Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
samo sam urinokluturu radila, nisam urin.... Inace imala sam u periodu od 93-98 svake god minumum jednom upalu besike... prvi put sam zaglavila na inekcijama i antibioticima... a posle toga je manje ise bila slicna prica.... ili posto tada nije bilo privatnika pa se islo kod opste prakse pa u 29 po urinokuluturu itd... meni je lekarka uvek davala Pipem i bez urinokulture pa cu se i ovaj put na to osloniti.... i nisam imala problema skoro 10 god (mozda jednom i to zbog moje gluposti, sex u toku ciklusa)... do prosle god.... ista je bila prica... urinokultura sterilna, brisevi sterilini odradila nakon toga i ostale briseve....

idem cesto u WC, prvo je krenulo da idem cesto a besika puna, pila sam palisept biljne kapsule, urobitrat i caj od brusnice, a sada i dalje idem cesto u WC skoro na svakih 5 min osecaj kao da mi je puna besika a izbacim samo nekoliko kapi i pecka me kada idem u wc.... bas cu da poludim.....Izvinjavam se ovo sada nema veze sa ginekologijom vise pa ako moderatori smatraju da treba da se prebaci negde drugo OK :)
Без обзира што бактерија није изолована, терапија је потребна. ;)
А видим да ти је др већ преписао.
Правило је да се терапија даје кад постоје симптоми. Као што није уобичајено давати терапију ако је нешто изоловано, а изостају симптоми. ;)

Pre par dana sam imao seks sa devojkom, posle 2 nedelje, koje je ona provela na moru, i to dva puta u 2h, recimo. To je bio, inace, njen poslednji dan menstrualnog krvarenja, iako nije bilo krvi ni na ulosku, ni tokom odnosa, samo se naslo vrlo malo krvi na ulosku koji je stavila neposredno nakon prvog puta. Danas, 2-3 dana nakon tog odnosa, ona je primetila da nesto prominira iz vagine. To je crvene, krvave boje, i velicine je do 8mm, i siroko oko 3mm. Izgleda poput ''visuljka'' nekakvog. Deluje da je to deo unutrasnjeg tkiva vagine koji je izasao van. Da li je to nesto zbog cega bi trebalo da brinemo, zbog nje, i/ili zbog oboje? Treba li potraziti strucno misljenje ginekologa?
Nadam se Vasem brzom odgovoru. Hvala Vam puno. Pozdrav.

Imala sam odnos pre 15 dana, onda sam otisla na more, i kada sam se vratila opet sam imala odnos (bez zastite, u neplodnim danima) 2 puta za 2h, s tim sto je to bio poslednji dan menstrualnog krvarenja. Krvi nije bilo, osim sto se nakon prvog puta pojavilo vrlo malo na ulosku. Juce sam primetila neku promenu u vagini. Deo unutrasnjeg tkiva je izasao vani, do 8mm, debljine 3mm, crvene je krvave boje, a na samom vrhu bele. Izgleda kao neki ''visuljak''. Zanima me da li moze biti nesto strasno i je l' treba da idem na pregled? Inace odnos sam imala prvi put pre pola godine, i nisam isla kod ginekologa nijednom. A cesto je odnos bolan. Hvala puno.

Zelela bih da postavim pitanje.... Imam 38 godina i pokusavam da ostanem u drugom stanju. U martu mesecu sam odradila redovan ginekoloski pregled + kao sto sam pisala briseve na hlamidiju, ureaplazmu, itd.... sve je OK. Sta bih trebalo jos da uradim od analiza? Tj. zanimam me da li treba da panicim (od marta meseca pokusavamo) i sta je preporucljivo od analiza uraditi. Unapred zahvalna.

Pre par dana sam imao seks sa devojkom, posle 2 nedelje, koje je ona provela na moru, i to dva puta u 2h, recimo. To je bio, inace, njen poslednji dan menstrualnog krvarenja, iako nije bilo krvi ni na ulosku, ni tokom odnosa, samo se naslo vrlo malo krvi na ulosku koji je stavila neposredno nakon prvog puta. Danas, 2-3 dana nakon tog odnosa, ona je primetila da nesto prominira iz vagine. To je crvene, krvave boje, i velicine je do 8mm, i siroko oko 3mm. Izgleda poput ''visuljka'' nekakvog. Deluje da je to deo unutrasnjeg tkiva vagine koji je izasao van. Da li je to nesto zbog cega bi trebalo da brinemo, zbog nje, i/ili zbog oboje? Treba li potraziti strucno misljenje ginekologa?
Nadam se Vasem brzom odgovoru. Hvala Vam puno. Pozdrav.

