Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Slazem se. Nema ginekologa,samo mi sa nasim iskustvom. Posto i ja imam ranicu,spaljivala je vise puta,biopsije radili..da ne duzim. Doktorka mi je rekla da ranica nece uticati na plod ,a da je treba kontrolisati kolposkopski radi eventualne pojave malignih celija.

imam pitanje i molim da mi neko odgovori.Moj nalaz glasi ovako,u pocetnom delu cervikalnog kanalase na poziciji od 10h do 12h uocava polje AW epitela.Oko orificijuma postoji uza zona transformacije.SCJ je vidljiva.Bojenje jodom je negativno.PAPA nalaz 3b grupa.H SIL.Ove nalaze je radio ginekolog koji me pregledao s tim sto sam radi papa test.Koliko mogu da verujem rezultatima ili da ponovim papa test gde se rezultat salje za beograd.Imam 34 godine planiram trudnocu a imam jedno dete.Posto sam nova molim za odgovor jer sam ocajna.

Poslednju menstruaciju sam imala 21. avgusta, di tada su mi ciklusi uvek bili pravilni, imam 35 godina, prvu menstruaciju sam dobila sa 11 godina i od tada sam samo jednom imala malo kasnjenje ciklusa od 5 dana, sada sam dosla od gonekologa koji me je posle manuelnog pregleda odmah pregledao na ultrazvuku prvo onom preko stomaka, a onda onim vaginalnim i tu je video da mi je materica b.o. 63.1mm*51.8mm a endometrijum 5.5 mm,
desni jajnik je 30.3mm*17.7mm
levi jajnik 49.2*51.7mm sa unilokularnom cistom 50mm..
REceno mi je da sacekamo jos dve nedelje pa da dojem na pregled, Dr mi kaze da postoji mogucnosta da dobije ciklus , pa da cista nestane , ali ja se pitam kako da dobijem kada mi je endomtrijum tanak,,,? Napominjem da mi je mogucnost trudnoce otpada jer u poslednjih meseci nemam odnose, Inace osecam mala boluckanja u levoj dojci , ziganja, kao pred ciklus,,,,nemam za sada nikakve bolove, Sta moze biti uzrok ovih cisti? inace sam pre nekih 15ak godina imala jaku upalu bas na levom jajniku, pa me sada pece savest da nije od toga, Nikada nisam pila kontraceptive i jedina kontracepcija je bio kondom ili prekinuti snosaj, inace imam maljavost , ona crta po stomakau, oko bradavica na grudima, od puberttea,,,rekao mi je jos i da uradim neki tumor marker,,,jako se plasim,,,sta ce biti samnom?

evo da javim sta je bilo,,,SVE SE PRE DOBRO ZA MENE ZAVRSILO,,,jupiiiiiiiiiiiiiiiiiii, dobila sam ciklus , znaci tacno mi je jedan ciklus preskocio, i ovaj dobila na vreme,,,,ca 125 sam uradila , iznosio je oko 11. sto znaci da je super rezultat, odem kod ginekologa na uz, i nema ciste,,,otisla je sama id sebe,,,,moj organizam se doveo u red,,,nista nisam uzimala od lekova ili pomocnih,,,jupi,,,,,,,verovatno mi je cista nestala na samom pocetku krvarenja jer sam tada osetila da mi kao nesto struji kroz jajnik,,kao da ide neka voda,,,,i nista me nije bolelo,,,na kontrolu za 6, meseci,,,eto sve je ok,,,,

Dobro vece.... Imam 22 godine lecila sam policisticne jajnike (oba) Raznim pilulama za kontracepciju,menjala doktore,jedni kazu pij tablete,drugi kazu nema potrebe,meni cikus uopste nije redovan,nekad ga po 2-3 meseca nemam,a pre godinu dana sam odustala od svih doktora jer nemam vise zivaca za to... Medjutim u poslednjih nedelju dana sam cula toliko losih iskustava da mi nije dobro... jedna prijateljica ima tumor i vadice joj sve dole (moje je godiste),druga je 2 godine mladja od mene i vade joj u petak jajnik jer joj je cista ogromna,drugoj su pre godinu dana izvadili jajnik... Ja sam uzasno depresivna i ne znam kome da verujem... A plasim se jako da se meni nesto ne desi... Zivim u Novom Sadu i kada pokusam da odem kod nekog treceg lekara,vrate me jer sam student... Ima li neko preporuku za dobrog ginekologa u NS i da li ima neki koristan savet za mene... Hvala unapred ...

