Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Mom sinu od 3 god. je pre tri nedelje otkriveno da je imao tj. Ima mononukleozu. Popio je svoj antibiotik i sad se oseca dobro. Mi planiramo drugu trudnocu, prvi pokusaj nije uspeo, a za drugi pokusaj treba da vas pitam da li smem posto moj sin ima mononukleozu? Koliko je to prelazno, Moj muz i ja smo trenutno zdravi.

E ovako... nesto me kopka par dana i ne znam da li imam razlog za brigu... :) E ovako... Djevojka mi menstruaciju dobija skroz normalno, ne kasni joj, normalne joj je boje (kao i uvijek sto je), traje joj 4 dana, evo sada je dobila, tj. prije 4 dana i kaze da ju je skoro proslo, medjutim... Ona se meni kao malo udebljala, malo dobila salo na stomaku... Mi jos nismo spavali, ali se "vatamo" tj. ne stavljam ga u nju, vec onako "naprazno", i nikada nisam svrsio, pa se sada bojim da ona nije trudna... E dali se ona udebljala zbog toga sto je u posledje vrijeme skroz neaktivna... Dodje iz skole, jede, uci,spava i tako vec skoro 2 mjeseca...Danas je pojela jednu malu plazmu od cokolade i neku napolitanku, pa se bojim da nije trudna ili se ulijenila pa pocela se debljati... Nadam se da ste me razumjeli :)
I jos jedno pitanje, ako je boja menstruacije normalna, kolike su sanse da je to lazna menstruaija, i moze li dobijati menstruaciju iako je trudna?

temp je bila 37,5-38 kada sam se uplasila da nije slepo crevo
zbog bolova otisla u hitnu pomoc
mokrila otezano, bolno, xx puta dnevno, nemogucnost kontrole sfinktera, zamucen urin

urinokultura ce tek biti za 5 dana

a ja i sada ovuliram :rida:
el smem sada da pravim bebu ako koristim vaginalete i antibiotike :mrgreen:

Одложи прављење бебе. ;)
Мислим, правите се да је правите али немојте стварно...док не решиш ту инфекцију. ;)

Mom sinu od 3 god. je pre tri nedelje otkriveno da je imao tj. Ima mononukleozu. Popio je svoj antibiotik i sad se oseca dobro. Mi planiramo drugu trudnocu, prvi pokusaj nije uspeo, a za drugi pokusaj treba da vas pitam da li smem posto moj sin ima mononukleozu? Koliko je to prelazno, Moj muz i ja smo trenutno zdravi.

Тина, нема потребе да понављаш исто питање на две теме. ;)
Написаћу ти сутра приватну поруку.

E ovako... nesto me kopka par dana i ne znam da li imam razlog za brigu... :) E ovako... Djevojka mi menstruaciju dobija skroz normalno, ne kasni joj, normalne joj je boje (kao i uvijek sto je), traje joj 4 dana, evo sada je dobila, tj. prije 4 dana i kaze da ju je skoro proslo, medjutim... Ona se meni kao malo udebljala, malo dobila salo na stomaku... Mi jos nismo spavali, ali se "vatamo" tj. ne stavljam ga u nju, vec onako "naprazno", i nikada nisam svrsio, pa se sada bojim da ona nije trudna... E dali se ona udebljala zbog toga sto je u posledje vrijeme skroz neaktivna... Dodje iz skole, jede, uci,spava i tako vec skoro 2 mjeseca...Danas je pojela jednu malu plazmu od cokolade i neku napolitanku, pa se bojim da nije trudna ili se ulijenila pa pocela se debljati... Nadam se da ste me razumjeli :)
I jos jedno pitanje, ako je boja menstruacije normalna, kolike su sanse da je to lazna menstruaija, i moze li dobijati menstruaciju iako je trudna?

Девојка ти није трудна.
Угојила се јер је то сасвим нормално кад почне јесен тј. зима.

