciju od nas ovde

Ok,hvala vam,ipak cu otici kod nje pre nego sto pocnem sa terapijom da joj objasnim da sam vec lecila eserihiju antibioticima,da ne pijem za dzabe ovo sada.

ako ona misli da treba da pijes, ti joj trazi uput za brzinsku kontrolu mokrace, ono za pola sata samo vide da li ima bakterija, pesak, boja i to...za urinokulturu ti je kasno sad kad dobijes menstruaciju, morala bi da cekas da se zavrsi
ako test pokaze da imas bakterije u mokraci, onda je 99 posto esirihija (jer se ona vraca cesto) onda pi palitrex pa vaginalete

- - - - - - - - - -

Koja je mudrost sacekati da prodje ciklus i poceti sa terapijom?Procitala sam ja sve samo logicki razmisljam.

ne razmisljas logicki, jer citas samo vaginalete, devojka je lepo pitala i za palitrex

Citam ja sve samo se izgleda ne razumemo a to je sigurno.Organizam ume drugacije da se ponasa kad imas to sve znamo i ja bi licno pila terapiju kad se to smiri ali dobro reci ce joj doktorka.

pa ako joj je palitrex dat za besiku nema veze menstruacija, o tome se radi....zato je i devojka zbunjena
njena je greska sto je dopustila da izadje iz ordinacije a da ne zna sta i kako....sve treba pitati imas prava da kad si u ordinaciji pitas sve a njihova je obaveza da ti odgovore...al ljudi to ne kapiraju samo jedva cekaju da izadju iz ordinacije, ili nalete na nadrndanog dr pa se uplase....

Sigurno da ne bih izala iz ordinacije zbunjena i da nesto ne pitam sto mi nije jasno. Stvar je u tome da sam imala ispit taj dan i drugarica je otisla umesto mene sa rezultatima posto mi je bilo hitno. Idem kod nje u ponedeljak jer je ipak mnogo bolje kad sam ja licno tu. Bolje sprecit nego leciti :)

Sigurno da ne bih izala iz ordinacije zbunjena i da nesto ne pitam sto mi nije jasno. Stvar je u tome da sam imala ispit taj dan i drugarica je otisla umesto mene sa rezultatima posto mi je bilo hitno. Idem kod nje u ponedeljak jer je ipak mnogo bolje kad sam ja licno tu. Bolje sprecit nego leciti :)

e to ti je jos gore, mislim sa drugaricom....
ma da najbolje kod nje direktno i vidis sta i kako....
i odradi proveru mokrace, da kompletiras stvar....

Back