Moj savet ti je da tražiš lekara dok ne nađeš onog ko ti odgovara, ali da redovno ideš na preglede jer ti se ništa loše (mnogo loše) ne može desiti ako se otkrije na vreme. Da ti preporučim konkretnog lekara ne mogu je nisam iz NS.

Imam 17 godina, i prvi put sam imala polne odnose pre oko mesec dana (i njemu je bio prvi put). Otisla sam oko nedelju dana nakon tog iskustva kod ginekologa, cisto da popricam sa njom o nekim stvarima, kad ono imam kondilome !
Naravno da joj nisam poverovala, pa sam otisla po drugo misljenje kod proverene doktorke, i ispostavilo se da je istina, imam doooosta unutrasnjih.
Sada imam mali milion pitanja, nadam se da ce se naci neko spreman da mi bar na pola odgovori :)
Idem na odstranjivanje radio talasima, koristice se anestezija (jos uvek ne znam koja), ali me zanima ako je u pitanju lokalna, GDE SE ONA TACNO DAJE ?! :sad2:
Naravno, mog decka optuzuju da mi je preneo kondilome. Ono sto ja znam jeste da sigurno nije imao ni jednu pre mene i da nema nikakvih bradavica igde dole, a ja ih imam bas dosta, pa ko je kome onda preneo ? :confused:
Sto me odvlaci na drugo pitanje, ako je iko negde naisao na takvu informaciju, koliko je vremenski potrebno otprilike da bi se razvio veci broj bradavica ?
I da, na kraju, nakon sto odstranim te kondilome sta da radim sa svojim, tek zapocetim seksualnim zivotom ? :?
Volim svog decka, i tek smo sve zapoceli, ali ako on kojim slucajem ima taj virus (vise nije ni bitno ko je kome preneo), a ja odstranim kondilome, mislite da ce mi se vratiti ako budem nastavila da imam polne odnose sa njim ?
Bas mi je krivo zbog svega ):
E da, inace, mene kuci tretiraju kao da imam ne znam ni ja sta, sidu, pa se vec spominje da se moj vec recimo nece prati vise nikad sa vesom ostalih clanova porodica, da im ne bih prenela... Da li se to moze desiti uopste ?
Moooooolim vas za odgovor <3

Ukratko, dobila sam rezultate PAPA testa koji glase II/III, pa mi je malo nejasno, a treba tek da idem kod ginekologa. Naravno, do tog trenutka, jako sam nestrpljiva, a mogu reći i zabrinuta. Jel ima neko objašnjenje, iskustvo? Znam šta znače grupe odvojeno, ali ovo mi je nejasno. Inače, da naglasim da sam uvek do sada imala uredan nalaz, i da posećujem ginekologa na godinu dana. Pri samom pregledu, dobila sam Poliginax vaginalete, i svrab i sekret je prestao.

Ukratko, dobila sam rezultate PAPA testa koji glase II/III, pa mi je malo nejasno, a treba tek da idem kod ginekologa. Naravno, do tog trenutka, jako sam nestrpljiva, a mogu reći i zabrinuta. Jel ima neko objašnjenje, iskustvo? Znam šta znače grupe odvojeno, ali ovo mi je nejasno. Inače, da naglasim da sam uvek do sada imala uredan nalaz, i da posećujem ginekologa na godinu dana. Pri samom pregledu, dobila sam Poliginax vaginalete, i svrab i sekret je prestao.

A da ti nije ovo papa ll a grupa sekreta lll?

Pa stvarno nisam sigurna, samo to piše, a nestrpljiva sam. Danas sam se čula sa svojim ginekologom, kaže da imam jako zapaljenje, ali da nije ništa strašno, i kaže da preventive radi uradim test na hlamidiju, mikoplazmu... Nikad to nisam radila, pa ne znam kako to ide? Tj. Do sad sam uvek imala uredne PAPA nalaze.

Pa stvarno nisam sigurna, samo to piše, a nestrpljiva sam. Danas sam se čula sa svojim ginekologom, kaže da imam jako zapaljenje, ali da nije ništa strašno, i kaže da preventive radi uradim test na hlamidiju, mikoplazmu... Nikad to nisam radila, pa ne znam kako to ide? Tj. Do sad sam uvek imala uredne PAPA nalaze.

Ja mislim da ti je papa ok a da je te testove tražila zbog grupe sekreta. Al nemoj me za skroz ozbiljno, totalni sam laik.