Moze i menstruaciju i blago krvarenje... nego
Poštovana Sofija,
da li na ovoj temi nekad pise,tj.odgovara neki ginekolog?
Uopšte ne sumnjam u vaše (tvoje) znanje, nego mislim da ginekolog ima vise iskustva kada je u pitanju ginekologija:)
Volela bih da na ova naša pitanja odgovara sto vise doktora medicine,a bilo bi lepo i neki ginekolog (i tema se zove "pitanje za ginekologa")

ja sam zadovoljnija Sofijinim odgovorima nego svojim ginekolozima,
niko ne spomenu Nistatin kao vaginaletu izbora kada se sumnja na trudnocu

mozda i odgovara neki ginekolog :confused:

a meni sada ostaje da se nadam da nisam vec trudna, mada je jedan lekar rekao da cefalexin nije teratogen
diklofenak :confused:

imam pitanje, ako sma ja vadila krv (hormone) u petom danu ciklusa (5 dana nakon sto sam dobila, znaci 5 dan krvarenja) koja je to faza,
folikularna , lutealna ili ovulaciona? :think:

p.s

uglavnomm vrednosti su
FSH 8.59
LH 12.26
Progesteron 0.614
Prolaktin 396.90
Testosteron 0.362
17 OH progesteron 1.40
Androstenedion 2.72

e sad ako je to folikualana faza onda je 17 oh prog povisen (treba da je 0.1-0.8) a ako je lutealna onda FSH i LH su poviseni :/ e sad meni to nista ne znaci .... treba tek za nedelju dve da idem kod dr a ko ce izdrzati do tada :/

Poslednja izmena:
ja sam zadovoljnija Sofijinim odgovorima nego svojim ginekolozima,
niko ne spomenu Nistatin kao vaginaletu izbora kada se sumnja na trudnocu

mozda i odgovara neki ginekolog :confused:

a meni sada ostaje da se nadam da nisam vec trudna, mada je jedan lekar rekao da cefalexin nije teratogen
diklofenak :confused:
I ja sam zadovoljna njenim odgovorima,naravno. A mislim da bi bilo jos zanimljivije kad bi nam se pridruzio neki ginekolog.
U svakom slucaju,svakom dr.koji odgovara na pitanja po forumima svaka cast:klap:

Posle nenormalnog bola u toku odnosa zakazem kod prvog slobodnog ginekologa (moja je na odmoru).... i... dijagnoza sledeca Ca125 povisen sumnja na endometriozu...
sledeci sok, nesto sto su mi na sistematskom u Dr. Ri.... napomenuli da mi je desni jajnik u malo bzc polozaju ova zena mi rece da mi je desni jajnik pod stalnom upalom i da on nikada nije u ovulaciji i da moram da odradim prohodnost jajovoda ili vec tako nesto da sada ne lupam. Da li neko zna gde se to radi i kakva je to procedura. Bas sam se izbedacila....
Hvala unapred...

Izvinjavam se na oduzimanju vremena. Imam par pitanja za ginekologa.
Tokom seksualnog odnosa postoji prisustvo peckanja na vagini i ne znam zbog cega se to desava. Sekret je beo ali gusci, jaceg mirisa (nije bio tako jakog mirisa i u toj kolicini do sada). Seksualni odnosi su bolni i u zadnje vreme su nemoguci sto se toga tice. A decko nakon seksualnog odnosa ima infekcije na svom polnom organu (bele tackice). Ali problem je u tome sto ne mogu otici kod ginekologa, nisam punoletna jos nekih 3,4 meseca, a majci ne mogu reci da imam problem. Zelela bih da znam sta mogu koristiti povodom toga. Ocajna sam i plasim se da nije nesto opasno. Ukoliko mozete da mi pomognete, bicu Vam zahvalna!

Tokom seksualnog odnosa postoji prisustvo peckanja na vagini i ne znam zbog cega se to desava. Sekret je beo ali gusci, jaceg mirisa (nije bio tako jakog mirisa i u toj kolicini do sada). Seksualni odnosi su bolni i u zadnje vreme su nemoguci sto se toga tice. A decko nakon seksualnog odnosa ima infekcije na svom polnom organu (bele tackice). Ali problem je u tome sto ne mogu otici kod ginekologa, nisam punoletna jos nekih 3,4 meseca, a majci ne mogu reci da imam problem. Zelela bih da znam sta mogu koristiti povodom toga. Ocajna sam i plasim se da nije nesto opasno. Ukoliko mozete da mi pomognete, bicu Vam zahvalna!

verovatno ste oboje inficirani gljivicama..
pozovi heksalab ili aqalab, ne znam tacno koja je laboratorija..preko puta skc-a imas njihovu laboratoriju u kojoj mozes da das bris na nalizu i da ti kazu sta je u pitanju..u odnosu na to posle ide terapija, to moze i sofija ovde da ti kaze..

