Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Da ali meni nije jasno da li znaci da ih ja sad imam posto je meni doktorka rekla pre mesec dana kad sam bila kod nje da mi se nisu vratili ili je to virus koji mi se pojavio jos pre sest godin i tu je i bice dok sam ziva?
Ништа страно, да, задржава се у организму, као и многи други вируси (нпр. херпес симплекс, херпес зостер...). ;)
Поента је ићи на рутинске контроле и све ће бити ок.

Папилома вирус је зезнут само зато што још увек не знамо поуздане начине преноса. Сексуалним путем да, али чињеница је да га запате и невине особе. Тако да је мој савет не лупати превише главом око тога. ;) Код мушкараца се ређе испољи и ако носе вирус у себи.

M@lena, kao što kaže sofi to za papilome /kondilome kod muških je tačno, ja i dečko smo uvijek koristili kondom i ja sam ih dobila, doduše one spoljne na velikim usminama dečko ih nije imao-za godinu dana koliko već imamo odnose nije imao ništa nalik tome a ja ih nisam imala od koga pokupiti jer mi je prvi momak, srećom nestali su kad sam dobila kremu za njih... A to za ostajanje virusa mi je i doktorka potvrdila, samo imunitet, dovoljno sna, adekvatna ishrana i vježbe i naravno bez nervoze i biće to oke :)

pokusavam vec par meseci da ostanem trudna, bili smo kod lekara i oboje smo zdravi, medjutim ja sam mislila da kao i vecina zena ovuliram 14 dana pre pocetka ciklusa, medjutim moje ovulacije,kad vratim film i razmislim o simptomima,su uvek 2 dana nakon prestanka ciklusa,inace ciklus mi varira od 26-32 dana,znaci nemam kratke cikluse da bih ovulirala rano... i poslednji put kad sam bila kod ginekologa rekao mi je da je ovulacija zavrsena,imam tragove zutog tela na ultrazvuku,a to je bilo malo posle prestanka menstruacije. kako je to moguce ako svugde pise da zeni sto je ciklus duzi to je ovulacija kasnije,meni su ciklusi duzi,a ovulacija rano. da li mogu imati problem pri pokusaju da ostanem trudna zbog toga. sta ja sad sve napisa,valjda kontate

Ти немаш проблем, осим што ти и твој супруг морате да занте да се беба прави активним , континуираним, да не кажем свакодневним сексом. ;)
Ретко која жена остане трудна тако што се има секс тих пар дана кад се израчуна.
То што имаш ''ране'' овулације, такође није ништа чудно. Овулација на сред циклуса је само теоријска прича да би студенти медицине лакше научили менструални циклус. :)
Имам пријатељицу која је остала трудна тако што су имали односе у току менструације и дан -два након је престала да крвари...и ено, родила здравог сина. ;)

Неће да изазову ништа јер ћеш ти водити рачуна. ;)
Данас, скоро, свака друга жена има проблема са кондиломима и није то ништа страшно. Раница нема везе са кондиломима. Једноставно, гениталије су ти слаба тачка. Свако од нас је има, ништа чудно. ;)

nije tacno da ranica nema veze sa kondilomima, uzrocnik i jednog i drugog je hpv virus s'tim da uzrocnici ranice cesto mogu biti i drugi... i izazivaju ih razliciti tipovi hpv virusa, ali cesto se ne pokupi samo jeda vec da zlo bude vece vise tipova... i eto ti belaja, imala sam ranicu pre par godina koja je bila zahvacena hpv virusom tip 38 ili 58 ne secam se vise,uglavnom neki redak tip,ranica je laserski uklonjena,virus takodje,redovno idem na kontrole i bogu hvala traga ni jednom ni drugom. moja je sestra imala kondilome,duboko,uklanjani su sto puta na sto razlicitih nacina ni malo bezbolnih i uvek se vracali,dugo je trebalo da ih se resi

nije tacno da ranica nema veze sa kondilomima, uzrocnik i jednog i drugog je hpv virus s'tim da uzrocnici ranice cesto mogu biti i drugi... i izazivaju ih razliciti tipovi hpv virusa, ali cesto se ne pokupi samo jeda vec da zlo bude vece vise tipova... i eto ti belaja, imala sam ranicu pre par godina koja je bila zahvacena hpv virusom tip 38 ili 58 ne secam se vise,uglavnom neki redak tip,ranica je laserski uklonjena,virus takodje,redovno idem na kontrole i bogu hvala traga ni jednom ni drugom. moja je sestra imala kondilome,duboko,uklanjani su sto puta na sto razlicitih nacina ni malo bezbolnih i uvek se vracali,dugo je trebalo da ih se resi
Најчешће су други...