По опису личи на полип.
Наравно да мора код гинеколога да он то види и пошаље је на биопсију.

Imala sam odnos pre 15 dana, onda sam otisla na more, i kada sam se vratila opet sam imala odnos (bez zastite, u neplodnim danima) 2 puta za 2h, s tim sto je to bio poslednji dan menstrualnog krvarenja. Krvi nije bilo, osim sto se nakon prvog puta pojavilo vrlo malo na ulosku. Juce sam primetila neku promenu u vagini. Deo unutrasnjeg tkiva je izasao vani, do 8mm, debljine 3mm, crvene je krvave boje, a na samom vrhu bele. Izgleda kao neki ''visuljak''. Zanima me da li moze biti nesto strasno i je l' treba da idem na pregled? Inace odnos sam imala prvi put pre pola godine, i nisam isla kod ginekologa nijednom. A cesto je odnos bolan. Hvala puno.
Јесте ли се договорили да поставите питање обоје или се десило случајно?:lol:

Poslednja izmena:
Zelela bih da postavim pitanje.... Imam 38 godina i pokusavam da ostanem u drugom stanju. U martu mesecu sam odradila redovan ginekoloski pregled + kao sto sam pisala briseve na hlamidiju, ureaplazmu, itd.... sve je OK. Sta bih trebalo jos da uradim od analiza? Tj. zanimam me da li treba da panicim (od marta meseca pokusavamo) i sta je preporucljivo od analiza uraditi. Unapred zahvalna.
Не треба да паничиш јер се беба не прави лако. :D
Гинеколози воле да се шале и кажу да се жене деле на зечице и слонице. Зечице су оне које остају трудне , буквално, кад пожеле. А слонице су оне друге којима то не иде тако лако. ;)
До годину дана је сасвим ок правити бебу без панике.
Е сад, пошто си ти већ на крају тридесетих, можда не би било лоше да одеш код гинеколога да ти прегледају јанике и утврде постојање фоликула. ;)

Не треба да паничиш јер се беба не прави лако. :D
Гинеколози воле да се шале и кажу да се жене деле на зечице и слонице. Зечице су оне које остају трудне , буквално, кад пожеле. А слонице су оне друге којима то не иде тако лако. ;)
До годину дана је сасвим ок правити бебу без панике.
Е сад, пошто си ти већ на крају тридесетих, можда не би било лоше да одеш код гинеколога да ти прегледају јанике и утврде постојање фоликула. ;)

Najvise i panicim zbog godina..... Na pregledu mi je vidjeno da imam ovulaciju.... drugarica koja je lekar ali nije ginekolog mi je preporucila da uradim status hormona da se vidi kada mi je ovulacija. Da li mislite da je to OK ili treba nesto drugo da trazim od ginekologa?
Hvala vam puno....

Najvise i panicim zbog godina..... Na pregledu mi je vidjeno da imam ovulaciju.... drugarica koja je lekar ali nije ginekolog mi je preporucila da uradim status hormona da se vidi kada mi je ovulacija. Da li mislite da je to OK ili treba nesto drugo da trazim od ginekologa?
Hvala vam puno....
Овулација се најлакше прати фоликулометријом. ;) Добар хормонални статус не значи да ће се десити и овулација. Циклус постоји и ако се иста не деси.
Зато ти је мој предлог да попричас са својим гинекологом како то да изведете.
Фоликулометрија је безболна ултра-звучна метода трансвагиналног праћења овулације у серијама ултра-звучних прегледа. Тако се најлакше утврди да ли су циклуси овулаторни или нису.

Poslednja izmena:
По опису личи на полип.
Наравно да мора код гинеколога да он то види и пошаље је на биопсију.

