Pitanje za ginekologa

• Začetnik teme Začetnik teme Zabrinuta
  • Datum pokretanja Datum pokretanja
Pa da ali ako pitas doktorku da li da pijem antibiotik ili da izvadim prvo krv , a ona kaze obavezno od veceras da pijes, sta u tom slucaju, ja sam diplomirani inzenjer, a ona doktor medicine i onda racunam da ona bolje zna, ja sam pretpostavila da to moze dati lazan nalaz zato sam vas i pitala ali sta sad da radim,u ponedeljak pijem poslednji, a uspela sam za ponedeljk vadjenje krvi da zakazem, nazalost sve se moze preko veze! I Koliko to moze da da lazan nalaz, odnosno koje vrednosti mogu biti u krvi, a koje u urinu lazne? Ja sam je izabrala za svog doktora zato sto je strucnjak i najbolja kod nas!!!!!!!! Samo bi gore napravila da sad prestanem, pa posle vadjenja krvi da nastavim da pijem?
Након попијеног антибиотика направи паузу минимум пет дана па тек онда вади крв и ради остале брисеве.;)
Добићеш лажно негативан резултат.
На шта ће деловати антибиотик?
На бактерије, а смањењем броја бактерија се смањује и број леукоцита који нам говоре ког интензитета је запалење.
Е, кад ти се ишчисти антибиотик из организма, тек тад имамо праву слику у налазима, зато да направиш паузу од бар 5 дана након завршеног пијења лекова.
Е сад, што се урина тиче, ако је нека јака упала, можда би се очувао неки број бактерија које су је изазвале али шанса постоји и да не би. :)

Hvala Sofi, ali ja vec imam zakazano vadjenje u ponedeljak, oticicu tad pa cu da vidim taman sta je sve trazila, pa cu da odem posle uskrsa privatno da uradim laboratoriju, a kad bih u nedelju uvece preskocila antibiotik posto u ponedeljak ujutru vadim krv, da li bi to ista pomoglo i da li smem da ga preskocim? Verovatno cu u ponedeljak ici i na ultrazvuk ako uspem da pomerim, da li ce smetati ako dobijem u ponedeljak posto bi trebalo, ova doktorka ne radi vaginalno ultrazvuk vec preko stomaka?

Hvala Sofi, ali ja vec imam zakazano vadjenje u ponedeljak, oticicu tad pa cu da vidim taman sta je sve trazila, pa cu da odem posle uskrsa privatno da uradim laboratoriju, a kad bih u nedelju uvece preskocila antibiotik posto u ponedeljak ujutru vadim krv, da li bi to ista pomoglo i da li smem da ga preskocim? Verovatno cu u ponedeljak ici i na ultrazvuk ako uspem da pomerim, da li ce smetati ako dobijem u ponedeljak posto bi trebalo, ova doktorka ne radi vaginalno ultrazvuk vec preko stomaka?
Неће. ;) Не прескачи га али и да га прескочиш добила би лажан налаз.

Evo ja jutros bila da vadim krv, pa me presrela med. sestra moje doktorke da dodjem kod nje po rezultat papa testa znala samo odmah da nesto nije u redu, III a ASC-H, poslala me je da idem u "Narodni front" na dalje pretrage, i ja joj lepo kazem da mene i dalje jajnici bole da upala nije prosla, a ona pa kad te bole, ja kazem pa skoro stalno, ona prevrce ocima, to ti je mozda od creva, aman ja kazem bolelo me i na kraju odnosa pri kontrakciji materice, ona kaze jel' koristis zastitu, ja reko jok imam jednog jedinog,koji mi je sada muz,od kad znam sta je sex i potpisujem isto i za njega, ona kaze to ti je od sperme mozda posto ima svasta u spermi, ja reko odnos nismo imala 10 dana sto zbog mojih problema, sto zbog pricesca, ona me gleda nejasno i kaze dobro nema sanse da je upala jajnika videcemo kad dodju rezultati laboratorije, koja je inace na njen savet radjena pod terapijom, ***, da se upucas! Sofi, sta mislis o ovoj papi?