Ти немаш проблем, осим што ти и твој супруг морате да занте да се беба прави активним , континуираним, да не кажем свакодневним сексом. ;)
Ретко која жена остане трудна тако што се има секс тих пар дана кад се израчуна.
То што имаш ''ране'' овулације, такође није ништа чудно. Овулација на сред циклуса је само теоријска прича да би студенти медицине лакше научили менструални циклус. :)
Имам пријатељицу која је остала трудна тако што су имали односе у току менструације и дан -два након је престала да крвари...и ено, родила здравог сина. ;)

naravno da imamo redovno,ali zbog prirode posla dosta putuje pa ne mozemo bas svaki dan, da prostis. ali mene buni jedno,sad da li to uopste ima veze nemam pojma,endometrium,sta ako on i jajna celija nisu u isto vreme spremni za oplodnju,jel moze to da se desi

naravno da imamo redovno,ali zbog prirode posla dosta putuje pa ne mozemo bas svaki dan, da prostis. ali mene buni jedno,sad da li to uopste ima veze nemam pojma,endometrium,sta ako on i jajna celija nisu u isto vreme spremni za oplodnju,jel moze to da se desi
Тешко, с обзиром да је сама овулација тј. сазревање јајне ћелије праћено хормонским ''сменама'', да тако кажем. Жуто тело, које настаје из јајног фоликула, има ендокрину улогу...то је природа лепо удесила.
Па рекох ти кад је моја пријатељица остала трудна. Они се понадали да тад нема шансе.

Тешко, с обзиром да је сама овулација тј. сазревање јајне ћелије праћено хормонским ''сменама'', да тако кажем. Жуто тело, које настаје из јајног фоликула, има ендокрину улогу...то је природа лепо удесила.
Па рекох ти кад је моја пријатељица остала трудна. Они се понадали да тад нема шансе.

eto sad ovuliram a njega nema, ccccccc

Па мора често, шта да се ради :lol:
И да, то што си овулирала сад ттј. овог месеца почетком, не значи да ће и следећег месеца бити тако.
Утешно , зар не?:mrgreen:

Па мора често, шта да се ради :lol:
И да, то што си овулирала сад ттј. овог месеца почетком, не значи да ће и следећег месеца бити тако.
Утешно , зар не?:mrgreen:

ma uvek ovuliram pocetkom,tad imam simptome ovulacije,bice tu sledeceg meseca,a ja cu se do tada nalivati cajem od macine trave :bljak::bljak::bljak:

šta znaci kad je papa test druga grupa, treći stepen cistoće i u opisu preparata piše citoliza? Ne bih gnjavila ali kod doktorke sam tek u ponedeljak pa da vas pitam prije nego dođem do doce...

PS: Ne mogu vam odg na privatne por ne žnam što je problem.. Unaprijed hvala

dr:
Pilule su napravljene tako da ostavljaju zeni mogucnost da zaborave jednu tabletu da popiju.Nista,nastavices normalno da ih uzimas.
Vrlo je mala sansa da ostanes u drugom stanju.A sto se tice zadrzavanja takve trudnoce,to ne predstavlja veci problem.Naravno moraju se uraditi sva ispitivanja ali nije ona vrsta trudnoca koje se moraju pod obavezno prekinuti.

O fala bogu kakav izum... računalo se i na žensku pamet.. o divne li teme o sreće naše o pučnog li saznanja za mlade :D
prvi put sam pročitao da neka riba ima svih 365 plodnih dana a zapravo ste jalove skoro celu godinu...
ko je proizvodjač i gde može da se kupi?
:lol:

Back