Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da lli samo na osnovu ginekoloskog pregleda moze da se utvrdi trudnoca bez uradjenog ultrazvuka, znaci samo na osnovu pregleda? Moj problem je sto sam dugo pila kontracepcivne pilule do pre godinu dana i od kada sam prestala ciklus mi je u haosu, dobijam svaki drugi mesec! Da problem bude veci pre 15-ak dana sam imala nezasticen odnos, a ne znam da li su bili plodni dani, poslednja menstruacija je bila 15.07. Bila sam kod doktora na pregledu zato sto mi se javio i pojacan sekret (kandida) i doktor je uradio pregled dao mi terapiju, a nije uradio ultrazvuk pa me zanima da je kojim slucajem doslo do trudnoce da li bi to video na pregledu???:besna:

Ne bih da budem dosadna, ali imam jos neko pitanje!

Posto je utvrdjeno da nije trudnoca, sta moze biti uzrok tome sto mi je stomak naduven i sto su mi se grudi malo uvecale, da ne kazem porasle!?:think:

Mislim odavno nisam u pubertetu, pa me to malo buni! Da li uzrok moze biti hormonski disbalans, zato sto mi je i ciklus poremecen, desavalo mi se da se pred menstruaciju grudi malo naduju, ali ne bas ovoliko?

Ne bih da budem dosadna, ali imam jos neko pitanje!

Posto je utvrdjeno da nije trudnoca, sta moze biti uzrok tome sto mi je stomak naduven i sto su mi se grudi malo uvecale, da ne kazem porasle!?:think:

Mislim odavno nisam u pubertetu, pa me to malo buni! Da li uzrok moze biti hormonski disbalans, zato sto mi je i ciklus poremecen, desavalo mi se da se pred menstruaciju grudi malo naduju, ali ne bas ovoliko?
Ovulacija, pms?

Ovulacija, pms?

I ja sam na to pomislila, jutros mi se ucinilo kao da imam neki sluzav sekret, kao sto moze da se javi tokom ovulacije, ali nisam 100% siguna zato sto mi jos nije potpuno prosao sekret od kandide!

A sto se tice PMS-a, jesam pomalo i nervozna i pod stresom moglo bi da bude i to , ali malo su me grudi zbunile!

Toliko sam se unervozila da ni test od trudnoce nisam bacila, cisto da bih se s' vremena na vreme podsetila da je negativan!:zper:

I ja sam na to pomislila, jutros mi se ucinilo kao da imam neki sluzav sekret, kao sto moze da se javi tokom ovulacije, ali nisam 100% siguna zato sto mi jos nije potpuno prosao sekret od kandide!

A sto se tice PMS-a, jesam pomalo i nervozna i pod stresom moglo bi da bude i to , ali malo su me grudi zbunile!

Toliko sam se unervozila da ni test od trudnoce nisam bacila, cisto da bih se s' vremena na vreme podsetila da je negativan!:zper:

Opusti se, ne moraš svaki mesec isto da reaguješ i da imaš potpuno iste simptome....

Opusti se, ne moraš svaki mesec isto da reaguješ i da imaš potpuno iste simptome....

I ja to mislim! Inace sam u poslednje vreme pod malo vecim stresom zbog trazenja posla, pa sve to utice na organizam.:dash:

Jedva cekam da se moj doktor u domu zdravlja vrati sa odmora (poslednji put sam bila kod privatnika i nije ni malo jeftin) i da ponovo pocnem da pijem kontracepcivne pilule da bih sredila menstrualni ciklus, pa ce i hormoni valjda da se stabilizuju!

Back