Da dodam sad jos posto sam ovaj deo jutros napisala, bila sam na ultrazvuku i sve je ok , materica 87x39x44, levi jajnik 25x18, desni jajnik 25x18,5 , duglas slobodan, endometrijum 9,8mm(drugi mi je da ciklusa danas) ! Da li je moguce da postoji upala, a da dimenzije nisu uvecane, izvini sto te smaram, al' kad ovu moju ne mogu nista lepo da pitam!

Poslednja izmena:
Molila bih vas za misljenje.Prije mjesec dana sam isla na ginekoloski pregled i nalazi su bili u redu.Sad mi se s unutrasnje strane usmine,odmah prema vanjskom dijelu,pojavila kvrzica,bolna na dodir.I ta lijeva usmina je otekla.Da li bi pomogli neki oblozi.Napominjem da sad imam menstruaciju.Da li su ulosci mogli iziritirati ili te tegobe mogu biti izazvane depilacijom?Hvala

Ima li ovde nekog stručnog i radog da protumači ove rezultate:

Krv vađena 3.dana ciklusa:

DHEA-S 8,9 (0,7-12,5)
TSH 1,320 (0,350-5,500)
FT4 15,96 (9,01-19,04)
Estradiol 250,7 (folik.faza 69,4-905,4; ovul. faza 130,3-2094,8; lutaciona 82,2-939,5; ND - 163,3)
Testosteron 4,14 (0,31-4,51)
LH 26,9 (folik.faza 1,9-12,5; ovul.faza 8,7-76,3; lutaciona 0,5-16,9; postmenopauza 15,9-54)
FSH 7,6 (folik.faza 2,5-10; ovul. faza 3,4-33,4; lutac. faza 1,5-9,1; postmen. 23-116,3)

Hvala unapred :)

Evo ja jutros bila da vadim krv, pa me presrela med. sestra moje doktorke da dodjem kod nje po rezultat papa testa znala samo odmah da nesto nije u redu, III a ASC-H, poslala me je da idem u "Narodni front" na dalje pretrage, i ja joj lepo kazem da mene i dalje jajnici bole da upala nije prosla, a ona pa kad te bole, ja kazem pa skoro stalno, ona prevrce ocima, to ti je mozda od creva, aman ja kazem bolelo me i na kraju odnosa pri kontrakciji materice, ona kaze jel' koristis zastitu, ja reko jok imam jednog jedinog,koji mi je sada muz,od kad znam sta je sex i potpisujem isto i za njega, ona kaze to ti je od sperme mozda posto ima svasta u spermi, ja reko odnos nismo imala 10 dana sto zbog mojih problema, sto zbog pricesca, ona me gleda nejasno i kaze dobro nema sanse da je upala jajnika videcemo kad dodju rezultati laboratorije, koja je inace na njen savet radjena pod terapijom, ***, da se upucas! Sofi, sta mislis o ovoj papi?

Da dodam sad jos posto sam ovaj deo jutros napisala, bila sam na ultrazvuku i sve je ok , materica 87x39x44, levi jajnik 25x18, desni jajnik 25x18,5 , duglas slobodan, endometrijum 9,8mm(drugi mi je da ciklusa danas) ! Da li je moguce da postoji upala, a da dimenzije nisu uvecane, izvini sto te smaram, al' kad ovu moju ne mogu nista lepo da pitam!

Мислим да не требаш да се бринеш. ;) Све док ти се не уради киретман вагиналног дела грлића и док то патолог не погледа под микроскопом, треба да будеш мирна. ;) А чак и ако нешто докажу на грлићу, опет не треба да бринеш јер се то лечи 100%.
Што се тих болова тиче, ја бих се посаветовала са неким од тих гинеколога код ког будеш отишла у Фронт или Вишеградску. ;)

Могуће је да постоји упала , а да нема значајног повећања димензија. ;)