Ovo je moj PAPA nalaz:
1) Prisutne superficijane i intermedijarne ćelije bez atipije
2) dosta ogoljenih jedara, prisutna difuzno blaga diskaroza i umerena hh
Grupa sekreta broj III

Jel zna nešto šta znači? Meni je doktorka rekla da nije ništa strašno, a preventive sam odradila briseve i čekam rezultate.

vec par meseci pokusavam da ostanem u drugom stanju ali nesto nece, ne mozemo da utrefimo plodne dane iz razloga sto mi, posle koriscenja pilula, ciklus traje 40 dana. Ali to cu resiti testom za ovulciju. Mene muci drugi problem, imam urinarnu infekciju, i nisam dobro razumela doktoricu koliko vremena treba da se cuvam posto prica na nemackom. pijem antibiotik 5 dana, da li posle mogu odmah da se bacim na posao ili moram da cekam sledeci ciklus. bilo bi dobro da mogu odmah jer ce mi biti taman plodni dani, imajuci u vidu da mi ciklus traje 40 dana moram dugo da cekam;)

vec par meseci pokusavam da ostanem u drugom stanju ali nesto nece, ne mozemo da utrefimo plodne dane iz razloga sto mi, posle koriscenja pilula, ciklus traje 40 dana. Ali to cu resiti testom za ovulciju. Mene muci drugi problem, imam urinarnu infekciju, i nisam dobro razumela doktoricu koliko vremena treba da se cuvam posto prica na nemackom. pijem antibiotik 5 dana, da li posle mogu odmah da se bacim na posao ili moram da cekam sledeci ciklus. bilo bi dobro da mogu odmah jer ce mi biti taman plodni dani, imajuci u vidu da mi ciklus traje 40 dana moram dugo da cekam;)

nisu svi antibiotici dobri u trudnoci, ne bih ja bas rizikovala....

ovako, prva stvar dok ne utvrdis trudnocu mozes bilo koji lek, rekla mi doktorka....
drugo ja sam imala urinarnu infekciju i pila ciprocinal i isla na folikolometruju... dr je bila upucena u to i rekla mi je da slobodno navalim a ciprocinal je jedan od najacih antibiotika za UI... posavetuje se sa ginekologom za svaki slucaj ali mislim da mozes da popijes antibiotik...

ovako, prva stvar dok ne utvrdis trudnocu mozes bilo koji lek, rekla mi doktorka....
drugo ja sam imala urinarnu infekciju i pila ciprocinal i isla na folikolometruju... dr je bila upucena u to i rekla mi je da slobodno navalim a ciprocinal je jedan od najacih antibiotika za UI... posavetuje se sa ginekologom za svaki slucaj ali mislim da mozes da popijes antibiotik...

:zima2: jacina nema veze sa tim da li moze lek u trudnoci ili ne...neki su teratogeni a neki nisu.....nakon oplodnje jajna celija se pocen deliti i ako je u organizmu lek koji nije dobar za trudnocu to nikako ne valja....ne kaze se dzabe da je najidealnije da se tri meseca pre ocekivane trudnoce predje na zdraviju ishranu, eliminisu svi lekovi i pocne sa folnom....

receno mi je do trenutka dok mi ne izostane ciklus moze da pijes sta god hoces ukljucujuci i bormazepame i bensedine i antibiotike itd.... jer se beba ne hrani iz tvoje posteljice tek kada ti izostane ciklus e onda nastaje frka.... za mene je to problem jer ja sam tabletoman... sada idem na folikulometriju pijem klomifen i razdvajam se od mojih dragih kafetina, raptena i bromazepama.... uh i bas mi dodje nekako zao kada pomislim samo jos koji dan i onda narednih godinu dana nista.... prosto ne znam kako cu preziveti..... inace su me kljukali antibioticima poslednjih meseci i ginekolog mi je rekao da to nema veze i ne utice na trudnocu....

receno mi je do trenutka dok mi ne izostane ciklus moze da pijes sta god hoces ukljucujuci i bormazepame i bensedine i antibiotike itd.... jer se beba ne hrani iz tvoje posteljice tek kada ti izostane ciklus e onda nastaje frka.... za mene je to problem jer ja sam tabletoman... sada idem na folikulometriju pijem klomifen i razdvajam se od mojih dragih kafetina, raptena i bromazepama.... uh i bas mi dodje nekako zao kada pomislim samo jos koji dan i onda narednih godinu dana nista.... prosto ne znam kako cu preziveti..... inace su me kljukali antibioticima poslednjih meseci i ginekolog mi je rekao da to nema veze i ne utice na trudnocu....

:zima: posteljica pocinje da funkcionise tek negde oko 12. nedelje a tada je organogeneza vec uzela maha....ovo sto ti je receno je vrlo netacno i vrlo neozbiljno ili ti nisi odbro razumela.....organizam treba da je cist kad dodje do oplodnje jer se najvise stete moze napraviti jos u pocetku trudnoce.....

Back