Drage moje dame, evo mene sa jos jednim pitanjem. Spalila sam ranicu juce ujutru, a malopre me je bas zaboleo zub i mahinalno sam popila brufen:ljutko:, da li to moze da mi skodi ili ne?:idea: Inace krvarila sam sasvim malo posle spaljivanja i prestalo je. Da li moze jedna tableta brufena da mi napravi neku stetu u vezi sa ranicom posto sam cula da izaziva krvarenje!:think:

Drage moje dame, evo mene sa jos jednim pitanjem. Spalila sam ranicu juce ujutru, a malopre me je bas zaboleo zub i mahinalno sam popila brufen:ljutko:, da li to moze da mi skodi ili ne?:idea: Inace krvarila sam sasvim malo posle spaljivanja i prestalo je. Da li moze jedna tableta brufena da mi napravi neku stetu u vezi sa ranicom posto sam cula da izaziva krvarenje!:think:

'čula' sam i ja da brufen može da izazove unutrašnje krvarenje ako se previše često konzumira.
ali ne iz materice i ne jedna tableta, aman... :roll:
inače, brufen će pre da ti izazove opstrukciju pluća nego unutrašnje krvarenje. znam da ljudi koji boluju od astme ne bi smeli da ga piju. al nisam 'čula', nego mi reko čika doktor.

'čula' sam i ja da brufen može da izazove unutrašnje krvarenje ako se previše često konzumira.
ali ne iz materice i ne jedna tableta, aman... :roll:
inače, brufen će pre da ti izazove opstrukciju pluća nego unutrašnje krvarenje. znam da ljudi koji boluju od astme ne bi smeli da ga piju. al nisam 'čula', nego mi reko čika doktor.

Sto bi znacilo ako me opet boli zub mogu da popijem jos neki...:lol:
Panicar sam sta cu...:dontunderstand: se u medicinu...pa rekoh da pitam

Molim Vas da mi kažete koje mogu biti posledice spaljivanja ranice za devojke koje nisu rađale? Lekar mi je rekao da se tkivo regeneriše u svakom sličaju i da preciznost koju postiže laser nije neophodna, da može i nekim drugim načinima koje on radi u okviru državne ustanove. Pošto sam ja do sada imala brdo ginekoloških problema, ne bih da se igram, a opet, nemam baš ni novaca za bacanje ako ne moram...

Imam veliku nedoumicu,naime,pre par dana sam imala blage bolove u donjem delu stomaka,kao kad treba da dobijem i pojacan sekret,onda je prestalo,al bol se opet blagi pojavio,mada juce na kratko...posto zelim da ostanem trudna,i po kalendaru,ispalo je da su mi bas tad bili kao plodni dani,da li je moguce da sam trudna,ili je to upala?menstruaciju treba da dobijem oko 20-tog
unapred vam hvala na odgovorima
pozdrav

Imam veliku nedoumicu,naime,pre par dana sam imala blage bolove u donjem delu stomaka,kao kad treba da dobijem i pojacan sekret,onda je prestalo,al bol se opet blagi pojavio,mada juce na kratko...posto zelim da ostanem trudna,i po kalendaru,ispalo je da su mi bas tad bili kao plodni dani,da li je moguce da sam trudna,ili je to upala?menstruaciju treba da dobijem oko 20-tog
unapred vam hvala na odgovorima
pozdrav

zavisi od toga da li si tada imala odnose i od pokretljivosti spermatozoida tvog partnera..
generalno, kada je ovulacija hoce malo da boli stomak..

Sta znaci izuzetno nizak nivo progesterona nakon ovulacije?
Isla sam na folikulometriju ovaj mesec i po tome trebalo bi da sam imala ovulaciju (imam cikluse na 24 dana a ovulacija je 15-16).... inace meni je nivo 0,62 a u ovoj fazi trebalo bi da bude od 13,9 do 90....
moj gin kaze da je ovo jako niska vrednost i da dodjem na kontrolu opet 11 dana ciklusa pa da vidi sta cemo.... da li neko moze da mi malo pojasni ovo.... unapred hvala....

Back