Molila bih vas za misljenje.Prije mjesec dana sam isla na ginekoloski pregled i nalazi su bili u redu.Sad mi se s unutrasnje strane usmine,odmah prema vanjskom dijelu,pojavila kvrzica,bolna na dodir.I ta lijeva usmina je otekla.Da li bi pomogli neki oblozi.Napominjem da sad imam menstruaciju.Da li su ulosci mogli iziritirati ili te tegobe mogu biti izazvane depilacijom?Hvala

Бубуљица тј. урасла длака, опис на то личи.
Сачекај још мало, ако не почне да сазрева и настави да боли или ако димензије буду значајне, иди код гинеколога. :)

Ima li ovde nekog stručnog i radog da protumači ove rezultate:

Krv vađena 3.dana ciklusa:

DHEA-S 8,9 (0,7-12,5)
TSH 1,320 (0,350-5,500)
FT4 15,96 (9,01-19,04)
Estradiol 250,7 (folik.faza 69,4-905,4; ovul. faza 130,3-2094,8; lutaciona 82,2-939,5; ND - 163,3)
Testosteron 4,14 (0,31-4,51)
LH 26,9 (folik.faza 1,9-12,5; ovul.faza 8,7-76,3; lutaciona 0,5-16,9; postmenopauza 15,9-54)
FSH 7,6 (folik.faza 2,5-10; ovul. faza 3,4-33,4; lutac. faza 1,5-9,1; postmen. 23-116,3)

Hvala unapred :)

Само ми дефиниши шта ти значи то ''трећи дан циклуса''. ;)
Добила си пре три дана тј. радила си налазе на трећи дан менструације?

Kolposkopija i ev.biopsija i kiretaza kanala za grlic.Kakvi su nalazi mokrace(pitam zbog bolova).

Sutra cu da podignem nalaze laboratorije, a danas sam osetila u par navrata i bolove u bubrezima pa moguce da ima tu bakterija. Radila je meni doktorka kolposkopiju, ja sam kod nje isla svakih 6 meseci u poslednje dve godine posto mi se od tad pojavljuje ranica koju ona prati i uvek je do sad papa bio dobar ali uvek mi je spominjala da se boji za ranicu posto sam skidala kondilome 2006. Na uputu pise da me salje na papa i kolposkopiju zbog dijagnoze N72.

Poslednja izmena:
Sutra cu da podignem nalaze laboratorije, a danas sam osetila u par navrata i bolove u bubrezima pa moguce da ima tu bakterija. Radila je meni doktorka kolposkopiju, ja sam kod nje isla svakih 6 meseci u poslednje dve godine posto mi se od tad pojavljuje ranica koju ona prati i uvek je do sad papa bio dobar ali uvek mi je spominjala da se boji za ranicu posto sam skidala kondilome 2006. Na uputu pise da me salje na papa i kolposkopiju zbog dijagnoze N72.

Само је ревносна. ;)
Мало ти се епидел у вагиналном делу грлића издигао. Не мора то ништа да значи.
Али да се прати, то свакако.

Ma za nju svi kazu da je dobar doktor, samo je po malo namcorasta i malo prica, a kad je nesto pitas bolje da nisi i tek kad sam se rasplakala kod nje kad mi je rekla da mi papa nije dobar tek tad nabacila neki smesak i bila malo prijatnija, znaci da moze samo kad hoce. A sta znaci to da se epitel izdigao? Uzela sam rezultate laboratorije sedimentacija 18, leukociti 6,9,u urinu nema bakterija ima samo mnogo kristala CA oksalata(sto je propratna pojava ciprocinala), ali sta mi taj nalaz vredi kad sam pila u to vreme antibiotike! Jedino sto mi je krvna slika tu i tamo ok kakva zna da mi bude pogotovo sad ovako pred kraj posta!

E,ti oxalati cesto daju bol u predelu jajnika(tu se ulivaju ureteri u besiku,pesak zna da napravi grceve tih misica),ali zene uvek misle da su bolovi na tim mestima jajnici pa im treba razjasniti sta sve tu moze da boli.Uzimaj dosta tecnosti i ne brini!

Back