Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
dobila sam jutros i stomak me užasno boli, nisu ni 2 tablete kafetin menstruala pomogle (rapten k, brufen ne djeluju)... Pomagajte...

analgetci pomazu ako se uzmu na vreme..kad menstrualni bolovi krenu, onda je vec kasno..barem meni je tako bilo..tada mi je pomagao termofor sa toplom vodom na stomaku..znam da se ne preporucuje zbog pojacanog krvarenja, ali mi je na par sati jedino on smirivao bolove..nadam se da ti je do sada proslo..

Koristila sam pipem zbog upale besike pre jedno mesec ipo dana. Sada su mi se simptomi vratili (ucestalo mokrenje ali uz peckanje i svrab). Posto cesto imam te probleme svojevremeno mi je lekarka opste prakse davala pipem i bez urinokulture i uvek mi je pomagao. Prosle godine sam imala iste probleme a svi nalazi su mi bili OK (kako uroloski tako ginekoloski). Tada mi je ginekolog rekao da stavljam Daktanol kremu i na kraju je to pomoglo. Da li sada zbog svraba da krenem sa njime ili da opet idem na pretrage. Mrzi me na ovoj vrucini da se cimam a i u sredu imam zakazanu neku drugu intervenciju (na korenu zuba). HELP!

Koristila sam pipem zbog upale besike pre jedno mesec ipo dana. Sada su mi se simptomi vratili (ucestalo mokrenje ali uz peckanje i svrab). Posto cesto imam te probleme svojevremeno mi je lekarka opste prakse davala pipem i bez urinokulture i uvek mi je pomagao. Prosle godine sam imala iste probleme a svi nalazi su mi bili OK (kako uroloski tako ginekoloski). Tada mi je ginekolog rekao da stavljam Daktanol kremu i na kraju je to pomoglo. Da li sada zbog svraba da krenem sa njime ili da opet idem na pretrage. Mrzi me na ovoj vrucini da se cimam a i u sredu imam zakazanu neku drugu intervenciju (na korenu zuba). HELP!
Боље код доктора него напамет. ;)

Боље код доктора него напамет. ;)

znam ali trenutno se bavim problemom sa zubom koji moram da resim.... uradicu urinokulturu u sredu pre zubara cu skoknuti privatno a u medjuvremenu cu staviti kanesten vaginaletu da mi prodje svrab posto umirem... da napomenem da sam pre dva meseca radila celokupan ginekoloski pregled + brisevi na hlamidiju, mikroplazmu itd svi negativni... isti je partner vec dve godine.... tako da sumnjam da je seksualno prenosiva bolest.....

Ма ок, ако је кандида верујем да знаш и без гинеколога какви су симптоми. ;)
Али пошто си писала о уринарној инфекцији, то је друга прича, на то се односио мој одговор.

Ма ок, ако је кандида верујем да знаш и без гинеколога какви су симптоми. ;)
Али пошто си писала о уринарној инфекцији, то је друга прича, на то се односио мој одговор.

ako svrab ne prodje za nekoliko dana ici cu i kod ginekologa.... a urinokulturu prekosutra planiram da dam..... pa cu videti...
znam da vi doktori mrzite nasa nagadjanja i sorry za to....

Ja sam sklona problemima s besikom, ali nisu strasni toliko...

Koleginica mi je rekla da ona pije cesto Uvin caj (sto znaci kad joj treba, i posle par meseci "kad se seti") i probala sam, zaista pomaze. Verovatno blazi oblici...

P.H. Htedoh da se pohvalim (a mozda je potreban i neki savet), moja devojcica je dobila svoju prvu menstruaciju, nekoliko dana posle -12-og rodjendana :D

Rano?

Ne?

Bubuljice s lica se povlace (skoro da ih i nema):heart:

:zag: svima..

Које си вагиналете узела, од 200 милиграма или од 500 мг ?
Ако си узела од 200, онда мораш три дана за редом. Вратиће ти се очас посла због трећине потребне дозе. ;)

Које си вагиналете узела, од 200 милиграма или од 500 мг ?
Ако си узела од 200, онда мораш три дана за редом. Вратиће ти се очас посла због трећине потребне дозе. ;)

one od 500 sto se jedan dan koriste.... smara mene da uzimam 3 dana za redom ako moze za jedan da se resi :)

Standardna prica, urinokultura sterilna a ja i dalje idem u WC kao nenormalna.... poludecu... ovo je pitanje za lekara sta raditi? Biljne kapsule ne pomazu, meni je sve gore i gore.....

urino kultura ne pokazuje prisustvo ureaplazme i mikoplazme jer ne spadaju u patogene..ako ih ima nesto povecan broj daju taj simptom..uradi analizu sekreta na njih u laboratoriji..

Chlamydia trachomatis
negativan
Usluga: Mycoplasma i ureaplasma (sa AB)
Izolovane bakterije i antibiogram
Mycoplasma hominis
nije izolovana
Ureaplasma urealyticum
nije izolovana

Na ovo sam sve radila test i kao sto se vidi negativan je, druga grupa sekreta, papa isto tako....

idem cesto u WC, prvo je krenulo da idem cesto a besika puna, pila sam palisept biljne kapsule, urobitrat i caj od brusnice, a sada i dalje idem cesto u WC skoro na svakih 5 min osecaj kao da mi je puna besika a izbacim samo nekoliko kapi i pecka me kada idem u wc.... bas cu da poludim.....Izvinjavam se ovo sada nema veze sa ginekologijom vise pa ako moderatori smatraju da treba da se prebaci negde drugo OK :)

Back