Јесте ли се договорили да поставите питање обоје или се десило случајно?:lol:

Posto je on novi clan pitanje mu se ne objavljuje odmah, a bili smo nestrpljivi da cujemo misljenje, pa sam i ja postavila.
Gledali smo slike, i ne lici na polip. Ovo bas viri iz vagine, vidi se da je deo unutrasnjeg tkiva izasao van. Sad sam bas zabrinuta, a kod ginekologa mogu tek za par dana. :(

Ćao drage, imam pitanje. Prije sat -dva sam se malo tukla sa mlađim bratom i nehotice me zviznuo šakom po stomaku (niže prema bešici), osjetila sam blagi bol i ništa više. Međutim sad kad sam bila u wc-u i kada sam se obrisala na papiru se pored sluzi koje je bilo dosta i urina našao i dosta veliki trag krvi, koji se tek posle nekoliko brisanja makao. Jarko crvena krv bez grudvica ili sličnoga. menstruaciju sam imala prošle nedelje 5 tog i potpuno je stala. Zadnji odnos sam imala juče, nezaštićen jer nam beba ne bi bila problem više, već dugo smo u vezi. (odnos prije toga je bio 31,7). Mene dio ispod stomaka boli malkice i osjećam neku nelagodu.. Jel možete da kažete šta mi se desilo? Stvarno sam se zabrinula :confused: :S

Poslednja izmena:
Posto je on novi clan pitanje mu se ne objavljuje odmah, a bili smo nestrpljivi da cujemo misljenje, pa sam i ja postavila.
Gledali smo slike, i ne lici na polip. Ovo bas viri iz vagine, vidi se da je deo unutrasnjeg tkiva izasao van. Sad sam bas zabrinuta, a kod ginekologa mogu tek za par dana. :(
Не брини, најгоре ствари не висе. ;) Него инфилтрирају. :)
Опуштено код гинеколога. ;)

Ćao drage, imam pitanje. Prije sat -dva sam se malo tukla sa mlađim bratom i nehotice me zviznuo šakom po stomaku (niže prema bešici), osjetila sam blagi bol i ništa više. Međutim sad kad sam bila u wc-u i kada sam se obrisala na papiru se pored sluzi koje je bilo dosta i urina našao i dosta veliki trag krvi, koji se tek posle nekoliko brisanja makao. Jarko crvena krv bez grudvica ili sličnoga. menstruaciju sam imala prošle nedelje 5 tog i potpuno je stala. Zadnji odnos sam imala juče, nezaštićen jer nam beba ne bi bila problem više, već dugo smo u vezi. (odnos prije toga je bio 31,7). Mene dio ispod stomaka boli malkice i osjećam neku nelagodu.. Jel možete da kažete šta mi se desilo? Stvarno sam se zabrinula :confused: :S
Одакле цениш да је крв? Из вагине?

I mene to zanima isto, imala sam sex sa partnerom i svrsio je van mene ali je uvek moguce da je onaj 1% prvi ostao u meni a bili su mi neplodni dani....
koja je mogucnost da ostanem trudna???
Увек постоји шанса.
Увек се понашај као да су сви дани плодни и неће те болети глава.
Не постоји начин да се одреди прецизно кад су плодни , а кад неплодни.
Тако да је свако цинцулирање с тим, уствари, играње руског рулета.

Па зашто ''била трудна'' ?
Можда и јеси. Може да се деси крварење и кад се оплођена јајна ћелија усађује у ендометријум.
Јес' да није често али дешава се. :)
Уради тест и разреши мистерију. ;)

Па зашто ''била трудна'' ?
Можда и јеси. Може да се деси крварење и кад се оплођена јајна ћелија усађује у ендометријум.
Јес' да није често али дешава се. :)
Уради тест и разреши мистерију. ;)

zato što ne bih da izgubim tu bebu :) hvala ti puno :)

Увек постоји шанса.
Увек се понашај као да су сви дани плодни и неће те болети глава.
Не постоји начин да се одреди прецизно кад су плодни , а кад неплодни.
Тако да је свако цинцулирање с тим, уствари, играње руског рулета.

znaci da cekam i nadam se da nisam :(

Back